most lehet hogy szívtam egy hangszed?t úgy full,úgyhogy ha vkinek kell egy Dimarzio PAF nyaki píkáp,megveheti 30.000ért még dobozban van,és nem használt
Egyik kedves ismerősöm vett egy Epiphone Les Paul 7 tip. gitár ilyen sunburnst színben. Valaki rendesen beleganyézott. (röv.: össze viszza forrasztva benne minden) :(
mindegy most már jó.
Valaki nem tud olcsón 7 húros normális hangszedőt.
(S. Duncan, DiMarzio, EMG)
Szia fredo! szivacs van, mert amikor újrahúztam a gépem múltkor, valami megsérült a fájlszerkezetben (Fat32-ről konvert NTFS-re)... egyelőre úgynézki, hogy nem fogom tudni elővakarni az owner mélcímét...
de még dolgozom rajta...
Ment neked mail a száundcsekkes címre.. talán tetszeni fog az attachmentje :)
meg kezdd el szervezni a "stúdiózás" projectet, illetve a buborékkal az énektéma átrágást, köszi :)
Kar hogy nem létezik ilyen.
Én rendeletileg bevezetném! :)
A 'madarat' szoktam piszkálni,
van kb 4-5 (sokkal) jobb gitárosom is, de az a baj hogy egyedül neki jött le mit akarok csinálni :))
A 2 óra ellövése szerintem jó ötlet,
a baj az hogy kevés időm van, de szerintem jövő héten megyünk.(ha lenne annyi időm bérletet váltanék, de mostanában az életem egy nagy rohanás)
Valahogy érzem hogy mélyet kellene emelni, és
vágni a magas alja-közepéből, de nekem a gitáros-sound kicsit új, a digitális zene témában már vágom ezeket, de itt nehezebben hallom ki.
Szóval a következő alkalom szerintem csak erre fog elmenni, hogy 30 féleképpen próbálunk felveni valamit.
A kondi-mikrofononokon viszont még gondolkodom, de a POD XT-ről már lemondtam, mert az ahogy hallgattam, rosszabb mint amit eddig csináltunk :)
dzssssi dzssssssi-s riffek:
Én vagy számítógépre kötöm a gitárt, és egyszerűen line-in-on (ez hülyén néz ki...) keresztül felveszem a tiszta hangot, utána pedig Sondforgeval csinálok rá dzsssidzssiii-t esetleg zummmm-ot. Vagy egy DOD TrashMaster pedál segítségével durvítom a hangját. Esetleg kombinálom a két lehetőséget.
De a Soundforge-t mindenféleképp merem ajánlani.
"Tehát egy teljesen sima, normál, kommersz , buta? átlagos, brutális hangra vágyom! :))"
Nos ilyen nem létezik... :o)))
javaslat:
- ...Izé pickáld már meg a "madarat", hogy jáccon tisztábban, (vagy majd én bugozzak megin?)...
- ...miccósz ahhoz, ha ellövünk 2 órát arra, hogy mit is szeretnél hallani valójában...
Dzsiiii hangot kapsz, ha a gitárodat közvetlenül a magnó, vagy számítógép bemenetre kötve használod, és túlvezérled. Ez esetben a hangszórók és a ládák nem korlátozzák a sávszélességet, és megjelennek olyan felharmonikusok is, amit a gitárerősítőből nem hallasz. Szerintem egyébként iszonyatos ez a hang, de pld. ilyen effektust használ a tag az Are you gonna go my way című Lenny Kravitz szám szólójában, de asszem a fő riffben is. Persze nálad lehet, hogy a dzsííí mást jelent, s ez amit én mondtam, az inkább zizzz... :-)
Lenne néhány nagyobb kérdésem a társaság felé,
hátha valéaki tud valamit :)
Szeretném valahogy upgradelni a gitár-hangzást,
(alapvetően dzssssi dzssssssi-s riffek-et, mert a szóló és a tiszta az már most is elmegy...)
Mivel lehetne a legjobban felvenni a dzssssi dzssssi-s riffektet? (agresszívabbak)
Gondoltam ezekre:
- POD XT
(Csak neten hallottam, ugy nem tetszett, mar ha valakinek van mas tapasztalata,
lehet hogy mégis jó)
- Valami software-s plug-in, vagy kész proggy (Pl van a AmpFarm Proo Tools-ra,
de az csak Mac alapu proo-toolson megy szoval reménytelen... :)
de bármi más is érdekel..
- Amit PL Pyra-nál belőttünk, a checksound-ban a legutolsó gitáreffekt
beállítással az szerintem király volt. (A pickup egyébként EMG volt)
Mindegy, a WARP7-esen elég jól ütött.
Ha az úgy ahogy van visszajött volna, akkor az már ok lesz.
De nem lett "igazán az amit akartam" bár nagyságrendekkel jobb lett
mint pl az előző pár próbálkozásunk.
Mi lenne ha valami durvább mikrofonnal vennénk fel?
Ki mit ajánl?
Én pl gondoltam egy
* Sennheiser 602-re, 609?
- Vagy ugyanez a bemikrofonozás, csak valami
vintage-sebb ládával? (cipelés rulez! :)
...nekem volt anno a hadseregben, néhányszor jól megrázott :) ez igazából kültéri hangosításra lett kitalálva, azért van a 100 V-os kimenet, hogy nagy távolságra lehessen telepíteni a hangsugárzókat, amikben szintén volt illesztőtrafó. Szerintem kár vele foglalkozni, persze barkácsolni lehetne, de a végeredmény az siralmas lenne :)))
z@kk (c)
Hapsik! Van valakinek személyes tapasztalata 100voltos kimenetű csöves BEAG erősítővel kapcsolatban? Mennyire használható ez gitárhoz? Lehet hozzá illesztőtrafót kapni, hogy a hangszórókat nem fújja ki rögtön a feszültség? Érdemes foglalkozni vele?