Tanulságként mindenkinek: egy 3,0 Dci-vel szívtam kb. egy hetet. Hibakódmentes, de füstől, mint az állat. Olyan, mint a tintahal, ha menekülőre fogja. Az első az volt, hogy az EGR szelepet a szívócsonk felöli részén ledugóztam. Akkor is füstölt, bár nem annyira. Tüzetesebb vizsgálat után kiderül, hogy nincs turbónyomás. Nosza, nézzük meg a turbót. A Waste Gate szelep működik, de már kis gázadásnál lefojtja a turbót. A tetején van egy poti, az jó. A vákumot kapcsoló szelepet kicseréltem egy másikra, hátha átereszt valahol. Így sem lett jó. A CLIP szerint teljesen hibamentes, valós adatokat kaptunk minden jeladóról. Aztán észrevettem, hogy a légtömegmérő által adott jel gyakorlatilag nem függ a fordulattól, alapjáraton és fordulaton is kb. 1000 kg/h. A Renault gyári 123eFt. De előbb ki akartam próbálni, hogy biztosan ez a bűnös. Bosch gyártmányű, de ők nem forgalmazzák. Utángyártottban már 105eFt-ért is találtam. E-bay 75 EUR, de Magyarországra nem szállítanak. Mivel ez az Isuzu motor van az Opelban és a Saab-ban is, szerencsémre egy szerelőnek volt egy vadi új saabos. Elmentünk, kipróbáltuk, jó!!!!! A háza az más, át kellett cserélnem, de az autó végre nem füstöl!!! Mivel vagy két hetet jártam az autóval, ezért már van róla véleményem. Sok tekintetben jobb a III-nál, de sor részletben romlott. Valahogy a két autóból lehetne azt a bizonyos tökéletest megközelíteni. A III-as ( 3,0 24v ) sokkal finomabb motor, csendesebb, sőt szerintem a futóműve is jobb egy árnyalattal. Az utastere is hosszabb. A IV-es szélesebb, irdatlan nagyok a hátső ülései, és a csomagtartója is kisebb. Mivel a IV-es vagy 250 kilóval nehezebb, a fogyasztás és a menetdinamika nem annyival jobb, mint vártam. A belső tere a IV-esnek szebb, bár a hűthető kesztyűtartót nagyon hiányoltam, meg ez a Phillips hifi is szarabb, mint a Pioneer. Az első ülései viszont sokkal jobbak, mint a III-nak, hosszabb a lapja. Azok a gyönyörűre sikerült visszapillantók a III-ason is nagyon jó helyen vannak, A IV-esen pocsék a tükör, és szar helyre is került. Szóval én nem adom oda a III-asomat egy IV-esért, de ha most kellene vennem, inkább a IV-est venném meg. A Dialogisra visszatérve, régi bűnöm ez. Kellene egy ftp szerver, kb, 5 GB. Ha valaki tud ilyet, ígérem feltolom oda.
már több mint egy hónapja van nálunk egy hamvas 19 eszterndős I-es Espace ...
A fórumot korábban már vigiolvastam, fölszedtem némi hasznos infót, pl. hogy a Renault Hungaria-tol lehet manualt kerni. Próbáltam de sajnos 1-es espace-hoz nincs nekik.
Tudnátok segíteni hol találok ilyet angolul esetleg magyarul? Továbbá ha ehez a szériához is jó, szeretneék bejelentkezni a Dyagnosis-ra is :)
Ha tudja valaki, hogy budapesten, vagy környékén foglalkozik-e valaki elfogadható áron motorvezérlő elektronika javításával légyszíves írja meg. Esetleg nem tudtok egy eladót, ami jól működik? '94-es benzines espace-hez kellene. Köszi.
A legkorszerűbb, közvetlen befecskendezésű (TDI), turbófeltöltésű és elektronikus motorvezérléssel ellátott dízel motorok kopási problémáinak megoldására kifejlesztett 100%-ban szintetikus motorolaj.
Felhasználási területe:
Elsősorban a Volkswagen PD-TDI dízel motorok speciális követelményeinek megfelelő kenőanyag. Kiválóan alkalmazható Audi, Volkswagen, SEAT, és Skoda típusokban. Kitűnően használható minden olyan nagyteljesítményű benzin és dízel üzemű járműben, amelyhez az ACEA A3/B3-07 és A3/B4-07 specifikációjú motorolaj az előírás.
Specifikációk, osztályba sorolások:
SAE 5W40, API SL/CF, ACEA A3/B4-07, ACEA C3, VW 502.00 / 505.00, VW 505.01 Jellemző adatok:
A táblázatban szereplő adatok jellemző középértékek.
Előnyös tulajdonságok:
- Használható 15 000km-es vagy évenkénti olajcsere ciklusok mellett - Szintetikus alapolaja fokozott kopás elleni védelmet biztosít az alacsony viszkozitású SAE 5W-30 olajakhoz képest, ha a motor nagyon magas hőmérsékleten (150 oC) üzemel - A motorolajok legújabb ún. alacsony szulfáthamu összetételű kategóriáját (ACEA C3) képviseli. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi, hogy részecskeszűrővel ellátott dízelmotorokhoz alkalmazható legyen
Szintetikus "New Formula" technológiával előállított, magas teljesítményszintű motorolaj benzin- és dízelüzemű motorokhoz.
Felhasználási területe:
Alkalmas a legszigorúbb feltételek mellett működő nagyteljesítményű modern (1990-es és 2000-es években fejlesztett) benzin-, gáz- és turbófeltöltésű dízelmotorok kenésére.
Specifikációk:
SAE 5W40, API SL/CF, ACEA 2004 A3/B4, MB 229.3, VW 502.00/505.00, BMW Longlife 98, GM-LL-B025
A táblázatban szereplő adatok jellemző középértékek.
Tulajdonságok:
- Megvédi a motort a túlzott kopástól, kiemelkedő védelmet nyújt a vezérlés alkatrészeinek. - Kiváló termikus stabilitás és oxidációgátló tulajdonságok jellemzik. - Hidegindításkor azonnal tökéletes kenést biztosít, meghosszabbítva ezzel a motor élettartamát. - A motorgyártók előírásainak figyelembevételével biztosítja a megengedett leghosszabb csereperiódusokat
Felszereltségbeli különbséget jelöl. Azt hiszem a Privileg magasabb alapfelszereltségi szint mint az Expression. Persze az alacsonyabb alapfelszereltségű modell is felturbózható sok-sok extrával.
5 liter. Én metabond forgalmazó vagyok, ezért azt is használom sok éve minden autómba. Nekem bevált, és az autóknak is, mert volt olyan verda ami a castrolt ette , metánál meg elmaradt az olajfogyasztás
Lehet, hogy infarktust kapott szegény a számlától :-( Avagy, annyira megörült az egyszerű (és olcsó!!) javításnak, hogy telenyomta benyával, és azóta ki sem akar szállni belőle, csak nyomja, csak nyomja és falja a kilométereket :-)
Valószínű a kapcsolódnál van a gond, vagy a reléknél amiket kapcsol. A reléimet kimértem tehát nálam ez kilőve marad a kapcsoló hiba. A németem nekem se túl erős, erre a hőbiztis dologra még emlékszem mikor megjavítottam. Olajfolyás nálam is van egy kicsi. A központizárral nem vagyok elégedett néha véletlenszerüen nem zár le egy-egy ajtót. Mindig körbe kell szaladnom hogy ok. legyen. A két első ajtóm alja korrodál egy kicsit amit érdekes lesz javítani mert ugye kívül üvegszál belül fém egymáshoz ragasztva. Mindennek ellenére, amiket Te is leírtál sok jó oldala van és lehet szeretni. Sok sikert és örömöt az autódhoz! Köszi a jókivánságokat!
Tudsz menni az autoval nyugodtan. Ha ujra akarod indittatni a szamlalot, akkor csak annyit kell tenned, hogy raleptetsz a szervizintervallum szamlalora, majd sokaig nyomod a valasztogombot. Eloszor villogni kezd a szamlalo, majd visszaall 30000km-re.
A cserelendo alkatreszek listaja fugg a kmora allasatol, de leginkabb olaj, meg ilyesmi, amit kene cserelni. Igazabol az olajcserevel nem szabad megvarni a 30eKM-et, max 15 utan le kell cserelni.