Hát nekem mindegy, úgyis elérem, állítólag még nincs aktiválva az oldala, csak a teljes árufeltöltés után lesz./a @ most az elmondás szerint azért kell hogy a még aktiválás előtt is rendelhető legyen bármi.
Remélem nem arra gondolsz hogy átverésképp írtam.
Megígértem anno 1 éve? Megkérdeztem, kaptam névjegyet feltüntetve ezt a címet, rákérdeztem telón, ezt a választ kaptam.
Ott a telefonszám, lehet már most azon rendelni aki gondolja , úgyis előbb kapod meg minthogy kifizetnéd. Megnézed, ha kell kifizeted ha nem hát nem.
Segíteni próbálok.
Egy szó minbt 100 szó szerint ne @-oskodj:)-telefonálj, írtam telószámot.
Nekem ebből nincs hasznom, az igéretem miatt szántam rá tegnap + 20 percet.
Értem:)))) Meg tudom, is viszont ezt kaptam meg mint honlap címet, azóta felhívtam az urat, kb. 2 hét múlva készül el a honlapja, de lehet hogy jövő hét végére éspedig @-al, úgy ahogy leírtam.
Azt mondta hogy telefonon, ill. az info@edenyek.hu mailcímen már most fogad megrendelést. A www.info@edenyek.hu oldalról pedig lehet rendelni max 2 héten belül. Ez pedig egy web áruház lesz. Annyit kell várni még hogy elkészüljön, most 150 edény van fent, és kb 2500 lesz a honlap elkészüléséig, ami még max 1,5 -2 hét.
Tegnap is voltam a várvölgyi piacon, megkérdeztem nektek a fickó elérhetőségét, akitől vettem az edényeket.
Találtam nála egyébként rengeteg új dolgot, ami nagyon tetszett....csak most kiscsizmáért mentem a lányzómnak:)
Azt mondta hogy van egy webáruháza ahonnét rendelni lehet, szerintem valamit nem jól írt le, www.info@edenyek.hu -ezen nekem nem jön be semmi:(
De a neve: Kónya Pál, tel: 06-20 /311-1076 , itt eléritek.
Az árakat szerintem már régebben leírtam, mit mennyiért lehet venni, képeket is tettem fel, hát olyan 3-4 ezer ft-ért már elég komoly dolgokat árul.
Most láttam nála 3200ft-ért kerek 10 centi magas 30 centi átmérőjű 2 kis füles serpenyőt, és árult hatalmas öntöttvas wok-ot /nagyon brutál!!!:)/ az mondjuk 6800ft volt. De van nála mindenféle, pl:
Én még nem hallotam erről.Sztem az ö.vas sokkal egyenletesebben osztja el a hőt,ezért nehezebben is ég le benne az étel. Nyugodtan fözzél fával ,semmi baja nem lessz az edénynek,és a benne fött étel is finom lessz. Bkása
van egy barátom, aki azt ajánlotta, hogy az edényt ne használjam csak akkor, ha a tűz már parázsra zsugorodott és akkor tegyek rá faszenet. Így egyenletesebb lesz a főzés. Ezt értem, de a faszén beszerzése problémás, és nagyon drága is. Mik a tapasztalatok?
Nem feltetlenul negativ amit irtam - a tobbszori "beavatas" nem rossz, hiszen ez tortenik a hasznalat soran is, csak meg nem hallottam rola.
Szeretem az ontott vas edenyeket - most ugyan zomancosat vettem, de latom mar, hogy foltosodik, mondogatom magamnak ez normalis :)), hatha elhiszem egyszer...
Oh, a tobbszori nem magyar talalmany... vannak akik egyszer megtartjak az eskuvot itthon, aztan elutaznak valami szep helyre, ott is - aztan meg parszor... :)).
Kinek a papné,kinek a pap.Nekem legfőképpen a lányuk. Szóval lehet igy ,lehet úgy.Többször is lehet avatni,attól patinásodik. Úgy emlékszem Te nem magyarországon élsz,ha itt laknál tudnád nálunk divat a többszöri avatás (híd,autópálya,óvoda stb.Minden politikai oldal felavatja az adott objektumot),mi töbször temetünk ,majd ujra temetünk. Szóval lehet azt a fránya kotlát is többször avatni.:-)))) Bkása
Köszönöm a felvilágosítást. Egyben felhívnám a figyelmet arra, hogy igen sok jó recept jelent meg az utóbbi időben galyaság, vagy galyasági jelzővel. Egyébként én sem tudtam, hogy ez hol van. Nos észak-magyarországon, aggtelek közelében néhány falucska. Viszont az ételreceptek jónak tűnnek. Jó főzőcskét ! Öreg mester.
Én főleg húsételeket főzök bennük.Tészta az nem megy bográcsba kivéve az öhöm v. öreglebbencs.Pacal,csülök ,lecsó, stb nagyon finomak Nekem nem szokott leégni semmi,úgyhogy csak forró vízes mosás van. A beavatás erröl szól amit irsz. Bkása
köszönöm a tanácsokat. Ha jól értem, akkor az a lényeg hogy kiken, melegit, majd hűt és ezt többször is megsmétli. A sóval való tisztítás egyértelmű. Mist csak az a kérdés, hogy milyen ételekre a legalkalmasabb az ilyen bogrács. Gondolok leveses ételek, húsok, tészták - vagy mindegyikre.
Pontosan. A kiegetes nem egyenlo az "erlelessel". Az erleles, a bevonat alacsony hofokon hosszu ido alatt keletkezik, ha sutobe teheto akkor 200 F/100 C fokon 2 orat...
Amit nekem ajanlottak - es bejott - hogy a leragadt etelt (mar ha van ilyen) soval lehet kidorzsolni. Nem szedi le a bevonatot - persze, ha nem katasztrofalis az odaeges.
Én olajjal avatom az öv edényeimet.Kevés olajat egyenletesen elkensz papír törlővel a bográcsban és melegíted. Majd hagyod kihűlni ,aztán ezt többször megismétled addig még szép fekete bevonatot nem kapsz. Túl hevíteni nem kell az edényt.Ahol nem fogta be a bevonat, ott majd a használat után kialakul az rajta. Tisztítás: főzés végén vizet forralsz benne és azzal jól kimosod. Könnyen tisztítható így. A benne maradó kevés zsiradék jól konzerválja az edényt.Azt főzés elött tudod ugyanezzel a módszerrel eltávolítani.Mosószert ne használj. Bkása
Kedves fórumozók ! Most divat az öntöttvas bogrács, így én is vettem egy 10 litereset. A neten megtaláltam ezt a fórumot s úgy isten igazából végigböngésztem az egészet. Addig rendben is volt a dolog, hogy nyilt tűzön, nagy lángon kell leégetni a rárakott védőréteget, de ezután sehogyan sem tudok túllenni a dolgon. Ugyanis csak szabadtűzön lehet a beavatást elvégezni - lévén nagyobb a kelleténél.Én kizsíroztam kívül-belül az egészet, majd újra tűzbe tettem. Nem képződött parina, hanem újra berozsdásodott. Kérdésem: az égetést kell-e többször megismételni, vagy valami más trükje van a dolognak. Segítséget kérek, amit előre is köszönök. Öregember
Koty-koty... a nyele miatt nem tudod sutobe tenni - de gondolom a gazon is lehet. Egy papirtorolkozot olajozzam meg, es vekonyan kend at az ontottvasat, es alacsony hofokon (80-90 C fok) 1-2 orat melegitsd.