Keresés

Részletes keresés

fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120645
Én csak azt tudom elmondani, ha hordom, ha lerakom éjjelre közel +4sec a napi eltérés. Na ezt eddig egyetlen!!! órám nem tudta.
Előzmény: j b (120642)
Passionata Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120644

na ,hat nem egyszerubb par mondat a Bloffbol?:)

 

Bocs sracok ,ez mar annyira komoly ,hogy nem is szolok tobbet.

Előzmény: j b (120642)
IL-2 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120643
Ja, és nem felejtették el Albert Pellaton-t sem, mert a 80110 ezen az elven működik.

 

Pellaton fre.

 

 

Előzmény: ronin s8 (120637)
j b Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120642
Reméltem tetszeni fog, s éppen kapóra jött tegnap reggeli írásodra azonnal fotóval reagálni, véletlenül éppen ez az óra volt a kezemen mindkét napon. Meglepetésemre Te ezt, s a következőben írt tapasztalati megállapítást  legkevésbé udvariasan, másnak, utóbb „na ne - szintű hozzászólásnak” tituláltad.

A részemre szóló válaszodban: „… én egy kizárólagosság tételt miszerint "az automaták (igy amindegyik értelmében) jók" tagadtam. Szóval hevesen támadod, amit én nem is állítottam.” összetételt nehezen tudom az általam írtakkal kapcsolatba hozni, nem vontam kétségbe a tapasztalatodat, leírtam az enyémeket (sokadszor), amelyek nem mellesleg meglehetősen egyeznek elég nagy sokaságéival, tehát minden bizonnyal (most hozzáteszem: nagyságrendekkel) jellemzőbbek a kategória egyedeire. (Börtönben is ülnek emberek – sajnos sokkal nagyobb arányban mint a hibás automaták a jók között :) s ugyancsak sajnos, hogy mégsem mindenki akinek ott lenne a helye :( - mégsem feltételezzük, főleg nem állítjuk hozzánk közelállókról, hogy ők is oda valók).

Sosem szoktam kétségbe vonni a tapasztalataidat, csak olykor az azokból le sem vonható, részemről a saját tapasztalaimmal pedig cáfolható következtetéseidet, Te azonban rendre kétségbe vonod az én tapasztalataimat. Rendre megbántódsz, ha valaki nem ért veled egyet, de az, hogy Te rendre tulajdonképpen szó szerint meghazudtolsz sokakat (Rolex tulajok pontosságra vonatkozó megfigyelései) észre sem veszed sajnos.

 

Amit most még a COSC-ról írtál valóban érdekes és így van, azonban én nem COSC tesztek adataira hanem kizárólag a saját tapasztalataimra hivatkozom mindig, az én automatáimon pedig van rotor :) Egyébként pedig valóban tapasztalható különbség a COSC papírokon szereplő s a valóságban mérhető járáseltérések között, szerencsére a P-jaim szebb értékeket mutatnak mint az egyébként a papíron sem kutya értékek. (Csak érdekességképpen; a legutóbbi 90-esem certijén 0,011 s/d hőkompenzációs érték van – ha esetleg valaki nem tudná: a 0,2 a legjobb konstrukció elvárható értéke – érdemes lenne csak ezt kipróbálni mindenkinek a saját óráján, lenne meglepetés, milyen hatással van csak ez a pontosságra, s akkor a poz.hibáról még nem is beszéltünk).

 

 

S mivel semmit nem tartok nem idevalónak vagy indiszkrétnek benne, s nagyon közvetlenül kapcsolódik ehhez a témához, s így nekirugaszkodtam, engedelmeddel a továbbiakra is most mégis itt válaszolnék:

Nyáron az itt feltett udvarias és sokadszori kérdésemre, hogy indokold meg miért vizsgálsz olyan paramétert ami nem elsősorban jellemző egy KARóra járáspontosságára, privát válaszod az volt, hogy ignorálsz, mert (szó szerint) szimplán Háry János szövegnek tartod  (sic!) a Rolexek napi nulla közeli eltérését, mivel ez (szerinted és APT szerint – Te hivatkoztál rá) nincs benne a mechanikus órák szerkezetképességében. Hmm.  Értem én, hogy esetleg durva vagy talán semmilyen választ vártál erre s ezért nem hoztad volna vissza e témát ide a topicra, de ezzel szemben jó oldalas válaszban részletesen és udvariasan kifejtettem, hogy szerintem ha naponta mérhetően mp-es eltérések vannak azonos pozíciókban egy-egy óránál, akkor az az óra nem rendelkezik egyenletes járással, tehát nem is kell tovább mérni, annál inkább szervízelni, ha egyáltalán azzal kiküszöbölhető az eltérés oka. Véleményem az volt,  hogy APT amennyiben - szerinted - ugyanezen a véleményen van igazából nem döntő ebben a kérdésben, hiszen köztudott, hogy ő a vintage-eket szereti, s azok között nem probléma ha akár jó sok mp-et eltér a pontosságuk, s ő ezt vallja, nem azt, hogy egy vadiúj vagy akár 5-10 éves Rolex nem tudhatja ezt. Ilyeneket ugyanis ő sem szokott méregetni, de nem is állította, hogy nem lenne igaz. Lényeges különbség. Én viszont ezt megtapasztaltam jónéhány órán éveken keresztül, ami szintén több ezer mérést jelent ugye. Mint ahogy akinek ilyen órája van ugyanerről tud beszámolni. Kizárólag az nem hiszi akinek még nem volt. (Háry János? :)). Mivel Te vallottan sosem mérted, jeleztem Neked, hogy a poz.eltérés és a hőhiba olyan mértékű egy óránál (pl. R-t kivéve :)) általában, hogy az egyszerű napi mérésből esetlegesen megállapítható eltérést messze sokszorozza (vagy éppen kompenzálja) s ezáltal megintcsak értelmetlenné teszi azt a (általad mért egyetlen) paramétert ráadásul egyedüliként kiragadni. Annak ellenére, hogy nem voltak közvetlen tapasztalataid, rögzötten ragaszkodtál olyan következtetésekhez, amelyek közvetettek, olyanokkal szemben, amelyek viszont közvetlenek, ráadásul személyes érintettséget éreztél ilyenkor.  Javasoltam, hogy fordulj autentikus információért az Edison utcai LBS-hez, s ha nekik sem hiszel, akkor nekem sincs már mit hozzátennem, meghagylak hitedben. Mivel tudtam, hogy nincs igazad, s Te csak vélted, hogy nekem nincs, nem akartalak tovább  győzködni, javasoltam szerezz be egy-két páréves Rolexet és mérjed - más lehetőség nincs arra, hogy bizonyítsd vélt igazadat vagy akár cáfolhasd az én állításaimat. (Mint javasoltam, lehetőleg ne egyet, de ne is túl régit, mert vak tyúk is talál szemet alapon, egy hibás(an beállított) Rolex ugyan nem fogja cáfolni a másik 99 járástulajdonságait, de aki ilyen „szerencsésen” tud automatához jutni, kifoghat egy olyan példányt amelyiken valaki már eltekergette az idők folyamán a billegőcsavarokat).

Akkor is jeleztem, hogy nyugodtan  a "szemembe vághatod" itt a topicon is, hogy nem hiszel nekem (addig is azt tetted folyamatosan, furcsa módon mégsem én sértődtem meg sosem, s mindig objektíven indokoltam amit írtam), mert akik tudják, hogy miről van szó, azok tudják, akik meg nem majd eldöntik, hogy azoknak hisznek-e akiknek van ilyen órájuk vagy annak akinek nincs :)

Tehát (egészen pontosan június 25-én) privátban részletesen válaszoltam, amire Te egy kilenc (!) oldalas – nem mellékesen rendkívül érdekes – korábban megírt és személyes vonatkozásokat is felvonultató olvasmányt küldtél nekem, amire reagálva írtam, hogy jónéhány gondolat fogalmazódott meg bennem annak olvasása közben, s ha van türelmed kivárni, (mint írtam Neked akkor éppen külföldi utam előtt álltam amit kéthetes nyaralásunk követett) egyszer később szívesen visszatérnék és reflektálnék érdekes, de sok részében számomra vitatható írásodra. Mint látható, olykor hetekig még ideolvasni sincs időm sajnos. Elküldött írásod mérete okán pár mondatban nem lehet, hosszabban egyszerűen nem tudtam idő hiányában érdemben reagálni, volumene miatt ez több órás folyamatos szó szerinti figyelmes munkát igényelne, amire esélyem nem látszik rövid távon – valószínűleg ez leginkább valóban egy személyes találkozó keretében lesz csak lehetséges. Ettől függetlenül itt a topicon is visszakereshető, úgy gondolom, hogy a veled folytatott vitáink során mindig részletesen indokoltam állításaimat, szándékaim szerint nem állítottam semmit megalapozatlanul, s remélem, hogy általában nem vontam kétségbe olyat amelynek ellenkezőjéről ne lettem volna meggyőződve.  Természetesen a személyes vonatkozások nem képezik a topic tárgyát, de "szakmai" vitánknak itt helye van, ezért úgy gondoltam, hogy ne maradjon e téren elvarratlan szál azok szemében sem, akik csak itt követhetik – és esetleg érdeklődéssel követnék – a topic témájához szervesen kapcsolódó párbeszédeinket.

Sorry másoktól a terjedelemért, gondolom elolvasni sem könnyű, hát még megírni :) de Rád való tekintettel nem szerettem volna ismét hosszabb időre nyitva hagyni a kérdést, s ha már belekezdtem itt a válaszba, gondoltam befejezni is könnyebb ha nem vágom félbe :)

 

Előzmény: Mechanikus (120597)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120641
Nekem ez megtetszett, lehet, hogy bolond vagyok?? Thewatchmakernek köszönhető...
http://cgi.ebay.com/Tag-Heuer-Aquaracer-300M-MINT-purchased-new-SEP09_W0QQitemZ110452736426QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item19b77f01aa
Előzmény: Passionata (120638)
IL-2 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120640
Van nekik már ilyen, ez vagyon az új Ingenieur Automatic-ban, a cal. 80110.

 

Előzmény: ronin s8 (120637)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120639
Azért az IWC 51011/51111 cal. megszorongatja a Rolexet.
Előzmény: ronin s8 (120637)
Passionata Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120638

s4tch

nem kerdes, jomagam a JLCt tartottam a fejlesztok csucsanak,ipari meretben gyartott szerkezetben biztos,hogy a legszofisztikaltabbak nem hiaba fejlesztenek PPnek,stb.DE.

nezd meg mit muveltek a Compressorral egy szep letisztult formabol csinltak egy zsufolt szamlapu ezer variacos divatorat .vagy a reverso -gyonyoru ,nagy kedvencem- es a squadra ,kackackac.

 

sorolhatnam.

ne gondold azt ,hogy nekem csak R. aztan lila kod ,a military Gshock nem jon le kezemrol egy hete nagyon szeretem es tokeletesen tudom ertekelni ,a maga palyjan de a kerdezo valszeg nem olyan mint mi  nem gyujto szeretne leni 6-8+ oraval a dobozban , o egy teljesen normalis ember modjara keresi AZ orat amit evtizedekig tud viselni es szeretni.

megjegyzem jo volna ilyennek lenni:) 

Előzmény: Törölt nick (120625)
ronin s8 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120637
Kíváncsi vagyok, a múlt nagy dicsősége meddig lesz elég nekik? :-(

A bretyó újításának fényében nem akarnak valamit domborítani? Nincs infód erről?


Mondjuk el tudnék képzelni egy régi (8xx cal.) színvonalú új werket (kis méretűt, ami belefér egy 38-as tokba), és egy IWC-re jellemző gyönyörű, lekerekített tokot. Talán még a Rolextől is elpártolnék :-)

Persze miért én adjak nekik tanácsot?! Tokozzanak csak továbbra is!
Előzmény: fortissimo (120635)
Passionata Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120636

"Mégegy: a Rolexnek nincsenek komolyabb komplikációi? (repeater, holdfázis stb)"

DE van , egy nagyito a datumablak felett.

Előzmény: szpsz911 (120622)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120635
De az IWCnek vannak saját szerkezetei, amik nagyon jók:-). Én nem alázok már semmit és senkit öreg vagyok;-).
Előzmény: ronin s8 (120631)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120634
Nagyon jó órák, csak nekem nem az esetem az IWC. A saját szerkezet mesés, csak a nagy szerkezetátmérő miatt nagy tokot kell, hogy kapjon, az meg nekem nem előnyös;-).
Ami tetszik, az a Mark XVI, de ebben is ETA van. Annyi pénzért meg lehet venni csodás 1570et vagy 3035öt. Lássuk be, hogy sokkal jobbak az utóbbiak.
Előzmény: ronin s8 (120630)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120633
ronin s8,

Legtöbb óragyár elkurvult mára, úgyhogy lazán :)
Előzmény: ronin s8 (120631)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120632
Azért egy mai sem rossz. De a DDII, SDDS, YMII vagy DJII nem az esetem. Azokkal nem is törődöm.
Előzmény: Passionata (120621)
ronin s8 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120631
Lassan itt az ideje, hogy az IWC megkapja a magáét. A bretyó után lealázhatnánk őket is:-)
Előzmény: ronin s8 (120630)
ronin s8 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120630
Mi bajod az IWC-vel?
Egész jó "kis" zsebórawerkeket tokoznak elfogadható szinten:-)
Amijük meg hordásra jó, abban meg ETA van:-) Lásd :Portofino.

A régi IWC-k - na azok igen! Tudtak ezek az amerókaiak! :-)
Előzmény: fortissimo (120626)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120629
fortissimo,

Elhiszem, engem nem is zavar, amit írt.
Előzmény: fortissimo (120628)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120628
De van benne valami. Engem sem érdekel túlzottan TAG, Omega, IWC vagy PP(;-)) a Rolex mellett. Tudom, hogy úgy sem hordanám olyan nagy szeretettel.
Előzmény: Törölt nick (120623)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120627
s4tch,

Persze, h igen.

Megy mail.
Előzmény: Törölt nick (120625)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120626
Szerencsére nincs;-).
Van helyette dátum, esetleg napneve vagy stopper. Ettől több nem is kell.
A Rolexeket mindenhez fel lehet venni, még egy Submarinert is. Van egy jellegzetességük, de ezt látja rajta az ember, amikor megpillantja.
Én az IWCt nem emelném a Rolex szintjére, kicsit alatta van, de ez szigorúan szubjektív.
Előzmény: szpsz911 (120622)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120625
:)

Én azért elbohóckodnék egy Chopard LUC vagy egy JLC Master vacakkal a Rollerek árnyékában...
Előzmény: Törölt nick (120623)
ronin s8 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120624
Úgy tudom soha nem is volt. Mint említve volt, órákat gyártanak....:-)
Előzmény: szpsz911 (120622)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120623
Passionata,

Az az utolsó mondat nekem flame gyanús :)
Előzmény: Passionata (120621)
szpsz911 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120622
Köszönöm a hozzászólásokat. Örömmel vettem mindegyiket.
Ez tetszett, hogy aki felnő a Rolexhez, az már nem megy vissza játszadozni más "vacakokkal". (Persze azért egy safi vagy egy Patek nem vicikvacak, de még a Blancpain sem stb stb).
Ez kicsit olyan, mint a kedvenc autómárkám és benne a 911. Ha valaki egyszer megízlelte a 911-est, akkor már nem nagyon akar lejjebb vagy másfelé átmenni márkán belül.
Amúgy a Rolexnek pont a letisztultsága és egyben a jellegzetessége fogott meg.
Mert sportos is és konzervatív is, modern is és klasszikus is, illetve minden élethelyzethez jó.
Értem ez alatt, hogy nyaraláskor, étteremben, tárgyalni, színházba mindenhová elmegy. Öltönyhöz és farmerhez is.

Mégegy: a Rolexnek nincsenek komolyabb komplikációi? (repeater, holdfázis stb)
Kronója van azt tudom.
Passionata Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120621

szia,

jol latod a Rolex egy kozhely , uolyan  kozhely az oragyartasban mint a 911 a sportkocsik kozott , nem uberexkluziv bugatti es nem pszeudosport Alfa Romeo.egyszeru atlathato ,tokeletes.

szerintem mindenki aki orakkal kezd fogllkozni eloszor atugrik a Rolexen pont a kozhelyesseg miatt ,gondolj csak bele evi 1M ora .aztan az ember olvasgat, beszelget emberekkel es rajon ,hogy mennyire tudatos ez a "kozhelyesseg" ,torekves egy megbizhato szerkezetre es tokra,egy sallangmentes celszeru de megis a szemnek kedves dizanjra.rolexnel nincsenek a 70es ,80as evek vallalhatatlan funky orai ,egy 20-,30,40eves ora uolyan szep -talan szebb - mint egy mai darab.aztan a praktikus szempontok ,ezt a az orat mindenhol el tudod adni talan az egyetlen hard currency az arany mellett.ha elromlik bemesz-nagyon ritka- az Edisonba es hozzaertok eredeti alkatresszel javitjak.probald ezt meg egy manufaktura Patekkel vagy APvel ,megy vissza a gyarba es olyan szamlat kapsz egy reviziorol amennyit a rolexedre koltesz egy eletben.

 

En nem mondom ,hogy rossz az IWC de a Rolex az teljesen mas.

 

Arak ,helyedben hasznaltra torekednek ott mar el lett bukva amit el kellett buknia,egy datumos v.nelkuli Submariner mindig jo valasztas egy ferfinek-nonek is-,az olyan 600-750kornyeken van-uj ar M felett-.

Vateran ,forumo talalni fogsz eladot, kamutol nem felni ,szervizbe bevinni-csak Edison- ,tokot megnyitatni ott minden kiderul,autot se ugy veszel ,hogy renezel ,hogy csillog a dukko.Ha kerdesed van kerdezz ,szivesen segitek priviben is.

 

 

A Rolexhez fel kell noni de ha egyszer mar megtortent akkor az ember nem megy vissza jatszadozni mindenfele vackokkal.

Előzmény: szpsz911 (120611)
ronin s8 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120620
Elsőre különösen az IWC-fílinghez képest sportosabbnak, kommerszebbnek hatnak a Rolex-ek. Nagyon sok óratok-féléhez szolgáltak mintául. Ha keresgélsz egy kicsit a világhálón, és beszélsz óraismerő emberekkel, rájössz majd, hogy a Rolex nem véletlenül fogalom, bizonyos körökben (pl. Észak-Amerika/ügyvédek, stb.) szinte szinonímája az "óra"-szónak.

Ennek sok oka van. Presztízs, szerkezet. Megbízható órákat akartak csinálni, és (szemben másokkal) meg is csinálták már egészen a kezdetek kezdetén.

APT honlapján van egy érdekes összehasonlítás pont egy IWC és egy Rolex Datejust között.
Figyelmedbe ajánlom., érdekes.

A Rolex talán a legjobb "óragyár". Nagyon sok órát készítenek, szemben az. ún. "manufaktúrákkal" (IWC, Patek, Vacheron, stb.), akik csak néhány százat-ezret évente. Szerencsére eddig nem sok közük volt az ETA céghez, ami a maga nemében szintén nem egy rossz cég, de nem lehet egy napon említeni őket egymással. Ennek ellenére sokan megteszik.
Nekik is lehet némi igazuk, de szerintem Rolex rulezzzzzz!!!!!!!
Előzmény: szpsz911 (120611)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120619
De legalább megújulva kapod vissza és megint vígan "futhat" jó pár évig.
Előzmény: Thewatchmaker (120617)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120618
Egy régebbi OMban említették és APT is megerősítette a hírt. Ha megnézünk egy 4130 szerkezetet, akkor látjuk, hogy pl a rotor csapágyazása nem a megszokott Rolexes stílusban zajlik, hanem csapágygolyókkal van megoldva.
Előzmény: Vegetariano (120616)
Thewatchmaker Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120617
:-) Akkor Aquaracer POWA'!!!!!:-))) nekem csak a jövőhétre lesz kész a GMT.:-(
Előzmény: fortissimo (120615)
Vegetariano Creative Commons License 2009.11.26 0 0 120616
A Piquet nagyon komoly cég, nagyon komoly cégeknek szállít.
Hol olvastad, hogy a 4130 calibert ők készítik ?
Előzmény: fortissimo (120613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!