Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1632

Más :

Tegnap hallgatgattam az 1990-es dupla LP-t, és nézegettem a borítót, kisilabizálgattam a cikktöredékképeket.

Felötlött bennem egy kérdés :

Ki is az a leányzó a borító belső oldalán a Zenekarral ? (Jobb oldalon.)

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1631

Ha én esetleg nem jutnék el a koncerte, nos akkor ... titkon még reménykedem benne, hátha megjelenik egyszer ennek az anyaga is CD-n, vagy DVD-n.

Vajon van valami realitásalapja a vágyamnak ???

(Kéretik pusztába kiáltott sóhajnak tekinteni.)

...

Habár, ha a mexikói koncert DVD-je kapható lesz a következő magyar koncerten, akkor tán az sem lehetetlen, hogy a magyar koncert anyaga elérhető legyen a következő mexikói koncerten.

És akkor már csak két dolog van hátra :

- Vagy el kell jutnom Mexikóba, és haza kell csempésznem,

- vagy kivárnom, hogy utána itthon is megjelenjen...

;-)

Előzmény: lokomotivum (1609)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1630

De jó, hogy ennyi mindenről írtál még!

"Azzal kezdődött, hogy megtudtam, Attila és Tamás lesz a vendég a műsorban. Na gondoltam magamban, Tamás igencsak szigorúan néz minden fényképen, szép kis este lesz. Titkon azért bíztam benne, hogy az optikák csalnak. Nos, hát örömmel jelenthetem mindenkinek, aki nem ismeri Tamást csak fényképről, hogy nem reménykedtem hiába :-)"

Csatlakozom: semmi zordság nincs Tamásban, nagyon kedves ember!

"Ami fontos info és nem emléxem, hogy adásban hangzott el, vagy azon kívül, hogy a csapat tele van elképzelésekkel, ötletekkel. Terveik szerint a L.A. 2026 (trilógia harmadik része) után meg fog jelenni egy vadiúj lemez, új nótákkal. Remélem nem kotyogtam el titkokat és Attila nem fog megfedni ezért!? :-)"

A műsor vége felé volt szó erről a készülő(dő) új lemezről is.

Erdész Robi már 2003. májusában hírül adta nekünk, hogy 5 szám már nagyjából kész is van erről (320-as és 337-es hozzászólások), tehát a lemez ténye nem titok.

Előbb-utóbb meg úgyis elkészülnek mindennel :o)

Nem fogjuk sürgetni őket, az a lényeg, hogy nagyon jó legyen majd az a lemez is!

Előzmény: Bosi2 (1629)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1629
Nos amire az adáson kívüli dolgokból emléxem. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nagyon is szubjektív visszaemlékezés. Az emlékeim inkább a műsor készítésével kapcsolatosak, hiszen minden információ elhangzott adásban, amiről adáson kívül beszélgettünk.

Azzal kezdődött, hogy megtudtam, Attila és Tamás lesz a vendég a műsorban. Na gondoltam magamban, Tamás igencsak szigorúan néz minden fényképen, szép kis este lesz. Titkon azért bíztam benne, hogy az optikák csalnak. Nos, hát örömmel jelenthetem mindenkinek, aki nem ismeri Tamást csak fényképről, hogy nem reménykedtem hiába :-)

Attila is és Tamás is, nagyon kedvesek és közvetlen emberek. A földszinti bejáratnál vártuk Őket. Amikor megérkeztek, időm sem volt kezet nyújtani, máris nyakig voltunk a kölcsönös bemutatkozásban. A portán gyorsan beregisztrálták magukat a vendégkönyvbe, majd felmentünk a hetedik emeletre, a stúdió előterébe. Egy cigarettányi előkészítő beszélgetés után visszamentünk a földszintre, hogy a fiúk kávéval töltsék fel magukat. Ebben a beszélgetésben első sorban a műsor menetéről volt szó, a beszélgetés felépítését tárgyaltuk át.

Megállapodtunk, hogy a zenei szerkesztést Attiláékra bízzuk, Ők mondják meg, melyik számok és milyen sorrendben hangozzanak el. Végül is Ők értenek hozzá a legjobban. Volt ugyan egy javaslatom, de idő hiányában elmaradt a "Mickey mouse". Gondoltam megmutatjuk, hogy lehet populárisabb hangzású zenét is igényesen elővezetni.

Volt eset, amikor előre megbeszéltük egy szám alatt, hogy mi legyen a következő, de ha ez elmaradt, akkor is gyorsan mutogatásos módszerrel átléptük ezt a problémát. Alapvetően a zenék kezelése belülről nézve gördülékenyen ment, egyszer fordult csak elő, hogy a felvezető mondat végén sikerült éppen csak betenni a Cd-t a lejátszóba.

Nagyon kellemes élmény volt számomra, hogy Attila elhozta annak a Pesti Műsornak az eredeti példányát, amelyikben megjelent az a bizonyos pályázati felívás. Amúgy is van bennem egy egészséges vonzódás az elsárgult lapokhoz, de ezek a lapok különleges értékkel is bírnak. Sok más ereklyét is hozott Attila, többek között a Marsbéli japán kiadású CD-jét, de az enyémet használtuk, mert a japán verzió már karcos volt kissé. Ott volt az a Pesti Műsor is,

amelyikben először jelent meg az együttes neve nyomtatásban, vagy pl. az a fénykép

_eredetiben_ amelyiken a legtöbb zenekari tag rajta van (két gitáros, két dobos, két

basszusgitáros).

Attila ideális interjú alany, látszik nem kezdő ebben a témában sem. Elég egy határozott kérdés, máris közérthetően, részletesen de nem terjengősen válaszol. Tamás is kitűnő kommunikációval van megáldva, de valahogy most kevesebbet jutott szóhoz. Aki hallotta, tapasztalhatta, hogy inkább Attila vitte a szót. Legközelebb a műsorvezetőt meg se hívjuk :-D

Ami fontos info és nem emléxem, hogy adásban hangzott el, vagy azon kívül, hogy a csapat tele van elképzelésekkel, ötletekkel. Terveik szerint a L.A. 2026 (trilógia harmadik része) után meg fog jelenni egy vadiúj lemez, új nótákkal. Remélem nem kotyogtam el titkokat és Attila nem fog megfedni ezért!? :-)

Szeretném azért itt is újra leírni, amit a fiúk többször is kihangsúlyoztak és nagyon fontosnak ítéltek, hogy ezek TERVEK. Senki se vegye készpénznek, hogy márpedig lesz új Solaris lemez. Ami rajtuk múlik, mindent el fognak követni, hogy legyen, de senki se kérje Rajtuk számon.

Hát most ez jutott eszembe, de ha meghallgatom a felvételt és újabb beszélgetés foszlányok merülnek fel emlékeimből, akkor még azt is beírom ide.

Bosi

Bosi2 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1628

Hát ez volt az a rész, amikor meg akartam kérdezni:

"Ezexerint akár elő is fordulhatna az a klasszikus, közönséget felrázandő szokás, hogy hangszert cseréltek és úgy eljátszotok egy-két egyszerűbb futamot?"

De erre sajna nem maradt idő, mert gyenge kis hangomat elnyomta a CD lejátszóból áradó muzsika. :-)

Előzmény: cirrocumulus (1627)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1627
Igen, az '81 nyarán volt; de az nekem is új infó volt, hogy Tamás tud fuvolázni!
Előzmény: lokomotivum (1626)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1626
Valahol már írtad, hogy az Ifiparkban Attila basszusozott az egyik koncertjükön
Előzmény: cirrocumulus (1625)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1625
Nekem az is nagyon tetszett, amikor Attila és Tamás egymás hangszeréről beszéltek, és kiderült, hogy mindketten tudnak egy kicsit a másik hangszerén játszani, vagyis Attila basszusgitározni, Tamás meg fuvolázni :o)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1624
Az éjjeli adáshoz még valamit: nagyon megható volt hallgatni Tamás Czigiről szóló visszaemlékező szavait, milyen sokat jelentett neki Czigi segítsége, hogy be tudjon illeszkedni a zenekarba.
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1623
Igen, ennél a résznél kontrázott rá Attila, amikor elmesélte, hogy az egyik '81-es koncertjüknél, ahol utánuk az East játszott és bejelentették, hogy megbetegedett az énekesük és azon az estén az instrumentális darabjaikat fogják játszani, akkor milyen üdvrivalgásban tört ki a közönség!
Előzmény: Bosi2 (1622)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1622
Nagyon örülök, hogy mások is így látják és hogy végül is átment amit mondani akartam :-)
Előzmény: lokomotivum (1621)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1621
És még annyit Bosi, hogy amikor a műsorban az instrumentális zenéről, annak szépségeiről fejtetted ki a véleményedet, nagyon a szívemből szóltál! :o))
Előzmény: Bosi2 (1618)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1620
Ezt előre is nagyon szépen köszönjük!!!
Előzmény: Bosi2 (1618)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1619

Köszi szépen! Válaszoltam is neked.

Előzmény: Bosi2 (1616)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1618
Tamás a műsorban és adáson kívül is (természetesen dumcsiztunk amíg mentek a zenék) ugyn azt mondta. Egyzserűen nem tervezik a hangfoszlányokat, félkész, sosem elkészülő anyagokat megjelentetni sehol, mert ezért készül a trilógia végül is.
Nekem ezzel kapcsolatban (ugyan úgy mint a jegyárakkal kapcsolatban) az az érzésem, hogy a fiúk, mint ahogy azt minkásságuk során mindig is, a lehető legjobbat akarják kiadni a kezükből.

Az adásról természetesen csinálok majd egy jegyzetet ide a fórumba, nem akarok semmilyen infot csak magamnak megtartani. Kicsit írok majd a történésekről, hogyan is alaklt az adás a "színfalak mögött". :-)
Előzmény: lokomotivum (1617)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1617

Szia Bosi!

Mi köszönjük a közreműködést! Köszi, hogy közvetítettél itt a fórumon korábban felmerült kérdéseket is. Kérlek Te mond el pl. tillA és az általam is felvetett kérdésre -a meg nem jelent felvételek MP3 formátumban történő Solaris honlapon való letöltésére- Tamás válaszát! Hú ez jó cifra lett, de remélem kibogozható mire gondolok? :o)

Előzmény: Bosi2 (1611)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1616
Fantasztikus vagy. Nagyon hálás vagyok. Magánban megy a mobil számom. Beszéljünk, talizzunk valahol.

Ok?

Cserében én is viszek magammal valamit ;-)
Előzmény: cirrocumulus (1615)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1615

Szia Bosi!

Már kész is van! Légyszi írd meg, hogy s mint adhatom oda a CD-t.

Előzmény: Bosi2 (1613)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1614
Szívesen átveszem Neked :o)))
Előzmény: Bosi2 (1613)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1613
Most olvasgatom a fórumot visszamenőleg és felerült bennem egy kérés. Ha valakinek megvan az ŐS-METÁL esetleg CD-n, akkor legyen olyan kedves és ossza meg velem.
Lécci-lécci-lécciiiiii :-)

Előre is köszi.

Bosi
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1612

Remélem minden kérdésre kaptatok választ, de azt, hogy Kriszta a segédszerkesztő a fodrászatban van-e még, sajnos valóban nem tudjuk :-D

Igen érdekes volt ez a betelefonálói kérdés: az illető nemigen zavartatta magát, hogy ebben a műsorban egész más dolgokról van szó. Szegény műsorvezető is kínban volt, hogy köszönjön el minél gyorsabban a telefonálótól.

Előzmény: Bosi2 (1611)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1611
Lokomotivum, Felhőcske

Mindkettőtöknek ezúton szeretném megköszönni az aktív részvételt!!!

A kérdéseket igyekeztünk továbbítani, ha esetleg valami mégis kimaradt, akkor azt lécci tudjátok be az időhiánynak. Remélem minden kérdésre kaptatok választ, de azt, hogy Kriszta a segédszerkesztő a fodrászatban van-e még, sajnos valóban nem tudjuk :-D

Lokomotivum,

Remélem lesz még alkalmam részt venni valamelyik folyomány műsorban, akkor nem fogom kihagyni, hogy a kérdésedet ilyen értelemben feltegyem. Bízom benne, hogy lőbb-utóbb megkapjuk a választ.

Mindenkinek,

Az adás telejs anyaga a gépemen van, fel tudom írni MP3 és ha minden igaz audioCD formában (így két lemezre). Akit érdekel, kérem jelezze, megoldom a hozájutást. Audio CD verziót tudom javasolni annak, akinek nincs még szgépe sem. Ha tudtok olyat, aki rajongó, de nem tudja MP3-ban meghallgatni a műsort de érdekli, szóljatok. Azt is megoldjuk ahogy ígértem.
Előzmény: lokomotivum (1609)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1610
De jó egyeseknek, hogy eddig alhatott :o)

Egy nap szabim "bánja". Tudtam, hoy lesz az adás és semmiképpen nem hagyhattam ki, hogy ott legyek. Ezért jó előre leszerveztem a melóhelyemen, hogy ne számítsanak rám.

még ez a két óra is kevés volt,

Igazságod vagyon. Meg állapítottuk, hogy a negyedét sikerült elmondani a tervezettnek. Határozott ígéretünk van a műsorvezetőtől, hogy keresünk még egy másik műsort, ahol legalább egy órában még folytathatjuk. Miért másik műsort? Hogy hallgatható legyen minél többek számára.
Felhőcske, a megértésedet köszönöm, a zenéket valóban az idő szűke miatt kellett lekeverni, Gibzo egyszer meg is említette, hogy "megszakad a szíve", de a muszáj nagy úr. :-(
Előzmény: cirrocumulus (1608)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1609

"Mi már reggel óta húzzuk az igát..."

Egy kicsit sajnálom is érte magunkat :o)

A Solaris számmal kapcsolatban feltett kérdésem el is lett kapkodva, mert féltem ,hogy lemaradok a műsor fonaláról. Attila a műsor folyamán elmesélte, hogy a Solarist a gálaműsorban adták elő. Erre kaptam fel a fejem, mert végig abban a hitben éltem, hogy ez volt a versenyprodukciójuk. Aztán feltettem a kérdésem, de azt valahogy rosszul fogalmaztam meg, mert tulképpen arra lettem volna kiváncsi, hogy akkor viszont melyik számukkal szerepeltek, az valahol megjelent-e egyáltalán.

Kérdeztem az LA 2026 címe kialakulásának körülményeit, amire a válasz lényege már korábban tudott volt részünkről cirrocumulus révén. Talán annyi volt az újdonság, hogy Attila azt mondta a "Blade Runner" c. film inspirálta őket e kompozíciójuk megalkotására.

Volt még egy kérdésem a 3. archív kapcsán. Attila a hossza kapcsán annyit mondott, hogy kb. 70 percnyi anyagot terveznek rá, és ígérték, hogy itt nem lesz akkora időhézag mint az első kettő archív között.

Ha már belejöttem, elmondom hogy cirrocumulus Mexikói dvd-s kérdésére azt ígérték, hogy az áprilisi koncerten már kapható lesz. :O)))

cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1608

De jó egyeseknek, hogy eddig alhatott :o)

Mi már reggel óta húzzuk az igát... Most kezdek egy kicsit kornyadozni.

Jó volt a műsor, de még ez a két óra is kevés volt, eléggé rövidre kellett fognia magát Attilának és Tamásnak, meg a zenéket is egyre inkább le kellett kevernetek az időhiány miatt.

Nem tudom, a topikosok közül végül is hányan követték élőben a műsort, lokomotívummal végig online tartottuk a kapcsolatot a műsor alatt, ő kérdezett is pár dolgot.

Előzmény: Bosi2 (1606)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1607
Bocsi a bill. ördöge itt van nálam.

(_M_ár aki hallgatta) és "ahogy ígértem" kellett volna.
Előzmény: Bosi2 (1606)
Bosi2 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1606
Sziasztok,

Most vegre felébredtem, hiába nem szoktam az éjszakázást :-)
Megleve látom, hogy nincs hozzászólás a műsor óta. Enniyre gyenge volt, hogy elakadt a szavatok? Szeretném, ha írnátok _őszinte_ véleményeket (ár aki hallgatta), hogy legközelebb jobb legyen, mert még bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó.

Bosi

PS: Majd még próbálok összeszedni szubjektív élményeket és ahogy íéstem, még jelentkezem a felvétellel :-)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1605
Bár a fuvolának megvan a dallamhangszer jellegzetessége, de remekül alkalmazzák a hangszerek párbeszédét, pl. A Józsi Mátészalkára megy-ben
Előzmény: Bosi2 (1600)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1604
Na azért ennyi koncert elég tekintélyes szám!!!
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1603

Akkor tisztázásul: a tehetségkutatón előadott számuk nem a Solaris volt? Vagy valamit félreértettem?

lokomotivum, Feri

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!