Keresés

Részletes keresés

misi1967 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 493

Kedves Matraine1 Kati!

Sajnos a nyál képződés nállam is fenn áll,de nem ennyire.A korábbi topikban valaki írta,hogy a Rilutek okozot nálla erős nyálképződést , nézz utánna.

Van egy gyógyszer vagy gyógynövény GUACO D4 naponta háromszor evés előtt a nyelven kell ,hogy elolvadjon ettől jobb lesz a beszéd.Ennek még én is csak most nézettem utánna nincs tapasztalatom,de Németországban az ALS fórumon írnak rólla.

A kineziológia és agykontról nagyon jó ne haggya abba,a pozitít hozzá állás nagyon fontos a gyógyuláshoz.Ne stresszeljen és ne zavarja a menése és a beszéde mert,ha igen azzal csek beforgatja még jobban magát a betegségbe.

Nyugodtan mond el az orvosnak,de nem hiszem,hogy fogja ismerni a terápiát.Nem hiszem,hogy tíltaná.A Rilutek és az E-vitamín nem zavarja egymást,én nem szedem a Riluteket.Arra figyelj,hogy az E-vitamin után 4 órával vegyen csak be Magnéziumot ez inkább este a legjobb.A Magnézium enyhíti az izomrámgásokat.

OLVASD EL TÖBBSZÖR A 472-473-474 -ES OLDALAKAT ÉS TORNÁZZON SOKAT A FÉRJED.

A vitaminok nem árthatnak,én szerencsére több mint egy éve nem voltam beteg az ALS-en kívűl.

Üdv.Misi1967
Előzmény: Matraine1 (492)
Matraine1 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 492

Kedves Misi, illetve Mindenki aki olvassa ezt a topikot!

 

Szeretném a Segítségedet, Segítségeteket kérni ezzel az E vitaminos terápiával kapcsolatosan. Férjemnél kb. 1 hónapja állapították meg az ALS betegséget. 3. hete szedi a Riluteket, és egy erős vitamin komplexet ami viszont nem tartalmaz E vitamint. Nem tudom, hogy a gyógyszertől-e, de állandóan nyeldekel, tehát erős nyálképződése van. A nyeldeklés miatt pedig állandóan köhög, ingerli a torkát, azt mondja állandóan gombócot érez ott.

Az első kétségbeesésen már túl vagyunk. Megpróbálunk mindent megtenni ha nem is gyógyulása (mindkét neurológus akinél jártunk azt mondta, hogy gyógyulást sajnos ne várjunk!), de legalább az állapot stabilizálása érdekében. A beszédjével kezdődtek a problémák, az vált elkenődötté, szinte érthetetlen, bizonyos betűket egyáltalán nem tud kiejteni. Aztán a bal keze teljesen elsorvadt. Most kaptunk kölcsön egy Omron E4 izomerősítő kis gépet, azzal kezelgeti a kezét és mindkét lábát, merthogy a járása is asszimetrikus, néha jobb, de sokat botlik, esik el.

Járunk kineziológushoz, aki agykontrollal is foglalkozik. Ezt tartom a legfontosabbnak, hogy lelkiekben megerősödjön, legyen kitartása. Minden anyagot igyekszem elolvasni ezzel a betegséggel kapcsolatosan amit az interneten találok, így akadtam erre a fórumra is. Még nem beszéltem meg ezt a kúrát a neurológussal, egyenlőre még hezitálok,  hogy egyáltalán tudjon-e róla!? Vagy kezdjük el saját magunk, de gyógyszer mellett milyen hatása van? Befolyásolhatja-e a gyógyszer a hatást? Egyenlőre a kineziológus kitesztelte a férjemnél, hogy a fele gyógyszerre lenne csak szüksége a szervezetének. Kérdeztem tőle, hogy felét szedi-e, de nem. Nem akartam erősködni, de úgy veszem észre, hogy amit az orvos mond, azt veszi szentírásnak. Azért ezt az E vitamin terápiát amikor említettem neki, úgy vettem észre, hogy érdekli, tehát elkezdené.

Ezért szeretném megtudni pontosan Tőled, Tőletek, hogy hogyan is kezdjünk hozzá. Milyen kiegészítő vitaminok kellenek, és azokat hogyan kell mellette szedni?

 

Nagyon megköszönök minden segítséget!

 

Mátrainé Kati

misi1967 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 491

Kedves Picurka23!

Köszönöm szépen a válaszodat a Joao-val kapcsolatban.A leveledben egyértelmüen megfogalmaztad,hogy ennél a betegségnél is a hozzá állás,akarat,kitartás és a türelem mennyire fontos.Megkellet nekem is értenem,hogy egyenlőre nem túl sok módszer van ami segíthet ezen a betegségen.

Az első az maga a Beteg.

A második az E-vitamin.

A harmadik az Őssejt-kezelés.

Az Őssejt kezelés egyértelmüen hatásos,de egy kezelés az kevés az ALS betegeknél több alkalom mire bekövetkezik a javulás az idegsejtekben.Más sejtek potlásában sokkal hamarabb jelentkezik pl. a tüdő esetében vagy más belső szerveknél illetve lassítja a betegség romlását.

A negyedik pedig a Vargha-gyógymód.

A Vargha-gyógymódra már 2008 szeptemberétől járok, nagyon hasznos és sok mindenben segítet /széklet,fáradékonyság,jobb alvás/.Heti három alkalom.Budapest és Győrön kívűl tudom,hogy van Egerben Nyiregyházán és Debrecenben.

Valójában én is sok mindent kipróbáltam amit a Fórum hozzászólók is leírtak,de az én véleményem a fent leírtakban rejlik.

Ja igen és a vitamínok,hogy ne legyünk betegek.

Még egyszer köszönöm a válaszodat.Sokat segített.

Előzmény: picurka23 (490)
picurka23 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 490

Kedves Misi1967!

 

Elnézést, hogy eltűntem, csak el voltam havazva.

Brazíliával kapcsolatban több dolog fontos lehet. A mamám sajnos a legfontosabb dolgot nem tudja elfogadni, hogy küzdeni kell és hinni abban, hogy meg fog gyógyulni. Mert szerintem ez minden alapja.

 

A brazil gyógyító módszere is ezen alapszik. Miután elég megfoghatatlan ezért tényleg úgy kell hozzáállni, hogy "akarom, és képes leszek rá". Mert ha az ember úgy megy ki Brazíliába, hogy lesz ott jó kis két hét és mire hazajövök már jól leszek, akkor nagy csalódás fogja érni. Joao erőt ad és segít kihozni az emberből az öngyógyító folyamatokat. Ha a beteg is akarja.

 

A mamámra egyébként nagyon nagy hatással volt és úgy látszott, hogy megértette a metódust, de aztán itthon viszazökkenve a hétköznapokba elfelejtette. És miután nem történt jelentős javulás pár hét alatt, nem törődött vele igazán.

 

Megpróbáltam tárgyilagosan leírni a dolgokat, igaz a valóságban ez sokkal nehezebb. Megszakad a szívem, hogy nem tudunk segíteni rajta és mindennél jobban szeretném, hogy küzdjön minden erejével. Ugyanakkor elhiszem, hogy egy ilyen betegség mennyire kétségbeejtő és nehéz az embernek összeszednie minden erejét. De kívánom mindenkinek, hogy legyen elég ereje és akarata és akkor könnyebb lesz a mindennapokban és a gyógyulás útján is!

 

Szóval annak, aki nyitott a lelki és spirituális dolgok irányába és elhiszi, hogy a gyógyulást saját magában fogja megtalálni, nagyon nagy löketet tud egy ilyen út adni. És szerintem ehhez ha hozzáadódnak a fizikai kezelések (pl. az E-vitaminos kúra stb.), akkor igazán hatásos gyógymóddá válik.

 

Remélem segítettem valamennyit! Szép napot mindenkinek!

misi1967 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 489

Kedves Picurka23!

Korábban írtad,hogy a Mamád megy Braziliába.
Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalt,nagyon érdekel mi a véleményed?

Üdv.Misi1967
Előzmény: misi1967 (488)
misi1967 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 488

Szia Melcica!

Ha ez alatt az egy hónap alatt nem romlott az állapota csak szédől az nem olyan vészes.
Tornázni tud,úgy a legjobb ha leűl vagy hanyat fekszik az ágyba.
Izometriás gyakorlatok 5-10 mp-ig.
Én akár 45 percet is szoba biciglizem.

Helló!
Előzmény: melcica (487)
melcica Creative Commons License 2009.02.24 0 0 487
Szia Misi!
Köszi az információkat, a szédülés nem a betegség kezdete óta van nála, hanem kb. 1 hónapja.
üdv!
misi1967 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 486

Kedves Fórumozok!

Egy-két érdekesség Dr.Hagertől.

A kutatások jelen állása szerint az idegsejtek között buborékok keletkeznek,ezek elkezdenek nőni és ezáltal ölik az idegsejteket ez vezet a betegségünkhöz.

Az egereken végzett kisérleteken az figyelhető meg ,hogy annál az egérnél amelyiknél azonnal ellezdték az E-vitamín nagy dózisu adagolását nem hogy megált a betegség,hanem megis gyógyúltak tőlle.Ezért fontos a betegség korai felismerése.

Dr.Hager alatítványa ebben az évben egy orvos csoport segítségével Ulmban megkezdi a kutatást az ALS betegség meggyógyítására.

Üdv.Misi 1967
Előzmény: misi1967 (485)
misi1967 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 485

Melcica!

Mióta szédűl Apukád a betegség kezdete óta,vagy nem olyan régen?
Nézz utánna ennek az oldalnak www.ujmedicina.hu ,több napodba kerűl mire át olvasod és megnézed a riportokat és a szervatlaszt.

Üdv.Misi1967
Előzmény: melcica (483)
misi1967 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 484

Kedves Whendy!

Olvastam az előzményekben a Nővéred halálát fogadjátok Őszinte részvétem!
Sajnos Magyarországon én se tudok ilyen alapítványt,de a Dr.Hager minden vagyonát fel tette egy alapítványra és az ALS betegség mielőbbi megtalálására.
Ezt a számot,majd megkérdezem a Németországban élő barátomtól.

Üdv.Misi1967
Előzmény: whendy (482)
melcica Creative Commons License 2009.02.21 0 0 483
Kedves Misi1967!

Nagyon köszönöm hogy válaszoltál és mindent leírtál,már hétfőtől szedni is fogjuk nagydózisban az E vitamint ahogy leírtad.A Lenkei vitaminokat ismerjük és már szedjük egy éve a közepest, a c vitamint,és a calcium magnéziumot,és még kiegészítő B vitaminokat,Q10-et.
Szerintem aki tud sokat tornázni annak nagyon jó az izomerősítés segítésére a bodyshop-ban kapható BCAA és keratin termékek.Ennél a betegségnél nagyon fontos a rengeteg mozgás.
Nálunk jelenleg az a baj hogy iszonyatosan szédül és még egyenlőre nem találtunk rá gyógymódot.
Mégegyszer köszönöm a tapasztalataidat.
Kitartást és jó egészséget!
whendy Creative Commons License 2009.02.21 0 0 482

 

 Kedves Fórumozok!

 

Szeretném a segítségetek kérni,ha tud valaki olyan alapítványról ami az ALS betegekért van és az adószámát .

Mert én sajnos sehol nem találok.

 

Előre is köszönöm!

whendy Creative Commons License 2009.02.21 0 0 481

 

 Kedves misi1967!

 

 

Tényleg igaz az,hogy az vitamin-e antioxidálószer.

Nekem a nővérem is szedte az vitamin-e és a dr.lenkei vitaminból is az erőset.

Nagyon jó volt neki,de csak addig még gyomorszondát nem kapott.

A gyomorszonda nagyon vékony és abba az vitamin-e nem lehet beadni ezért vettük a dr.lenkei folyékony vitamint.

A riluteket a nővérem  nem szedte,mert neki sok nyála volt tőle és elég zsiros volt a nyál.Fájdalommal írom ,hogy jan.4-én meghalt,teljesen elsorvadt a teste.

Viszont a beszédét még értettük végig és semmi erős fájdalom csilapítot nem adtunk neki ,mert nem kért a nyelése rosszabb volt a gyógyszerektől,inkább türte a fájdalmat.

Szerintem ahány als beteg annyi különbség.

De,ha ez tényleg bevállik,hogy ilyen nagy dozisba szedve ez már nagyon-nagyon jó hír.

 

Kívánok neked és mindenkinek a fórumon,sok erőt,kitartást és reményt hogy igen is meg lesz rá a gyógymód!

misi1967 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 480

Kedves Melcica!

Az E-vitamint folyamatosan kell szedni,hogy le kösse a szabad radikálisokat amik púsztítják a gerinc velőben a motorikus idegsejteket.
Az E-vitamin nagyon jó antioxidálószer.
Én 2008 Május 26.-án kezdtem el szedni és ahogy le van írva délelőtt 11-kor 3000mg-ot és 16-kor 2000mg-ot szedek minden nap ,életem végéig,hacsak meg nem találják addig a gyógymódot.Mond meg Apukádnak,hogy szedje csak nyugottan mi veszteni valónk lehet.Semmi.
Nállam ez alatt a 9 hónapalatt semmi komlikáció nem merűlt fel.A kezelő orvosom le is volt "döbbenve" ,mikor látott mivel sokkal rosszabbra számított.
Úgy érzem az utobbi időben,mint ha megált volna vagy elég jól lelassúlt.Az ismerőseim főleg a beszédemen veszik észre Ők aszt mondják,hogy javúlt.
A Riluteket amit mindenkinek felírnak azt 1.5 hónapig szedtem az elején,azóta nem.
Semmien gyógyszert nem szedek már több mint egy éve , és nem is vagyok beteg.
Viszont vitaminokat mindig szedek.A,B,C,D,K,Q10,Omega 3,Ginzen.Ja igen a tüdőre naponta 1-2 csésze Orvosi zsálya-Kakukfűvel nagyon jót tesz.Van a Lenkeinek az alap vagy közepes csomagja,vagy van a Neways termékek,lugosítonak a Innerlight termékek.Én ezeket szoktam szedni felváltva 3-4 havonta.A C-vitaminból naponta 1-2 szem /1200mg-ból/ télen nyáron.
Ha Apukádnak van remegés a testén?Ha igen adjál neki Calcium-Magnéziumot,de csak 4 órával az E-vitamin után ez este a legjobb, egy idő után elmulik a remegése.

Ja igen olvasd el többször a cikket amit fel tettem a terápiával kapcsolatban/torna/.
Most megyek tornázni,majd még írok egy-két érdekességet a betegségről.

Helló!
Előzmény: melcica (479)
melcica Creative Commons License 2009.02.20 0 0 479
Ha most is szeded, ezenkívül még mit szedsz,milyen vitamint vagy más szert, gyógyszert egyáltalán nem?Köszi
melcica Creative Commons License 2009.02.20 0 0 478
Kedves Misi!
Köszönöm a választ interneten én is rákerestem, és valóban max.400gr-ost találtam,amit itthon lehet kapni.
Neked használt valamit,és mennyit szedtél belőle naponta,és mennyi ideig szedted?
misi1967 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 477


Kedves melcica!

Magyarországon csak 400 mg-os létezik én azt szedem.
melcica Creative Commons License 2009.02.20 0 0 476
Köszönjük az információt. Honnan lehet beszerezni a Vitagura vitamin E 1000 gr-os kapszulát?
Mindenképpen kipróbálnám!
hope117 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 475
Kedves misi1967!

Köszönjük szépen az értékes információkat!
Jobbulást és sok sikert az új terápiához :)

Üdvözlettel

hope117
Előzmény: misi1967 (474)
misi1967 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 474

3. rész

A következö therapiamodszert valt be:
Vitagutt 1000, 3 kapszulla 11 orakor es 2 kapszulla 16 orakor.

Együttesen szelen bevetele csak alacsony szelen ertek eseten szükseges, mert egy tuladagolas kellemetlen mellekhatassal jarhat( normal szelen ertek 74-139 µg/l ver) Ha izomrangas es görcsök lepnek fel akkor gyakran magnesiumhiany all fenn ilyenkor a magneziumot potolni kell. Viszont a Vitamin E es a magnezium bevetele között legalabb 4 oranak el kell telni mert a magnezium csökkentheti a Vitamin E hatasat, a gyomor kimelese erdekeben a preparatum Magnezium Optopan valt be.Ha antibiotikum is szükseges valamilyen okbol akkor azt is legalabb 3 oraval a Vitamin E elött vagy utan kell bevenni.Tovabba letezik sok olyan chemiai anyag ami radikalisokat hoz letre a szervezetben ezek fökent a vastartalmü anyagok, szerek. Többek között a Acetylsaslicylsäure, röviden ASS ismertebb neven Aspirin is ide tartozik. Eppen ilyen okbol nem szabad ALS-es betegnel oxigenes lelegeztetest sem alkalmazni hiszenaz erös nyaladekkepzödest valt ki a tüdöben. Itt az ACC 600 acut valt be legjobban hurutoldokent.Ha az nem segit akkor le kell szivatni a tulzott mennyisegü hurutot.

Eleinte egy Scopodermpflastert kell a fül möge ragasztani, ezutan a therapia soran alkalmazhato a Botolinum Toxin amit injekciokent kell alkalmazni. Dohanyzas nagyon karos hiszen a cigarettafüst erösen radikaliskepzö a szervezetben amit a szervezet nem kepes lebontani.Atrovent- Inhalalozooldat3-4 x naponta szajon keresztül.A Vitamin E hatasa az etkezessel felvett ugynevezett Flavonoide-ok erösitik. Ez az anyag megtalalhato pl a kekbogyoban kekeper?, almaban, hagymaban, teakban(inkabb zöldtea),kakaoban ( csokoladeban is), vörösborban.

A feherjeszükseglet is megnö ( hal, hus, tojas) , tapasztalatok mutattak hogy egy napi 200-250 gramm tehentoru tejjel es vaniliascukorral összekeverve hozza megparolt gyömölcs a napi szüksegletet fedezni tudja.

Fürdö, masszazs es szauna az Als-es betegnel abszolut kedvezötlen.Minden beszeddel összefügö nehezseget eseten logopedussal es legzötornaval kell mersekelni.

Gimnasztika mindenkeppen nagyon fontos a betegseg elörehaladtatol függetlenül.Ezt isometrikus gimnasztikakent kell leginkabb vegezni mindig ott ahol a legszüksegesebb.Ami azt jelenti hogy a bizonyos izmot 5-10 mp-ig meg kell fesztiteni azaz terhelni. Ennek az oka az hogy a neuronok elhalasa amik a gerincvelötöl az izmokban levö u.n. Axon-okhoz vezet elvesztik szerepüket. Egy ilyen Axon ellat 200-1000 izomszalat soha nem egy egesz izmot csak egy reszet, Ezek elhalasa utan a környezö izomcsoportokbol az elhalt izomszalak köze u.n.kollateralen nönek be es reszben atveszik az elhalt izomszalak szerepet, s a gimnasztikaval ezek a benövesek elösegithetök igy megmenthetök egyes izomcsoportok rendszeres gimnasztikaval.Ez az isometrikus gimnasztika naponta 2-szer lassan növelt intenzitassal max fel oraig vegzendö.Ezek a gykorlatok a test összes izmaval elvegzendök nem csak azokkal az izomcsoportokkal amelyek betegnek erzödnek. A gyakorlatok soran semmilyen fitneszgepet szert nem szabad hasznalni, begykorlas utan naponta minden nap vegzendöek a gimnasztikak.


Tovabbi informaciok:

akaratnelküli siras (gyakori) akaratnelküli nevetes(ritka) es gyakori asitas amik az ALS-nel elöfordulnak.
A gombokkal es cipzarokkal valo nehezseg miatt a tepözar javasolt.
ALS-es betegeknel a börön szemmel nem lathato elvaltozasok is vannak, rugalmassag csökkenese Epidermis, enyhe ödema dermis, a bazalmambram megduplazodik, az erek falai hagymaszerüen megvastagodnak a Deposite beta -Amyloid miatt ezert az ALS paciensek nem kapnak Dekubitus-t. Mindenkeppen szükseges az eves influenzaoltas es oltas pneumococcok ellen is nemcsak az ALS-es betegnel hanem a környezeteben levöknel is.
misi1967 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 473

2. rész

Itt küldöm a forditasat a Dr.Hager oldalan szereplö modszerenek a leirasat.

Az ALS therapia allasa 2007 januarjaban
A 90-es evek elejen vitatott az anyagcsere folyaman letrejövö es mergezö hatasu, az ALS betegek altal le nem bontott, radikalisok miatt en voltam vilagszerte az elsö szemely aki kiserletett vegzett magan, az SOD Superoxiddismutase enzim kiesese azaz atalakulasa folytan Vitamin -E segitsegevel a radikalisokat kikapcsolni a szervezetemben. Együtt dolgozva Dr. Horowskival ( korabban Scherig , most a NeuroBiotec ceg tulajdonosa) kiszamoltunk egy napi 5000mg-os dozist. Esetünkben a Vitagutt 1000 jött szoba. Mivel vilagszerte meg senki ekkora dozist nem szedett a rizikonak tudataban voltam, mikoris a mesik ket lipdbenoldodo Vitamin A es D nagy adagolas eseten komoly mellekhatassal jarnak. Mar itt szeretnek ket fontos kerdest felvetni:
1)Amig en elek en leszek az a szemely aki leghoszabb ideig szedett ilyen nagy mennyisegben Vitamin E-t. Ez most 13 1/2 ev amiota napi 5000mg Vitamin E-t bevettem. Esetemben a lefekezödes mar 8 honapi therapia utan letrejött.
2) Idöközben mar latom az 1300 kezelt esetet Nemetorszagban es külföldön. Nincs egy eset se ahol mellekhatasok leptek volna fel. Ket esetben nyilvanossagra hoztam 1994 es 1996-ban hogy a magasdozisu Vitamin E-s kezeles sikerrel jar ALS eseten.Ez volt a kiindito ok hogy a tapasztalatokat tudomanyos alapokra helyezzem.Az azota folyo közös munkam Prof. Dr. Ludolph-al es a logisztikai segitseggel Dr. Horowski-tol 6 nemet egyetemen lett a Vitamin E therapia kiprobalva.( Ulm,Halle,Hannover,Erlangen,Homburg/S, es DKD Wiesbaden), ebben a kiserletben 160-an vettek reszt mindannyian 18 honapi ciklussal. 2002 / 12 havaban lett lezarulva a kiserletsorozat es a Journal Neural Transmission 2004 / 000 : 1-12 magazinban megjelent az eredmenye. A legfontosabb eredmenyek a következök: az elözö evekben lefolytatott Rilutek-Kiserletsorozat eseteben az elhalalozasi arany 56,8% volt az összes resztvevö betegek eseteben az elsö 18 honapban,Ezzel szemben a Vitamin E kiserletsorozat eseteben az elhalalozasi arany 20,5 5-al lecsökkent 36,3 %-ra, es nem voltak mellekhatasok. A spastik ( nem kontrolalhato izomösszehuzodas) szinte teljesen visszment ill. el is tünt a Vitamin E-s kezeleskor.Az altalanos közerzet is sokat javult. A laboreredmenyek arra utaltak hogy semmi patologikus elvaltozas nem törtent. Pulzus, Vernyomas, EKG nem valtozott. A latas sem befolyasolodott. A gyogyszerrel kezeltek között 8 esetben került sor mesterseges lelegeztesre mig a Vitamin- E-s csoportban csak egy esetben. Ezutan 2005 1.1.-en egy utovizsgalatsorozat is lett vegezve. Ekkor meg 37-en eltek a vizsgalati szemelyek közül ami 23,1 %-nak felel meg.A tulelesi arany kiszamitasakor az elsö ALs -es esettöl szamitva 2005.1.1.-ig volt alapul veve.Atlagban 6 ev es hat honap volt a tulelesi idö ami azt jelenti hogy mintegy meg lett duplazva az eddig alapul vett tulelesi idö. Az ALS-es esetek szama abszolut ertelemben jelentösen emelkedik. Ezelött 40 evvel 1:100000-hez volt mig ma ez az arany mar 7: 100000-re nött. Mivel az ALS nemcsak a lakossag köreben de sajnos az orvosi körben is messzemenöen ismeretlen, ebböl a következö tevekenysegekre van feltetlenül szükseg:
1.Az orvosi körökben nagyon gyorsan fel kell ismerni a betegseget mert megmutatkozott hogy a lehetö legkorabban elkezdett Vitamin E- therapia vezet a legjobb eredmenyre.
2.Szükseg van Markerok ra amik segitsegevel a betegseg olyan koran amilyen koran csak lehet felismerhetöve valik es a lefutasaban kontrolalni lehet.
3.Veget kell vetni a therapias nihiliznusnak. Az ALS-nek ki kell emelkednie a mostohagyerek titulusabol. A következö kezelesi kriteriumokra kell odafigyelni.



misi1967 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 472

Kedves ALS betegek és hozzátartozói!

2007 októberében diagnosztizálták nálam is az ALS-t. Nemrégen találtam meg a fórumot, és szeretnék veletek értékes információkat megosztani. A lent leírt Dr Hager úr terápiájára egy Németországban élő barátom talált rá és azóta is ezzel a doktorral kapcsolatban vagyunk. Három részben teszem közzé az általa bevált és a mai napig egyetlen legjobb módszert. Az információhoz 2008. május 26.-án jutottam, és azóta én is a leírtaknak megfelelően alkalmazom a módszert. Az én tapasztalatom 2008. decembere óta úgy érzem, hogy az állapotom stagnál vagy minimálisan romlott. A beszédem egyértelműen nem rosszabbodott.

Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy többször is olvassa el a leírtakat, hogy pontosan kövesse a leírtakat.

A lenti szöveget a Németországban élő barátom fordította le magyarra, csak neki nincs ékezetes billentyűzete, és ezért a szavakon nem jelenik meg az ékezet.

1 rész:

Szia Misi,

hosszu kutatas utan raakadtam egy orvosra akit a nemet izomsorvadasi egyesület elnöke ajanlott.
Meg nem kaptam töle valasz levelet de meg csak tegnap küldtem el. Ez az ember ma 81 eves es
ö is ALS Motoneuron betegsegben szenved ami 16 eve lett nala diagnosztizalva, s ö maga kezdett
el magan mindenfele gyogymodot kiprobalni holott akkoriban egy ev volt maximum amit meg adtak neki.
Nos ez az orvos Vitamin E-t szed naponta 5000mg-ot s ezzel sikerült megallitania az izomsorvadast.
Kivancsi vagyok a valaszara ami mellett persze a sajtoban is sok cikket talaltam. Ime az egyik amit itt
legalul van, elöször a link és forditas:

http://www.ln-online.de/artikel/1980770/Harvard_University_bekr%E4ftigt_Therapie

A HAVARD Egyetem megerösiti az Oldesloi orvos Dr.Hager terapiajat.

Bad Oldesloe - Egy hosszu evekig tarto kiserlet amit a HAVARD Egyetemet is kiprobaltam megerösiti azt amit az Oldesloi orvos DR CARSTEN HAGER sajat magan kiserletezve ami majd klinikai kiserletek soran is bebionyosodott: VITAMIN E kepes megallitani a halasos kimenetelü ALS betegseget. Az amerikai tudosok kiserleteznek tovabb.

"Ha ez igy megy tovabb mint eddig akkor vegre igazat adnak nekem." Carsten Hager ezt mondta.Itt nem arrol van szo hogy en mindenaron igazat akarok kapni. Itt arrol van szo, hogy embereknek akik egy gyogyithatatlan betegsegben szenvednek, tovabbi eveket ajandekozzunk.S mindez anelkül hogy a gyogyszereknek komolyabb mellekhatasa lenne.Ugyanis mellekhatasok a 13 ev önkezeles soran, 5000 milligramm VITAMIN E-vel naponta az ALS ( Amyotrophen Lateralsklerose) -ben megbetegedett orvosnal semmi formaban nem jelentkeztek. A többi 160 paciensnel sem akik 6 nemet klinikan akik 1998-tol kezdve Hager doktor altal kiprobalt dozist kaptak 4 eves keresztül. Az eredmeny: Az elhalalozast sikerült 20,5 %-kal csökkenteni.

A kiserletben resztvevök parhuzamosan a vitaminnal szedtek egy 1996-ban a piacra került gyogyszert a RILUTEK-et. Ma , 16 evvel kesöbb miutan az OLdesloi orvosnal az ALS -t diagnosztizaltak es öt specialiostak (idegklinika Lübeck,Bonn, Charite Berlin es Ulm) meg egy evet adtak neki az eleteböl, a ma 81 eves orvos meg van gyözödve arrol hogy a tisztan VITAMIN E-vel törtenö kezeles a helyes ut. Egy terapia kialakitasa mindig fontosabb lesz mondja Dr Hager, hiszen az evente ALS-ben megbetegedök szam szinte mar vilagszerte nezve magasabb mint azoke akik Multiple Sclerose-ban betegednek meg.

Carsten Hager sajatmagat kizarolag VITAMIN E-vel kezeli. Ö nem szedi a Rilutek nevü gyogyszert.16 evvel a diagnozis utan amivel gyakorlatilag halalra iteltek, jol erzi magat. Az izomsorvadas ugyan annyira tovabbment hogy a rendszeres reggeli seta az Alex nevü kutyajaval nem lehet több mint 25 perc- hiszen azutan a labai mar kimerültek. Megis az oldesloi orvos elegedett. Igyekezik a kollegai elöadasait kihasznalva ezt a betegseget propagalni, ismertebbe tenni, hiszen meg ma is az orvosok nagy többsege tanacstalanul all ennek a betegsegnek a szimptomaival szemben. Nem ritkan 1,5 ev is eltelik amig a helyes diagnozist meg tudjak allapitani. 1300 ALS beteg akik Hager doktorrol es az ö metodikajarol leggyakrabban az Internetoldalon keresztül tudomast szereztek, mar tanacsot kertek es kaptak a doktortol. Egyeseket 13 eve istapol. " a legtovabb azok elnek a pacienseim közül akik kizarolag mint en VITAMIN E-t szednek" huzza ala a doktor. VITAMIN E a legjobb anitioxidalo szer , leköti a szabad radikalisokat, amik a motorikus idegsejteket a gerincvelöben karositjak kesöbb pusztitjak es ezuton az izomsorvadast kivaltjak. Eleinte a kezeken karokon labakon kesöbb a nyelöcsöben es a legzöszervekben, ami aztan fulladasos halalhoz vezet.

Eppen ez az Antioxidalo-Jelleget diagnoztizaltak a Harvard Egyetem tudosai Bostonban mint mellekeredmenye egy nagy rakkiserletsorozatnak 957740 emberen vegezve(megjelent ANN Neurol 2005:5:104-110). Hiszen: 10 ev idöintervallum amiben az egyik multivitamin-os a masik Vitamin C-s a harmadik Vitamin E-s csoport volt, s a Vitamin E-s csoportnal az ALS-s ben meghaltak szama 62%-kal kezesebb volt mint a többi csoportban. Igy aztan a kiserletsorozet kiertekelesekor a tulajdonkeppeni cel a vitaminok es a rakos megbetegedesek összefüggeseire valo ravilagitas lett volna, viszont ez az eredmeny kivancsiva tette a kutatokat a Vitamin E meglepöen kedvezö hatasaval az ALS betegekre.

Ezutan egy tisztan 2 eves ALS kiserletsorozat is keszült, hiszen az USA-ban a betegseg az olyan elhunyt prominens szemelyek miatt mint pl. a kosarlabdasztar Luo Gehrig vagy a legfelsöbb biro Earl Warren akik szinten ALS ben szenvedtek sokkal ismertebb mint Europaban. Atudosok felvettek a kapcsolatot Dr Hager-rel kertek hogy küldje el nekik az ö kiserleti eredmenyei dokumentaciajat hogy valoban szükseges -e a Dr Hager altal hasznalt 5000 mg napi dozis vagy kevesebb is elegendö? Dr Hager magas eletkorara valo tekintettel az amerikai tudas Dr. Alberto Ascherio viccesen megjegyezte "szedje össze magat". Azaz Hager mindenkeppen eljen addig amig a sikere az öaltal kikiserletezett Vitamin E terapia vegervenyesen igazolja az elvarasokat. S ezt mindekeppen meg meg akarja elni 1 ma 81 eves orvos.

whendy Creative Commons License 2009.01.22 0 0 471

 

 Üdvözlet mindenkinek!

 

Köszönjük mindenkinek az együttérzést.

picurka23 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 470

Kedves Hope117!

 

Sajnos nem tudok bővebb információval szolgálni neked. A nő amerikai, kapcsolatba került az agykontrollal és ez segített rajta. Ha esetleg találok bármilyen információt természetesen mindenkivel megosztom!

 

Kívánok mindenkinek erőt, hitet és rengeteg szeretet!

Előzmény: hope117 (467)
picurka23 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 469

Kedves Whendy!

 

Fogadd őszinte részvétem a nővéred miatt! Kívánok nektek nagyon sok erőt és szeretet, hogy elviseljétek a fájdalmat és túljussatok a nehéz pillanatokon!

 

“Biztos vagyok abban, hogy sem távolság, sem halál, avagy távollét szét nem választhatja azokat, kiket egy lélek éltet, egy szeretet füz össze.” (Szt. Bernát)

Előzmény: whendy (468)
whendy Creative Commons License 2009.01.13 0 0 468

 

 Üdvözlet mindenkinek!

 

 

Fájdalommal közlöm,hogy nővérem,egyetlen testvérem január 4-én

örökkre itthagyott minket.

A halálát légzőizom bénulás okozta.

 

Mindenkinek sok erőt,kitartást és hittet kívánok!

 

 

hope117 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 467
Kedves picurka és minden fórumozó!

2007 októbere óta egy nagyon kedves barátom szenved ebben a betegségben 42 éves férfi és sajnos folyamatosan romlik az állapota. Minden létező módszert kipróbált eddig, de sajnos javulást egyik sem hozott (kivéve az anykontrollt még nem próbálta) 2007 novembere óta olvasom ezt a fórumot, de most először hallottam nálad, hogy volt olyan ember aki felgyógyult ebből a betegségből. Szerintem mindenki örülne neki, ha bővebben írnál erről az esetről.

Várom válaszod!

Üdvözlettel

a gyógyulásban hívők táborából !
Előzmény: picurka23 (464)
Zsuzsika71 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 466
Boldog újévet kívánok minden fórumozónak!Édesanyám egyre gyengébb,nehezére esik,ha hosszabb ideig ülnie kell.Az időjárás változásaira nagyon érzékeny és szerintem az emésztőrendszere sincs rendben.Nem tudom,hogy a betegség velejárója-e vagy az aktív mozgás hiánya.Az étvágya egyébként jó csak végtelen lassan tud rágni és nyelni.Annyira sorvad a nyelve és az ínnye,hogy az alsó fogsora gyakorlatilag nem áll meg a szájüregében.Január végén megyünk orvoshoz,sajnos semmi jóra nem számítok!A fájdalmai teljesen állandósultak,mindíg arra panaszkodik,hogy letörik a nyakáról a feje.Csillapítjuk a fájdalmat gyógyszerekkel és izomlazító-fájdalomcsillapító kenőcsökkel.Jó egészséget mindenkinek a 2009. évre!!!!
niko83 Creative Commons License 2009.01.04 0 0 465

Kedves Mindenki! Mi is szeretnénk Boldogabb Új évet kívánni minden idelátogatónak, és családjának !

Kedves Picurka23! Nagyon köszönjük a tanácsodat, és hogy megosztottad velünk tapasztalataidat. Lehet, hogy már írtam, de azért elmondanám írásban mégegyszer, lehet, hogy etikátlan, de az én Apukám nem tudja ennek a betegségnek a lefolyását, a stádiumokat, még Anyának sem mondtam el. Ők nem neteznek, és a doktornő, akihez járunk Debrecenbe, ő sem mondta el ezeket a dolgokat, pedig ezerszer megkérdeztük, mi ez az izomsorvadás, miért nem javul az állapota, miért nem érzi jobban magát? Talán egyszer mondta azt, hogy örüljünk annak, hogy nem romlik. És mióta netem van itthon, azóta néztem utána komolyabban betegsége hátterének.

És igaza van mindenkinek, aki azt mondja, hogy hinni kell, nem szabad feladni. Apa bízik benne, hogy meg fog gyógyulni, és azoknak a hobbijainak él, amit még tud csinálni. (Tippmixet, Luxort, Skandináv lottót, Kenót játszik, hogy végre sok pénzt nyerjen, és akár még őssejtkezelésre is ki tudjon jutni) De régen is állandóan szerencsejátékozott, mindig azt mondja, hogy ő nem a kocsmába hordja azt a pénzt, mert Anya szerint túlzásba viszi, de ilyenkor mindig megvédem. Szóval nálunk a körülményekhez képest vidáman telnek a napok, mindig meglepjük valami finomsággal, amit megenne, elkészítjük, mert szereti a hasát, szeret bohóckodni, azt is mindig elvicceljük, hogy csak szívószállal tud inni, mert ugye a poharat nem tudja a szájához emelni.

Szóval meg kell próbálni a dolgok jobbik oldalát nézni, mindenben találni egy kis örömöt, mert ezt Apa tudja, és tényleg példát vehet róla bárki, le a kalappal előtte.

 

Még egy dolog: Szed-e valaki Myoquinon-t Mert Apa kb 3 hónapja szedi, és azt mondja, jobban bírja magát, a lábai mintha erősödnének, és a közérzete is jobb.

Üdvözlet, és kitartás mindenkinek!

 

picurka23 Creative Commons License 2009.01.04 0 0 464

Először is Boldog Újévet Mindenkinek!

 

Elég régen jártam itt a fórumon, de gondoltam most írok egy-két tapasztalatról.

 

Niko83-nak üzenem, hogy a mamám lassan egy éve jár a Vargha.intézetbe(miután diagnosztizálták a betegségét) de sajnos javulást nem hozott. Viszont biztos jól esik neki talpmasszázs, mert nem sok kezelést csinált huzamosabb ideig, mindent abbahagyott ezen kívül, mert nem hitt bennük. Meg tudom, hogy Vargha doktorra is felnéz a tudása miatt. A kezelés gyakorlatilag talpreflexológia, de nagyon összetett, ezért érdmes a honlapját elolvasni, ahol kapsz bővebb információt.

 

Szerintem ami igazán segíthet, az az agykontroll, a gyógyulásba vetett hit és erő. Enélkül nem megy. És enélkül semmilyen kezelés, gyógyszer és terápia nem fog segíteni. Elképzelni se tudom, milyen lehet, ha az ember megtudja, hogy ALS-e van, hogy lehet feldolgozni, de ha vkinek van ereje hozzá és nem zuhan depresszióba, akkor minden erejét és idejét az pozitív gondolatokra fordítsa. Nekem egyetlen dolog jár az eszemben, amióta erről a betegségről tudok. A világon eddig egyetlen nő gyógyult meg ebbol a betegségből. Az agykontroll segítségével. Állítólag minden nap leült a tükör elé és nézte magát. Azt erősítette magában, ami jó volt rajta(a lába béna volt már akkora) és ismételgette, hogy igenis meg fog gyógyulni. És megtörtént a csoda!!!! Minden áldott nap eszembe jut ez történet, és imádkozom, hogy a mamám is megértse és képes legyen rá. Úgy segítenék neki, de nem tudok. Csak azzal, hogy szeretem...

 

Virág megjegyzéséhez annyit, hogy lehet, igaza van utólag, de nem hiszem, hogy van olyan gyerek/szülő/házastárs, aki már az elején képes lenne lemondani a szerettéről.

Sőt! Én hiszem, hogy a mamám meg fog gyógyulni, akkor is ha romlik az állapota!!! Így kell lennie, mert csak így lehet élni!!

Mi is visszük mindenhová, volt kinn Kínában is őssejt-kezelésen. Annak az eredményét még várjuk, mert 3-4 hónap, mire érzékelhető. Minden reményem/ünk abban van. Ha érdekel bárkit, kérdezzen nyugodtan, igyekszem mielőbb válaszolni.

 

üdv Mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!