Keresés

Részletes keresés

rizsa31 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 2504

Drukkolok a vasárnaphoz én is Nagykőrös közeli városból származom,és jelenleg is itt élek!

Sajna úgy látszik kifogyott a raktárkészlet,mert én egyik dokimtól sem kaptam.Ráadásul nekem is 14 éve jött elő,a háziorvosom pszichológushoz sem küldött el.  

Előzmény: cheeseontoast (2503)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.10.03 0 0 2503

Rizsa, probald meg atmasolni Word-be, vagy OpenOffice Writer-be, aztan ugy kinyomtatni.

Ez az ismerteto valoban nagyon jo, nekem is adott egyet a pszichiaterem anno 14 eve, sokat segitett, megnyugtatott, ahanyszor csak elolvastam.

Egyebkent en egy Nagykoroshoz nagyon kozeli varosbol szarmazom :).

Kenyszerileg jelenleg jol allok, de fizikai tunetileg mar nem annyira :S (habar jobban vagyok, mint mult heten pl.). Ezen a heten vasarnap megyek MRI-re, azert felek az eredmenytol...

Előzmény: rizsa31 (2502)
rizsa31 Creative Commons License 2011.10.01 0 0 2502

http://stresszdoktor.hu/uploads/kozkincs/amitazocdrltudnikellbetegtjkoztatpfizer.pdf

Ezt a kis füzetet nagyon jó lenne ha újra kiadnák.Én szívem szerint minden családtagomnak adnék egyet.Van tippetek,hogy lehetne kinyomtatni a fájlformátumot?

Előzmény: rizsa31 (2501)
rizsa31 Creative Commons License 2011.10.01 0 0 2501

Ja,meg 2 hete szombaton meghívott F. tanárnő Nagykőrösre,hogy az OCD-ről beszélgessünk a hallgatóival együtt.

"Szeptember,2011:Egy kisebb létszámú diakónus-hallgatókból álló csoport órájára hívott meg F... tanárnő.Hallottak már az OCD-ről a résztvevők,de azon megdöbbentek,hogy ekkora szenvedést okoz nekünk.Biztosítottak,hogy hasznosítani tudják majd a munkájukban az itt elhangzottakat,és kaptam finom bonbont is:).Egyébként szóba jött a cukorbetegség a téma kapcsán,és az e területen dolgozó kolléga elmondta nekünk,hogy nem a cukor a főbűnös e betegségben,inkább arra kell figyelni,hogy ne gyorsan fölszívódó ételeket fogyasszunk.És az edukáció milyen fontos a diabétesszel élők számára,mert így sokkal jobban össze tudják állítani az étrendjüket,és beosztani az étkezések számát,idejét.Milyen fontos lenne a pszichoedukáció nekünk is,és pláne a rokonainknak,hogy megtanulják miben tudnának segíteni!

Február,2011:A nagykőrösi Református Főiskolán részt vettem egy dupla szemináriumon,F. tanárnő óráján.Szociális munkás-hallgatókkal tanulmányoztuk a kényszerbetegséget."

rizsa31 Creative Commons License 2011.10.01 0 0 2500

Csütörtökön kivették a varratokat,szépen begyógyult,mondta a doki.

Kicsit izgulok,meg mikor ránézek az új mackófölsőimre-fölújítottuk a ruhatáram-mindig eszembe jut a vicc,hogy 

-Tartós tejet már ne vegyél!:/

Előzmény: tyúkanyó48 (2497)
rizsa31 Creative Commons License 2011.10.01 0 0 2499

Lonely,a leletmosás tényleg elég monoton munkának tűnik.Lehet legalább dumcsizni mellette?

Hát sajnos a visszatérésre számíthatunk egész életünkben.Aszongya a csaj a Hoxán a befejező cikkemre,hogy mi nem vagyunk olyanok mint akit maradadandó károsodás ér...áááá nem, csak egész életünkben együtt kell ezzel élnünk,mondom magamba.

Én is általában fölfigyelek egy-két szemétre,sajnos nem tudom kizárni az életemből,hiszen tele van velük a környezetünk.:(

Mikor én is az önkéntes melón vagyok-a kezdeti lelkesedésem persze lecsökkent:/,így szokott ez lenni-akkor úgy érzem,hogy otthon ezer dolgom lenne,fura.

Előzmény: Törölt nick (2498)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 2497

Jó, azért most ne kezdj el aggódni egy hónapig, hogy most mi lesz! Ne is nagyon gondolj rá, azzal semmit nem segítesz, hogy tipródsz.

Köszi, hogy betetted az MS-es cikk (egy részét), nahát, hogy mik vannak! Azért ez kemény, ki gondolta volna!

Örülök, hogy legalább a kényszereid nem annyira kínoznak most :DD.

Puszika!

Előzmény: rizsa31 (2495)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 2496

Szia!

Ja, nem tudtam, hogy mindkettőnél a myelinhüvely károsodott, nem volt időm a cikket elolvasni, vagy már nem is tudom, olyan régen volt. Na mindegy, akkor is, reménykedjünk, hogy jobbra fordul minden.

Anyósodék tényleg nem semmi! Szeretnék a helyükben lenni. De legalább mi is elmentünk a gyerekekkel kirándulni ma is, meg múlt vasárnap is, olyan szép idő volt, és sokat nevettünk.

(az előbb elszállt a hsz.-om, most csak rövidítve írom....:((

Tegnap is volt program, jó volt, legalább kimozdulok egy kicsit, igaz, hogy ilyenkor alig eszem, csak rágódok valami száraz vackon, szó szerint éhezem, de megéri...legalább együtt vagyunk. Mikor hazajövünk, akkor aztán zaba! :DD

Előzmény: cheeseontoast (2490)
rizsa31 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 2495

Kényszereim hál istennek alacsony szinten stagnálnak,az önkéntes munkáimat is csinálgatom.

Ami most nagyobb gond,hogy a bőrgyógyász levetette egy anyajegyemet,és a szövettan eredményére 1 hónapot várni kell!A sebész vmi olyasmit mondott,hogy az egy hónap alatt nem romolhat olyan sok minden,de a médiában meg pont azt mondják,hogy a gyorsaság mennyit számít bizonyos esetekben.:/

rizsa31 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 2494

Sziasztok.Cheese,nem semmi ez a cikk,jó lenne lefordítani az egészet!

BACKGROUND: Considering reports on the associations of symptoms of anxiety disorders with multiple sclerosis (MS), this study aimed to 1) further evaluate various anxiety disorders systematically presenting in patients with MS and 2) compare the results with a control group.
METHODS: To assess anxiety disorders in patients with MS in a case-control study, 85 registered patients in the Iranian Multiple Sclerosis Society (IMSS) were randomly selected according to the inclusion criteria. A group of healthy individuals whose age and gender were matched with the case group were also selected. Both groups underwent a clinical interview based on DSM-IV diagnostic criteria.
RESULTS: Frequency of diagnosis of all anxiety disorders in the two groups was 22.4% and 7.1%, respectively, indicating a statistically significant difference. Frequency of obsessive-compulsive disorder (OCD) was significantly higher in the case group (P<0.05). Relation of university education with the diagnosis of generalized anxiety disorder was significant too (P<0.05).
CONCLUSIONS: OCD in patients with MS was more frequently observed than in the control group.
KEY WORDS: Multiple sclerosis, obsessive-compulsive disorder, anxiety, neuropsychiatry.

A köztudatban most nagyon az van benne,hogy a pszichiátria mindent igyekszik testi betegségnek beállítani,az alternatív gyógymódok szerint meg minden csak rajtunk múlik.Szerintem az igazság itt is vhol középen van,jó lenne ha a 2 tábor szakemberei  inkább együttműködnének egymás szapulása helyett.

Nekem ez megnyugtató,hogy a tudomány ilyen sokmindent kikutat az OCD genetikai-biokémiai hátteréről-a kék könyvben is sok tudományos újdonságot leírnak-,pláne ha ezeket a gyógyításban is hasznosítani tudják.A "munka" oroszlánrésze akkor is a miénk lesz,ha majd tökéletesen tudják gyógyítani-megelőzni a kényszerbetegséget!

Előzmény: cheeseontoast (2487)
greenwood Creative Commons License 2011.09.25 0 0 2493

akkor ne várj vele. ez a mostani egy sarlatán.

Előzmény: Törölt nick (2492)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2490

Szia Tyukanyo. Ez a cikk azt irja le, hogy sok SM-es OCD-s is. Egyebkent mindketto betegsegnek koze van az idegeket szigetelo myelinhuvelyhez!!! Tovabbi reszleteket sajnos nem tudok, nem vagyok ideggyogyasz :).

Anyosek nem tudom hol vannak, lehet hogy elmentek kirandulni. Azert nem semmi, anyosom 64, aposom 65 eves es most vettek lakokocsit, be akarjak majd jarni Europat vele, kicsit irigylem oket...Jo kis nyugdijas evek, nem? :)Egyebkent Irorszagban elnek. Holnap ferjem is szabadnapos lesz, elmegyunk valamerre, remelem nem leszek nagyon faradt.

Megprobalom magam nem beleelni, de ez az allando jobb kar zsibbadasa meg mas hasonlo tunetek mindig eszembe juttatjak, hogy mi lehet a bajom...

Előzmény: tyúkanyó48 (2489)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2489

Hát én nem hiszem, hiszen ez két különböző betegség. Inkább az lehet, hogy ezek a tünetek, amik 5 éve vannak, talán SM-re utal, de szerencsére enyhe forma. De egyelőre ne "éljük bele" magunkat, hogy az van neked, még nem biztos.

Az OCD sokkal régebben van neked, az SM inkább testi tünetek, az OCD meg "lelki".

Remélem jobban vagy. :)

Én jól, csak annyit kínlódok a fogtechnikussal, már vagy 10x mentem,  nem tudom, mikor lesz jó a fogam :(

Pedig annak nagyon muszáj jónak lenni, mert akkor végképp nem tudok enni.

Előzmény: cheeseontoast (2487)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2488

Szia!

Köszi, közben megtaláltam én is, hát tényleg nem sokat írtál még oda, de nem baj.

Na, elmentek anyósék? Jól érezted magad velük?

Előzmény: cheeseontoast (2486)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2487

Sziasztok! Remelem mindannyian jol vagytok.

Ezt nezzetek, mit talaltam:

http://journals.mui.ac.ir/jrms/article/viewArticle/476

Angolul van, de a lenyege az, hogy van comorbiditas az OCD es az SM kozott!

Most arra gondolok, hogy lehet, hogy nalam mar az SM mar gyerekkorom ota megvan, de akkor meg csak OCD formajaban jelentkezett?

Szerintetek ez hulyeseg?

cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.19 0 0 2486

Tyukanyo: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9167960&la=112781523

Most nem tudok sokat irni, itt vannak anyosek! :)

tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.19 0 0 2485

Mi az, hogy lejjebb, én nem találom sehogysem, már annyit kerestem :( csak miattad akartam olvasni, nem tudnád belinkelni?

Ha nem linkeled be, nem tudom olvasni.

Nem tudom, én is láttam a Titok c. filmet, vagyis videót, hát próbáld meg. Biztos van benne valami.

Előzmény: cheeseontoast (2482)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.19 0 0 2484

Melyik gondolatok kinoznak most?  Hatha jobb lesz, ha leirod (ujra).

Előzmény: Törölt nick (2483)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.18 0 0 2482

A sclerosis multiplex topik kicsit lejjebb van, en irtam oda utoljara 3 nappal ezelott.

Ha tenyleg ez lenne a bajom, engem csak az aggasztana, hogyan birnek akkor dolgozni? Most fogok kezdeni az uj munkahelyemen foallasban...

Na mindegy, megprobalok nem gondolni ra (konnyu mondani ezt egy kenyszeresnek :)), lesz ami lesz, mar jo lenne tuljutni az mri-n.

Ti hisztek abban, hogy be lehet gondolattal vonzani dolgokat? En mindig baromsagnak talaltam ezt, de most atgondolom, lehet hogy elolvasom a Titok c. konyvet, eddig meg nem tettem.

Előzmény: tyúkanyó48 (2479)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 2481

Szia!

Örülök, hogy hasznos volt, amit írtam, hidd el, ez nem lesz majd probléma, én ettől tartanék a legkevésbé, még ha elő is fordul, ezen pillanatok alatt túljut az ember, ennyivel meg kell tudni küzdeni. Egy gyerek sokkal több örömet ad, mint aggódást.

Meglátod, szép lassan elmúlnak ezek az averzióid a szüléssel kapcsolatban. Fel a fejjel! :)

(vagy ahogy Soma-mamagésa mondta egyszer:  Fel a mellel, lányok-asszonyok! :DDD)

Előzmény: MissMimi (2478)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 2480

Én is sokat gondolok Rád, jobbulást, az önkéntes munka az nagyon hasznos és kedves :)

Persze, mindnyájunkkal előfordul többször is, hogy elmegy a kedvünk az élettől, de mégis, még így is, egy nagy kaland, örüljünk, hogy élhetünk, hányan meg sem születtek.

Előzmény: rizsa31 (2473)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 2479

Nem, nincs ilyen senki, csak olvastam róla, aztán abból gondoltam. Ha mégis van neked, akkor tényleg az enyhébb lehet.

Igazad van, ami az esküvői rágódást illeti....

Már miért hagyna el  a férjed? Ugyan!

Igen, én is olvastam, nagyon biztatókat, lehet szülni nyugodtan, dolgozni is, lehet, hogy fel sem veszed, azt a pár tünetet szépen lehet kezelni, ne aggódj! Mi szorítunk nagyon! :)

Hol is az az SM topik?

Előzmény: cheeseontoast (2472)
MissMimi Creative Commons License 2011.09.17 0 0 2478

Szia! Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató szavakat! Elképzelem magam előtt amit írtál, pont emiatt agyaltam ezen a témán! Örülök, hogy nem váltott ki utána belőled hasonló gondolatot, sztem nálam is így lesz majd.

Köszönöm még egyszer! Puszi!

Előzmény: tyúkanyó48 (2452)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.16 0 0 2476

Van egy ismerősöm egy másik fórumon, aki SM-es, 23 éves, és jelenleg haldoklik a kórházban... De neki nagyon súlyos lehet a betegsége, azóta nem jött felőle semmi hír... Nagyon sajnálom őt... :-'( Mindenesetre remélem, hogy sikerül meggyógyulnia...

Na ez most nagyon kellett nekem Lonely!!! Persze sajnalom igy ismeretlenul is! Valamilyen szovodmenye lehet, remelem rendbe hozzak, meg nagyon fiatal!

En ma az egesz delutant azzal toltottem, hogy sm-es torteneteket hallgattam a youtube-on.

Van olyan, akinek mar 30 eve van, semmilyen lathato tunete nincs, normalis eletet el, es van, aki mar par even belul tolokocsiba kerul. Ja es a ketto kozott ami megtalalhato...

Az sm-es topikba nem ir senki, amiota en irtam, pedig jo lenne par szo.

Előzmény: Törölt nick (2475)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.16 0 0 2474

Rizsa, jobbulast neked! Ismeros egyebkent, amit irsz...nekem is a gondolatok okozzak a legnagyobb szenvedest.

Most azon agyalok, hogy mi lesz, ha kiderul ez a betegsegem tenyleg es elhagy a ferjem??? Mi lesz, ha nem lesz gyerekunk??? Mi lesz velem egyedul..?????

Most meg nem merek neki semmit sem mondani, majd csak ha kiderul valami...

Előzmény: rizsa31 (2473)
rizsa31 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 2473

Sziasztok,nekem nincs ilyen ismerősöm,de sajnos a férjem anyukája SM-es volt.De a 80-as évekhez képest biztos javultak a gyógymódok is.

A kényszerekkel elvagyok egy alacsony szinten,a gondolatok a rosszabbak szokás szerint,néha elmegy a kedvem az élettől is,ha rámjön a para.Próbálom magam elfoglalni,önkéntes munkákkal egyelőre.

Előzmény: cheeseontoast (2472)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.15 0 0 2472

Van ismerosod Tyukanyo, aki SM-es, hogy igy raismertel? Egyebkent ha nekem valoban az van, akkor ez mar az 5. ev, a tuneteim alapjan. A doki azt mondta,hogy az jo jel, hogy 5. eve van es nincs semmi komoly karosodasom, valamint hogy eddig mindig elmultak a tunetek. Szerinte az enyhebb formaja van nekem.

Meg fel sem tudom fogni, pedig meg nem is voltam MRI-n.

Csak arra probalok gondolni, hogy az utobbi par evben rengeteg uj gyogykeszitmenyt dobtak piacra ennek a betegsegnek a kezelesere es egyre jobban kezelheto is.

Nem erdekes, hogy tobb mint egy honapja azon ragodtam, hogy valami illetlen dolgot mondok az eskuvomon, vagy elszaladok...most ez olyan nevetsegesnek tunik tenyleg, a valodi betegsegem mellett! Eleg lett volna nekem csak a kenyszerbetegseg, meg az aggodasok, most aztan lesz mi miatt aggodnom!

Vannak emberek, akik total egeszsegesek, nekem meg tobb nyavalyam is van, raadasul az egyik tuti hogy nem lelki.

Azert megprobalok optimista lenni, allitolag ezzel a betegseggel elok 5-10 evvel elnek kevesebbet az atlag lakossaghoz viszonyitva, ami nem is olyan sok kulonbseg...Ja, es elmeletileg szulni is lehet :)

Előzmény: tyúkanyó48 (2471)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 2471

Szia!

Ja, igen, csütörtök van, csak nagyon el voltam egész nap, nagyon sajnálom, szegénykém, én sejtettem a tüneteidből, de még azért nem biztos, másrészt ha hamar észreveszik, akkor könnyebben kezelhető. Ne keseredj el, nem tudom, ma írok-e, de holnap biztos, csak megint a fogtechnikushoz kell mennem, sokat szenvedek a fogsorral :((

Ne szomorkodj!

Előzmény: cheeseontoast (2470)
cheeseontoast Creative Commons License 2011.09.15 0 0 2470

Tyukanyo, irtam levelet!

Leirom azert itt is, hogy a tobbiek tudjak: ma voltam neurologusnal, nagyon alaposan kikerdezett es megvizsgalt. Beutalt MRI-re, SM GYANUS VAGYOK!!!!

Igaz mikor ezt mondta, majdnem sirtam, de meg is konnyebbultem. Persze nem tudni ezt meg pontosan, viszont most gorcsolnek a labaim...tudom, ez mar nem tartozik ide, megyek is at a masik topikba :)

tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.09.13 0 0 2469

Halihó!

Na, örülök, hogy már van valami eredmény, a vashiány még nem olyan nagy baj, szedjél valami jól felszívódó vaskészítményt, biztos kapsz ott valami patikában, néha még folyadék is van, az jobb. Egyél sok májat, húst, amiket szeretsz.

Miért lenne már vérképzőszervi bajod? Ne aggódj.

Gondoltam én, hogy megcsinálják ingyenes eü. alapon is, de azért jó, hogy elmész csütörtökön, jobb, ha minél hamarabb a végére jársz :) Nagyon drukkolok, hogy ne legyen nagy baj, de mindenképpen kell tudnod, mitől vannak ezek a tünetek.

Jó, megírom azt a cuccot mindjárt.

Neked is jobbulást és mindenkinek!

Rizsa, Lonely mi van veletek, hogy vagytok?

Előzmény: cheeseontoast (2468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!