Keresés

Részletes keresés

Balage-81 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 13308

Mostanában nemcsak a hosszú hajszálaim hullanak ki, hanem nagyon sok apró, 5-10 mm-es is. Ez jelent valamit? Nem használok most semmilyen szert.

Fomate Creative Commons License 2023.11.19 0 0 13307

Az a legjobb jel, ha fokozódik a shedding, azt jelenti, hogy az új hajszálak elkezdtek nőni és "kiütik" a régieket, tarts ki és abba ne hagyd!

Előzmény: Equrvanet (13303)
Equrvanet Creative Commons License 2023.11.15 0 0 13306

Pedig neki még semmiség a kopaszodása. Senki nem megy külföldre egy nagy táska fináért?

Néztem az árakat, van olyan online klinika aki 245GDB ért küld 1 éves napi 1mg adagot. Ez nekem drága .. 

3000 Ft a 30dbos 5mgos fina, amit ha eltörögetek 1mgra azért sokáig elég lenne... Xd

Minoxidilmaxos finát ha meginmám? Xd Bár még át kell számolni árban megérné-e.

Előzmény: Doctor Morreau (13305)
Doctor Morreau Creative Commons License 2023.11.13 0 0 13305
Törölt nick Creative Commons License 2023.11.10 0 0 13304

Megkaptad végül a csomagot?

Előzmény: andrasska (13219)
Equrvanet Creative Commons License 2023.11.05 0 0 13303

Nagyon  elkezdett hullani a hajam a minoxtól, tele van vele a fésű. :-( Akkor ez jó vagy rossz jel?

Két, három naponta használom, majd utánna kifújom a fejem hajlakkal hogy tarajt állítsak. 

Finára valami ötlet?

Angliában van olyan hogy kitöltesz egy kérdőívet a neten, majd felírja az "online orvos" végül ki is postázza a patika, csak fizesd ki, de nem sokkal drágább mint maga a gyógyszer ára.
Persze csak angol címre postáznak, meg NI számmal ( ottani taj) kell. 

Akinek esetleg van angliában élő ismerőse neki szerintem a fentiek működhetnek.

https://www.doctorfox.co.uk/hair-loss-treatments/finasteride.html

Törökországban megvenni vény nélkül... ott meg lehet hamisat adnak.

Amúgy itthon nem lehetne valami kérvényt indítani hogy erre is engedélyezzék, vagy hogyan megy ez?

Bár az itteni begyöpesedett orvosok, mire lemenne a tudatukba addigra kihullana az összes hajunk. 

Törölt nick Creative Commons License 2023.11.01 0 0 13302
Equrvanet Creative Commons License 2023.10.22 0 0 13301

Akkor a minoxidilmax is hazudik, Ők azt írják hogy elhagyható az 1mg-os fina ha az ő topikális finanszteridet használjuk.

Sok pénz van a dologban, így minden cég aki ebben utazik hazudik, a tanulmányok is valószínűleg sok megrendelt, elhajló.

De ne feledjük, a koronavíruson a világ összes hozzáértő tudósa kattogott és mégse lett olyan megoldás hogy beadják a szert és no problém.

Tehát a mi időnkben már nem lesz megfizethető kencefice ami működik.. :-( :-(

De a minoxidil, koffein, nizoral stb az olyan mintha a legyomirtózott növényt elkezdjük ápolgatni, locsolni, tápoldatozni. 
Jobbnak jobblesz, de tökéletes sose, pláne ha a sok jó mellé megint kap gyomírtót.

De innen kiindulva a minoxidil teljesen felesleges fina nélkül... ?!

Nekem nagyon zsíros a bőröm, nem is tudom egyáltalán felszívódik-e belőle valami. 

Sőt én este hajat mosok, száradás után locsolok fel minoxodilt.  Reggel meg egy kis nedvesítés, majd a fejbőrt is jól megfújva hajlakkal taréjt állítok hajszárítóval. 
Van amikor napokig áll a taréj addig nincs is minoxidil. 

Akkor nekem ilyen felhasználáshoz melyik minox terméket kellene használni, melyik ajánlott? A legnagyobb fina tartalmúra gondoltam... PG vagy PG free?

Essengen-6 Extra, erre gondoltam, de 18 ezer Ft két hónapra, + szállítás.. :-(

Még rut is árulnak. xd
https://www.minoxidilmax.com/ru58841-powder

Nekem még nem gyorsult be, még a lassan de biztosan szakaszban vagyok, ezért bizonytalan vagyok a termékválasztásban.

1mg orális finát hogyan lehetne legegyszerűbben, legolcsóbban szerezni?

Előzmény: Fomate (13300)
Fomate Creative Commons License 2023.10.16 0 0 13300

Duta-t/finát muszáj szájon keresztül szedni, a topikális szerek nem szívódnak fel olyan mértékben, illetve a máj alakítja át ezeket olyan vegyületté/anyaggá, ami utána elkezdi letolni a dht szintet, tehát igazából ez az egész topikális fina/duta inkább placebo szerintem, mint valós hatás. Kivétel ha előtte dermarollerezel, mert akkor véráramba kerül, onnan meg a májadba.

Előzmény: Equrvanet (13298)
Balage-81 Creative Commons License 2023.10.16 0 0 13299

Nagyon jó a gyomirtós hasonlat!

Van, hogy füvet gyomirtózok és véletlen hasznos növényre is kerül egy kevés. Nem annyi, amennyi kipusztítja, "csak" annyi, ami jelentősen károsítja. Életben marad, de torz lesz a növekedése, halványabb lesz a színe és már sosem lesz a régi.

Ugyanez a helyzet az erősen elvékonyodott (<50%) hajszálakkal. Szerencsés esetben meg lehet tartani őket dutával, finával, minoxal, de visszaerősödni/vastagodni már sosem fognak.

A lényeg az, hogy IDŐBEN kell elkezdeni a kezelést. Ez van, akinél 16 év, van, akinél 40 év, teljesen változó.

Előzmény: Equrvanet (13298)
Equrvanet Creative Commons License 2023.10.15 0 0 13298

Ezeket a hajhagymákat úgy kell elképzelni mint akár egy növényt amit szórunk gyomírtóval. 

Leszárad, leég, károsodik, van az a dózis amit túlél és újrahajt akár gyengébben, de ha megdöglött akkor semmi nem hozza vissza.

Hajhagymák dettó csak ott a DHT a gyomírtó.  Ha megpusztult nincs az a csodaszer ami visszahozza, ezért is kamu minden olyan kép ahol fényes kopasz fejet mutatnak ELŐTTE majd UTÁNNA állapotként dús hajasat mutatnak. 

Csak a megállítani/lassítani lehet a folyamatot a DHT csökkentésével.

Apropó, finát van ahol kiadnak recept nélkül? 

Fogamzásgátlót meg 1-2 dolgot régebben kilehetett sírni recept nélkül is, nemtudom mostanság van-e ilyen opció, vannak akik túlzásba is estek.

https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20160627/bezarattak-a-gyogyszertarat-veny-nelkul-adtak-ki-a-xanaxot-1050237

Mi vidéki gyógyszertárunkban is mint a cukorkát, úgy vihettél, választhattál bármit... de meghalt a tulajdonos, a másik meg már nem meri. 

Xanaxot is adtak, fina semmiség lett volna... xd régi szép idők. 

Minocidilmax weboldala azt írja el is hagyható a fina ha az ő kencéjüket használjuk.

https://www.minoxidilmax.com/best-minoxidil-products
Ez mennyire fedi a valóságot?

Más:

működő tökéletes hajhagymákra nem káros a minoxidil? Mert azon gondolkodom hogyha elég az ami van, hajhullás meg nem vészes még szerintem, akkor nem-e csak a sima finaszterides oldatot kellene rendelnem és az összes többit hanyagolni?

https://forum.index.hu/img/indafoto/nem_elerheto.png

Nagyon nagyon zsíros a bőröm, de nincs semmi egyéb elváltozás, korpa stb, akkor most a propilénglikolt vagy nélküle verzió az előnyösebb? 

Essengen 6-on gondolkodom következőbe. Minden másnap használom a minoxidilt, így van értelme, sok helyen írják hogyha 3 nap kimarad kezdhetem elölről... 

Előzmény: Fomate (13293)
prime1977 Creative Commons License 2023.10.14 0 0 13297

Sziasztok!

Beteszek ide egy képet.

Nézzétek meg a srác hajvonalát - persze ez egy eredeti hajvonal, nem beültetett.

Nincsen pír, nincsenek ott a fekete pöttyök, na ilyen egy normális természetes hajvonal.

Szerintetek mikorra lesz ilyen minőségű hajbeültetés?

Soha?

https://ocdn.eu/images/pulscms/MWU7MDA_/97ee3dcf11ada2c3ddd6b90dfadea22d.jpg

Balage-81 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 13296

Nagyon nem mindegy, hogy mikor kezded el szedni. A folyamat legelején kell, mikor elindul, egyéntől függően általában 18-25 évesen, nem 5-10-15 évvel később.

A kipusztult hajhagymákat már a Jóisten se tudja visszanöveszteni. A károsodott, miniatürizálódott hajhagymáknál (amik elvékonyodott hajszálakat termelnek) pedig az a helyzet, hogy azokat lehet csak visszaerősíteni, amik az eredeti méret max. felére csökkentek. Az 50% alattira összement hajhagymák által termelt "babahajakkal" már nem lehet mit kezdeni, ott legfeljebb csak a megtartás lehet a cél, a visszaerősítés már nem reális opció. Sajnos ott már nem segít a Duta sem. Ez utóbbi infó a hairlossclinic youtube csatorna bőrgyógyászaitól van.

Szóval sajnos nem elég, ha van még életképes hajhagyma, ha nagyon összement már, akkor nem lehet mit kezdeni vele.

Előzmény: Fomate (13293)
Balage-81 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 13295

Ez nekem se világos.

Avodart témában megkérdeztem egy helyi urológust, ezt válaszolta:

"A gyógyszert nem csak urológus írhatja fel. Kérem a panaszával forduljon bőrgyógyászhoz."

Most akkor felírhatja bőrgyógyász vagy sem? Mert ahány bőrgyógyászt kérdeztem, mindegyik azt írta, hogy csak urológus írhatja fel!

Előzmény: Rlht (13294)
Rlht Creative Commons License 2023.10.06 0 0 13294

Sziasztok!

Kezdő vagyok még a témában.

Pár oldallal ezelőtt olvastam, hogy finasteride-et csak urológus tud felírni.

Írtam pár magánklinikának, és az egyik azt írta hogy tudnak felírni, csak menjek el bőrgyógyászati vizsgálatra.

Most akkor mégis tudnak felírni a bőrgyógyászok is?

30-40k egy vizsgálat, úgyhogy kicsit félek, nehogy ott derüljön ki hogy mégsem tudnak.

Köszi!

Fomate Creative Commons License 2023.10.03 0 0 13293

Nekem az a legfurcsább ebben az egészben, hogy kb másfél-2 évig szedtem napi 1 dutát, ami konkrétan ~95%-kal csökkentette a dht szintemet, tehát kb. egy 6 éves fiúval volt egyenértékű, és mégse nőtt vissza teljesen a hajam, hanem csak picit erősödött és sűrősödött, tehát kizárólag a DHT csökkentés szintén nem elég, noha a dht az, ami kiváltja az egész folyamatot.

Ez kb olyan, mintha lenne egy olyan autód, amiből ha egyszer kifogy a benzin, utána már hiába tankolod meg, nem indul újra. A természet egy furcsa egy játéka ez, hogy 

verné

szájba

magát

:)

Előzmény: Equrvanet (13291)
skywalker75 Creative Commons License 2023.10.02 0 0 13292

néha az emag, vagy vital-hair.hu

Előzmény: ANDRE92 (13288)
Equrvanet Creative Commons License 2023.10.01 0 0 13291

Persze hogy "bele van kódolva az emberbe", sőt valószínűleg valami oka is van, nem csak úgy "véletlen" hiba mint egyes ritka betegségek. 

Pusztán öregedés nem magyarázat, mert oldalt szinte mindenkinek marad valamennyi haja, a nőknek is van haja életük végéig stb, tehát a hajhagymák simán bírnák az ember élettartamának végéig. 

Az hogy kiázik az ember keze a vízben az is nem bug hanem feature:
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/borgyogyaszat/cikkek/miert_azik_ki_az_ujjunk_a_vizben

"A legújabb kutatásokkal azt bizonyították, hogy az ujjak ráncosodása egy idegi reakció, válasz arra a tényre, hogy víz alatt mindent nehezebb megfogni, mert síkos lesz a kezünk. A ráncosodásnak köszönhetően a tárgyakat könnyebb megfogni. A lábujjak ráncosodása pedig, a vizes környezetben való közlekedést könnyíti meg. "

A pénisz formája sem véletlen:
https://marieclaire.hu/eletmod/2022/12/13/penisz-gomba/

Az evolúciós elméletek szerint az úgynevezett spermaelmozdítás hipotézise miatt hasonlít a pénisz a gombákra. Ez a hipotézis azt mondja, hogy a gomba alak miatt a pénisz képes kikanalazni más férfiak spermáját a hüvelyből.

Szemöldök sem:
https://24.hu/tudomany/2018/03/25/miert-no-szor-a-szemunk-felett/

De nekem az egyik legmeglepőbb a toxoplazma, csak a macska testében képes szaporodni, de a köztigazdáknak befolyásolja az agyát hogy bátrabb, felelőtlenebb legyen, így az általa fertőzött egér előbb visszakerül a macskába.
Még emberre is hat... 
"Hogy a T. gondii mindezt pontosan miféle biológiai mechanizmus keretei között hajtja végre, azt jelenleg még nem tudni."

https://qubit.hu/2023/01/11/osi-parazita-osztonozheti-az-ember-kockazatkereso-viselkedeset

A legnagyobb baj hogy a hajhagymák és azok működését befolyásoló mechanizmusok még mindig nem tisztázottak.  

Szerintem ez a kopaszodás is evolóciós funkcióval bír, pl elcsúnyít ezzel jelezve hogy már fiatalabbat kellene választani...  vagy szerintetek mi másért lehet, ha itt is feltételezzük hogy nem hiba hanem funkciója van?

Sőt megint olvasgatva a fórumot látni hogy innen többen is küzdenek aknéval tehát igaz amit a tanulmányok írnak, akné és kopaszodás együtt jár.
Én a roacuttant ( isotretinoin) be se mertem szedni....

De akkor a fina hatására az akne is javulhat?

Előzmény: prime1977 (13290)
prime1977 Creative Commons License 2023.09.30 0 0 13290

Tényleg érdekes amit írsz!

Hogy egy ideig bírják a DHT-t a hajhagymák, semmi gondjuk vele.

Majd egyszer csak feladják és kész.

De talán az lehet az igazság, hogy egyszerűen öregszik az ember - így aztán már nem ellenállóak a hajhagymák, egy idő után.

Bár, aki mondjuk 20-25 évesen kopaszodik, nos annál még nem beszélhetünk öregségről, öregedésről.

Fura ez, de gondolom akkor csak az a magyarázat erre az egészre, hogy bele van kódolva ez az emberbe, ergo genetika az egész, és azzal nem nagyon lehet mit kezdeni.

Legalább is ezzel van magyarázva.

Érdekes ez a haj dolog az biztos, mint ahogyan az ember maga is egy nagy rejtély.

Hogy honnan jöttünk, tényleg ki, vagy kik alkottak meg minket, vagy netán az élet utat tört magának, és az evolúció révén jöttünk létre, stb.

Az biztos, hogy ez egy nehezítő tényező sok embernél, hogy ezt elviselje.

Előzmény: Equrvanet (13289)
Equrvanet Creative Commons License 2023.09.30 0 0 13289

Igazad lett, tényleg a legjobb a vegyes táplálkozás!

Ugye megtoltam most magam "hajvitaminnal", szakállam elkezdett gyorsabban nőni, most meg észreveszem az utóbbi pár napban hogy reggel szinte nem is kell borotválkozni...

Vagyis a bevett vitaminok adtak egy kis booster hatást, de nemcsak abból áll a szőrzet így mikor egyéb anyagok kifogytak megtorpant a növekedés, annyira hogy kár is volt elkezdeni a vitaminokat.
Az hogy pontosan milyen egyéb anyagok kellenek még hozzá és mi fogyott ki kb még az orvosok sem tudnák megmondani.

Működhetne, sőt működik is a tápanyagpótlás ha mindent pótolunk. Csak ezt kb pont annyira nem fogják tudni megmondani mint hogy miért van az hogy a DHT -t bírják a hajhagymák, majd egyszercsak gondolnak egyet és kipusztulnak tőle..

Tehát a vitaminokkal leálltam mert a booster hatás átfordult ellenkezőjévé.

Időközben megjött a minoxidilmax is innen, köszönöm Fomate, ez jó ötlet volt!
https://www.minoxidilmax.com/15-minoxidil

Az olcsóbb szállítást kértem, így kereken kb 20 nap volt mire bedopták a postaládába. Nem futár hozta hanem a magyar posta, akik mint a kínai csomagokat bedobták a ládába aláírás minden nélkül.
Ha valaki kíváncsi, ilyen a csomagolás:

Weboldalon ezt írják:

A Dualgen-15-öt naponta egyszer, este ajánlott alkalmazni egy kisebb erősségű minoxidil termékkel, mint például a Dualgen-5 vagy Essengen-5, naponta egyszer, reggel.

De nekem ugye nincs másik, gondolom lehet ezt így hígítás nélkül is alkalmazni. Ha nem cseppentek hanem valami parfümös üveggel odafújom? :-)

Az egész fejtetőt kellene, vagy csakis ott ahol látszik hogy üresedik?

Ma így néz ki a forgóm környéke:

De a homlokom feletti hajvonal is eléggé ritkásnak néz ki, gondolom oda kellene majd önteni..:

De még ki se próbáltam, előbb megvágatom a mohawkot és csak oda öntök ahova kell a haj. :-)
De nekem úgy tűnik hogy lassan de biztosan fogy a hajam, mint a homloki képen is látható, ahol nincs ott babahaj se, ahol van az meg "működik", tehát a minoxidiltől szerintem nem leszek sűrűbb, örülhetek ha ez megmarad.

Időközben felmerült pár kérdésem. Ha elindult a homlokvonal hátra akkor gondolom az én hajhagymáim érzékenyek a DHT-ra tehát nincs szerencsém, idő kérdése hogy kidöglik a többi is?
Illetve erősen aknéval küzdök még ebben az életkorban is, ami a hormonok túlzott illetve rossz arányára utal:
"
Wiki:
Az androgén hormonok , a tesztoszteron , a dihidrotesztoszteron (DHT) és a dehidroepiandroszteron (DHEA) mind összefüggésben állnak az aknéval. A növekedési hormon (GH) és az inzulinszerű növekedési faktor 1 (IGF-1) magas szintje szintén összefügg az akne súlyosbodásával. [45]Úgy tűnik, hogy mind az androgének, mind az IGF-1 elengedhetetlenek az akne kialakulásához, mivel az akne nem alakul ki teljes androgén érzéketlenségi szindrómában (CAIS) vagy Laron-szindrómában (GH-re való érzéketlenség, ami nagyon alacsony IGF-1 szintet eredményez) szenvedő egyénekben."

Nem tudom ti mit találtatok az akne és a kopaszodással kapcsolatban, de én azt hogy a kettő együtt jár., de ha tudtok jobbat akkor osszátok meg velem. :-(

De van még rosszabb számomra, körömgomba miatt hosszú orális gombaírtót írnak majd fel várhatóan, ezek meg ahogy néztem kivétel nélkül képesek kiváltani a foltos hajhullást... :-(

Ez a cikk meg rangsorolta a hajhullás elleni szereket, a dutát hozta ki a legjobbnak:
https://edition.cnn.com/2022/02/02/health/best-hair-loss-treatment-wellness/index.html

De a finanszteridről is az egyik azt írja hogy DHT blokkolás csökkenti a prosztatarák kockázatát, a másik szerint meg pont hogy növeli, hasonló ellentmondásokkal mint a koronavírusos tanulmányok esetén.

Írtátok hogy nem szabad sehonnan sem rendelni, nade itthon ezt nem fogják felírni ha nem nagy a prosztata...
https://www.emag.hu/healing-pharma-finasteride-etrend-kiegeszito-hajnoveszto-kezeles-100-tabletta-fnstrd-100tb/pd/DBTSHJMBM/

Fomate, neked mennyire volt aggresszív a hajvesztés? Mert nekem hullik hullik, de nem tűnik kórosnak, illetve pontosan nem tudom mennyi is a kóros hajhullás.

Vitaminokat elfelejtem, inkább gyümölcsöt veszek helyette, meg sok halkonzervet, továbbá nizoral sampon, meg az alpecin olcsó utánzatai, mert amíg az alpecin 3000 Ft körül van a 200ml, addig ezek szintén azt ígérik koffeinesek, de a felébe vagy töredékébe kerülnek:
https://shop.rossmann.hu/termek/triple-eight-koffein-sampon-250-ml?gclid=Cj0KCQjwjt-oBhDKARIsABVRB0ypfAYW5pX4yo8JGPVkP0O0QTcE3Z-2ph6vDVsRH6qyJj3xf73E8tsaAr7UEALw_wcB

https://shop.rossmann.hu/termek/isana-hair-koffein-sampon-250-ml

Ha már semmit nem ér akkor olcsó legyen, nekem sajnos sokat számít az ár.
Placebo meg megvan vele, mert a nizoral is csak pár percig van a fejen, mégis elvileg működik. Sőt azt kellene minden nap használni, de hát az ára...

De innen belegondolva, a nem pár percig hanem évig hajzselében, lakkban és festékben áztatott fejeknek is van valamiféle hatása...

Előzmény: Balage-81 (13284)
ANDRE92 Creative Commons License 2023.09.30 0 0 13288

Sziasztok!

Regaine v rogaine hab rendeléshez tudtok egy jó forrást? Drogeriapluszt néztem de elég shadynek tűnik :D Eddig német amazonról rendeltem de ott megszűnt sajnos.

Előre is köszi!

Balage-81 Creative Commons License 2023.09.30 0 0 13287

"A propoliszt a szépségipar számos ága használja már régóta, a ragacsos, gyantás anyag ugyanis a bőrön baktériumellenes és gyulladáscsökkentő hatással bír. Pontos összetétele nagyban függ a méhek lakókörnyezetétől, ugyanis a kaptár védelmére gyűjtött anyagot a különböző növények rügyeiről, sebeiről szerzik be, Európában jellemzően a fűz- és nyárfélékről. A méhek a kaptár védelmére gyűjtik a propoliszt, amellyel a baktériumok elszaporodását tudják megakadályozni, a több mint 200 összetevőt tartalmazó természetes anyagról azonban egyre több, egészségmegőrzésre vonatkozó kutatási eredmény is születik.

A különböző gyanták mellett balzsamokat és viaszokat tartalmaz, de 8-10%-ban illóolajok is megtalálhatóak benne, továbbá vitaminok és nyomelemek is. Legfontosabb hatóanyagai a flavonoidok, de fenolok, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamin, valamint aminosavak, enzimek és ásványi elemek is kimutathatóak benne. Baktériumölő hatása ferulasav-tartalmának köszönhető.

A japán kutatócsoport aszerint vizsgálta a propolisz összetevőit, hogy azok a hajápolás, ezen belül is a hajhullás terén milyen hatásokkal bírnak. Egereken végzett kísérleteik kimutatták, hogy azoknál az egyedeknél, amelyeket helyileg méhszurokkivonattal kezeltek, a leborotvált, eltávolított szőr gyorsabban nőtt vissza, mint amelyeknél nem alkalmazták.

A méhszurokkivonatról kimutatták, hogy számos, a hajnövekedést segítő összetevőt tartalmaz, mint például kávésavat, amely egy fenolos vegyület, és amellett, hogy bizonyítottan antikarcinogén hatással bír, kiváló antioxidánsnak is számít. Emellett kaempferoltartalma is megemlítendő, ami egy természetes flavonoidtípus, és szintén igazolt a rákellenes hatékonysága, valamint antioxidánsként való működése is.

kutatócsoport arra az eredményre jutott, hogy a propoliszos kezelés az egereknél az anagén, vagyis növekedési szakaszban lévő szőrszálaknál nem okozott semmilyen abnormális elváltozást a szőrtüszőben, a szőrszerkezet bulgerégiójában található őssejtekben és a szőrhagymákban sem. Ellenben stimulálta a szőr lényegét adó, a keratin gyártásáért felelős keratinociták eljutását a szőrszálakba akkor is, amikor a szőrszálak már növekedési szakaszuk végén jártak. Vagyis a propolisz külsőleges, bőrön való alkalmazása valóban stimulálhatja a szőrnövekedést, emberek esetén a fejbőrön alkalmazva pedig a hajnövekedést."

https://nlc.hu/trend/cikk/hajhullas-ellen-propolisz-mehszurok/

Djani31 Creative Commons License 2023.09.28 0 0 13286

Erről beszéltem én is, a nyakon lévő hajszálak hasonlóak a babahajszálakhoz, azok tökéletesek két oldalra, legalábbis az első sorokba, beljebb mehetnek az erősebbek, illetve a forgóhoz is, ott nem észrevehető. Nem látom akadályát hogy egy magyar klinika miért ne tudná ezt megcsinálni, ha a szőrszálakat ki tudják venni akkor a gyengébb hajszálakat is csak ez tökölősebb munka de akkor fizetek nem 1 millát hanem hármat csak legyen szép az eredmény. Nekem kb elég lenne fél centit megcsinálni vékonyabb hajszálakból, meg kb egy centit mögötte erősebbekből és akkor tökéletes lenne, olyan mint tíz évvel ezelőtt.

Előzmény: Fomate (13276)
Djani31 Creative Commons License 2023.09.28 0 0 13285

Ilyet én is tapasztaltam, nem mindig egyforma a haj minősége, kb három évvel ezelőtt három-négy naponta kellett mosni, mikor iskolába jártam mindig vasárnap mostam de nem volt zsíros, csak azért mostam hogy felfrissüljön. Mostanában megint visszaálltam a heti egyre, mosás után olyan öt nap múlva kezd el zsírosodni és olyankor már sok hullik fésülködésnél és össze is van állva szóval muszáj. Nálad nem tudom mi lehet az oka de furcsa hogy ha gyulladás van akkor azonnal megváltozik a haj. Nekem is volt pár éve egy gyulladás a gyomromban és három hónap múlva kezdett el nagyon hullani a hajam és kb ugyanannyi idő kellett neki mire lelassult, idő kell neki mire reagál.

Előzmény: prime1977 (13278)
Balage-81 Creative Commons License 2023.09.26 0 0 13284

DrImmun - vacak szintetikus vitaminok tömkelege. Igazi parasztvakítás.

Ha már valaki vitaminokat szed (amik az androgén kopaszodásra nem érnek semmit), akkor legalább jól felszívódóak legyenek. De felesleges bármilyen vitamint/ásványi anyagot szedni, a legjobb és legolcsóbb megoldás a vegyes táplálkozás!

Előzmény: Equrvanet (13283)
Equrvanet Creative Commons License 2023.09.24 0 0 13283

Még nem, de kitudja nem-e egyszer megugrik a hajvesztés. 

Libidócsökkenés hirtelen és drasztikusan jött az idén és most lett látványos a hajhiány is.

Viszont lassan két hete szedem ezt:
 https://drimmun.com/dr-immun-hajszepseg-tabletta-2

és ha a hajamon nem is, de a szakállamat észrevehetően megtolta, jobban nől.

Tehát ezért szerintem ezt a vonalat ( táplálás, vitaminok) sem utoljára kell hagyni, bár igaz a DHT ellen lehet nem jó.

Apropó, elvesztem a hormonális háttérben, na most a magas ösztrogén vagy a magas tesztoszteron az ami károsabb?

Mert ahogy olvastam a tesztoszteron ha magas, ha alacsony, egyik sem tesz jót a hajhagymáknak.

A sima DHT-nek is elég húzós az ára,

https://www.synlab.hu/lakossagi/vizsgalat/dihydro-testosteron

+ még ugye mintavételi díj stb...

De elég egyedül ezt, vagy más is kellene mellé és arányosság alapján lehet megmondani hogy androgén alopeciáról van-e szó? 

Előzmény: Fomate (13277)
Doctor Morreau Creative Commons License 2023.09.23 0 0 13282

Doctor Morreau Creative Commons License 2023.09.23 0 0 13281

Nem vagyok biztos benne, hogy Mcconaughey-nek póthaja van...

Itt a "Reign of Fire"-ben már teljesen épp hajkoronája volt, vagy legalábbis úgy tűnik.

Előzmény: Balage-81 (13279)
Balage-81 Creative Commons License 2023.09.23 0 0 13280

Avodart témában megkérdeztem egy helyi urológust, ezt válaszolta:

"A gyógyszert nem csak urológus írhatja fel. Kérem a panaszával forduljon bőrgyógyászhoz."

Most akkor felírhatja bőrgyógyász vagy sem?

Balage-81 Creative Commons License 2023.09.22 0 0 13279

Matthew Mcconaughey-nak úgy tudom nagyon jó minőségű póthaja/parókája van. Ez már nálunk is elérhető, csak pénz kérdése a dolog. Vásáry Andrénak és a Jolly nevezetű ripacsnak is ilyen van, csak nekik az egész fejtetőn, M.M.-nak pedig csak kisebb részen van pótlás elöl.

Előzmény: Doctor Morreau (13275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!