Hi mindenki...Ha valaki tud valami jó címet amin meg lehet nézni a seymour duncan pickupokat(leírás, adatok, stb...), az please ossza meg velem.Ugyanis le akarom cserélni a meglévő DiMarzio Paf Pro-mat. THANX
nem tudom ismeri-e valaki a NILE zenekart. amerikás halálmetál horda iszonyat durva hangzással. gyors reszelés, gyors szólók, mégis tök tiszta és érthető az egész.
na küldtem a gitárosoknak (Karl&Dallas) emilt, milyen pickupot használnak. pár óra múlva választ is kaptam (ez itthon mennyi időbe telne?):
-------------------------------------------
Hello Richard,
Karl here,
just quickly,
here is what I use-
SIT strings .070 .050 .038 .017 . 012 .010
Dallas is .070 to .013
AEADF#B
I use only Seymour Duncan Invaders / or Duncan Distortion
they are both good, The invaders are perhaps more bottom heavy , I use the
Distortion in a few guitars that need a little help on the top end to cut
through.
Roland Gp-8 for a little bit of Gain , Marshall heads and cabs The sound on the album is a result of 2 and a half days of experimentaion in finding the right mic and the right placement ( we ended up with a VERY expensive large diaphram condenser I think it was a Manley Gold something or other - which was the one that had the nicest articulation and clear warmth.) Hope some of this helps, Karl
-------------------------------------------------
Angelcry úgy látszik igazad van, Seymour lesz a megfejtés, már csak e kettő közül kell választanom.
2 dolog még érdekes:
-itthon melyik a legvastagabb húr amit lehet kapni? én .056-nál nem láttam vastagabbat.
-miféle hülye hangolást használnak ezek?
Szerintem ez is használható, akarom mondani brutál jó. A hangzás és a téma is. Venném meg ha kiadnád a zenéid. A többi nótában milyen effektet használtál?
Mit szimulált a POD a kiséretben? Tetszik ahogy morog. Az Iban ez?
Üdv néktek mániás gitárosok! Nekem is van ám egy gitárom, de szeretnék tőle megszabadulni. Csak azért, hogy egy jobbat vehessek. Ami eladó: Fender Stratocaster, fekete, szép állapotban, meglepően jó hangú, de mexikói a drága, így akit érdekel, az bazi olcsón hozzájuthat. A bazi olcsó: kerek 100 ezer forint. Amit szertnék helyette: nem mondom meg, mert már eltették nekem, és ha meglesz, úgyis erről fogtok olvasni egy csomót.
A Yamaha Stomp borzasztoan gyenge.
A Zoom -ot nem ismerem, de az eddigi hangminosegit ismerve nem valoszinu, hogy jot alkottak volna (bocs az eloiteletekert).
A J-Sation szerintem eleg vekonyhangu, noha nehany sound egesz jo benne, de nem a rock hangzasra valo.
A Vamp szinten nem tokeletes. Kb a J-Station-nel egy szintu.
A Line6 POD, mar egesz hasznalhato. Nem ugy szol mint egy REctro a valosagban, de jobb mint egy amatorul bemikrofonozott MesaBoogie.
A Line6 XT a Line6 Vetta-bol szarmazik. A Vetta a legujabb fejlesztesuk.
Eddig csak a Vettat eloben hallottam, ami a Line6 weboldalan levo hangmintakat illetei az alapjan nem vennem. Valoszinu jobban szol mint a POD, de joval dragabb is.
Ne felejtsd ki a sorbal a Digitech GNX sorozatot. Azoknak is eleg jo a szimulacios reszuk.
Pyra: nem tudtalak elérni telefonon, mert épp most akarok csinálni egy giga összeröffenést pár gitárossal, szal kellene vagy 3 óra valamelyik nap a szándcsekkben. (erősen mostanában). Gondoltam hogy írok is hátha előbb nézed meg a levelet :)
Még egy kérdés a többiekhez:
A V-amp-ot eléggé leszóltátok.
Melyik a jobb:
(erősítő, hangfal szimulátor dolog)
- POD 2.0, XT
- V-amp 2
- Yamaha DG-stopm
- Zoom PS-02
- Johnson J-station
- Mesa boogie amp-simulator
(na jó az utolsó kivételével) :)
szóval a Selectet én dícsértem nem te, arra hivatkozva hogy szerintem jobb mint amit a középkategóriás gitárokba általában raknak (már metálzenére).
azt írtad hogy a DD hangja jobban függ a fától, azért kerestem ki miből van a cuccom és kérdeztem hogy ez most jó-e nekem, mert semmi tapasztalatom ilyen téren (meg pickup téren se). szóval csak nem akarok sokat szarakodni pickup-cserélgetéssel, hanem egyből az ilyen zenére legjobbat akarom.
ui rétegelt lemez: már nem tudom kitől hallottam, de szerinte a Bartolini pickup olyan, hogy akkor is ugyanúgy szól ha egy seprűnyélre szereled.
Udv! Megint én. Felteszem megint a nagy kérdésem, tán most észreveszi valaki:
Szerintetek megér egy használt (de jó állapotban levő), Laney 50W-os combo 63000-et?Esetleg mit javasolnátok ebben a kategóriában?(ami olcsóbb, jobb stb.)
Háááát... most ezt részben nem értettem,vagy mi.
Selectet én egy szóval sem mondtam hogy jó :)
Ja meg nem azt akarom mindenkinek mondani, hogy vegyen egy farostlemez gitárt vagy az otthoni nagyszekrényb?l faragjon magának és tegyen bele egy EMG-t.. én mindenféle EMG-nek ellenállok,de most lesz valami mestergitárom vagy mim,abban EMG81 van,nagy bánatomra, úgyhogy ezúton árura is bocsájtom, TEHÁT ELADÓ EGY EMG 81 MINDENNEL 20.000-ért, vagy cserélném SEYMOUR DUNCAN hangszed?re (humbuckerre ezen belül bármire) csak jó legyen :)
DD szerintem jól fog benne szólni (ha azt teszel bele) Juhar hegyek,az jó :) Rétegelt lemez gitárban lehet hogy nem lesz annyi mélye,vagy zajérzékeny lesz meg ilyenek.
az enyém elől-hátul satus úgyhogy annyira nem hangolódik.
Angelcry:ja utánanéztem a neten, annyira nem dícsérik a Select hangját, többen Duncanre cserélték ki.
megnéztem a gityó faanyagait:
test kaliforniai juhar
nyak kanadai juhar
fogólap indiai rózsafa
na most, lehet azt tudni mennyivel lesz ebben a Duncan Distortion-nak más hangja mintha egy rétegelt lemez gitárba lenne belerakva?mert azt mondod a Selectnél ez nem számít.
Komolyra fordítva a szót:
Költözés meg egyéb hasonló okok miatt eladók az alábbi cuccok:
- (az alább emlegetett) Digitech Studio 100-as multieffekt (rack-es, kétutas, 99 gyári, 99 saját effekt-tel, pedálozható, stb.)
- 200-as PROEL hangfalpár (hátra keskenyített => monitorként is használható, én stúdiómonitornak használtam, mert nagyon tiszta a hangja és szépek a magasai)
- 2x200-as Fox végfok
- Roland U-110-es hangmodul (99 general midi hangszer, 4 kártyahellyel bővíthető, 16 midi csatornát fogad max.)
Van egy 12 csatornás rackes Roland keverőm is, de az nagyon a szívemhez nőtt, attól nem szívesen válnék meg, de ha valaki nagyon gazdag, megpróbálkozhat meggyőzni... :))