Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 57583

Én ebből csináltam .... ez erre van kitalálva.

http://www.betonepag.hu/falazok_rajz.htm

Mégpedig az F20 elemből, egyszerű, gyors, nem kell vasalni, kiöntögetni.

Előzmény: Toma24 (57582)
Toma24 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 57582

Miből szokás tömör kerítést csinálni?

Van kimaradva 30-as falazó téglánk, ez jó-e erre a célra, vagy jobb lenne 15-ös zsalukő, betonnal kiöntve?

Majd a ház színével azonos kőporral szeretnénk bevonni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 57581
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 57580

Lakószobában elvárt érték:

nappal max 40 dB

éjjel max 35 dB

Nyilván zárt ablaknál.... azaz a szokvány 32 dB körüli csillapítású ablak esetén még jó a cucc.

Mert 62-32=30 dB marad csak a benti zajszint és ez még éjszaka is: OK

Ha, mégis hangos, akkor

- vagy a cucc zajosabb a gyári adatnál

- vagy gagyik az ablakaid/falad

----

Ki kéne keresni, hogy mennyi lehet

a kertben/udvaron megengedett zajszint az adott övezetben.

(gondolom ez egy lakó övezet)

Na meg is van...olvasgasd ...

http://www.oktoklima.hu/?cmd=100.177

----------------

Tájképnek a decibelek világához...

----alig hallható-------

10 dB Szellősusogás, halk neszek 
20 dB Suttogás, óraketyegés 
30 dB Erdei zajok, szélzúgás 

-----napi élet zajszintje------

40 dB Vízcsobogás 
50 dB Csöndes beszéd 
60 dB Porszívó 
70 dB Városi utcazaj

Előzmény: Törölt nick (57579)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 57579

... és ezekkel a gyári adatokkal aligha felel meg a lakószobára megengedett zaj előírásoknak.

Még 10 méterről is, túl hangos lesz, úgy sejtem... főleg éjjel, amikor kisebb a megengedett érték.

Hangnyomás (hűtésben, 1 m távolságban)    60 dB(A)

Hangnyomás (fűtésben, 1 m távolságban)    62 dB(A)

Előzmény: Törölt nick (57578)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 57578

Na meg is van, valóban levegő-víz hőszivattyú lesz ez...

http://alternativtechnika.hu/?page_id=220

Előzmény: szuszetti (57576)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 57577

Alighanem levegő-víz hőszivattyú kültérije, esetleg nagy/sok klímájé...

Igen van lehetőség... mivel nem haladhatja meg az előírt zajszintet.

Kúltúr szomszéd esetén szólsz neki és le/máshová szereli vagy megoldja zajfogó "fal"-lal.

Bunkó szomszéd esetén, aki nem oldja meg miután szóltál neki (másodikra írásban is) >> irány a jegyző!

És birtokháborítás miatt panaszt teszel... mert ez az, ha átlépi a megengedett zajszintet.

----

Persze kezdheted egyből a jegyzőnél is, ha olyan a viszonyotok.

(anyós pont így járt 2 éve, a hálószobája ablakától 4 méterre rakták fel a klíma kültérit.

elsőre a szomszéd őt elhajtotta, aztán ecseteltem nei, hogy OK akkor balhé lesz...

megértett és inkább "elfalazta" egy 2,2 méter magas, ~6 méter hosszú

elemes beton keritéssel a cuccát, amit levitt a járda szintre a zajfogó fal mögé

azóta hallani se lehet, ha műxik .... )

Előzmény: szuszetti (57576)
szuszetti Creative Commons License 2013.12.07 0 0 57576

Segítsetek legyetek kedvesek...!

A szomszéd a felénk eső házfalra feltett  egy hatalmas, dupla kültéri ventillátoros egységet (nem tudom, mi az, vmi hőcserélős kütyü lehet.)

Erre hasonlít.

Ez különböző hangerővel búg-zúg most is, néha bájosan pöffen egyet. Elsőre azt hittem, hogy egy autót járat valaki az ablak alatt, akkora a hangja.

Most, zárt ablaknál is durván bezümmög a házba a zaj, kimondottan erős, monoton zaj.

Nyáron még rosszabb lesz: a nappali összes ablaka és a terasz is pont ott van, ahol ez a zúgó szerkezet.

Anélkül, hogy tudnám, mi is ez pontosan, van tudomásotok hasonló szerkezetek zajcsökkentő lehetőségéről?

Rohamot kapok, ha ez nyárra így marad.

lbardil Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57575

Rendben, már tiszta! :) 

Mégegyszer köszönöm a segítséget.

Előzmény: KömKel (57574)
KömKel Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57574

Nem csak a tényleges bontást kell megvárnod, hanem a Földhivatali átvezetést is, ami önmagában 3-4 hét.

Előzmény: lbardil (57573)
lbardil Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57573

Köszönöm a választ!

Az nem volt tiszta - de gondolom - csak már a tényleges bontás után fogják beépítetlen telekké nyílvánítani?

Előzmény: KömKel (57572)
KömKel Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57572

Nekem egyik ügyfelem úgy csinálta, hogy az eladók kérték meg a bontási engedélyt, és csak utána vette meg amikor már beépitetlen telek volt az egész (természetesen az előzőleg megállapodott vételáron).

Egy mostani viszont már a saját neve alatt bont-épit, nem tudom mi van az illetékkel ebben az esetben.

A bontási procedúra:

- fel kell mérni az épületet

- kell késziteni egy bontási dokumentációt (bontási műszaki leirás, hulladék és statiksztikai adatlap, pár fotó, térképmásolat)

- 5000 Ft illetékkel be kell nyújtani elektronikusan az ÉTDR-en keresztül az illetékes szervnek (Bp-en ez az V. kerületi Épitésfelügyelet)

- elvileg 10 napon belül döntenek, és kapsz egy határozatot erről

- ki kell hivni a földmérőket, akik leveszik a térképmásolatról az épületet, és átvezetik a földhivatalban a beépitetlen terület státuszt

Kb 2 hónap összesen.

Előzmény: lbardil (57571)
lbardil Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57571

Sziasztok!

Illetékkel kapcsolatos a kérdésem, uh nem tudom jó helyen teszem fel. Hátha...

Kinéztünk egy házat, azonban nem felújtanánk, hanem bontanánk és újat építenénk helyette.

Telekre, ha jól tudom, nincs illeték, ha 4 éven belül építkezünk. A ház után azonban komoly összeget kéne fizetnünk. Mi erre a jó megoldás?

Át kell minősítsük az ingatlant telekké még a megvétel előtt? Ebben az esetben a jelenlegi tulaj neve alatt kell menjen a bontás? Vagy az átminősíté egyszerű adminisztráció (azaz nem szükséges hozzá a bontás)?

Vagy van e lehetőség elkerülni az illetéket úgy is, ha mi - már megvétel után - minősítettjük át a házat telekké?

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

pajaci Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57570

"Viszont a HS, K, és egyéb fejlettebb téglák hátránya, hogy erre nem rakhastz sima EPS-t páratechnikai okokból. Csak kőzetgyapot mehet rá, ami jelentősen drágább."

Erről beszélnél részletesebben, ha majd ráérsz?

Előzmény: KömKel (57537)
KömKel Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57569

Alapelv egy ilyen társasház közbenső födéménél, hogy a jelenleginél több terhet NEM rakhatsz rá.

Tehát a salak helyére könnyűbeton egyszerűen baromság, mivel a könnyűbeton súlya 2-2.5xese a salakénak, azaz jelentős többletterhet raksz a gerendákra/falakra. Ez repedésekként fog megjelenni az alattad lakóknál, akik szerintem nem fogják tolerálni... és mivel te végeztél átalakitást, neked kell saját pénzen javitani.

A lehetőségek:

1. Teljesen kiszedni a salakot, még a gerendák közül is, utána

- 5x5 stafniváz 40-50 cm-ként

- 2x15, vagy 1x22 mm OSB

- lépéshanggátló EPS vagy gyapot

- lépésálló EPS (a szükséges magasság eléréséhez)

- 5 cm beton, vagy Knauf/Rigips szárazpadló

- burkolat

2. Kiszedni a salakot gerendasikig

- vasalt beton 6 cm vastagságban

- lépéshanggátló EPS vagy gyapot

- lépésálló EPS (a szükséges magasság eléréséhez)

- Knauf/Rigips szárazpadló

- burkolat

Az biztos, hogy csak egy réteg betont rakhatsz le, kettőt semmiképpen.

Több ilyen lakás átalakitására csináltam (idén is) komplett terveket, volt ahol statikust is bevontunk a dologba, elkerülendő a cicaharc az alsó lakókkal.

Előzmény: GMJ (57566)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57568

Szerintem... ha ez a padló nem TALAJON vagy pince fölött van, hanem lakások között.

- ~ 1,5 cm burkolat és ragasztás

- 5 cm aljzatbeton

- technológiai fólia (víz ne jusson le a betonból)

- 3 cm vastag AT-L3 lépéshang gátló (zöld csíkos) hungarocell

- tömörített, síkba húzott salak réteg

- födém szerkezet

Körben a falaknál persze az 1 cm vastg polifoam csík a salaktól a burkolat tetejéig.

...hogy a falak se vigyák át a padló hangokat.

-----

Az aljzat beton helyett lehet esetleg száraz-esztrich, azaz gipszrost lap is.

pl. KNAUF Vidifloor

Előzmény: GMJ (57566)
Palási Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57567

murray 2013.12.06 12:17:49 ©

nem üt át a  festék csak csúnya a felület lesz. Tehát leégetni, mint írták hőlégfúvó vagy gázláng. Lekaparni, majd jöhet a felület előkészítés.  Ez tapaszolás,  csiszolás, alapozás és fedő festés.

GMJ Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57566

Üdv,

egy belvárosi gangos társasházban lévő lakás felújításánál a meglévő padlóburkolatokat szeretnénk cserélni, az egyik helyiségben az eredeti csaphornyos parkettát greslapra, a másikban a szintén eredetinek tűnő kőburkolatot az előzőhöz hasonló burkolólapra. Részleges bontást nem végeztünk még, de a házban történt korábbi felújítások alapján arra számítunk, hogy a parketta alatt párnafákat találunk salaktöltéssel, a kő pedig valószínűleg misungban áll, salakfeltöltésű gerendázaton.

Két kőművessel beszéltem, egyikük a komplett aljzat cseréjét javasolta, azaz a födémsíkig elbontunk mindent, és egy komplett új aljzatot kivitelezünk kb. 20 cm szerkezetvastagsággal, aképp, hogy a salakkitöltés helyére könnyűbetont dolgozunk be, erre kerülne a lépéshanggátló réteg (kőzetgyapot lemez), majd az esztrich. Ez a verzió ugye irgalmatlan kosszal, porral, technológiai időkkel és nem utolsósorban jelentős költséggel járna. A másik javaslat szerint a régi salakfeltöltés alapvetően a helyén maradna, annyi kerülne csak kihordásra belőle, hogy a jelenlegi padlószintre érjünk vissza a most beépítendő rétegekkel (lépéshang gátló, esztrich, hidegburkolat).

Laikusként próbáltam utánajárni a kérdés hátterének, találkoztam közben olyan iránymutatással, hogy esztrichet szilárd, egyenletes felületű, teherhordó rétegre célszerű/szabad tenni és hát a homokos salak keverék ezt kevéssé látszik teljesíteni, pedig szívesen hagynám magam meggyőzni arról, hogy a könnyebbik út is járható lehet.

Ha valakinek van tapasztalata ilyen munkák kapcsán, megköszönném, ha meg tudná osztani velem ezt. Üdvözlettel

Gyurco78 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57565

Hőlégfúvó+spakli

Befonod a hajad, mire kész leszel...

Előzmény: murray (57563)
KömKel Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57564

Le kell kromofágozni, vagy más anyaggal leszedni a régi festéket.

Szerintem nem túl jó ötlet rátenni egy új réteget.

Előzmény: murray (57563)
murray Creative Commons License 2013.12.06 0 0 57563

öreg ajtókeret barna színben és fehérre festése ügyében mit ajánlotok hogy ne üssön át ? 

márka is jöhet. thx

-carcass- Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57562

Kalcidurral -10C-ig nyugodtan lehet betonozni.

Előzmény: Vakeráznak (57559)
Vakeráznak Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57561

Hát köszi, annyira nem fontos, lehet, hogy lesz még talán a Téli hónapokban egy enyhébb hét és akkor megpróbálom.

Símán van rá esély, én Szilvesztereztem már a Kunságba rövid ujjú pólóba napközben.

Előzmény: C20NE (57560)
C20NE Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57560

5 fok alatt én nem tenném. Ha napközben nem fagy, talán nem megy tönkre, de takarjátok mindenképpen be és adalékoljátok. De én már nem betonoznék.

Előzmény: Vakeráznak (57559)
Vakeráznak Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57559

Üdv.

Holnap elvileg szabad betonozni.  1m3 kellene gyorsba , vagy kalcidurral sem szabad már ilyenkor?

sltr Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57558

Padlásfeljáró lépcsőt hogyan kell beépíteni betonfödémbe? Ugyanúgy be kell csavarozni oldalra, mint fafödémnél? Csak azért kérdezem, mert minden videón fafödémbe építik be, nekem meg betonba kell, és megcsinálnám magamnak.

caterina3 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57557

Köszönöm Neked is. Sajnos nem hiszem, hogy most futná arra, és nem szeretnénk várni a gyerekek szobájának festésével, mert a fiúk eléggé leamortizálták a tapétát a korábbi, "ragasztgatós" időszakukban. :-)

Előzmény: Budai Szabolcs (57555)
caterina3 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57556

Köszönöm szépen a választ! Ha nem jó a fedőképessége, akkor tényleg hiába olcsó.

Előzmény: Adm (57554)
Budai Szabolcs Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57555

sztem vegyél duluxot még drágább de még jobb.

Előzmény: Adm (57554)
Adm Creative Commons License 2013.12.05 0 0 57554

Van, ne eröltesd, hiába olcsó. Inkább válaszd pl a Hérát, igaz drágább, de sokkal jobban takar.

Előzmény: caterina3 (57553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!