Nem tudom,felétek milyen idő van,de 20 fok alatt tartani a kifolyó pálinkát csak akkor lehet,ha a csapvíz ennél hidegebb.Nálunk 25 alá nem ment mostanában.Szerencsés,akinek hideg kútvíz áll rendelkezésére.
Ez jól hangzik köszi, megcsinálom, de miért kell ez? Amúgy kozmaolajszűrőnek sajnos nem tudtam megcsinálni még amit akartam, de ahogy lejött a párlat egy kávéspohárba fogtam fel és egy 250ml-es üveghengerbe töltögettem tölcséren amibe egy kis vatta pamacsot raktam. Ez volt hirtelen a kozmaolajszűrőm.
Kisbvb: nem tudom még mennyit főzök egy évben, év végén kiderül :)
Ha jól értem akkor még tovább kell főzni az alszeszt amíg le nem csökken 30%-ig az alkoholfoka?Ez lesz az utópárlat? Most már a barack cefre van készülőben bár sajna az nem sikerült annyi mint a cseresznye. A 30% alatti alszesszel mit lehet kezdeni?
Szia! Engem az érdekelne hogy főztél e az nélkül is és van e különbség a két főzés között? Én is gondoltam hogy rendelek egyet, de itt a fórumon lebeszéltek róla.
Én idén csináltam először diólikőrt. Több időt olvastam én is a 2 héttől a 3 hónapig. Szerintem én egy hónapig fogom áztatni. Meg kóstolgatom közben. Nekem az lenne a kérdésem, hogy szűrni elég egy textilpelenkával, vagy valami finomabb szűrést igényel?
Még az üveget is befogja amiben ázik. Normális ez? Nem túl bizalomgerjesztő,de csak el fog fogyni...☺
Egészségügyben dolgozom. Rühellem a gumikesztyűt, nem is szoktam használni, de a diólikőr készítésekor mindig magamra húzom. :) Próbáld meg Secuseptel lemosni. Az a bőrödet is viszi, de hatékony. :)
Titkon én is sejtettem,hogy az ecet állhat a dolog mögött, de azért se gyanakodtam rá, mert erjedés után már harmadnap főzve lett, illetve nagyon jól is indult és kiemelkedő lett a kihozatala. Cseresznyéhez képest 10℅-os. Igaz nagyon jó fajta érett fekete cseresznyéről beszélünk.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: