Ne magyarázd meg Uzsidoboz :)))
most itt egyszerűen az alapterületről volt szó.. :))))
na ja, az autóm nem is arra van hogy a motyómat cígöljem vele..
a Zeffner Hammondját egyszer úgyis odébb fogom rúgni egy laza mozdulattal.. vagy rászokok a Wylde féle hólabdázásra, és gyorsan rászokik arra hogy kivigye, ha nem szeretné hogy könyékig turhában nyomja :)))
igaz, ugyanakkora, olyanez mint a felhőkarcolók esete... :o)
Mellesleg a szállításra gondoltam, meg arra hogy igazán esddig nem tudtuk meghajtani a cájgot (csak próbán)...
pl: a te ótódba lehetetlen bépásszítani a mótyód...
Pláne ha 2 ládád lenne...
Arról meg ne beszéljünk, hogy minden egyes buli alkalmával ki "nyafog" a roadokért... :o)))
Emlékezz csak a rockogénes buley-ra...
Már az is vicces volt amikor felpakoltuk a cájgot, eltűnt a "színpad" 80%-a...
A Tunyogiéknál májerebb lett volna a stackes megoldás, pláne ha duplát rakunk fel.
Mondjuk így is nagyot néztek, mer nem számítottak ekkora armadára...
A Závodit meg tuti megütötte volna a guta, ha kitakarom a dupla Laney stack-jét. Te meg a Zeffer hammondját toltad volna arrébb... :o)))
Én Pyramyd bácsi mindjárt elmagyarázza nekünk hogy ha egy half-stac ugyanannyi alapterületen helyezkedik el, mint egy 2×12-es láda, akkor egy fullstack mekkora alapterületű ezekhez képest? ;)))
szerintem rohadtul ugyanakkora helyet foglal a színpadon mindhárom variáció :)
Némi (ön)reklám: egy ideje írogatok hangszerismertetőket egy hangszerboltos kérésére, amiket aztán ő felrak a
www.hangszerek.hu
oldalra. Főleg kezdőknek való cuccokról lehet olvasni, de hátha akad itt olyan akit ez érdekel. Mindig akad egy két felvétel is, amit az adott cuccal barkácsoltam. Ilyen volt az alább belinkelt és Blindemouse által felismert Damned is. Az egy a kezdőnél szerintem már jobb Squier Double Fat Strat (és a HK kombóm) hangja.
Van még az oldalon:
Korg Pandora PX3, PX4
Johnson LP-8BS
Samick Les Paul
Samick Tele
Yamaha western
Apafey! néztem egy ideig azt ahogy osztod az észt...
Direkt nem reagáltam egy darabig a hülyeségeidre!
De nem tudok már elmenni a reptér nagyságú arcod mellett!
Tudatlan macska vagy barátom!
Én nem hiszem hogy a "Szekeres gitáriskola" második osztályában ezt tanítják...
Csak annyit, az én hozzáértésemről:
- 22 éve gitározom,
- az évek alatt volt egy csomó erősítőm-gitárom-motyóm,
- mivel zenészcsaládban nőttem fel, egész kisgyerekkorom óta szívom magamba ezeket a dolgokat,
- az ország legnívósabb bérpróbatereme az enyém,
- hangstúdióként is műxök,
- részben hangtechnikáből élek,
- bár végzettségem távközlési szakirányú, 4 évig tanultam elektrotechnikát...
"Egyébként:
Egy hangszórót az érzékenysége , és az önrezgési tartománya minősít, a teljesítmény másodlagos... "
Ezt azért még beszéld meg egy hozzáértővel is. Vagy ne is! A hozzáértő rádhagyná! Keress valakit aki olyan magabiztosan tud marhaságokat mondani mint te.
Nem...
Legalábbis nekem nem tűnt fel, hogy az lenne...
Gondolom ez azért lehet mert "rendes" fából van építve és megvan a súlya...
Anno 35-40 évvel ezelőtt rendesen megcsinálták a gitárokat... De álltalában mindent mást is...
Nem volt ez a mindent minnél olcsóbban silányat architektúra elterjedve...
A gombot vagy ide, vagy a szarv belső felére szokták rakni...
"a mély basszusgitártól kiakadhat a membrán még akkor is, ha a terhetlhetőségnek csak egy töredékével hajtod"
"Az erősítőt valószínűleg nem érdekli mit kötsz rá, ha egyáltalán átengedi a mélyeket."
Szerintem neked nem sok tapasztalatod van a dolgot illetően... Mondhatni jegeces nagy baromság!
ugyanis ami megsülhet a túlterhelés következtében, ill "lefuthat" a kemény mély tranziensektől kapott extrém végkitérési poziciók miatt az a lengőtekercs...
az erősítőn meg átmegy a jel, hacsak nincs valamilyen szűrés (hangszínszabályzás) a mi az adott frekvrenciatartományt vágja...
Egyébként:
Egy hangszórót az érzékenysége , és az önrezgési tartománya minősít, a teljesítmény másodlagos...
Nálunk a SoundCheck -ben vagy kétévig 2 db 300W -os ének mélyláda volt a 150W-os LANEY basszusfej alatt (ezzel a tech -el még az AKELA is dolgozott szinpadon, a KFT ispróbált rajta eleget, de sorolhatnám még, és nem volt panasz rá, pedig mindkét zenekarban 5 húr van!)...
A hangszórók terhelhetősége meredeken csökken ahogy csökken a frekvencia, szóval ha a ládádban nem kifejezetten basszushoz való hangszórók vannak, hanem mondjuk gitár vagy ének hangszórók, akkor a mély basszusgitártól kiakadhat a membrán még akkor is, ha a terhetlhetőségnek csak egy töredékével hajtod. Az erősítőt valószínűleg nem érdekli mit kötsz rá, ha egyáltalán átengedi a mélyeket. SF
Az erősítőnek semmi, viszont a ládának:
- ha kizárólag halkan(!) használod, semmi baja nem lesz...
- viszont ha hajtod, akkor mehetsz hangszórót javíttatni... (drága mulattság! ésráadásul már nem lesz olyan mint a gyári)