Az hogy új kocsiknál hogy van a bekötés az itt nem számít. Az utólag felszereltekre van szigorúan előírva, hogy milyen méreteket és elektromos bekötést kell alkalmazni.
Vannak vizsgahelyek ahol kevésbé foglalkoznak a pontos felhelyezéssel de pld nálunk kivágnak vele mint a macskát ..... ha nem jók a méretezések vagy az elektromos bekötés.
Az elhelyezés lehet jó, nem tudom így pontosan megítélni. Viszont az utólagos drl, csak önmagában világíthat. Sem a helyzetjelzővel, sem a tompítottal...
Igen szabálytalan volt még akkor. De mint próba lett felrakva. Tetszett a dolog és a rendes bekötés előtt gondoltam lefestem az üveg azon részét ahol a foncsor látszott. Sajna valami leverte az asztalról és elpattant a műanyag. Így már nem volt kedvem visszaépíteni. És nem menetfény hanem helyzetjelzők :) De természetesen ahogy engedik a lehetőségeim veszek egyet. Amúgy volt szerencsém megnézni egy "e" jelzéssel eltátott led menetfényt. Nem csak a doboza de az "elektronikája" is teljesen megegyezett a piacon vettel. Piaci 2000Ft a boltban már 8000Ft volt ugyan az. És bevált a dolog. Elég feltűnő volt éjszaka is. nem akartak lepiszkálni az útról meg azt hitték valami drága nagy autó vagyok :D Látom jól ismered az útvonalat. Bár nem messze laksz tőlem tudom. Nincs egyedi jelzése a kocsidnak? Hátha meglátnálak egyszer? Ízlések és pofonok. Bár ahogy kinézett attól sokkalta szebb lett. Nem csak az eleje lett lefújva. Az oldala és a hátsó része is. Igaz ott csak a dekorok lettek színesítve.
Hali! Az első képen(Szörény- Kétújfalu között;-)) van menetfény, de a zádori képeknél már nincs. Az miért van? Egyébként nekem a festett lökös nem tetszik... :-(
Szétkaptam a jobb hátsó ajtó központi-zár motort mert baszakodott és azt sikerült életre kelteni, viszont a külső kilincs rudazat tartó kis pöcök eltört ami nyitja zárat. Tudna valaki segíteni, hol lehet olyan műanyagot kapni?
Igen, egy kis nyomtatott áramkör van a kulcsban, rajta az immo transzponder csippel, és a központi zár rádiós ic-jével. A baj csak az, hogy egyet kaptam, amit beletettem az egyik saját kulcsomba, így indul az autó müködik a központi zár és nem kellett cserélnem a zárakat, gyujtáskapcsoló betétet. Ott van a másik kulcsom amit visziknt nem ismer az immo és megtanitani sem lehet neki, a módszer az, hogy a működő kulcsot klonozzák igy lesz két egyforma kulcs de sokallom érte a 25-30 ezret... De már puhulok....
Milyen kulcsod van neked? Nekem van egy sima ic vagy mifene benne. Kikaptam simán a helyéről és ha kell máris rakom be egy másik házba ami a kulcs megvan és annyi.
Igen, motorvezérlöt kellett cserélnem.. Ugyanilyen hibákat produkált az autó, egészen odáig, hogy már csak néhány száz métert kellett mennem, hogy elkezdjen csörögni, begyulladtak a lámpák és utána már nem sokkal le is állt. Rámeröszakoltak elöször egy nyomásszabályzó szelepet, semmit sem javult, sok kínlódás után belevittek egy szivattyú felújitásba pedig tudtam, hogy az nem lehet, a befecsik hibátlannak bizonyultak, végül egy softverfrissitést is feltóltak bár kézzel-lábbal tiltakoztam. Innentől már használhatatlan volt, azt mondták itt a vége. Ekkor gondoltam ugy, miután megláttam hogy a vezérlő nevetséges áron kapható, még ennyit adok neki. Csere után minden hiba elmúlt azóta már mentem vagy nyolcezer km.-t.
Megvan a régi uch és szivesen összehoznám az új vezérlővel mert csak egy kulcsot kaptam az cseréhez, és sajnáltam még huszonezret rákölteni pótkulcs beszerzésre. Azt mondták, hogy nem lehet összepárositani az immo miatt. Ki lehet venni belöle az immot de az is többe kerül mint amennyit megér nekem. Ha nem nagy macera megpróbálnám visszatenni a régi uch-t meglenne a két kulcsom.
A frász tör ki mindig, hogy elhagyom valahogy ezt az egyet...
Nem bontottad meg a leragasztott erzekelot, nem ment bele viz, pára?
Nem neztem meg hogyan mukodik a vizerzekeles nalad, de szerintem, ha vizmentes a csati, akkor a lampa elektromos hibat jelez, erdemes lenne valodi kiolvasot felkeresned.
Mi lenne ha probabol most kifogyasztanad a go.t jobban es tankolnal mas kuton?
A keményen csattogó, éles kopogó hang az befecskendezési hiba. ( régi dízeleknél, amikor a befecskendezési nyomást állítottuk be és a hézagoló lemezekből "kicsit Többet" rakott be a mester, akkor szóltak úgy a porlasztók, ilyen előfordul a CR dízelekkel is, csak ott nem a lemezek az oka ) Olyankor nem szokott egy fekete füstpamacsot az aszfaltra rakni ? A szivattyú is volt javítva ? Ki lett tisztítva a tank és a rendszer ? Tudom, hogy már kérdezték, de nem láttam a választ, vagy elkerülte a figyelmemet.
A vizes kérdés gyorsan megoldódik, mert hogy nincs a gázolajszűrűn csatlakozás.Megtaláltam a csatlakozót külön leragasztva.Gondolom a szerelőm nem olyat rendelt, és megoldott a kérdést ennyivel :(
Amit észre vettem hogy mikor jön elő a hibakód.
Normál tempóval megyek a városban, le veszem a gázról a lábam, és akkor ahogy csökken a fordulat, akkor lesz a motornak egy kicsit "kattogósabb,hörgősebb" hangja.
Leengeded, üvegbe, vagy áttöltöd abba, majd vársz pár órát, így néz majd ki ha vizes. ( mielőtt beszólnának, tudom nem go és víz a képen, de nem találtam olyat )
Agipot használtam kb 8 évig megvette a mol, így soha nem tankoltam utána ott, sem molon, OMW-t hajtok ezért szintén csak prémium, mindkét helyen.
Van kapcsolatom az ügyben ezért tudom, hogy a Agip és utóbbi külföldi előállítású.