Keresés

Részletes keresés

Veritka Creative Commons License 2003.02.12 0 0 516
Hali sparr!!!
No lássuk a medvét, hogy sikerült a kérdést megoldani!!!))))
Elviloeg Lucsánó fotója))))
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: sparrowhawk (515)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.02.06 0 0 515
Na majd idén ráfigyelek erre a nótaversenyre:)
Képzeld! tood nálam a kanárikkal a gyémánt gerlék is kint minuszolnak a röpdében. Annyira fáznak és szarul érzik magukat, hogy már 10 napja kotlik az egyik pár az eresz alatti fészkén két tojáson!
Háááá nooooormális ez?
Bár az is igaz, hogy a postagalambjaim, amik szintén kint vannak és egy könyvszekrény szerű építményben költenek egy palatetővel a fejük felett, egész télen költöttek és fiókát nevelnek, most is.
Még a végén a kanárik is nekiállank a hétvégi -17-ben:))))
Előzmény: canary1 (513)
kreszo Creative Commons License 2003.02.03 0 0 514
Hát tudod én elöször a papagájokért voltam oda, de aztán odakeveredett egy csodálatosan éneklö kanári, persze kapott feleséget és aztán szaporodtak. Bár 11 papagájunk és 10 kanárink van a 4 fürjecske mellett, én a kanárik mellett szavazok. Okosak, kedvesek, nem rikácsolnak hanem énekelnek, figyelnek rád. Ha te nem figyelsz oda szivesen felderitik a kalitkán kivüli terepet is, de idövel visszamennek, mert ott biztonságban érzik magukat. Persze mindem madárka aranyos, szeretni való. Sok szerencsét hozzájuk!
Kreszo
Előzmény: dmaya (510)
canary1 Creative Commons License 2003.01.23 0 0 513
Üdv Spar!

A németországban látottakról néhány szót. Olyan ritkaságokat, mint Belgiumban (és itt most a keresztezésekre gondolnék), nos itt olyanokat nem láttam, de azért volt miben gyönyörködni. Kapucinus csíz hybridek voltak 20 euróért, láttam magellán csíz x roller kanári pasztákat is 40 euróért asszem. Érdekes, hogy zöldikét se pasztában, se tiszta vérben nem láttam, viszont gyönyörű és zárt gyűrűs keresztcsőrűek, süvöltők (ez utóbbinak barna színváltozata is volt) színesítették a palettát. Tengelicek is voltak kiállítva, zsezsék is, de sikerült megfigyelnem álarcos süvöltőket is. Kanáriból nagyon sok volt a lipochrom sárga mozaik, meg az alakkanárik (gloszter, yorkshire stb.) is szépen domborítottak.
Nos, a Carduelis magellanicus latin név a kapucinus csíz zöld rokonára, a Magellán csízre utal. Ő is Dél-amerikából származik, méretre is szinte megegyezik azzal, bár némelyik alfaja (C.m. tucumana) majd kanáriméretű! A hím madár háta olajzöld, hasa sárgászöld, fekete szárnyait a mi stiglicünkre emlékeztető sárga mintázat díszíti. Csőre, lábai valamint a fej egésze, le majdnem a mellkas felső részéig fekete. A tojó nem fekete fejű, viszont színezetre szakasztott mása a hímnek, de színei tompábbak.
Vasárnap megyünk az Epivel Vértesszőlősre a kiállításra, azt mondta, megpróbálja elsózni a verébpapagájait. Csak sikerüljön, aztán hazafelé minden kocsmánál STOP.
Az énekes kanárik versenye minden évben az év utolsó napjaira korlátozódik, legutóbb 2002. dec. 27-28-án volt Sopronban. Tavalyelőtt Veszprémben tartották, akkor én is ott voltam. Az akkori bajnok, Maróti Béla nagyon jó csóka, vele érdemes lenne konzultálnod. Lököm a számát: 06-20/ 944-0987.
Hát röviden ennyit. Majd még írok.

Üdv mindenkinek:

canary1

sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.23 0 0 512
még egy gondolat az évekről. Szerintem ne az alapján döntsd el, hogy milyen madár tetszik, hogy meddig élhet, mert aki megszületik, az meg is hal, csak hogy mikor ez a kérdés.
Barátomék tyúkja is 14 évesen halálozott el, pedig a tyúkféléknek 6-8 évet szoktak jósolni:?)
Az enyém meg 3 hónaposan, mert a vizslaszukám megéhezett rá:)
Előzmény: sparrowhawk (506)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.23 0 0 511
Persze, minden madár egy szintű szemetelést tud véghez vinni, de a papagájok ebben valahogy nagymesterek:)
Nem nem kell a kanárit kiengedni, ha a kalitkája jó méretű. Én sem szoktam:)

Ma reggel a cég parkolóban egy házi rozsdafarkú hím énekére kászálódtam ki a kocsimból:) Ez a madárka itt telet át:) hogy bírta a nagy mínuszokat és mit evet???
És miért nem Afrika most neki a pálya????????

Előzmény: dmaya (510)
dmaya Creative Commons License 2003.01.23 0 0 510
Jó, köszi a segítséget, még úgyis átgondolom mit szeretnék. Hát tudod ami a papagájokat illeti, nem tudom mi lehetne rendetlenebb egy görénynél én mégis mindig megbocsájtok neki :) Azt hiszem énektudó lesz a győztes, mert gyönyörködni pl festményben is lehet, mégsem kell utána takarítani. A kanárik is szemetelnek? Ugye őket nem kell kiengedni?
Előzmény: sparrowhawk (509)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.23 0 0 509
Nem nem számolom fel, a "még" az eladó sorban lévőkre értettem. mert ugye ez bármelyik nap elfogyhat.
Végül is már csak 3 két éves betanított hím kanárim van, és 1 hím és 2 tojó gyémánt gerle. Ja, a Nimfák sem kellenek:)
Ezek mind jók kezdőknek, semmi különös, majd elmondom mia teendő és ámen. Azt kell eldönteni, hogy magában a madárban, vagy énekében akarsz gyönyörködni. Persze ez nálam párosul, hiszen ezért tenyésztek bronz kanárit, mert nekem ő jön be igazán, meg a mozaik, de nem akarok jobban szétaprozódni. A gerlék aranyosak, szépek és szelídek, de csak naphosszat búgnak, ami friss házas révén még be is jöhet neked:))
A papagáj meg olyan dolog, hogy vagy szereti az ember, és minden rikácsolós és szemetelős mivoltát elfogadja cserében, vagy nem.
Találjátok ki, én az énekes madarakat szeretem elsősorban. Szeretem hallani őket, és ezért még a munkámból fel sem kell néznem, hogy őket élvezhessem:)

Noja, a görény az mindegyikre veszélyes, így a kalitkát úgy kell elhelyeznetek, pl. a falon, hogy ne tudjon hozzá felmászni, mert akkor jöhetsz ismét egy madárrért. És kár a dalostorkúért, meg drága koszt is vóna:) Pl. Gabzinál a konyhaszekrény tetején van, a konyhai kisablak előtt.

Előzmény: dmaya (508)
dmaya Creative Commons License 2003.01.23 0 0 508
Szia Te :)

Köszi a felvilágosítást, valóban töröm a fejem vmi madárfajzaton és képzeld páromnak sincs ellene különösebb kifogása. Már nagyjából tisztában vagyok egy-két dologgal, csak nem tudom melyik lenne nekem való. Momentán kanárira gondoltam, mert gyakorlatom nincs csak jószándékom és remélem ez nem különösebben igényes madárka. Tegnap szétnéztem papagáj berkekben és hát a jákó tényleg nem mindennapi lény, meg az ára sem. Ne ijjedj meg, így sík hülyén nem kezdem egyből hisztis madárral, egyébként sem férne el a lakásban :) Szóval elkezdem körüljárni a témát, azután majd döntök :) Nálad nagyon tetszettek még a gyémántgalambok is, csak ne laknál olyan veszett messze. Ja és szerinted Mira nem kattana rá a madárra? Ez a legfőbb gondom, mert nem bízok a dögben :) Esetleg milyen madarat tudnál nekem, mint abszolút kezdőnek ajánlani?
Miért van a még zárójelben? Csak nem számolod fel a madárkákat?

Előzmény: sparrowhawk (507)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.23 0 0 507
Én kedves görénylányom gazdija:)
Szal amíg kedvenc vitapartnerem a topik gazda és szakértőnk, Canári1 barátom távol van, én válaszolok, hogy addig se legyél infó nélkül:)
Tudod madaras körökben ez a fajta megnevezés, egy gyűjtő fogalom. Így a táplálkozásukkal fogjuk össze a szlengünkben a nagyobb madárcsoportokat. Így a hobbisták között hallani, magevőkről, lágyevőkről, rovarevőkről, nektárevőkről, dögevőkről és ragadozókről.

A lágyevők közé olyan madarak tartoznak, aki általában minden evők, mint pl. a varjú, vagy seregély félék. Aki megeszik a magot, de sok rovart is esznek, vagy dögöt, de a gyümölcsért és a növényi kajáért is kapaszkodnak és mindent megesznek, ami ízlik nekik.
A fogságban tartott rovar evők is hasonló takarmányozásba részesülnek, csak a magkaja nincs a lágyeleséghez hozzá keverve és kevesebb zöld étel, inkább csak gyümölcs.
A nektár evők, mint pl. a kolibrik, vagy cukor madarak spéci "szörppel" táplálják. Ezekre is már kész mixeket lehet kapni. 20 éve amikor az első cukor madarat láttam fogságban Pleva Vili barátomnál, ott szó szerint házi málna szörpbe kevert virágporgranulátum és méz volt némi vitaminnal és takarmány mésszel elkeverve, de ez még a hőskor volt...
Magevők ugye a fajtának megfelelő magkeveréket+lágyeleséget, zöldet és gyümölcsöt kap.
Dögevők nálunk csak a zookban vannak, tudod a keselyű, marabú félék.
Ragadozóka szintén, de mi solymászok is jelentős állománnyal bírunk, illetve nálunk van hazánkban a legtöbb ragadozó madár kézen.

A lágyeleség pedig az adott madárfaj étkezéséhez van igazítva. Áll fehérjéből, szénhidrátból, némi növényi olajból, cukor, vitaminok ásványi anagok és nyomelemek. Hogy fehérjére ki mit használ, ez függ a madártól és a tartójától. valaki megelégszik a kemény tojással, más halat, marhahúst, szóját, vagy rovarfélét használ. Van olyan barátom, aki patkányt (tenyészett fehér) darála a lágyeleségébe, és úgy nőnek tőle a madarai mint eső után a gomba.
Szóval nagyon széles a spektrum.
A beónak én pl olaszhonból hozattam neki való granulátumot. Ennek az illata alapján egyértelmű volt, hogy a különféle gyümölcsök a dominánsak a lágyeleségbe. ja és azért lágy mert nem kemény:) Tehát ez a granulátomot, is előtte be kellett áztatni, hogy felpuhuljon. Azért szárazon forgalmazzák, mert extrudálva, liofilizálva sokkal tovább eltartható értékcsökkenés, megromlás nélkül.
A beót úgy kell tartani és etetni mint egy varjúfélét, bát asszem ő vagy fényseregélyekhez, vagy valamilyen szarvasvarjú félékhez tartozik. Asszem valamilyen seregélyek mégis, majd megnézem.
Hát ennyi.
Tán csak nem töröd a fejedet egy madáron?:)
Láttál nálam párat, és választani is van belőle (még) módod, hmm?:)))

Előzmény: dmaya (504)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.22 0 0 506
Ne légy szomorú, hanem újjíts a madaradnak be egy párt és legyen utód, akkor megtartod a végtelenséget, ahogy mi madarászok csináljuk. Különben is, az általad jelzet könyvet ne vedd tutifrankónak. Pl. pont a hullámos papagájról van hazai prima szakirodalom. Sőt nem is egy! Boldog emlékű öreg barátom Kovács Antinak is volt egy ilyen príma könyve anno, A hullámos papagáj a lakásban cimmel.
:)
Előzmény: plimplin (503)
BinaryBrain Creative Commons License 2003.01.22 0 0 505
Sziasztok!

Van egy pár kecskepapagájom. Rendszeresen élnek házaséletet, mégsincs tojás. Ugyanakkor amig a tojó egyedül volt, többször is tojt - csakhát azok a tojások nem voltak ugye megtermékenyítve.

Van ötletetek?

dmaya Creative Commons License 2003.01.22 0 0 504
Köszi a válaszokat!

A jákó az a nagy szürke? És mit jelent hogy lágyevő?

plimplin Creative Commons License 2003.01.22 0 0 503
Sparrowhawk: Most egy kicsit elszomorodtam, mert nekem egy hullámos papagájom van, és az emlitett könyv szerint 7 évig él. Akkor erre ezek szerint nem is nagyon számithatok...
Előzmény: sparrowhawk (502)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.22 0 0 502
Én az átlagkort írtam, ez a tapasztalat, hogy a nimfa (illetve hasonló nagyságú papagáj) 10 éves koráig, jól szaporítható. Utánna lassan leépül.
A 18 év az szerintem is utolsó mohikán lehetett.
A héjára is azt mondjuk, hogy akár 20 évig is elél, tudva azt, hogy Renz Waller Medusa nevű héjája 38 évesen pusztult el. Mégis a nagy átlag a 20 év körül van, amikor még szaporodik is.

Volt beóm egy alkalommal. Szerintem is egy amazon, vagy jákó szebben és sokkal többet tud beszélni, ráadásul tudatosan használják a szavakat, mondatokat.
A beó inkább jó hangutánzó és ha unatkozik, akkor a füttyögése mellett utánoz. Igaz akkor mindent. Amikor nekem hozták olasz honból, még tokos fióka volt. Azt út néhány száz kilómétere alatt az autó rádiójájábaól az ismétlödően felcsengülő Danubius szignálját pik-pak megtanulta. Még ült a fészkében, fióka mód kérte a kaját, és közben serényen "szignálozott".
Tündériek különben. nekem egy nagy problémám volt vele. A szaga! Lágy evő lévén minden földi jóval kényeztettem, és hiába takarítottam napi alapossággal, a hálószobánkban azért erősen szaglott. Így egy idő múlva megváltam tőle.
Pedig én marhára bírom a madár szagot, de a beóé valahogy nem jött be:)

Előzmény: plimplin (500)
plimplin Creative Commons License 2003.01.21 0 0 501
Dmaya:Amit olvastam a beóról: Tényleg az egyik - ha nem a leg- -kiválóbb hangutánzó, igy beszélni is megtanul. Azt azonban kétlem - ezt nem olvastam -, hogy olyan intelligens lenne, mint egy papagáj. (Lehet, hogy ismered Alex, a jákópapagáj történetét, aki Amerikában él egy kutatóintézetben, és értelmesen (!!) társalog a "munkaadójával", most - ha jól emlékszem - kb. 20 éves, és egy kb. 3-4 éves gyerek intelligenciáját mondhatja magáénak. - Ezt egy beóról azért nehezen tudom elképzelni. Bár ki tudja...)
Előzmény: dmaya (499)
plimplin Creative Commons License 2003.01.21 0 0 500
Sparrowhawk: Ezt tapasztalatból tudod? Mert az "Én és a madaraim" szerint 18 év. Vagy ez már nagyon ideális eset?
Előzmény: sparrowhawk (498)
dmaya Creative Commons License 2003.01.21 0 0 499
Sziasztok!

Csak úgy kíváncsiságból szeretnék érdeklődni a beó felől. Tényleg "megtanul beszélni" ? És tényleg okos madár?

sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.17 0 0 498
Általában 8-10 év. Egy barátomnak most is van egy idősebb példánya. Ő speciel 12.-be lépett.
Van két tenyész tojóm nem érdekel? Az egyik normál színű, a másik gyöngyház lutinó. A fiút véletlenül az ünnepek alatt kiengettem:) és a tojókra már nincsen szükségem. két évesek és tavaly vagy 4 fészket is produkáltak fejenként.
Iszonyatosan szaporák.
Előzmény: Tibbe (497)
Tibbe Creative Commons License 2003.01.17 0 0 497
Meg szeretném kérdezni, hogy meg tudjátok-e nekem mondani háhy év a nimfapapagájok átlagéletkora.?
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.16 0 0 496
Szia,
a kanárik 14 napos kotlás után költik ki a fiókájukat normál esetben, de lehet egy-két nap ráadás is.
Ha elvetted az első tojásokat, és az uccsó tojásrakáskor raktad vissza az elözőekben tojtakat, akkor egyszerre kelnek ki a tojglik. ha nem akkor rajkós orgonasípszerű kelésre számíthatsz:)
Azt nem is feltételezem, hogy a tojó mellett nem volt hím, mert ha nem, akkor olyan 3 hétig ül kb-ra a tojó, majd feladja. De nem szabad hagyni, mert a kotlás energiájába kerül és megviseli.
Előzmény: derolaa (493)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.16 0 0 495
Persze hogy bonyolúlt lélek vagyok, és ráadásul te mindig olyan jókat, mást kérdezel tőlem, amire szeretek is reflektálni, mert másképpen látod eleve a dolgot, mint a nagyátlag.
Igazi vitapartnerem vagyol. Sok olyan dologra már ráeszméltettél, amit különbe figyelmen kívül hagytam:)
Előzmény: Dulifuli (494)
Dulifuli Creative Commons License 2003.01.16 0 0 494
Érzed globális jajomat?:)

Ja, kezdem érteni, de egyrészt szerintem elég bonyolult lélek vagy, másrészt pedig (bár talán ezzel összefüggésben), az előző hozzászólásodból nem igazán derült ki, hogy mi is a bajod.
Nekem mindegy, hogy minek nevezzük az ipséket, orvvadásznak, vagy -madarásznak, vagy akárminek, a lényeg az, hogy állítsák le őket.
Abban persze teljesen igazad van, hogy nem csak ezeket kéne, hanem a többi környezetkárosítót is.
De ez már itt egy kissé offtopic.

Előzmény: sparrowhawk (492)
derolaa Creative Commons License 2003.01.16 0 0 493
Sziasztok!

Egy egyszerű kérdésem lenne. A kanárik hozzávetőlegesen meddig szoktak űlni a tojásokon?
Az enyém olyan 14-15 napja ül rajta, de nem tudom, hogy mikorra várhatom.

Elöre is köszi,
derolaa

sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.16 0 0 492
Az utca emberének a nézőpontjából, mert neki íródik a napilap ugye, az orvvadászatban álatlában a vad orzását és elejtését értjük.
Egy énekes madarat befogó ember ezért számomra nem lehet orvvadász, csak orvmadarász, természetromboló, sértő, stb.
Az utóbbi időben igen sok vadászokat ért rágalom, megbélyegzés és előítélet továbgöngyölítését látom abban, hogy megtévesztő meghatározások kerülnek publicitásra.
Érted mire akarok kijukadni? Azt nem szeretem, hogy a vadászati társadalom nyakába varrnak minden élőlény elejtését, befogását, elpusztítását. itt természetvédelmi bűncselekményről van szó, aminek semmi köze a vadászati törvényekhez, rendelkezésekhez, kúltúrához.
Hogy olaszok és egyébb puskás (nem minősítem vadászoknak) egyének védett állatokat pusztítanak nem vadászat, hanem természetkárosítás!
Ha pl. a nyáron te befogsz 60 db kecskebékát, gasztronómiai céllal, az mindegy, hogy saját, vagy üzleti a motiváció, és mivel élő (védett)állatot fogsz be, vagy ejtesz el, ettől még nem orvvadászat, vagy vadászat, hanem természetkárosító bűncselekmény.
A vadászati passzus (ezt ismered te is:)) úgy kezdődik, hogy " a vad elejtésére, befogására irányuló közvetlen, vagy közvetett cselekedet..." És persze meg van határozva a VAD maghatározásának is a köre, mi tartozik ide.
Így a stiglinc és egyéb énekes védett madár nem. Ergó nem lehet valamire vadászni, vagy vadászatot szervezni, rendezni, lebonyolítani, stb. ami nem ebbe a jogkörbe leledzik.
Igaz emberkere is vadásznak és mégsem vadfaj ugye:) tehát amikor embereket bűncselekmény során sörétes fegyverrel mondjuk lemészárolnak, nem az jelenik meg, hogy orvadászat történt xy-ra, hanem gyilkosság. Senkinek sem jut eszében összefüggéseket keresni.
Azt te is beláthatod, hogy az elmúlt pár évben a vadászati társadalmat egyre nagyobb elánnal támadják, kiragadott példákkal.
Nem védek senkit, sőt én is azt állítom, hogy az újgazdagság nagyon felhigította a vadásztársadalmunkat, bár az EU-t nézve ők még rosszabbul állnak, ami nem vigasz ugye.
Mégis úgy érzem, a hazai védett állat és növényfajokra nem a vadászok a legveszélyesebbek, mindig és mindenhol a felelősek.
Én úgy látom, hogy a környezetkárosítók több kárt okoznak bárhol, hiszen ők nem célzott objektumokat, hanem eleve ökölógiai egységeket veszélyeztetnek rombolnak. Szerencsére egyre több napvilágot lát ez a fajta károkozás is, hírformán. sajna a büntetési szankciókról mit sem tudunk. itt van a tegnapi feldobott veszélyes hordók ügye. Kb. egy hétig él, osz jól van, vagy ottt volt az M7-es aszfalt botránya, amikor a dinyési fertő kiemelt védett területére hordták az útépítés alatt a veszélyes hulladéknak számító aszfaltos úttörmeléket. Mi lett belőle? Mi? Meg lettek nevezve a "bűnösök" és elítélve, vagy hogy rekultiválás olyan ütemben és gyorsasággal lezajlott, mint pl. a Citadella-kávézó esetében? Az is két napos hír volt csak, pedig több kárt okoztak, talán nehezen regenerálhatót is, vagy visszafordíthatatlant is.
És tényleg se füle sem farka, se felelőse a dolgoknak, summázva meg inkább egyszerűbb a vadászokat ismét táncba vinni. Mert ugye mint te is írod és maximálisan egyet is értek veled, hogy a jelenség ellen fel kell lépni, el kell ítélni, a büntetést ki kell szabni, stb. Ezt a vadászati bűncselekményeknél minden esetben meg is van szelőztetve a lapokban. ki mit csinált, mennyi a kár, ennyit szabtak ki rá. De a többinél?????????,
Igaz lehet, hogy én vagyok alulinformálva, és nem tudok a környezetkárosító, stb. perek pozitív kimeneteléről.
Tisza károsítással mi a helyzet? Hogy feledésbe merült, pedig egy ország hőzöngöt. Ott is voltak a halakon kívül madarak és emlősök is, mégsem volt orvvadászat-halászat:)
Érzed globális jajomat?:)
Előzmény: Dulifuli (491)
Dulifuli Creative Commons License 2003.01.16 0 0 491
Bocs, de én nem vagyok profi orvvadász, így (néhány pontot kivéve) nem igazán tudom, hogy mi is a bajod az Általad idézett cikkel. Ha ennek állításait meg tudod cáfolni érvekkel, hát tedd meg, de enélkül az írományodnak se füle, se farka.
Ami pedig a védett madarak lelövését illeti, ez bizony létező jelenség, és engem pl. nem csak elszomorít, de fel is háborít. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy minden vadász bűnös, hanem azt, hogy fel kell lépni a jelenség ellen.
Előzmény: sparrowhawk (490)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.16 0 0 490
Tegnap olvastam dizájnos napilapunkban, hogy "vadorzókat fogtak Tatabányán"
No elolvastam a cikket, lévén a legtöbb vadorzós sztorit összefüggésbe hozzák a solymászokkal is, legalábbis fotóilag.
Hát nem. Apró madarászokat fogtak meg asszem vagy 14 embert, aki a cikk szerint "lépes módszerrel" fogták a védett madarakat. lefoglaltak 60 valahány kismadarat a lakáson stiglinseket, sármányokat és "egyébb mezei énekest". A cikk irója totál dilettánságáról tett szert, amikor villogtatni akarta hozzáértését. Elmesélte, hogy vesszőket "csirízzel" kennek be, és erre ráül a kismadár és beleragadva a lába már nem is tud elrepülni:))))))))))
oszt a lakáson csak azért volt ilyen "kevés" lefoglalni való madár, mert a többit biztos eladták már DÍSZÁLLATKERESKEDŐKNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, és persze nem a 10 ezer forintos eszmei árért, hanem a feléért, és a hülyébbek kedvéért oda is irja, hogy 5 ezereért:))))))))
Summa summárom azt írja, hogy 3 évre is bevarhatják a lelketlen "Orvvadászokat"...
Kíváncsi vagyok, hogy vadászbarátom, honi nívós vadászlapunk főszerkesztője és helyettese szó nélkül hagyja, vagy nem ez a vadorzósságot. nem hiszem:))))))
A maiban meg az MME hasonló színvonalú ijeszgetések, hogy egy védet kis állat elpusztításáért akár egy millióra is bekaszlizható az illető, és etessünk, meg 7 ezernél több a taglétszámuk,+ minden. Hmm, és úgy tudtam, hogy az utóbbi időben a kulmináló 5 ezer után a tagság száma zuhanni kezdet...
Hát akkor dícséretes, hogy ennyi madárbarát van, és reméljük ők ugyan úgy etetik és itatják és megfigyelik a madarakat, mint mi. és nem csak befizetve a támogatásokat az MME-be érzik madárbarátnak és védőknek magukat.
ja itt is megint elő jött a lelketlen vadászok állandó felemlegetése, két alkalommal is villog a nyilatkozó a rövid cikkben, hogy az elmúlt két évben több mint 14 ezer védett kismadarat koboztak el, amit a vadászok,olaszok, lőttek le...
Érdekes valahogy a magyar vadász társadalom állandó egrecírozásával palléroznak. Nem tudom miért kell a közvéleményt állandóan a vadászoknak ugrasztani.
Én azért fillére elszámolva azt is megnézném, hogy a természetvédelem, az MME; az álamtól és egyéni adakozóktól kapott pénzekkel hogy gazdálkodott.
Emléxem arra is, amikor a 3 éves Ranch Rowereket lecserélték újakra, 16 milla/ db., mert kaptak támogatást és különben is már kiöregedett alóluk.
Hmm a szaharában 40 éves RR-ok is futnak még... És anno az MME ARO-i is 10 év felett futottak.
Ja!!!!! Az ARO az ARO:))))))
Előzmény: sparrowhawk (489)
sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.15 0 0 489
Szia, képzeld hétfő reggelre -23 volt nálunk!
Kanárid és a többi madárkám, beleértve a kényesnek kikiáltott gyémánt gerlék is tutira bírták a dermesztő fagyot. Igaz magból és tokaszalonnából duplája fogyott, de amikor kisütött a nap úg énekeltek a vadmadarak és a még kint lévő pasztáim, mintha plusz 23 lett volna:)

Nem szoktál fotózni ezeken a börzéken?
És mit takar a kis csodalatinnevű madárka magyarul?
És írjál milyen kis tollas csodáka láttál. ne szerénykedjél itt, jól felcsigázva az embert. Engem főleg a vadmadárszaporítás és keresztezés érdekel. Mik voltak a kinti árak, ez hogy viszonyul a hazaiakéhoz?

Hallom 25.-én Vértesszöllősőn megint lesz valami börze. Epi mondta, ő megy, meg visz verébpapagájaiból eladni.
Idén mikor lesz madárhang verseny és mi a kiírási szabály? Már jól énekelének a pasztáim is, ráadásul szépek is. Egy garnitúra kanárit és pasztát kitudnák állítani 6-8db-os kollekcióban.

Előzmény: canary1 (488)
canary1 Creative Commons License 2003.01.14 0 0 488
Üdv néked Spar!

Neked is nagyon boldog Új évet kívánok!
Hát igen, tudtam, hogy kanáritojóm igen edzett fajta, bár még csak véletlenül sem lakótelepi szegény pára, hisz gazdájával egyetemben egy kertes házban él(t). Ja persze, nálad is kertes kéróban tengeti életét. De mi az hogy tengeti, királyi módon él, hiszen tokaszalonnával tömöd. Nálam zsiradékot csak a kenderből, repcéből, négermagból tudott magának kicsikarni. Bízom azonban benne, hogy a legszebbik vadmadár hímedet fogadja el majd párjául és olyan paszták kelnek tőle, hogy Európa hírűek lesznek.
Január 6-án kint voltam Németországban (Straubingban) egy börzét megtekinteni, hát az valami csuda jó volt. Vetekedett egy magyarországi kiállítás színvonalával. Vettem is egy pár Carduelis magellanicus-t 85 Euró-ért. Nagyon pompás kis madárkák, fiatalok, s csak bízni tudok benne, hogy összeillő párt fognak majd alkotni. Röviden ennyit...

Halihó:

canary1

sparrowhawk Creative Commons License 2003.01.10 0 0 487
BÚÉK neked tzimbora, még nem találkoztun ez új évben:)

Ép' tegnap előtt volt a Deák Jancsi a körzeti tévénkben, egy korábbi, nyári felvételen. Ismerem jól, őrült egy papagájos:)))))
És igen, kékhomlokú mániás, ezek a kedvencei. A filmen is tündéri volt az a 4-5 fióka, amik már anyányiak voltak de úgy cumizták könyörögve a pépet, mint a kisbocik:)

Mozaikod minden lakótelepi tenyésztés ellenére marhára bírja a mínuszokat a kinti volierben!

Képzeld. A kinti volierben kiraktam nyers toka szalonna darabokat az ágrendszerre szúrva, hátha ez is valami segítség a nagy hidegekbe.
És igen drága barátom a kanárik is két pofára ették. Egyedül a gyémánt galambokat nem láttam a díszes kompániában szalonnázni:)
Ne tudd meg ennek hevében milyen éneket vágtak ki a hófúvásban a vad madárkák és paszták!!!!!
Egy családi gyufás doboz nagyságot kb. 30 madár 3-4 nap alatt elpusztít.
Na hallottál már kanárit szalonnáztatni?
vagy én vagyok ebben is az úttörő?
:)))))))

Előzmény: canary1 (486)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!