Bar nem tudom, hogy kell-e egy ilyen hozzaszolasra valaszolni, de megteszem... :-)
"Már a 10-ik után?....Megtisztelő :-)"
Na jo, oszinte leszek... nem szamoltam... :-)
"Magyar country ügyekben többé hozzászólást nem teszek, úgyhogy minden esélyem megvan, hogy ez a szimpátia ne menjen a béka segge alá..."
Na, ezzel abszolut egyetertek... :-) Bar szerintem errol a temarol tobbet felesleges is beszelni (bar amennyit beszeltunk, annak a tobbsege is felesleges volt). Te jo lemezeket gyujtesz, en meg lelkes zenekarokat hallgatok, meg ha nem is olyan jok...
Ezt a Grand Ole Opry-s szupersztár koncertet még magamnak is megveszem. Amikor 98 nyarán voltam Nashville-ben és ott a Grand Ole Opry-ben láttam Ricky Skaggs-et élőben megfogadtam, hogy még egyszer visszamegyek oda. Addig is, DVD-n fogom magam odaképzelni....
Magyar country ügyekben többé hozzászólást nem teszek, úgyhogy minden esélyem megvan, hogy ez a szimpátia ne menjen a béka segge alá...vagy már onnan is nehéz előhúzni? :-)
Köszi, igazából nem rohangálok ilyesmi után mostanság. Talán egyszer veszem a fáradtságot, megint klubot szervezni.
Szakmaügyben akkor nagyjából ugyanazokról beszéltünk (bár én csak a zenészek halmazát foglalnám bele, jó lenne ha a közönség is értő közönség lenne, és nem tapsikolna mindenkinek).
Bár ha azt nézzük, hogy ebből hányan értenek alapvető zenei ismeretekhez (mint pl. egy műszerész az Ohm törvényhez), egész más kép alakul ki. Pont ezért teszem idézőjelbe mindig ezt a szót.
Ha ilyen helyet keresel, akkor látogass el a Vígszinház mögé a Szilvakék Paradicsom nevű helyre. Mi anno így játszottunk: Mi vittük a zenét és hoztuk a vendégeket, minimális belépőért. A belépőt mi kaptuk, a fogyasztást a hely... Szerintem ez így korrekt.
Szakma alatt, a ma Magyarországon, country zenét játszó, aktívan fellépő, szélesebb körben ismert zenekarok TAGJAIT értem. Mivel sokan játszanak több zenekarban, ezért inkább a tagokra helyezem a hangsúlyt. Ide értem továbbá azokat, akik fikszen hangosítanak ilyen eseményeken és bármi közük van a country zenéhez azon kívül is, hogy hallgatják otthon a hifin. Sőt, még a Muzsay Andrást is ideértem.
A Fonográf koncertet remélem kiadják DVD-n. Felejthetetlen élmény volt élőben...
Ismét felhívnám a nagyérdemű figyelmét egy, a jövő héten megjelenő lemezre (aug 31).
Az énekesnő neve Melonie Cannon, nem csak hogy jól néz ki, de milyen gyönyörű a hangja is!!! A Cd-t nem más adta ki, mint Ricky Skaggs magánkiadója, a Skaggs Family, azt hiszem ez magáért beszél. Igazi kortárs bluegrass és a modern country keveréke, Alison Krauss és Rhonda Vincent is felköthetni....na nem magát, hanem a gatyáját...
Ha valakit érdekel, szóljon...
Ez az hölgy első lemeze, idemásolom a krediteket.
Technical Credits Ronnie Bowman Producer Buddy Cannon Producer
Performance Credits Melonie Cannon Artist Wyatt Rice Acoustic Guitar Mark Casstevens Acoustic Guitar Dan Tyminski Acoustic Guitar, Mandolin, Background Vocals Jeff White Acoustic Guitar Elmer C. Burchett Jr. Banjo David Talbot Banjo Barry Bales Bass Mike Anglin Bass Rob Ickes Dobro Randy Kohrs Dobro, Slide Guitar Stuart Duncan Fiddle Deanie Richardson Fiddle Eric Darken Percussion Tom Roady Percussion Randy McCormick Keyboards Curtis Wright Background Vocals Ronnie Bowman Background Vocals Tim Hensley Background Vocals
A Littvay Levente Emlékzenekar per pillanat frigóban van, ráadásul nekem nincs kedvem vitatkozni tulajokkal, akik vasárnap este 50ezer pénzt kérnek a lepukkant pincéjükért.
Ha egyszer belebotlok egy helybe, ahol a korrekt kölcsönösség alapján mozognak a dolgok (ergó én viszek fizető vendéget, ő meg adja a helyet), akkor lesz.
4 alkalommal láttam, kamuzott. A legutolsónál a klubb fantasyban már az arcán is látszott hogy nem érzi a helyét, persze az is lehet hogy rossz napokat fogott ki.
Persze régen biztos atom volt. Biztos. Végülis anyira nemérdekes.
Minden kötekedés nélkül kérdem Tőled is:
Rendszeresen elhangzik itt a "szakma" nevű szó. Ez alatt mit értetek? Mi itt úgymond a "szakma", amit annyira védenek egyesek?
Nekem ebben a topicban ahogy olvasgatom olyan érzésem van, mintha másik bolgyón járnának az emberek :o) Mi ez a "szakma"?
1.Gone country 2.Drive (For daddy Gene) 3.Where were you (when the world stopped turning) 4.www.memory 5.It's five o'clock somewhere 6.Chattahoochee (Extended Mix) 7.She's got the rhythm (and I got the blues) 8.Midnight in Montgomery 9.Little man 10.Pop a top 11.Don't rock the jukebox 12.Little bitty 13.Here in the real world 14.Livin' on love 15.Who's cheatin' who 16.Tall, tall trees 17.Right on the money 18.Chasin' that neon rainbow 19.It must be love 20.Everything I love
Mivel német nyomású CD és az USA-ból tudom meghozatni, ezért drágább az átlagnál, mert az USA-ban is importnak számít. 5500.- ft.
Ami pedig a Garth Brooks koncertet illeti: DVD-n soha nem létezett, eredeti amerikai VHS-en tudom beszerezni, 5000.- ft körül van ez is, mert sok a postaköltség a videóra.
Tegnapelőtt elmentünk az ilyen szempontból "naív" barátnőmmel Kentucky Publx koncertre. Most hallottuk őket először Tarr Dáviddal kiegészülve. Hát mit is mondjak, (tudjátok eddig is mindig minden formáció tetszett), de most igazán EGYÜTT zenéltek. Annyira, hogy utána egész este azt kellett hallanom, hogy ide ugye minden héten eljövünk... Nos, valahol itt elnne a döglött kutya elásva, vagyis egy élő zenei előadásnak kell, hogy legyen olyan kisugárzása, ami arra készteti a hallgatót, hogy ezt az élményt újra és újra átélje. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy a hallgató zenész-e vagy sem. Elvégre színházba sem elsősorben színészek járnak... Persze, ha ők is átélik "belülről" akkor annál jobb. Apropó, emlékezetemben még elevenen élnek a Pozsonyi úti "szeánszok" hangjai. Lesz még valamikor hasonló???