Dzsiiii hangot kapsz, ha a gitárodat közvetlenül a magnó, vagy számítógép bemenetre kötve használod, és túlvezérled. Ez esetben a hangszórók és a ládák nem korlátozzák a sávszélességet, és megjelennek olyan felharmonikusok is, amit a gitárerősítőből nem hallasz. Szerintem egyébként iszonyatos ez a hang, de pld. ilyen effektust használ a tag az Are you gonna go my way című Lenny Kravitz szám szólójában, de asszem a fő riffben is. Persze nálad lehet, hogy a dzsííí mást jelent, s ez amit én mondtam, az inkább zizzz... :-)
Lenne néhány nagyobb kérdésem a társaság felé,
hátha valéaki tud valamit :)
Szeretném valahogy upgradelni a gitár-hangzást,
(alapvetően dzssssi dzssssssi-s riffek-et, mert a szóló és a tiszta az már most is elmegy...)
Mivel lehetne a legjobban felvenni a dzssssi dzssssi-s riffektet? (agresszívabbak)
Gondoltam ezekre:
- POD XT
(Csak neten hallottam, ugy nem tetszett, mar ha valakinek van mas tapasztalata,
lehet hogy mégis jó)
- Valami software-s plug-in, vagy kész proggy (Pl van a AmpFarm Proo Tools-ra,
de az csak Mac alapu proo-toolson megy szoval reménytelen... :)
de bármi más is érdekel..
- Amit PL Pyra-nál belőttünk, a checksound-ban a legutolsó gitáreffekt
beállítással az szerintem király volt. (A pickup egyébként EMG volt)
Mindegy, a WARP7-esen elég jól ütött.
Ha az úgy ahogy van visszajött volna, akkor az már ok lesz.
De nem lett "igazán az amit akartam" bár nagyságrendekkel jobb lett
mint pl az előző pár próbálkozásunk.
Mi lenne ha valami durvább mikrofonnal vennénk fel?
Ki mit ajánl?
Én pl gondoltam egy
* Sennheiser 602-re, 609?
- Vagy ugyanez a bemikrofonozás, csak valami
vintage-sebb ládával? (cipelés rulez! :)
...nekem volt anno a hadseregben, néhányszor jól megrázott :) ez igazából kültéri hangosításra lett kitalálva, azért van a 100 V-os kimenet, hogy nagy távolságra lehessen telepíteni a hangsugárzókat, amikben szintén volt illesztőtrafó. Szerintem kár vele foglalkozni, persze barkácsolni lehetne, de a végeredmény az siralmas lenne :)))
z@kk (c)
Hapsik! Van valakinek személyes tapasztalata 100voltos kimenetű csöves BEAG erősítővel kapcsolatban? Mennyire használható ez gitárhoz? Lehet hozzá illesztőtrafót kapni, hogy a hangszórókat nem fújja ki rögtön a feszültség? Érdemes foglalkozni vele?
Bakker, nem hiszem el, hogy Ti is épp a Crossroads-klippen élvezkedtek... :) Én 2 napja találtam rá... Huh... Mondjuk én még messze vagyok az ilyesmitől, de az a slide-os móka bejön... Holnap elmegyek slide-ot venni, addig vékony gyógyszeresüveggel nyomom... :)))
Hi! Szükségem lenne egy Laney klipp 60-as (vagy 100-as) erősítő fej kapcsolási rajzára. Egyszer már megvolt,csak elb*dott a vinyóm és most nagyon kéne... Ha tud valaki, segítsen.
Thanx
A jelentkezesnel adtak egy CD-t amin 20 alap van.
Abbol te valaszthatsz 1-et.
Szerintem ezek az alapok tok publikusak, szoval arra gondoltam, hogy felteszek 1 - 1 -et valahova es letoltitek...
A Gitarverseny 3 fordulos lesz.
Tobbek kozoztt pengetot, hurkeszletet
Line6 Wetta Full Stack -et (fej+2lada), Musicman gitart es $7500 erteku vasarlasi utalvanyt (es meg par aprosagot) lehet nyerni.
Ezekeert viszont egesz Amerikaval meg kell kuzdened... Korhatar nincs.
Nem tudom ki ismeri a Line6 GuitarPort-ot.
Ez egy olyan kis kutyu amibe bedugod a gitarod, a masikfelen pedig USB-vel csatlakozik a PC-re (vagy Mac).
A Szamitogeped procijat hasznalja. Feltelpitett software on-line leckeket is tartalmaz amire elo lehet fizetni. A GuitarPort-hoz le lehet tolteni (lehet, hogy a telepito CD-s vannak), zenei alapokat amikre lehet szolozni es amiket a Line6 -esek adtak ki.
Nos ezekbol valogattak 20 kulonbozo stilusu zenei alapot amire kell szolozni. Ezutan van meg 2 perced, ahol megmutathatod, hogy mi t is tudsz onallo szolozas kereteben.
7 dolgot pontoznak 10-10 ponttal:
- Eredetiseg
- Technika,
- Dinamika
- Idozites (Itt arr utalnak, hogy pl. ne tekerd vegig az egeszet. Kivancsiak mennyire erzed, hogy hol kell jatszani es hol nem),
- Groove erzet,
- Folyamatossag,
- Szinpadi eloadas
Az ismeretlen slideozó gitáros az Ry Cooder nevű fickó és ő írta a filmzenéjét is. A párbaj teljes tózítyós részeit azt maga "Jack Butler" játsza. Nekem is megvan a film maga valami nagyon gagyi szinten.
A kisgyerek meg nem is azt fogja amit a valóságban játszanak. Eléggé felszínes utánzás szerintem.
...na én meg a film hatására újra elővettem a #5 caprice-t, a filmen a Vai-tól látott újrendekkel :)
pele_! mit takar ez a GuitarCenter gitárverseny? kiállsz szabadon választott darabokkal, vagy ők irják elő mit kell jáccani, esetleg ezis-azis, szólóban, kisérettel, egyáltalán hogyan zajlik le egy ilyen???
z@kk (c)
Hát nekem van epifon e-akusztikusom, meg elfekvő regentem is, de a kettő nem egy cég! :o)))
Tudtommal ezen topikban senki sem nagy Gibson szagértő, bár lehet hogy tévedek...
Szerintem látogasd meg ezt itten: a Vintage52 hómpajzsa... Ott is van fórum, oszt Ádámnak címezve (Ő a tulaj) kopipészteld be a kérdésed...