Keresés

Részletes keresés

staiger Creative Commons License 2014.09.02 0 0 8228

körülbelül fél éve iszom a bükki füves ember teáját. Ő azt írja hogy akár 1 évig is nyomatni kell mire megszűnnek a tünetek. az eddigi  tapasztalatom a következő ezelőtt kora tavasztól gyógyszeren éltem most ez megszűnt de amikor bejött az igazi parlagfű szezon pár napja ott már kevésnek bizonyult a tea (egyenlőre). Tehát elő jöttek a a jól ismert tünetek én amúgy az erősebben allergizálók közé tartozom . Ez azt jelenti hogy ha nem szedek gyógyszert akkor szinte munkaképtelenné válok olyan erős szemgyulladás , tüsszögés van rajtam.  A teát most már más teákkal is kiegészítem tehát napi két pohár csalán tea és mégegyszer ennyi szőlőmag tea(dr chen pollengrape). na így ezzel a kombóval annyira összekaparom magam hogy tudok dolgozni járni (kerékpárral gizes-gazos parlagfüves területen keresztül ) és tudok dolgozni is. Vagyis van tüsszögésem és ha megállom hogy nem vakarom a szemem akkor nem is nézek ki "ebólasként". Szóval van azért valami ezekben a teákban mert gyógyszer nélkül kb 15 éve nem töltöttem el tavaszt és nyarat. Eldöntöttem ha le is megy a szezon ami már rosszabb nem lesz mert csúcson vagyunk akkor is iszom a bükki füvesember teáját tovább csak mondjuk minden másnap így anyagilag is elenyésző lesz. És 1 év múlva újra teszt. nekem már ez is nagy eredmény hogy gyógyszer nélkül is kompromisszumok árán de megy az életem. Még orrcseppet se használok. ha otthon vagyok és nem kapok extra szabadtéri dózisokat van hogy egész nap nem is tüsszögök és a szemem is nyugton van. a szem" nem vakarása" annak ellenére hogy viszket az nagyon sokat számít mert enyhén gyulladásba jön mert irritálja a pollen de nem súlyosbodik el és egy enyhe pirosságon kívül nem lesznek erősebbek a tünetek. arcmosással enyhül és és itthon nem is viszket igazából. Ami ilyenkor ronthat a helyzeten az az hogy az ember álmába is képes tudattalanul vakarni és reggelre be van forradva a szeme a csipától. most ilyen tüneteim sincsenek. A jövőben lehet hogy újabb étrend-kiegészítőket és diétákat is kipróbálok úgy mint: vörösszöllőmag örlemény .erről még nem tudok nyilván mit mondani de valamilyen összefüggés van az antioxidánsok és a vérben felhalmozódó hisztamin között ami az allergiás tüneteket okozza. ezért van hatása a szőlőmag teának is. és a csalántea meg erős vértisztító és üríti kifele a folyamatosan szaporódó hisztamint a vérből. a diétának meg megint csak van valamilyen szerepe amire még nem jöttem rá. ezt úgy vettem észre hogy mostanában szoktam tartani heti 1 nap lé böjtöt amikor is nem eszek semmit(24 óraig) csak víz és tea bevitel történik, legfeljebb 1-2 kanál méz egész napra elosztva ha valaki rosszul tűri az éhezésből esetlegesen előforduló vércukorszint esést. Ezt a szakirodalom egészségesnek mondja több szempontból is de ami számomra lényeges hogy valamiért ilyenkor még tünetmentesebbé válok. A tea ivásban az a fárasztó hogy állandóan csinálgatni kell itthon és a munkahelyen is meg kell szervezni az utánpótlást. ennyi az én módszeremben a negatívum.

lazy g. Creative Commons License 2014.09.01 0 0 8227

Itt is esik Veszprémben,hála a Magasságosnak... :-) :-) 

Ma úgy ébredtem,mint akin átment egy úthenger... Nyilván a gyógyszer miatt,de hát ez borzalmas!!! Hogy lehet így letaglózva tenni-venni egész nap?!! Munka,stb?! Sehogy! És akkor csodálkoznak,h ha az ember nem szedi ezt a mérget. Na mindegy,remélem,h igazad lesz és csendesedik ez a pollen-őrület!!!

Üdv,minden jót! Ha erre jártok,dobjatok már legyetek szívesek némi infót a pollenekkel kapcsban,oks? Kösziii!

Előzmény: kchris12 (8226)
kchris12 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 8226

nem ez sajnos nem így van. A gyógyszer az csak 1-2 nap között kezd el hatni - de ugyanennyi idő is míg megszűnik a hatása. De mostmár esik EZERREL az idő... Legalább is itt BPn. Ezután remélem nagyon már nem fog visszamenni... A szintben amennyire láttam az ÁNTSZ pdf-ét nagy difi van most helyben ki merre lakik.. Az Alföld mindig is olyan mintha egy nagy parglafű tanya közepén lakna az ember...  Bohóckodnak azzal hogy belterületeken irtatják amikor egy nagy rakás mezőgazd. terület (kukorica sttb. talán) tele van vele... na AZ a mennyiség és mivel haszonnövény között van nem lehet se gépesítve se sehogy irtani.

Előzmény: lazy g. (8225)
lazy g. Creative Commons License 2014.08.31 0 0 8225

Nem,nem,sajna tegnap estefelé előjött,méghozzá piszkosul.

Ma vennem kellett gyógyszert,pedig én eléggé gyógyszerellenes vagyok,de hát sajna nincs mit tenni,szednem kell,már ha aludni szeretnék. 

Képzeld el,h ez a gyógyszer (Zilola 5 mg-os),sajna semmit sem hat.

Mondjuk ma vettem be először belőle,szóval nem tudom,h h s mint kell hatnia,de én úgy gondolom,h azonnal csillapítania kéne a tüneteket,nem?

Ismered ezt a Zilolát? Vagy Te mit szedsz ellene?

Ha tudsz vmit,(bármit!!!) ami hat a parlag-pollen ellen,szólj légyszi!

Mit szólsz az akupunktúrához? Szted az hatásos módszer? Nekem most mondták,h pár kezelés megszüntette ezt az átkot... :)

Üdv! Remélem,h minél hamarabb véget ér ez a borzalom!

 

Előzmény: kotkoda52 (8224)
kotkoda52 Creative Commons License 2014.08.30 0 0 8224

Szia. Idén erős a szezon, pár napja már extrém szintet jeleznek. Ha enyhék a tüneteid, tényleg hatásos lehet a kúrád :) Nálam kedd óta tombol, orrfolyás és kivakarom a szemem :(

Előzmény: lazy g. (8223)
lazy g. Creative Commons License 2014.08.29 0 0 8223

Reggelente pár tüsszentés és napi pár orrfújás. Egyelőre ennyi,semmi komoly.

Orrcseppet még nem használok,hála Istennek,meg semmi mást.

Viszont épp ma hallottam,h jövő héten tetőzik a parlag-pollen az egész ország területén. Sajnos!

Szóval fel kell kötni a fehérneműt. Remélem,h az eső majd elveri,vagy valami hasonló... :)))))))

Előzmény: kchris12 (8222)
kchris12 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 8222

nekem ma estere lett brutális... kicsit szarazabb szelesebb.. kezd beindulni a szezon.. másnak?

lazy g. Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8221

Bocsánat,csak szeretném megkérdezni,h most gyenge a pollenkoncentrátum,vagy mi a helyzet,mert nekem (eddig még...) nem jelentkeztek a tünetek. Max egy két tüsszentés/nap,de hát ez semmi. 

Ilyenkor azért már keményebb tünetek jönnek,szóval másnál is gyengusz a parlag-pollen?

Sziasztok,tünetmentes napokat,heteket mindenkinek! :)

Előzmény: vbeni (8220)
vbeni Creative Commons License 2014.07.16 0 0 8220

Szia stracker06!

Szeretném veled felvenni a kapcsolatot, kérlek írj egy emailt a poolbeni@gmail.com -ra :) 
Lehet tudok rajtad segíteni ! Beszéljünk !

Előzmény: stracker06 (8215)
ötfelezős Creative Commons License 2014.07.16 0 0 8219

Így van, már 1962-ben azonosították az elsőt a virágporban üldögélő aminosavakból, amik az allergiát okozzák.

 

De az amerikai indiánok köztudomásúlag használták a parlagfüvet teaként, préselményként, gyökérőrleményként - lábgombásodásra, hasmenésre, menstruációs problémákra.

Előzmény: lildiko (8218)
lildiko Creative Commons License 2014.07.13 0 0 8218

Én azért azt nem nagyon értem, hogyan képes hatni a növény leveléből készült akármi, amikor az allergiát a VIRÁGPOR váltja ki. Ebből is látszik, hogy sokaknál az allergia pszichés alapon jelentkezik. Csak arra tudok gondolni, hogy aki issza a tinkturát/teát/eszi a dzsemet (és HISZ BENNE), annál hat esetleg.  Én nem hiszek benne.

 

Most jöttem vissza faluról az unokáktól, az egész környék telistele volt parlagfűvel, de még nem virágzik. Semmi bajom sem volt. 

(Bezzeg majd néhány hét múlva ... )

Bradanek F Creative Commons License 2014.07.12 0 0 8217

Komolyan?

Előzmény: 55judit (8216)
55judit Creative Commons License 2014.06.17 0 0 8216

Kedves Staiger!

 

Van egy tippem számodra. :)

A parlagfű lekvárt butaság megvenni. Én napi szinten fogyasztom a friss parlagfű hajtásait, itt nevelgetem őket a kertben. Már aszalógépben szárítottam is, kávédarálón porrá őröltem, felkészülve a parlagfű mentes időszakra is.

 

Ha nincs kerted, forgalommentes helyeken ahol tiszta marad, felkutathatod.

 

Arról olvastam, hogy a parlagfű oly mértékben normalizálja az immunrendszer működését, hogy mindenféle allergia elmúlik hatására. (Ki tudja mi van a lekvárban, és milyen tiszta.) És még őssejttermelő hatása is van.

 

Én május 10.-én kezdtem fogyasztani, naponta zöld turmixként iszom. Azóta azt vettem észre magamon hogy nem vagyok olyan fáradékony, a frontokat nem érzem meg, pihentetőbbek az éjszakáim. Biztos hogy segíti a máj munkáját is, mert keserű anyagot is tartalmaz, ami nagyon fontos nekünk.

 

A bükki Füvesember egyik videójában hallottam, hogy Gyuri bácsi tinktúrát készített belőle magának (én is fogok), és azt fogyasztja.

Váljék egészségére, és a mienkre is ! :)

Előzmény: staiger (8214)
stracker06 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 8215

Sziasztok!

Magam is allergiás vagyok, az egész nyári időszakot végigszenvedem minden évben. A szűk családi körömben szinte mindenkinek van valamiféle légúti betegsége, ám édesapám állapota/helyzete sokkal rosszabb a többiekénél (COPD, stb).
Részben ezért szántam rá magam, hogy szakdolgozatomat egy légúti betegségekkel összefüggő témáról írjam.
Arra szeretnélek kérni Titeket, hogy segítsetek nekem ebben azzal, hogy kitöltitek a dolgozatomhoz kapcsolódó kérdőívet. Néhány perc és pár kattintás az egész, de nagyon sokat segítetek vele. A Ti véleményetek számít igazán!

A kérdőívet itt találjátok:

 

https://docs.google.com/forms/d/1xUfL0EQuXnTaGVEPzkQiGuJrdhZsFeQaxmCpBw0bM0M/viewform?usp=send_form 

 

Köszönöm a segítségeteket! 

staiger Creative Commons License 2014.06.03 0 0 8214

hát nem tudom mire eljön a parlagfű addigra hogyan fogok állni mert pár hónapja belekezdtem gyuri bácsi allergia tea ivásába. tehát legalább 5 havi ivás fog mögöttem állni a szezon megkezdéséig. Ezt azért írom le mert kiemelik hogy akár 1 évig is inni kell. szerintem ha valami fél évig nem hat legalább részlegesen akkor utána se fog. Egy biztos eddig tünetmentes vagyok gyakorlatilag . máskor már ilyenkor is bevettem csökkentett adagba allegra forte tablettát. nem akarom elkiabálni mert volt már ilyen tavaszom bár ritkán amikor nem nagyon kellett gyógyszer. úgyhogy a főpróba miután ki lehet jelenteni hogy ebbe tényleg van valami az még várat magára. más kérdés hogy a tea ivása legalább annyiba kerül mint ha allegrát  zabálnék 3000 ft / hó kb. Időközben vettem parlagfű lekvárt is amit hamarosan elkezdek adagolni . ennél 1-2 hónap hatási időt írnak . ez megint kb 3000Ft /hó. sajnos itt egy hátul ütő lesz csak hogy nem fogom tudni hogy melyik volt a nyerő a kettő közül ha esetleg tényleg gyógyszermentes leszek  a szezonban . márpedig egyik készítményt el kell majd hagyni mert 6000 ft az sok egész évben

Gergely70 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 8213

Hali!

Én az akupunktúrát próbáltam az allergiámra, de sajnos nem sok sikerrel... :(
A kezdő allergiásoknak ill. akik nem biztosak benne, hogy allergiájuk van mindenképpen egy alapos kivizsgálást ajánlok kezdésnek.. Nem mindig jó, ha az ember diagnózis nélkül próbálja orvosolni a vélt betegségeit...
Komplett allergia vizsgálatot "A komplett allergia vizsgálat kórtörténet és rizikóelemzésből,betegvizsgálat és ezek alapján célzott bőrpróbák vagy vérvizsgálatból áll." tudok most itt nyereményként: http://nyeremenysziget.hu/gift/501

variomer Creative Commons License 2014.03.09 0 0 8212

Parlagfű allergiára a családban homeopátiás szereket szedünk. Ha valakit kicsit érdekel, de ki akarja próbálni, a neten talál leírásokat alapszerekről, de ajánlatos szakemberhez fordulni, mert hatásosabb, ha az alkati szert megtalálja- tényleg nagyszerű tud lenni a változás!

ForrestDumb Creative Commons License 2014.02.04 0 0 8211

Sziasztok! A Buteyko-módszerrel kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata? Előre is köszönöm a válaszokat. üdv: F. 

vikiviki Creative Commons License 2014.01.18 0 0 8210

Sósvíz inhaláló gépet próbáltál már? Gyakorlatilag amolyan instant sóbarlang:) TB-re is adják, Salvus vizet kell belerakni, 10-15 ml-t egyszerre és kb. 5 percet ülni előtte. Nem hiszem, hogy brutális javulást okozna, de talán egy kicsit csökkentené a tüneteket. 

http://gyogyseged.hu/inhalatorok/inhalator-keszulekek

Ilyesmikre gondoltam. Van benne vmi kompresszor, és sós levegő párát készít. Fel kell venni ezt a maszkot és ennyi. TB-re nekünk 3000 Ft volt, orvos tudja felírni.

Előzmény: v.zoltan78 (8209)
v.zoltan78 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 8209

Kedves Fórumozók!

Tudna valaki tanácsot adni, hogy ma magyarországon elérhető áron a hagyományos ventolin, stb. mellett/helyett mit lehetne asztmára alkalmazni? sóbarlangtól a külföldi gyógyszerig, bármi érdekel, ami itt bevált valakinek.

Pl. itthon van elég jó por alakú inhaláló (budesonid), ami Törökországban higítottan sprayben is elérhető- merthogy én pl. a letüdőzött portól (amellett, hogy híztam tőle...) rosszabbul voltam, mintha nem szedtem volna...

Gyerekkoromtól asztmás vagyok, de kb. 2 éve folyamatosan romlik az addig szinten lévő állapotom és a tüdődokik nem tudnak/nem akarnak új, jobb gyógyszereket adni- pedig világszerte biztosan nem ez a pár féle van...

Meglátásom szerint ahogy abnormálisabb az időjárás évről évre, ahogy nőnek a szmogos időszakok, úgy romlik a légzésem is.

Gondolom ezzel itt nem vagyok egyedül... Ezért kérem a véleményeteket, légyszi osszátok meg velem, ha van valami hasznos/bevált infótok!!!

Köszi előre is mindenkinek.

 

yanesz Creative Commons License 2013.11.29 0 0 8208

Sziasztok,

 

Akit érdekel egy vadiúj fényterápiás eszköz szóljon.Áron alul eladó.

Nekem van már egy ugyan ilyen,ezt most kaptam.

 

Személyesen is átvehető vagy postázom is.

 

Nem írok róla semmit,aki ismeri vagy hallott róla ,tudja,hogy mire gondolok :-)

ötfelezős Creative Commons License 2013.10.18 0 0 8207

Hű, mikor volt 38 eFt az orrbavilágítós?

Én huszonvalahányért vettem az Electroworld-ben, vagy hol, pedig az nem volt igazán olcsó bolt.

(Mondjuk az is sok volt érte - ami a beltartalmát illeti, a hasznossága más; amennyit segített nekem, azt több százezerrel lehetne megközelíteni.)

Előzmény: zlota (8202)
Peches Jocó Creative Commons License 2013.10.16 0 0 8206

Szia!

Én is allergiás vagyok.A háziporra meg a fűre, de én nevagyok náthás, hanem mindig befulladok.

Tiközöttetek nicsen fulladós?

VajnóczkiBence Creative Commons License 2013.09.30 0 0 8205

Sziasztok!

 

Olvasgattam a hozzászólásokat, Nekem macskaszőr allergiám volt, most már mondhatom hogy volt!

Elkezdtem szedni egy terméket és ennek kapcsán elmúlt, most már meg tudok lenni egy közegben macskával. Szívesen segítek, keressetek meg.

bvajnoczki@aol.co.uk

 

Üdv.:

Bence

Nagy Fanni Creative Commons License 2013.09.21 0 0 8204

Szia,

 

Én is hasonló szituban voltam, sokat keresgéltem, mindent kipróbáltam és szerintem milliókat költöttem arra, hogy javuljon a helyzet... Most is több mindennel próbálkozok, orrmosó, gyógyszerek, stb. De ami használt nekem, az a SaliVita kis masinája volt. Egy ilyen kis csoportos bemutatón találkzotam vele, meggyőzött és kipróbáltam, aztán bejött. Ezt írtam már feljebb is, érdemes ránézni, kipróbálni. 

 

https://www.facebook.com/pages/Salivita/161766434019143?fref=ts

 

Üdv,

Fanni

Előzmény: zlota (8200)
Nagy Fanni Creative Commons License 2013.09.21 0 0 8203

Kedves allergiás, asztmás sorstársaim.

 

Távol álljon tőlem, hogy reklámot csináljak akárminek vagy akárkinek is, de nekem sokat segített ez a kicsit gagyi kinézetű de tényleg hasznos masina :) Mondom, nekem jót tesz, bár sokat használom, nézzétek meg, olvassatok utána ha gonodljátok. Ja, fontos, hogy azt hiszem kisgyerekeknél is alkalmazható 1-2 éves kortól :))

 

Mellékelek egy linket. Járjatok utána. Remélem, hogy tudtam segíteni.

 

https://www.facebook.com/pages/Salivita/161766434019143?fref=ts

 

Üdv,

Fanni

zlota Creative Commons License 2013.09.17 0 0 8202

Akkor lehet azért van ennyi piás  az országba- biztos mindenkinek porallergiája van és erre szedik. :D

Sokunk már kivan kicsit ettől a szezontól,meg attól hogy páran itt 2 szál parlag vagy xyfű elégetése és inhallálása után örökre meggyógyulnak az allergiától, sőt lassan már úgy jön le, hogy mellékhatásként újra látnak a vakok is! De tényleg micsoda kampány megy itt  a beteg emberek pénzére....

Ott volt nekem pl a 38e forintos medinose is - semmit nem ért :(

Nah mindegy a lényeg, hogy most jól vagyunk és ennek kimondhatatlanul -nagyon-nagyon örülök!!! :))))

Borzalom ami szokott lenni egy szezon közepén áh...

 

Jövőre is hasonló jókat kívánok -nem is tudom mit reméljek, hogy kiderül bevált amit használsz, vagy inkább kívánjam a kevesebb pollent jövőre is ;)

Nekem az jött be amit írtak a alkoholról, hogy felerősíti.

Természetesen mindenki máshogy reagál a mindenre.Én örülnék a legjobban, ha gyógyszer nélkül menne, de tavaly már az injekció is csak 2-3 hétre használt.:(

Ezért örülök olyan nagyon ennek az orrspraynek amit írtam.

1 biztos és 100%

Mindegy milyen módszer, de csak akkor használ(hat) ha hetekkel előbb rákészülünk.Különben nem lehet a módszert kipipálni.

Az injekció az egyetlen kivétel, az azonnal hat.Más eddig még nekem soha.- kb 20 éve...

 

Én évente váltottam ezért tudom, hogy amiket kipróbáltam azok nem használtak.

Ami most idén bevált azt jövőre újratesztelem.Illetve megosztottam itt is, hátha másnak is segít!Végül is ez a lényege...

Eddig nekem ez volt a legjobb évem.

 

Más kérdés, hogyha beválna 1-2 évig... mernék-e próbálkozni mással, mert akkor abban az évben már nincs visszaút!Csak a szenvedés :(

 

Szenvedésmentes szezon mindenkinek!

Előzmény: lazy g. (8201)
lazy g. Creative Commons License 2013.09.17 0 0 8201

Igen,én is hallottam,h az idei szezon gyengébb,mint pl-ul a tavalyi is volt.

Természetesen elfogadom. A kritikát is,az ellenvéleményt is,bármit! Nem ezzel volt a probléma. Nekem a stílussal,a pökhendiséggel volt a bajom,semmi mással. Főleg,ha ezt egy olyan ember teszi,akinek semmi alapja nincs hozzá(ez a soraiból kiderült),ráadásul nem kérdezte senki. Ennyi az egész.

 

Épp ma hallottam a munkahelyemen egyébként,hogy az egyik nálunk dolgozó fickó nem szedte be a számára felírt gyógyszert,hanem elkezdett unicumozni... Ez jó pár éve történt,csak ma mesélte el,mert hallotta,h az allergiáról beszélgettünk. Elmondta,h amikor jött a tünet,megivott mindig egy feles unicumot... Azt mondta,h évek óta semmi baja sincs.
Ezzel nem azt mondom,h mindenki igyon unicumot,de lehet,h valakinek ez is egy megoldás. Lehet,h mindenkinek más a "gyógyszer",szervezetétől függően.
Nekem ez a tea-kúra bevált. Elképzelhető,h nem mindenkinek jó,de én azt mondom,h egy próbát megér. Nyitottnak kell kell lenni minden újra,mert lehet,h épp ott lesz a megoldás.  Aki nem hisz benne,az meg se próbálja,az csak szedje a "bogyókat"... :)

Előzmény: zlota (8200)
zlota Creative Commons License 2013.09.17 0 0 8200

Sajnos én sem találtam alternatív gyógymodot, pedig én sem pár éve kezdtem

Már leírtam lentebb miket próbáltam, és hogy mennyi pénzt dobtam ki az ablakon!

Én azt mondom, hogy most a lentebb leírt már bevált.DE most nézzük csak meg mennyivel gyérebb a szezon mint tavaly volt!

450 es pollenszám helyett alig 100 feletti volt a múlt héten.Ezen még lehet segít pár alternatív is, de azért várjuk meg a 450es pollenterhelést is.

Jó szándékból írom.Az idei szezon nagyon eltért eddig az elmúlt 1-2 évtől.Sajnos sok a környezetemben az allergiás, nekik is jók az idei tapasztalataik.

Előzmény: lazy g. (8199)
lazy g. Creative Commons License 2013.09.12 0 0 8199

Jaj Istenem... Istenem... Annyira bírom ezeket a mindent tudó,okos,intelligens,majd én megmondom a frankót,ki ha én nem embereket.
45 év gyakorlati tapasztalattal rendelkezel... sajnállak,ha még nem találtál az  alternatív gyógyászatban a "bogyókon" kívül más megoldást.

Én 4 év "gyakorlattal" találtam.

"Minél kisebb valakinek az egója,annál nagyobb a tudása és minél nagyobb valakinek az egója,annál kisebb a tudása". Olvasva a soraidat,ez rád tipikusan jellemző idézet. Úgy is mondhatnám: telitalálat! Ne akarj mindent jobban tudni,borzalmas egy tulajdonság,hidd el.

A magyar nyelvtankönyvet meg ne ajánld,mert nekem arra nincs szükségem,köszi. Neked viszont ajánlok egy tükröt. Nézz bele. Jót tenne az egódnak,ha meg is látnád amit mutat.

Előzmény: erbe (8198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!