És ezt szerinted megérti "másodnick" barátunk?? :))
de ő biztos nagyon okos, és kapásból 4 olyan helyet mond, csak pesten ahol a gitárosok dupla fullstacken nyomják, JCM800-asokkal.. meg a bőgősnek is oda van téve 3 köbméternyi Gallien Krueger.. meg dupla Mapex ezer cinnel... és korlátlan mennyiségben grátisz ásványvíz, üdító, dühító, kokó, heroin, kurvák... és mindezt 500 éves tölgyfából faragott bútorok közt, arany van szőve a szőnyegbe is, már ahol nincs márvány, mert a kandalló elé azért mégse kéne, oda elég a jegesmedvebunda :)))
na, és most elindulok szépen haza, úgyhogy el az utamból, mert úgyis megelőzlek ;)))
"DE MÉRT AZ ÉRTÉKE A LÉNYEG?
SZERINTEM A HANGJA A FONTOS!"
Na ez szerintemtem full igaz!!!! Persze ez minden hangszerre értendő. Ha egy gitár precízen van összerakva, minőségi fából készült és még a hangszedők is jók, akkor tök mindegy hogy Made in Japan vagy Korea stb. Japán gitárok között azért több ilyet találsz, de a legjobb ellenpélda a Yamaha. A cég a 80as években az egész gitárgyártást áthelyezte tajvanba, de felépítette a saját gyárát ugyanazokkal a minőségi előírásokkal mint japánban. Ennek köszönhetően egy-két kivételtől eltekintve az összes Yamaha tajvanban készül(még a több százezres signature modellek is)....
tinxtu
Egyébként a legnívósabb az én értékrendem szerint (és hála istennek elég sokan mások szerint is) ebből jön össze:
- nagy a hely (50m2),
- kultúrált (tiszta, padlószőnyegezett),
- jó a tech ami bent van,
- szépen szól,
- hallod az éneket is!,
- nem a legdrágább,
- felárnélkül, defaultból cintányérok, doubler, kábel (ha szükséges)...
Bármely hasonló "intézménnyel" vállalom az összehasonlítást!
Ugyanis én ott vagyok végig (részben a berendezések állagmegóvásának érdekében is), és BEZONY mi is ezen a cuccon próbálunk...
VANNAK MÉG MEGLEPETÉSEK!
Vintage csöves cájg: Semmi Cicó topiktársunk konstatálta nyár elején szomorúan, hogy eladtam a kvázi 196x-ból származó fullcsöves 50W-os TORNADO fejet...
Mondjuk Mike Portnoy -nak, ugyanis pár évig Mapexes volt...
Persze nem egy Venus -on...
Ezt a szériát már nem gyártják, tudomásom szerint a mostani M-Pro -val ekvivalens...
Egy 2 millás DW -t nem is fogok kitenni...
Elég egy 300 körüli konfig (dob+tányérok+doubler)...
DE MÉRT AZ ÉRTÉKE A LÉNYEG?
SZERINTEM A HANGJA A FONTOS!
Előrebocsátom: senkit sem védek és nem is támadok. Nagyon sok rossz (alacsony színvonalú) próbateremhez volt balszerencsém. Ezeket általában kezdő, fiatal zenekaroknak szerelik fel, pénzkereseti céllal. Meg esetleg saját felhasználásra is, de akkor más cuccot vesznek elő a tulajék. A közös ló esete ismert. A dobokat szétverik, a cinek elrepednek, a gitárcuccokat széthajtják, nem megfelelően használják, és eredetileg sem szoktak "nagy durranás" kategóriájúak lenni. Pl. vintage csöves motyót nem fog senki kitenni egy kezdőnek. Főleg, mert a tulaj sem szokott árgus szemmel ülni végig, hallgatva a napi x óra rettenetet.
Persze, ha az ember saját próbatermet épít, és nem adja ki másnak, oda lehet minőségi cuccokat tenni.
Conclusion (IMHO!!!): egy bérpróbaterem szükségképpen nem lehet egy bizonyos szint fölötti.
Nincs itt vihar Razzle es nem is lesz,
csak szerintem egy kicsit finomabban kellett
volna leirnod, talan igy ez valakinek egy kicsit sertö föleg , ha sok penzt adott ki a cuccert.
Szia
Úgy látom, hogy vihart kavart a beírásom, amit nem akartam, csak a véleményemet írtam le.
Eéőször is magamról egy pár szót:
Nem másodnick-es vagyok, csak eddig nem igazán írogattam az Indexre, csak olvasgattam, csak most már nem tudok elmenni ilyen nagyképű kóklerkedés mellett. Egyébként több mit 10 éve zenélek jómagam is, és azt kell, hogy mondjan, hogy nincs rossz cuccom.
Ez a cájg amit írtál a véres metálzenén és a Nu-metal szarakodáson kívül semmire nem jo.
A hangzás a teremben egyszerüen rossz. A gitárosok nem hallják egymást, a dob szörnyű, a basszusgitár cucc nemkülönben.
És akkor még a nyomasztó környezetről nem is beszéltem.
Lehet, hogy valakinek ez király, de ez véleményem szerint messze van a "legnívósabb próbaterem" címtől.
Igen, ezt én is javasolni akartam. Mármint, hogy ezzel nem nagyon kellene dicsekedni. És bár én sosem jártam az említett próbateremben, de szerintem egy próbatermi cucc nem attól lesz nívós, hogy 2x800 wattal szólal meg. Ez inkább egy légkalapács nívósságának ismérve.
De ezt TÉNYLEG nem a próbahely leszólása miatt írom, mert -ismétlem- fogalmam sincs hol van, vagy milyen.
2x800W láda...
...és az érzékenység? :)))
Érdekes/hasznos volt a garry-s link, amit írtál, én sem tudtam, hogy ez így van. (mondjuk nem is hordtam össze hülyeségeket... nem értek hozzá=nem pof*zok bele nagyokosan)
A próbatermet bérelni lehet? Mennyiért? Kb mennyivel kell előtte odaszólni (tapasztalataid szerint), hogy bizti beférjünk?
Üdv: Lala
De ne ezen agyalj, hanem azon, hogy ki ez a többnickű Razzle...
Marha mód kíváncsi lettem rá ki lehet, mer egy ilyen tech ridert lehordani, az bizony merész...
Olyan "savanyú a szőlő" szaga van a dolognak...
Igazából az piszkálja a csőröm hogy egy pótnickel szólt be...
Egyébként több nick egyidejű használata egyazon fórumon elég gerinctelen dolog szerintem...
gyűrűnél nem megy el akkora kompresszió, ott nagyobb gubanc lesz.. (csak gondolj bele, kis rés, és ahhoz hogy kimenjen a gáz ahhoz idő kell, ami nemsok van.. )
Jó hogy ismét innen tudom meg hogy minden jöttment grizligéza a cuccomon zajong... bár így legalább ha elöregednek benne a csövek akkor lesz aki kicseréli újakra :))))))