köszi a DVD-lejátszó-tippet. Szerintetek mi lehet a DVD-lejátszóm hibája, ha nem játsza le a számítógépen írt dvd-ket? Nem tudom, milyen formátum. A számítógépes filmet (ami nincs tömörítve, .avi kiterjesztésű és 2 cd-re fért csak rá - Üvegtigris) meg simán lejátsza. A normál dvd-ket, amiket eredetiben vettem (nem vagyok milliomos, Tescoban volt leértékelés!:)) tök jól lejátsza.
Szted solako, ez az általad javasolt dvd lejátsza az írt cuccokat?
Segítünk sztem, csak kis idő kell hozzá!:) Line-dance-et ("sor-táncot"), vagy páros (kör)táncot szeretnél tanulni? Csak azért, mert a Nagy tánckönyvben (vagy Társastáncok könyve... nem tudom a pontos címét) van néhány Line-dance alap.
Előljáróban annyit, hogy country-fesztiválokon (elsősorban: Gárdony) van tánctanítás, de ez természetesen csak néhány egyszerűbb Line-dance koreográfia. Tanultál már táncolni? Vagy hogy jött, hogy country-ra szeretnéd nyomni?
ptölgyes,
Máté G. Péter e-mail-jét meg tudnád adni? Segíteni szeretnék country-tánc ügyben!:)
Segítséget szeretnék kérni. Country táncot szeretnék tanulni, és keresnék valami olyan helyet, ahol erre van lehetőség. Leginkább táncház szerű dologra gondolnék. Sajnos a neten semmi ilyesmit nem találok, és a magyar country együtteseket se ismerem, úgyhogy kb. zéróról indulok a keresgélésben. Örülnék, ha valaki tudna ajánlani valamit. Ja, Budapesti vagyok.
Javaslom a Yamada 2100 DVD modellt. A Tescoban most akciósan assszem 13e Ft., Mindent játszik (még "-" os DVD-RW-t is, Mp3, fotók, mpeg filmek, stb) és régiómentes, vagyis minden lemezt lejátszik. Egyszerű, nagyszerű.
Én elmentem a teszkóba és vettem egy jó kis kínai DVD lejátszót 16ezerért, ami viszi az 1-es régiót is. Tökéletesen műkszik és bármit lejátszom vele. Javaslom ezt a megoldást, ha más nincs. A legtöbb country DVD sajna 1-es kódú.
A régiókódot a hülye gyártók tették a dvd-kbe, hogy az amerikában vett dvd-det ne tudd lejátszani az európában vett lejátszódban.
Megoldás:
1. olyan lejátszó, ami tudja mindkét régiókódot
2. számítógép, amire jópofa kis programokat lehet lelni a probléma kiküszöbölésére.
Ungarische Kántri Music:
Jöjjön a téma bátran. :))))))))))))))))))))))
ezek milyen árban vannak? Meg - bocs, nem vagyok zenész, sőt, dvd-ket, cd-ket is ritkán veszek - mit jelent a régiókód?
... amúgy most akkor már nincs is magyar country-zene? Mert, ha előhozok itt vmi magyar-témát vita van belőle, 2. de ha nem hozom elő, akkor a country-fórumon nincs szó magyar zenéről -> nincs magyar country? Kissé lehet, hogy bonyolultan fogalmaztam, de sztem értitek!
Bar nem tudom, hogy kell-e egy ilyen hozzaszolasra valaszolni, de megteszem... :-)
"Már a 10-ik után?....Megtisztelő :-)"
Na jo, oszinte leszek... nem szamoltam... :-)
"Magyar country ügyekben többé hozzászólást nem teszek, úgyhogy minden esélyem megvan, hogy ez a szimpátia ne menjen a béka segge alá..."
Na, ezzel abszolut egyetertek... :-) Bar szerintem errol a temarol tobbet felesleges is beszelni (bar amennyit beszeltunk, annak a tobbsege is felesleges volt). Te jo lemezeket gyujtesz, en meg lelkes zenekarokat hallgatok, meg ha nem is olyan jok...
Ezt a Grand Ole Opry-s szupersztár koncertet még magamnak is megveszem. Amikor 98 nyarán voltam Nashville-ben és ott a Grand Ole Opry-ben láttam Ricky Skaggs-et élőben megfogadtam, hogy még egyszer visszamegyek oda. Addig is, DVD-n fogom magam odaképzelni....
Magyar country ügyekben többé hozzászólást nem teszek, úgyhogy minden esélyem megvan, hogy ez a szimpátia ne menjen a béka segge alá...vagy már onnan is nehéz előhúzni? :-)
Köszi, igazából nem rohangálok ilyesmi után mostanság. Talán egyszer veszem a fáradtságot, megint klubot szervezni.
Szakmaügyben akkor nagyjából ugyanazokról beszéltünk (bár én csak a zenészek halmazát foglalnám bele, jó lenne ha a közönség is értő közönség lenne, és nem tapsikolna mindenkinek).
Bár ha azt nézzük, hogy ebből hányan értenek alapvető zenei ismeretekhez (mint pl. egy műszerész az Ohm törvényhez), egész más kép alakul ki. Pont ezért teszem idézőjelbe mindig ezt a szót.