Ez jó hír, akkor nem hűtöm. A passiflora incarnatát, az akébiákat illetve a Lardizabala biternata-t kitennéd/kitennétek hideghatásnak? (Ezeknél olvastam, meg az Arbutus unedónál, hogy kell hűteni).
A kis méretű, hideghatást igénylő magvakat hogy hűtenétek/hűtitek be? Elvileg ültetőközegben kellene, de ahhoz sok van, hogy mindet külön kis cserépben tegyem be a frigóba, de pl az Arbutus unedo (nyugati szamócafa) magvak kb akkorák, mint a földieperé, ha ömlesztve tenném a földdel a hűtőbe, játszhatnám a rövidlátó Hamupipőkét amikor kiszedem. Van valami ötletetek?
Én mindkettőben voltam többször az elmult két hétben és ilyesmit én nem láttam.Gyümölcsöket egyébként sem árulnak az obiban.Szerintem a vadkakao néven árult növényre gondolhattok,ami nem kakao hanem Pachira.
Szép fa,kár,hogy nem nálam van./cimen van amit feltettél/De a Citrus limonia az meg- van. "Rangpur lima/C.limonia/:A gyenge növekedésü lima a disznövények kinálatát szaporít- ja.Többnyire dugványozással szaporítják.A calamondinhoz hasonló,bár annál nagyobb gyümölcsöket terem.Roppant sok elnevezés nélküli szelekciója és fajtája létezik,amelyek sikeresen nevelhetők dézsás növényként."/Peter Klock:Citruskert teraszon és balkonon/
Üdv! Hát a teámmal megint megjártam.... sajnos... elkezdett tavasszal hajtani, néhány hete, majd fogja magát s lekókadtak a hajtások, és annyi, elpusztult, vajon mi baja lehetett? Esetleg rendeltek mostanság köztük tea magot is...vagy nem tudom, valakinek van fölös növénykéje, szívesen vennék egyet, az egyik kedvenc növényem a C. sinensis.
Még egy infó:Talán már találkoztatok ezzel az oldallal is: http://www.citrusplants.com/limonella.htm Nem tudom, mennyire megbízható az oldal tartalma, mely szerint a Limonella= Eustis Limequat, azaz a mexikói lime és a maruni kumquat keresztezésének eredménye.
Láttam én is a szállítást,csak nincs bankkártyám.Pedig 2 munkanapon belül ki is szállítanák.Van valami ajándék utalvány féle is,csak azt nem tudom,hogy hol lehetne beszerezni.Gyönyörű növényeid vannak,gratulálok.A budha keze kb.férfi arasznyi,a föld felszinétől mérve.Viszont jó vastag szára van.Azért is tetszett meg.Van otthon már 1 budha keze,csak sajnos mire visszaértünk a nyaralásból,majdnem tőből letört.Most hajt ezerrel,kb.5 cm.-es.Köszönöm az infókat,utána nézek.
Szervusz Ernő! Akkor megint valamit rosszúl csináltam.Az"Etrog"cserbenhagyott,egy sem kelt ki.Akkor félreteszem az egyik kakaót/3db-om van/.de kívánom,hogy a nagy megmaradjon.Tud- dom milyen érzés mert mikor a gyönyörű Kakaóm/kicsitibi/tönkrement és fogalmam sem volt miért nagyon lógott az orom.De azt gondolom melegház nélkül az ilyen miénktől eltérő igényü növényeknél ez nem olyan meglepő.Persze van aki nálam sokkal ügyesebb.
Jó neked/München/.Ha előbb szóbajön:Német belföldön a kiszállítás a címre az "csak" 9,50euró.A keserű narancs az van/lásd kép/Néha itthon is van/cserkert.hu/.A Budha az érdekes csak macerás a tartása.Többet kínlódtam vele most télen mint majdnem az összes többivel.Még mindig a lakásban van.Mekkora amit 15-ért adtak?A "Rosso"az előbb le kell,hogy teremjen mert szinte minden ágon vannak kis cseresznyényi gyümölcsök,majd ezek után jöhet a szaporítás.A citrus limonia az a "Banánfa,Citromfa" topikban fel van rakva calamondin nevű topiktársunk által.Ott taglalják mi is ez/mik a szülők/hol található róla információ.
A durián magok,tényleg foltosak voltak.Gombaölővel lemostam őket.2magot tartottam meg magamnak.2 héttel ezelött,mielött elutaztam volna,már majdnem kiestek a cserépből.Oriás csírát vagy gyökeret?eresztettek.Teljesen felpuposodott a földjük.Remélem a Tied megmarad.Azóta külföldön vagyok,a férjem locsolja a növényeket.Nem tudom mi éli túl és mi nem.
Gyönyörő ez a citrom fajta.Megnéztem a honlapjukat,oriás kertészet.Találtam rajta 1 csíkos citrus fajtát.Nekem még az is nagyon tetszik.Az áruk tényleg húzós.Gratulálok a citrusodhoz.Münchenben vagyok,tőlem 130km-re van a kertészet.Jó lenne elmenni hozzájuk.Sajnos már alig van pénzem és még itt kell lennem 1 hetet.Most elkezdtem spórolni,hátha én is tudok venni magamnak valamilyen citrust.Köszi,hogy felraktad a képet,nem is tudtam,hogy ennyi fajta citrus létezik.Ha sikerül eljutnom a kertészetbe,akkor a limon rossot és citrus aurantium fasciata-t szeretnék.Neked van olyanod is?Vettem már a közeli kertészetbe 15euroért/db budha kezét meg citrus limonia (osbeck).Az utóbbira rákerestem,de nem találtam róla semmit.Esetleg Te tudsz róla valamit?Ja meg 1 vaniliát.Már rég óta szerettem volna:-)
Szervusz Ernő! Tavaly volt egy gyönyörű Kakaó fám./amit a Vaterán vettem/Ott is "zörgött a levele.Fel- dobta a talpát.Van arasznyi magoncom/tavalyi/írj ha kell küldök.