Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139321

Mert nem hitelesített labor műszerrel mérünk, azzal mérünk ami van a bótba.

Az NTC-nek ( szondának) is változó a görbéje.

A beépítési jellemzők.

Nekem 5 cm vastag  a páracsövem, és 2,3 m hosszú. Az alsó ill, a felső ívnél különböző hőfokot mértem a pillanatnyi kifolyónál. 

Nem érdemes ezzel foglalkozni. Nekem csak (alarm ) jelzést ad a kütyü. 

Előzmény: endrepp (139312)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.07.02 0 1 139320

Nálam is hasonló a helyzet. Nekem a páracső közepén van a szonda és az a 2-3 fok az eltérés. Pl a 93 fok az már víz, vagy 5-10 fok lehet.

Előzmény: 1zsakkrumpli (139318)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139319

Az utópárlatot addig gyűjtöd ameddig gazdaságosnak gondolod a finomítást  (főzést). 

Előzmény: Peet.. (139313)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139318

Szerintem nem függ a berendezéstől.

Előzmény: Törölt nick (139310)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139317

Én éppen kútvízzel tudtam 20 C-fok alatt tartani.

Azért egy kicsit elgondolkoztam, hogy a rövid gyári spirálokkal, hogy lehet ez?

Előzmény: obsitos3 (139314)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139316

Szia! 2-3 pet palack a fagyóba és bele a hűtőbe! Ha kiolvad cserélni!

Előzmény: obsitos3 (139314)
endrepp Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139315

Ez a táblázat nem az igazi, tömegszázalékban tartalmazza az alkohol értékeket.

Előzmény: Green Corner (139305)
obsitos3 Creative Commons License 2017.07.02 0 1 139314

Nem tudom,felétek milyen idő van,de 20 fok alatt tartani a kifolyó pálinkát csak akkor lehet,ha a csapvíz ennél hidegebb.Nálunk 25 alá nem ment mostanában.Szerencsés,akinek hideg kútvíz áll rendelkezésére.

Előzmény: 1zsakkrumpli (139300)
Peet.. Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139313

Ez jól hangzik köszi, megcsinálom, de miért kell ez? Amúgy kozmaolajszűrőnek sajnos nem tudtam megcsinálni még amit akartam, de ahogy lejött a párlat egy kávéspohárba fogtam fel és egy 250ml-es üveghengerbe töltögettem tölcséren amibe egy kis vatta pamacsot raktam. Ez volt hirtelen a kozmaolajszűrőm.

 

Kisbvb: nem tudom még mennyit főzök egy évben, év végén kiderül :)

Ha jól értem akkor még tovább kell főzni az alszeszt amíg le nem csökken 30%-ig az alkoholfoka?Ez lesz az utópárlat? Most már a barack cefre van készülőben bár sajna az nem sikerült annyi mint a cseresznye. A 30% alatti alszesszel mit lehet kezdeni?

Előzmény: Törölt nick (139242)
endrepp Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139312

miért?

Előzmény: Törölt nick (139310)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139311

Lehetőleg ne érjen az oldalfalához. Mert akkor csalhat.

Előzmény: 1zsakkrumpli (139309)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139310
Előzmény: 1zsakkrumpli (139303)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139309

Köszi! Ahhoz 21 mm-es belső átmérőjű cső elegendő?

Előzmény: Figyelget (139307)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139308

Köszi, esetleg valami excel táblázat létezik?

Előzmény: Green Corner (139306)
Figyelget Creative Commons License 2017.07.02 0 1 139307

A 0-100 -ig mérő az 220mm hosszú kb és 15mm az átmérője. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (139302)
Green Corner Creative Commons License 2017.07.02 0 1 139306

Én így oldottam meg, hogy kéznél legyen mindig!:)

Előzmény: Green Corner (139305)
Green Corner Creative Commons License 2017.07.02 0 1 139305
Előzmény: 1zsakkrumpli (139303)
raczno Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139304

Sikerült a hétvégén egy tartós tesztnek alávetni az új főzőmet. Szépen teszi a dolgát, mint a tesója :-)

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki válaszolt valamelyik megnyilvánulásomra, vagy csak hasznosat írt, mert már régóta

figyelem ezen közösség közzé tételét.

Kiemelten köszi Gábornak, Manónak, Krumplinak és Rézművesnek, hogy rengeteg tanáccsal elláttak, és meghallgatták, sőt,

türelemmel meg is válaszolták kérdéseimet. És természetesen a feleségemnek, hogy elviseli a hobbimat :-)

A műszer még nem teljesen kész, van még pár "szoftbarkács" megoldás, amin változtatok, és a teszt alatt kijött pár dolog, amin finomítani kell.

 

Saját tapasztalat, és tanács, ne március elején találjátok ki, hogy a cserkóra saját építésű főzőt akartok, pláne, ha sok mindenben

mástól függötök..., így sportos, és macerás.

 

Bocs,hogy off voltam,és világbéke!

 

raczno

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139303

Még egy dolgot kérnék:

Esetleg van valakinek olyan táblázata, amin meg van adva a páracsőben lévő hőmérséklethez a kifolyó párlat alkohol foka?

 

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139302

Lombikos, hőmérő nélküli fokolónak mekkora az átmérője?

Előzmény: 1zsakkrumpli (139301)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139301

Valaki tudna abban segíteni, hogy fokolótó átmérőjétől min. mekkorával kell, hogy nagyobb legyen az epruvetta átmérője?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139300

20 C-fok alatt tartani a kifolyó párlatot, csak átfolyós módban tudtam, kb vízcsap 1/3-ig volt nyitva.

9 méter spirál van a hűtőben 140 liter a térfogata.

Ti, hogy tudjátok 20 C-fok alatt tartani?

KGPista Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139299

Ezt még nem próbáltam. :) Az a helyzet, hogy ittas vagyok... :D Most főztem faepret. 70 literből  lett 18 liter alszesz.  Jó kedvem van... :D 

Előzmény: kopasz szuzukis (139297)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139298

Szia! Engem az érdekelne hogy főztél e az nélkül is és van e különbség a két főzés között? Én is gondoltam hogy rendelek egyet, de itt a fórumon lebeszéltek róla.

Előzmény: pacsepa (139289)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139297

Híg hypó is leviszi a dióbarnulást a kezedről.

Előzmény: KGPista (139294)
vick_1899 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139296

kozmetikai vattával szűrd át az felfog minden kis szennyeződést.. szép tiszta lesz

Előzmény: Piszra (139295)
Piszra Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139295

Én idén csináltam először diólikőrt. Több időt olvastam én is a 2 héttől a 3 hónapig. Szerintem én egy hónapig fogom áztatni. Meg kóstolgatom közben. Nekem az lenne a kérdésem, hogy szűrni elég egy textilpelenkával, vagy valami finomabb szűrést igényel? 

Még az üveget is befogja amiben ázik. Normális ez? Nem túl bizalomgerjesztő,de csak el fog fogyni...☺

Előzmény: körte51 (139287)
KGPista Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139294

Egészségügyben dolgozom. Rühellem a gumikesztyűt, nem is szoktam használni, de a diólikőr készítésekor mindig magamra húzom. :) Próbáld meg Secuseptel lemosni. Az a bőrödet is viszi, de hatékony. :)

 

Előzmény: körte51 (139287)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2017.07.02 0 0 139293

Titkon én is sejtettem,hogy az ecet állhat a dolog mögött, de azért se gyanakodtam rá, mert erjedés után már harmadnap főzve lett, illetve nagyon jól is indult és kiemelkedő lett a kihozatala. Cseresznyéhez képest 10℅-os. Igaz nagyon jó fajta érett fekete cseresznyéről beszélünk.

 

Előzmény: öreg_néne_b (139278)
sogi01 Creative Commons License 2017.07.02 0 1 139292

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (139218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!