Keresés

Részletes keresés

kridli Creative Commons License 2019.01.08 0 0 102

Más hasonló regisztrációs terhelésnél nekem a call center meg tudta mondani a zároláson lévő kódot.

Előzmény: buksi754 (101)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 101

Nah be regisztráltam a Curve hoz. De nem jutok előrébb. Erste kártyát hogy lehet hozzá adni? Az egyik kártyához nem jön SMS, zárolásban pedig nem látszik a kód amit vissza kellene igazolni. Véglegesíteni pedig nem fogják a próba terhelést... Másik kártyán van SMS, de azon meg 4 digites kód jött a 6 helyett. Gondoltam hibas az SMS, töröltem a kártyát. Második próbálkozásra nem is jött olyan terhelés amivel kód is jött volna. Zárolásban ott van, de ez sem fog véglegesedni, hogy több infóval szolgáljon. Szóval nem tudom mi tevő legyek... 

buksi754 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 100

Szia, 

Igen, ha nincs az adott pénznemben zsebed, akkor EUR rol vált, vagy ahol van pénz. Előzőleg létrehozni zsebét és át tenni két dolog miatt érheti meg. Egyik, hogy amikor jobb az árfolyam hogy akkor váltol, a másik, hogy hétvégén magasabb az árfolyam 1-2%-al. Ha van a zsebben elegendő pénzed, akkor nem vált, azt az összeget használja.

Elfogadás változó, ez se nem Credit card, se nem debit card, hanem prepaid. Elő fordulhat, hogy lesz ahol nem szeretik.

Mi nemrég Hollandiában voltunk, azt hittem el leszünk veszve, mert általában egyik kártyákat sem akarták sehol elfogadni. Kérdezték, Credit card, mondom prepaid card. Az nem jó, pin card kell. MasterCard, VISA, egyik bank, másik bank, mindegy volt mivel próbálkoztunk. Rá kerestem a neten, és mint kiderült a hollandok ilyen önzők, hogy jóformán csak a saját kartyajukat hajlandók elfogadni. Az is kiderult, hogyha a szinte soha nem használt folyó számlához tartozó cirrus meastro kártyát is vittem volna, az valószínűleg működott volna. Végül Lidl, Aldi, Dirk és hasonló nagyobb bolt hálózatok gond nélkül elfogadták.

Nyman mesélte lejjebb, hogy Olaszországban a többedik automata fogadta el a Revolutot keszpenzfelvetelre. Ja, és itt lehet a mágnes csíkot engedélyezned kell rajta. 

Előzmény: Chiliszósz (99)
Chiliszósz Creative Commons License 2019.01.07 0 0 99

Sziasztok,

Nemrég lett Revolut kártyám és most rendeltem Curve kártyát is, mert viszonylag sokat utazom külföldre és online is szoktam külföldről rendelni. 

Ha online vásárolok (pl. AliExpress, Amazon, stb.) gondolom akkor is érdemes mindig ezekkel a kártyákkal fizetni?? 

Külföldön hogy megy az átváltás. Pl. Ha van EUR számla a Revoluton és Vietnámban fizetnék vele, akkor automatikusan átváltja, amikor fizetek? Nem érdemes készíteni egy vietnámi számlát és az appon belül áttenni a EUR egy részét a vietnámi pénznembe? Vagy tök mindegy? 

Van esetleg tapasztalata valakinek abban, hogy mennyire fogadják el pl Ázsiában a Revolut kártyát? Vagy ugyanannyi az esély rá, mint bármilyen Mastercardnál? 

Attól tartok, hogy ha átrakom rá a költőpénzem és kint mégsem fogadják el, akkor ciki van. Bár kivenni akkor is jobban tudok :)

Köszi

buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 98

Ja, még valami, a 3.as kérdésre is meg találtam a választ. Igen, a prémiumnál tudod tárolni a pénzed.

Egy valódi pénztárcában, amit kapsz a kártya mellé :-))) 

Előzmény: buksi754 (97)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 97

Köszi a választ. Tényleg emailben kell jelezni az upgradet. 

Hm, úgy látom még elég gyerek cipőben jár a dolog. Pl. hogy lehet meg változtatni a belépési kódot? Válasz: töröld le az appot és telepítsd újra, majd adj meg egy másik kódot. :-o De dolgozunk rajta, hogy ezt egyszerűbbé tegyük. :-) 

Más: Gondolkodtam, hogy a nagyobb csomagot rendelném. A bluenál havi 500£ a költési limit, a prémiumnál 15.000£ Viszont a Terms ben nem is írja, hogy ez csak per év, csak a fair use policyban. Na itt döntöttem el, hogy nincs amin tovább gondolkozzak. Unlimited exchange for purchases ként van reklámozva, de fair use policyban már szerepel egy limit? Hát kösz. Jól tetted Te is, hogy a standard kártyát választottad. Egynek jó lehet tényleg Revolut töltésre +még amiket mondtál, de hogy napi szinten rá szokjak és megváltsa nálam a világot, kizárt.

Egyértelműen fogom használni a kódodat ha rá szántam magam, hisz Tőled szereztem tudomást erről a kártyáról. ;-) 

A 2.es kérdésre még nagyon érdekelne a válasz, ha valaki tudja. 

Előzmény: mnsrnr (96)
mnsrnr Creative Commons License 2019.01.05 0 0 96

1. E-mailt kell írni az ügyfélszolgálatnak. Ha jól tudom +90 napra megadhatsz további 3 cashback helyet.

4. Van egy pár, többire nem emlékszem pontosan, én Aldi, Lidl, Shell hármast választottam.

Előzmény: buksi754 (95)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 95

4.Milyen Magyarországon is létező offline/online boltokból lehet választani? 

buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 94

Lenne néhány kérdésem a Curverol. A plusz költség nélküli havi 500 font forgalom iszonyat kevés. Az e fölötti plusz 2% pedig nagyon durva. Nem is értem miért ez a limit, a Curve nem kap pénzt az elfogadohelyektol a vásárlások után? Nem ebből él?

Na mindegy, kérdésem. 1. Ha indulaskent standard kék kártyát kérek, később fel lehet valtani premiumra? Akkor is lesz majd 6 kategória 3 hónapig, és küldenek egy másik fekete kártyát? Vagy ez a része hogy működik?

Másik. 2. Be lehet regisztrálni nem saját tulajdonú kártyákat is? Pl. a nejemét? 

3.Jól veszem ki, hogy a prémiumnál tudsz depozitolni pénzt? Ugyanis a hétvégi használat eleve alapból ki van lőve a plusz 1.5%-os díj miatt...

nyman Creative Commons License 2019.01.04 0 0 93

Most megtalaltam. Koszi. Hasonlot kerestem.

Előzmény: buksi754 (91)
nyman Creative Commons License 2019.01.04 0 0 92

ezzel nem szamoltam.

Van euros szamlam/kartyam es tavalyig volt euroban erkezo bevetelem is. Igy a forint feltoltes nem fontos.

De teszek egy probat. Vegig mentem a regisztracion, hasznaltam a kododat. :)

A regisztracio itt is faek egyszerusegu, ami tetszett, hogy a kartya hozzaadasanal le lehetett a kartyat fenykepezni es a karakterfelismeres 100%-os volt.

Egy debit kartyat adtam hozza, ami mogott levo szamlan csak akkor tartok penzt, ha eppen kp-t veszek fel.

Amit meg nem talaltam meg, az az atvaltasi arfolyam kalkulator.

Előzmény: mnsrnr (90)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.04 0 0 91

"Valahogy jobb egy tablazatos formaju "kondicios lista"."

A Terms végén van egy melléklet, ott vannak a díjak táblázatos formában, (amik november 20.án végén változtak /emelkedtek) de gondolom láttad.

Igen, ezek az oldalak olyanok, mint amit WordPress el hoztak létre...

Előzmény: nyman (89)
mnsrnr Creative Commons License 2019.01.03 0 0 90

A Curve kártyára úgy tekintek, mint ami kiegészíti a többit. Nem jobb, mint a Revolut/TW, hanem más. A Revolutnak is megvan az előnye, igyekszem is kihasználni. A Curve azt a rést fedi le, hogy számomra ezzel a legkedvezőbb tölteni a Revolutot, amíg nincs HUF top-up (és nem is tudni belátható időn belül mikor lesz). Arra is jó, ha éppen nem tartok pénzt a Revoluton (kiköltekeztem/elfelejtettem feltölteni), de szeretnék vásárolni egy külföldi netshopban, akkor csak használom. A TW/Revolut account más helyzetekben kiváló, ez meg az ilyenekre jó.

nyman Creative Commons License 2019.01.03 0 1 89

Egyelore nem latom, hogy miben adna tobbet, mint az eddigiek.

Olyan ertelemben tobb, hogy havi 10 kp felvet van benne, osszeghatar nelkul, ha debit kartya van mogotte, illetve harom honapig jar visszaterites. De egyikre sincs szuksegem. Hitelkartyanal a havi 200 font megegyezik a Revoluteval.

Az is zavar, hogy nem elore feltoltve/osszeget rautalva mukodik, hanem menet kozben emel le penzt es ha szukseges valtja at. Nincs bankszamlaszam(?), nincs olyan, hogy utazas elott amikor esetleg jo az arfolyam, levaltok egy nagyobb osszeget.

A masik, ami nekem zavaro az oldalban, hogy tul minimal. Nem csak ez, hanem a tobbi hasonlo szolgaltatast nyujto oldal is. Igy nehez az infokat osszeszedni. Valahogy jobb egy tablazatos formaju "kondicios lista".

Előzmény: buksi754 (86)
nyman Creative Commons License 2019.01.03 0 0 88
Előzmény: mephisto6 (87)
mephisto6 Creative Commons License 2019.01.01 0 0 87

nekem még azt írja a Play hogy nem elérhető az országomban...

Előzmény: mnsrnr (85)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.01 0 0 86

Hm, ismét egy egy hozzászólásos fórumtag. :-/ Remélem nem csak az ajánlások utáni bónusz vezérelt a regisztrációra. 

Minden esetre köszi az infókat, jó látni, hogy egyre több innovatívabb fintech cég lép a piacra.

Első gondolatom az volt, hogy nem a legjobb mód mögé linkelni aktív kártyákat, a lehúzás veszélye miatt. Lásd lejjebb pár hozzászólással.

A második gondolatom az volt, hogy most már lesz mivel tölteni a Revolutot.

A harmadik, hogy könnyebb lesz kimaxolni a HK-kat, amit viszont egyrészt kifejezetten tilt a Curve, másrészt black kártya kell hozzá.

" 6.1.5. Undertake behaviour which Curve deems to be “cash recycling” whereby cash is taken out of an ATM using a credit card and then used to repay the credit card in order to gain rewards on the Payment Card or Curve Rewards." 

Ha tovább küldi a Curve az MCC kódokat, akkor a kp felvét hkrol sem járható út. ;-)

Hétvégén +1.5%-os marzs van ahogy látom...

Ajánlom mindenkinek, nézze át a felhasználási feltételeket és a fair use policyt.

https://www.curve.app/fair-use

https://www.curve.app/terms

Előzmény: mnsrnr (85)
mnsrnr Creative Commons License 2019.01.01 -1 0 85

1-2 éve figyeltem fel a brit Curve kártyára, de akkor még nem működött a szolgáltatás, csak UK-ben. Folyamatosan bővítették az elérhető országok körét, és nemrég Magyarország is felkerült a listára. Van Revolut és TW kártyám is, de amiben különleges a Curve, hogy nem kell pénzt tölteni rá, hanem mögé lehet linkelni bármilyen VISA, Mastercard vagy Maestro kártyát (pl. amivel feltöltenénk a Revolutot).

Kifejezetten az eltérő devizanemben történő tranzakcióknál előnyös a Curve kártyával fizetni, mert a mögé linkelt bankkártyát nem a vásárlás devizanemében, hanem a kártyáéban terheli, az átváltást pedig így nem a kártyakibocsájtó, hanem a Curve végzi sokkal kedvezőbb árfolyamon. Én ezt használom a külföldi vásárlásokra (PayPal, Amazon, Revolut feltöltés, stb.) és a hazai bankok árfolyama helyett kb. középárfolyamon vált a Curve, a magyar bankkártyám pedig forintban lesz terhelve.

A Curve Blue kártya teljesen ingyenes, a Black kártyának van egyszeri 50 font költsége. Előnye annyi, hogy a mindkét kártya aktiválásától számított 90 napos 1%-os pénzvisszatérítési időszak alatt nem 3, hanem 6 kereskedelmi egységet/szolgáltatót adhatunk meg. (Nekem Blue kártyám van, az első 3 hónapra a Lidlt, Aldit és a Shellt adtam meg, tehát a vásárlások után 1%-ot jóváírt a Curve - úgy éreztem nem fog megtérülni az 50 font, persze aki sokat vásárol, annak megéri.)

A kártyát az mobil appből (iOS, Android) tudjuk kezelni, azon keresztül tudunk regisztrálni, a bankkártyákat belinkelni és megváltoztatni, hogy épp melyik kártya álljon a Curve mögött. Így elegendő csak a Curve kártyát magunkkal hordani.

Ha a tranzakciót követően meggondoljuk magunkat és a másik bankkártyáról szerettük volna fizetni, akkor 14 napon belül lehetőségünk van átállítani. Ekkor a korábbi kártyára visszatérítést küld a Curve és terheli a módosítottat.

Az appben zárolni is lehet a Curve kártyát, így teljesen biztonságos. És az is jó, hogy minden tranzakcióról push üzenetet kapunk a Curvetől, ha az eredetileg mögé linkelt kártyánk ezt nem tudná vagy drága az SMS. Szintén a biztonságot fokozza, hogy netes vásárlásnál nem kell megadnom az eredeti bankkártya adatokat, majd a tranzakció után zárolhatjuk a Curve-t.

Az is tetszik, hogy a Curve a tranzakciók során továbbküldi az MCC kódokat, így a haza bank el tudja számolni - akinél ez fontos, pl. visszatérítés miatt.

A kártya dizájn minimalista, az elején nincs semmi csak a Curve és a MC, PayPass logó és a chip. A kártya egyedi azonosítói a hátoldalon vannak elhelyezve, de a tulajdonos neve helyett a Curve fiók száma szerepel. A kártyabirtokos neve elektronikusan van hozzárendelve, tehát pl. netes vásárlásnál ugyanúgy meg kell adni azt a nevet, amelyen regisztráltunk.

Ha regisztráció során megadjuk a ZEJLZY7N promó kódot, akkor nemcsak ingyen lett egy Curve Mastercardunk, hanem kapunk 5 fontot is.

https://www.curve.app

nyman Creative Commons License 2018.12.28 0 0 84

Meg nehany szaz, max 1-2 ezer euronyi osszeget egy utazasnal meg lehet erteni, de tobbzmillios nagysagrendet nem tartanek ott. Inkabb megyek be egy fiokba reklamacio eseten, mint levelezzek egy mobilappon keresztul.

A telefont biztosan meg lehet hackelni. De azert minimalis korultekintessel ezt is el lehet kerulni. Szerintem. Tobb banki alkalmazas csak gyari romokon mukodik. 

A Transferwise es a Revolut is fuggesztette mar fel a szamlat. Az utobbinal rovid ido alatt ment at nagyobb osszeg, mert igy gyorsabb volt. Ezt meg valamennyire ertettem is. A transferwisenal meg csak par euro, parezer forintok mentek ide-oda, mert eppen csak kiakartam probalni, hogy mennyire gyorsan mukodik. De mindketto feloldasa gyorsan lefutott, de azert kenyelmetlen volt.

Előzmény: buksi754 (83)
buksi754 Creative Commons License 2018.12.28 0 0 83

Hát, ez a tiltás-feloldás nem nekem való. Most is külföldön vagyok, ezt a kártyát használom. Nekem kicsit több lóvé van rajta. A múlt nap a kasszánál eszembe is jutott, hogy fel oldjam, de a cuccok elpakolasa után a tiltás már nem jutott eszembe. A karácsony miatt napokig nem használtam. Az imént vásároltam ebayen, szintén fel oldottam a virtuális kártyát, de most tiltottam mindkettőt, hogy téged olvastalak.

Valaki mondta a storyk között, hogy a telefon a hibas, vírusos, kemprogramos. Minden esetre a Revolut nak is kellene kezdenie ezekkel valamit, mint ahogy a bankok is felhivnak ha valami gyanús.

Kiszamolonál egyszer mondta valaki, hogy ő több tízmilliót tart rajta mert forexezik vele. Háát...

Tényleg nem érdemes komoly pénzt tartani ezen. Nekem pl. háromszor zárolták az egész számlámat, mert nem értettek bizonyos egy eurónyi tranzakció alatti összegeket. Ki voltam akadva, idéztem nekik egy ide vonatkozó uk iránymutatást, hogy először is van egy limit, más részt ha nem tudják be azonosítani hogy ki a payer vagy a payee személye, - de a fogadó fél én vagyok, és én be vagyok nekik azonosítva - akkor utasítsák vissza a tranzakciót de nem zárhatnak el emiatt az egész penzemtől napokra-hetekre. Ejhh

Előzmény: nyman (82)
nyman Creative Commons License 2018.12.27 0 0 82

Erdekes sztorik.

Jo lenne nehany reszletet is tudni, tobbek kozott azokra volnatkozolag, amit te is felsoroltal, de a lenti linkeknel sem latok semmit.

Alap esetben mindig fizetes elott oldom fel a kartyat. Magan a szamlan nehany tiz euro szokott lenni, az is inkabb azert, mert kerek osszegekkel toltom fel es ez a maradvany.

Az zavarna, ha ugy tudnak meghackelni, hogy a revolut rendszeren arrol a szamlarol is leemelnenek penzt, amit a feltoltesre hasznalok. Bar a kartyalimit alligatasa meg ott is segithet.  Sajnos az egyik ir kartyamnak ez meg igy 2019 fele sem opcio.

Előzmény: buksi754 (81)
buksi754 Creative Commons License 2018.12.23 0 0 81

Nem hagyott nyugodni a dolog, rá kerestem, és sajnos tényleg másnak is voltak ilyen esetei amit említesz, és valóban meg kellett várni míg teljesül a tranzakció a MasterCard szabályzata miatt. Kb. 45 nap alatt futott végig a panasz. Elgondolkodtató. Reméljük a Te esetedben is pozitívan tárul. Azért érdekelne, mit tippelsz, hogy vehették le a pénzed. 

https://community.revolut.com/t/card-hacked-money-stolen/16265

https://community.revolut.com/t/hacking-money-stolen/31870

https://community.revolut.com/t/my-revolut-just-got-hacked-money-stolen-without-losing-my-credit-card/40034

Előzmény: Joker1971 (77)
buksi754 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 80

Most látom, Jokernek ez az egyetlen hozzaszolása az indexen. :-/ Nemhiába gyanús nekem az egész.

Remélem ennek ellenére azért kapunk választ a kérdésekre 

Előzmény: nyman (78)
buksi754 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 79

Ne haragudj, de ezt nem jön, hogy elhigyjem. Bosszantó lehet ami történt ha így történt, de hogy vették le a pénzed? Feltorték a fiókod? Kártyával vagy átutalással vették le?

Ha kártyával melyikkel, a fizikait használva, vagy a virtuálisat?

Online vásárlás volt, vagy fizikai használat/klónozás? Használtad gyanús helyen korábban? Mire tippelsz, hol történhetett a kártya lopása/másolása?

Milyen penznemben vasaroltak vele és hol, milyen országban? Mit vásároltak vele, vagy milyen helyen, szolgáltatást esetleg?

Most pedig a security kérdések. Mennyit "szedtek" le róla? Volt limit beallitva esetleg? Le volt tiltva valamelyik: az online vásárlás? A mágnes csík? A chip? A contactless? Az egész kártya? A geolocation be volt kapcsoltva? Csak azért, hogy tudjuk, ezek sz@rt se érnek? Letiltottad a kártyát, kértél másikat? Vagy fel is ajánlották alapból esetleg?

Mire vigyazzunk, mit tanácsolsz, hogy ne kerüljünk a Te sorsodra? Te hogy véded magad ezek után? 

nyman Creative Commons License 2018.12.21 0 0 78

ugy is terheltek, hogy a kartya inaktivva volt allitva?

Joker1971 Creative Commons License 2018.12.21 -3 0 77

Sajnos a REVOLUT a csalókat támogatja. 

Jooar napja ejjel arra ébredtem h jelez a telefonom jönnek üzenetek. A Revolut üzenetek voltak  hogy húzzák a számlámat. Egyértelműen látszik ezt a bank is elismeri hogy módszeresen vki le nullázta a számlámat. Azonnal chet a rdvolutnak jeleztem mi történt láttak is de nem tesznek semmit. azóta többszöri levelezés után sem. Ott van meg a pénzem talonba de nem állítják ke a kifizetést mindenféle szerzodesekre hivatkozva azt mondjak ha majd a kereskedő felveszi a pénzt akkor töltsék ki egy űrlapon es utána talán tesznek valamit. De hat semmilyen kereskedő nem létezik siman lehuztak a szamlat es hadja s bank hogy a tolvaj siman elhuzzon vele. 

blueye Creative Commons License 2018.12.15 0 0 76

Meghosszabbitottak az ingyenes belepest/kartyat is meghivoval.

nyman Creative Commons License 2018.12.14 0 0 75
Előzmény: nyman (74)
nyman Creative Commons License 2018.12.14 0 0 74

A Revolut banki jogosultsagokat kapott. Igy pl. ervenyes lesz ra 100 ezer euroig a betetbiztositas.

Lasd pl. https://www.cnbc.com/2018/12/13/revolut-secures-european-banking-license.html

kapasz Creative Commons License 2018.12.05 0 0 73

Hoppá! Szuper, köszi a tippet! Tudtam, hogy itt okosodni fogok.

Előzmény: nyman (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!