Keresés

Részletes keresés

bohókása Creative Commons License 2009.10.19 0 0 236
Köszönjük az infót,ha előkerül a honlapja a delikvensnek majd szemezgetünk belőle.
Bkása
Előzmény: hannabori (235)
hannabori Creative Commons License 2009.10.19 0 0 235

Hát nekem mindegy, úgyis elérem, állítólag még nincs aktiválva az oldala, csak a teljes árufeltöltés után lesz./a @ most az elmondás szerint azért kell hogy a még aktiválás előtt is rendelhető legyen bármi.

Remélem nem arra gondolsz hogy átverésképp írtam.

Megígértem anno 1 éve? Megkérdeztem, kaptam névjegyet feltüntetve ezt a címet, rákérdeztem telón, ezt a választ kaptam.

Ott a telefonszám, lehet már most azon rendelni aki gondolja , úgyis előbb kapod meg minthogy kifizetnéd. Megnézed, ha kell kifizeted ha nem hát nem.

Segíteni próbálok.

Egy szó minbt 100 szó szerint ne @-oskodj:)-telefonálj, írtam telószámot.

Nekem ebből nincs hasznom, az igéretem miatt szántam rá tegnap + 20 percet.

Kérdezz rá.

 

Előzmény: H_G (234)
H_G Creative Commons License 2009.10.19 0 0 234
Ilyen nincs, a mailto: és a http: más protokollok, nem keverhetők. Ha lesz működő oldal, az www.edenyek.hu kell, hogy legyen.

Előzmény: hannabori (233)
hannabori Creative Commons License 2009.10.19 0 0 233

Értem:)))) Meg tudom, is viszont ezt kaptam meg mint honlap címet, azóta felhívtam az urat, kb. 2 hét múlva készül el a honlapja, de lehet hogy jövő hét végére éspedig @-al, úgy ahogy leírtam.

Azt mondta hogy telefonon, ill. az info@edenyek.hu mailcímen már most fogad megrendelést. A www.info@edenyek.hu oldalról pedig lehet rendelni max 2 héten belül. Ez pedig egy web áruház lesz. Annyit kell várni még hogy elkészüljön, most 150 edény van fent, és kb 2500 lesz a honlap elkészüléséig, ami még max 1,5 -2 hét.

Előzmény: H_G (232)
H_G Creative Commons License 2009.10.19 0 0 232
e-mail cím elé nem kell (nem is lehet) www.

Előzmény: hannabori (231)
hannabori Creative Commons License 2009.10.19 0 0 231

Sziasztok!

 

Tegnap is voltam a várvölgyi piacon, megkérdeztem nektek a fickó elérhetőségét, akitől vettem az edényeket.

Találtam nála egyébként rengeteg új dolgot, ami nagyon tetszett....csak most kiscsizmáért mentem a lányzómnak:)

Azt mondta hogy van egy webáruháza ahonnét rendelni lehet, szerintem valamit nem jól írt le,   www.info@edenyek.hu    -ezen nekem nem jön be semmi:(

De a neve:  Kónya Pál, tel: 06-20 /311-1076    , itt eléritek.

Az árakat szerintem már régebben leírtam, mit mennyiért lehet venni, képeket is tettem fel, hát olyan 3-4 ezer ft-ért már elég komoly dolgokat árul.

Most láttam nála 3200ft-ért kerek 10 centi magas 30 centi átmérőjű 2 kis füles serpenyőt, és árult hatalmas öntöttvas wok-ot /nagyon brutál!!!:)/ az mondjuk 6800ft volt. De van nála mindenféle, pl:

http://konyhashow.eu/images/15508.jpg

bohókása Creative Commons License 2009.10.12 0 0 230
Én még nem hallotam erről.Sztem az ö.vas sokkal egyenletesebben osztja el a hőt,ezért nehezebben is ég le benne az étel.
Nyugodtan fözzél fával ,semmi baja nem lessz az edénynek,és a benne fött étel is finom lessz.
Bkása
Előzmény: öregmester (228)
bohókása Creative Commons License 2009.10.12 0 0 229
Előre is gratula a 40.hez.

Egy jó nagy öntöttvas üstbe fözessed az ünnepi kaját.

Bkása
Előzmény: ZsuR (227)
öregmester Creative Commons License 2009.10.12 0 0 228
van egy barátom, aki azt ajánlotta, hogy az edényt ne használjam csak akkor, ha a tűz már parázsra zsugorodott és akkor tegyek rá faszenet. Így egyenletesebb lesz a főzés. Ezt értem, de a faszén beszerzése problémás, és nagyon drága is. Mik a tapasztalatok?
ZsuR Creative Commons License 2009.10.07 0 0 227
Viccelsz? 40 eves hazasok leszunk marciusban! :((
Előzmény: bohókása (226)
bohókása Creative Commons License 2009.10.06 0 0 226
Miért már elfelejtetted?:-))
Bocsi ezt nem hagy6tam ki.
Bkása
Előzmény: ZsuR (225)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.06 0 0 225
Akkor mar ertem, miert ismetelik olyan lelkesen :))!
Előzmény: bohókása (224)
bohókása Creative Commons License 2009.10.06 0 0 224
Az utolsó bekezdéshez:Abba csak a nászéjszaka jóóó!
Előzmény: ZsuR (223)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.06 0 0 223
Nem feltetlenul negativ amit irtam - a tobbszori "beavatas" nem rossz, hiszen ez tortenik a hasznalat soran is, csak meg nem hallottam rola.

Szeretem az ontott vas edenyeket - most ugyan zomancosat vettem, de latom mar, hogy foltosodik, mondogatom magamnak ez normalis :)), hatha elhiszem egyszer...

Oh, a tobbszori nem magyar talalmany... vannak akik egyszer megtartjak az eskuvot itthon, aztan elutaznak valami szep helyre, ott is - aztan meg parszor... :)).
Előzmény: bohókása (222)
bohókása Creative Commons License 2009.10.06 0 0 222
Kinek a papné,kinek a pap.Nekem legfőképpen a lányuk.
Szóval lehet igy ,lehet úgy.Többször is lehet avatni,attól patinásodik.
Úgy emlékszem Te nem magyarországon élsz,ha itt laknál tudnád nálunk divat a többszöri avatás (híd,autópálya,óvoda stb.Minden politikai oldal felavatja az adott objektumot),mi töbször temetünk ,majd ujra temetünk.
Szóval lehet azt a fránya kotlát is többször avatni.:-))))
Bkása
Előzmény: ZsuR (221)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.06 0 0 221
En nem hallottam a hutesrol eddig, csak a hosszan tarto alacsony hofokon tartasrol - no meg a vekony retegu oljarol.
Előzmény: öregmester (218)
öregmester Creative Commons License 2009.10.06 0 0 220
Köszönöm a felvilágosítást. Egyben felhívnám a figyelmet arra, hogy igen sok jó recept jelent meg az utóbbi időben galyaság, vagy galyasági jelzővel. Egyébként én sem tudtam, hogy ez hol van. Nos észak-magyarországon, aggtelek közelében néhány falucska. Viszont az ételreceptek jónak tűnnek.
Jó főzőcskét !
Öreg mester.
bohókása Creative Commons License 2009.10.06 0 0 219
Én főleg húsételeket főzök bennük.Tészta az nem megy bográcsba kivéve az öhöm v. öreglebbencs.Pacal,csülök ,lecsó, stb
nagyon finomak
Nekem nem szokott leégni semmi,úgyhogy csak forró vízes mosás van.
A beavatás erröl szól amit irsz.
Bkása
Előzmény: öregmester (218)
öregmester Creative Commons License 2009.10.06 0 0 218
köszönöm a tanácsokat. Ha jól értem, akkor az a lényeg hogy kiken, melegit, majd hűt és ezt többször is megsmétli. A sóval való tisztítás egyértelmű. Mist csak az a kérdés, hogy milyen ételekre a legalkalmasabb az ilyen bogrács. Gondolok leveses ételek, húsok, tészták - vagy mindegyikre.
ZsuR Creative Commons License 2009.10.05 0 0 217
Pontosan. A kiegetes nem egyenlo az "erlelessel". Az erleles, a bevonat alacsony hofokon hosszu ido alatt keletkezik, ha sutobe teheto akkor 200 F/100 C fokon 2 orat...

Amit nekem ajanlottak - es bejott - hogy a leragadt etelt (mar ha van ilyen) soval lehet kidorzsolni. Nem szedi le a bevonatot - persze, ha nem katasztrofalis az odaeges.

Előzmény: bohókása (216)
bohókása Creative Commons License 2009.10.05 0 0 216
Szia!

Én olajjal avatom az öv edényeimet.Kevés olajat egyenletesen elkensz papír törlővel a bográcsban és melegíted. Majd hagyod kihűlni ,aztán ezt többször megismétled addig még szép fekete bevonatot nem kapsz.
Túl hevíteni nem kell az edényt.Ahol nem fogta be a bevonat, ott majd a használat után kialakul az rajta.
Tisztítás: főzés végén vizet forralsz benne és azzal jól kimosod. Könnyen tisztítható így. A benne maradó kevés zsiradék jól konzerválja az edényt.Azt főzés elött tudod ugyanezzel a módszerrel eltávolítani.Mosószert ne használj.
Bkása
Előzmény: öregmester (214)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.05 0 0 215
Kösz!
Előzmény: hannabori (213)
öregmester Creative Commons License 2009.10.05 0 0 214
Kedves fórumozók ! Most divat az öntöttvas bogrács, így én is vettem egy 10 litereset. A neten megtaláltam ezt a fórumot s úgy isten igazából végigböngésztem az egészet. Addig rendben is volt a dolog, hogy nyilt tűzön, nagy lángon kell leégetni a rárakott védőréteget, de ezután sehogyan sem tudok túllenni a dolgon. Ugyanis csak szabadtűzön lehet a beavatást elvégezni - lévén nagyobb a kelleténél.Én kizsíroztam kívül-belül az egészet, majd újra tűzbe tettem. Nem képződött parina, hanem újra berozsdásodott. Kérdésem: az égetést kell-e többször megismételni, vagy valami más trükje van a dolognak. Segítséget kérek, amit előre is köszönök.
Öregember
hannabori Creative Commons License 2009.09.08 0 0 213
Már írtam, vasárnaponként  Zalában a várvölgyi/cserszegi piacon.
Előzmény: tuutuu (212)
tuutuu Creative Commons License 2009.09.06 0 0 212

Húúú, ez nagyon pöpec !

 

Hol lehet ilyet kapni ( pontosabban: szerválni??)

...:}}}

Előzmény: hannabori (208)
bohókása Creative Commons License 2009.09.06 0 0 211
Praktikus,szerválok egy ilyet.
Előzmény: hannabori (208)
H_G Creative Commons License 2009.08.31 0 0 210
Szuper!


Előzmény: hannabori (206)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.31 0 0 209
Nagyszeru.
Előzmény: hannabori (208)
hannabori Creative Commons License 2009.08.31 0 0 208

A kiégetést már megoldottam, igen, ezt gázon, szabadtűzön, és sütőben is lehet használni.

Sütős használatkor le kell kattintani a nyelét, ennyi az egész, ha elteszem a fiókba akkor pedig csak visszahajtom. Megmutatom:

 

Sütőben:

 

 

Fiókban, polcon, szekrényben:

 

Előzmény: zratkay (207)
zratkay Creative Commons License 2009.08.30 0 0 207
Koty-koty... a nyele miatt nem tudod sutobe tenni - de gondolom a gazon is lehet.
Egy papirtorolkozot olajozzam meg, es vekonyan kend at az ontottvasat, es alacsony hofokon (80-90 C fok) 1-2 orat melegitsd.
Előzmény: hannabori (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!