Keresés

Részletes keresés

Lunas Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3647

:-) Gondolom ezt kérded:

"Nos segítek neki, ha tudok, de meg kell értenie, hogy én Alfred Adler tanításait követem. Szerinte Freud szexmániákus volt és én hajlok arra, hogy egyet értsek vele. ... "

Itt Freud pszichoszexuális elméletére utal, Freudnak ez az elmélete meghatározó mai napig a pszichológiában és sokan egyetértenek vele, sokan ellenzik.

Itt olvashatsz róla:

http://www.szexhelp.hu/honapt/archivum/2000/200011.htm

Adler:

http://elvers.stjoe.udayton.edu/history/people/Adler.html

De itt találsz linkeket, ha érdekel a téma:

http://pszichoanalizis.lap.hu/#b14448976

Egy egész halmaz link van Adlerről.

DKSKfan Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3646

Úgy is kérdezhetném, hogy Lavender kinek a tanításait követi.

A legfőbb tézis talán egy kicsit elnagyolt kifejezés. Inkább úgy fogalmaznék, hogy mi az a megállapítás, ami elhangzik ezzel kapcsolatban, és amivel a Lady egyetért?

BlueBird Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3645
Csak az ugrik be, hogy délelőtt ő sem hiszi azt, hogy ő lenne Napóleon : )
Előzmény: DKSKfan (3644)
DKSKfan Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3644

Így van!

Fél adag citromlé, fél adag Cointreau,

és egy NAGY adag GIN!

Új kérdés:

Lady Lavender milyen pszichológiai iskolával ért egyet, és mi ennek a legfőbb tézise?

Enrico-IRR Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3643

:DDD

Kész is van tőle az öreglány.

Előzmény: János66 (3642)
János66 Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3642
Gin citromlé, és narancslikőr (Contreau, Curaso - ezt nem tudom pontosan hogy kell írni -, vagy a bolsevik népi nevén Triple Sec), három egyenlő részben, hivatalosan ez a White Lady. Persze Lady Levender módosított a recepten, mégpedig a gin javára a citromlé ellenében.
Előzmény: DKSKfan (3640)
PéZsé Creative Commons License 2005.03.28 0 0 3641

Nem köszi a nagyját azért értem...:o)

A koktélban van gin meg citromlé és mégvalami de arra nememlékszem!

Előzmény: DKSKfan (3640)
DKSKfan Creative Commons License 2005.03.28 0 0 3640

PéZsé: csak tudni szeretnéd, mit jelent a főcímdal, vagy szakszerű, irodalmi fordítást szeretnél, mondjuk hogy rímeljen is?

Kérdés:

Miből áll Lady Lavender White Lady koktélja?

FcS Creative Commons License 2005.03.26 0 0 3639
Nem is emlékszem, mikor sajátítottam el utoljára akkordokat...:PP

FcS
Előzmény: FcS (3638)
FcS Creative Commons License 2005.03.26 0 0 3638
Az finom lesz...:))

FcS
Előzmény: PéZsé (3637)
PéZsé Creative Commons License 2005.03.26 0 0 3637

Köszönöm!

Mostmár csak az akkordokat kell elsajátitanom...:o)

Előzmény: döbrögi (3635)
The Rambler Creative Commons License 2005.03.26 0 0 3636
szia!

érdekelne az a bizonyos logó eltávolitó vDubban, sajna még nem jöttem rá, lécci segits

köszi
Előzmény: János66 (3628)
döbrögi Creative Commons License 2005.03.26 0 0 3635
Ain't She Sweet
Words & Music by Jack Yellen & Milton Ager, 1927

Oh ain't she sweet
Well see her walking down that street
Yes I ask you very confidentially
Ain't she sweet?

Oh ain't she nice
Well look her over once or twice
Ain't she nice?

Just cast an eye
In her direction
Oh me oh my
Ain't that perfection?

Oh I repeat
Well don't you think that's kind of neat?
Ain't she sweet?

---
Az első felvétel 1927-ből való, Frank Banta zongorista játszotta. Később sokan feldolgozták, pl. Frank Sinatra, a Beatles stb.
PéZsé Creative Commons License 2005.03.25 0 0 3634

Valaki nem tudná annak a dalnak a szövegét amit James és Miss Poppy együtt

játszanak?

PéZsé Creative Commons License 2005.03.25 0 0 3633

Sziasztok!

Valakinek nincs kedve forditani?

A szöveg:

You Rang,M'Lord?
-----------------

From Mayfair to Park Lane
You will hear the same refrain
At every house again again
You Rang,M'Lord?

Stepping out on the town
The social whirl goes round and round
The rich are up the poor are down
You Rang,M'Lord?

The "bunny hug" at the Shim Sham Club
The charleston at The Ritz
And at the Troc do the "turkey trot"
Give Aunt Maude a athousand fits...

Saucy flappers in cloche hats
Natty chappies in white spats
The upper set is going bats
You Rang,M'Lord?

Enrico-IRR Creative Commons License 2005.03.24 0 0 3632
Személy szerint nagyon örülnék neki. Mr. Stokes
Előzmény: János66 (3623)
Thibi Creative Commons License 2005.03.23 0 0 3631
(a Hallo,Hallo első évad a héten megjelent)
Előzmény: Lunas (3630)
Lunas Creative Commons License 2005.03.23 0 0 3630

Sziasztok!

Hihetetlen ugyan, de csak most leltem rá erre a fórumra, én is régi rajongó vagyok.

A hasonló szakavatott rajongóknak szeretnék a figyelmébe ajánlani valamit. :-) Nos Noel Coward gondolom sokaknak mond "valamit". :-))) A Játékszínben ebben a hónapban kezdték el adni egy darabját. Szerintem ez marha érdekes lehet nekünk a sorozat kedvelőinek a Royal Flush rész után. :-)

Egyébként én is nagyon várnám már a DVD megjelenést, de sajna arra még várnunk kell, hisz még Angliában sem jelent meg. :-( Pedig, nem is értem.

A Hallo, hallo infot köszönöm, figyelni fogom a boltokban, ha tényleg megjelenik itthon is DVDn.

Üdv!

aas Creative Commons License 2005.03.22 0 0 3629

Elnézést egy OFF:

Egy részt úgy kaptam meg, hogy feliratos volt (SRT) és VirtualDub-bal szerettem volna ráégetni, hogy DVD játszón megnézhessem. Mivel a kódolás VBR, ezért össze vissza elcsúszik a kép-hang-felirat. Más járt már így ?

Előzmény: János66 (3628)
János66 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 3628
Időközben találtam egy filtert a virtualdub-hoz, ami eltünteti a logokat, viszonylag homogén hátterek esetén kiváló, sajons pl. egy csipketerítő megzavarja. Egyébként nekem nem a DivX a fontos, hanem az, hogy amikor ezt a sorozatot utoljára adták a Duna TV-n, akkor még elég kevés embernek volt DVD-felvevője, ergo VHS-re vették, aminél a UPC digitális sokkal jobb minőségű, ezért szeretném én ezt használni. Egyébként nekem is megvan VHS-en, illetve átmásoltam DVD-re, de ez még az MSat-ról (emlékszik még valaki ilyen nevű csatornára) lett felvéve kb. 10-éve, és ez sajnos meglátszik rajta. Még gy dolog, a DivX esetén óriási minőségbeli különbség van mondjuk egy 780 kbit/s és egy 1500 kbit/s bitrátájú felvétel esetén. Az előbi mondjuk egy rész kb. 200 MBtye, az utóbi esetén kb. 500 MByte. Valószínűleg a különböző szájtokon, FTP-ken VHS-ből digitalizált és alacsony bitrátájú DivX van. Én elég sokat próbálkoztam a DivX-szel, és 1200-as bitráta fölött a hagyományos TV-n már nem vehető észre különbség mondjuk a gyári DVD-és a DivX között. Elnézést, egy kicsit hosszúra sikerült
Előzmény: Cözi (3626)
Cözi Creative Commons License 2005.03.21 0 0 3627
Off: Egyébként a most a DunaTv-n futó "Igenis, Miniszterelnök úr!" sorozatot nem veszi valaki? Nagyon kéne, nekem is, haveroknak is! Valaki biztos veszi....! :)
Cözi Creative Commons License 2005.03.21 0 0 3626
Ó, ez nagyon jó kis sorozat! Divx-ben megszerezhető sok helyen :) A logo eltűntetésre nem adok túl nagy esélyt, úgyanis ha leveszed a képrészt, alatta értelemszerűen nincs információ. Csak a környező képpontokból lehetne kiszámítani... Az meg szerintem nagyon meglátszana. Bár, ki tudja... :) Azért a végeredményről írjál!
FcS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 3625
krysztasz

Írj a moderátornak, ő ki tudja venni.

FcS
Előzmény: krysztasz (3624)
János66 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 3623
Sziasztok Mylord rajongók! Segítségeteket szeretném kérni.  Nekem veszik fel a Mylordot a Cool-tv ről UPC-direct-tel műholdról digitálisan. Ennek nagyon jó a minősége. Olyan programot keresek, amelyikkel a TV-logot és a kis karikát le tudom szedni. Biztosan létezik ilyen program, már hallottam róla. Ezenkívül a reklámokat természetesen kivágom, ehhez van videoszerkesztő programom, és átkódolom DivX-be, ehhez is van codekem, de ha valaki tud olyan programot, amelyik ezt a három dolgot egyben tudja (logo eltüntetés, reklámok kivágása, DivX kódolas) szóljon. Fizetni nem akarok a programért, ezért elsősorban a freeware programokat keresem, de megoldható a feltört gyári program is (Hogy James-t idézzem: Ne szólj szám, nem fáj fejem!). A DivX-codekem egyébként legális. Természetesen az elkészült anyagot szívesen megosztom a Mylord-klub "tagjaival". Üdv mindenkinek!
FcS Creative Commons License 2005.03.19 0 0 3621
Macimadár

Csak az előtted néggyel korábbi hsz-t olvasd el!:)))

FcS
Előzmény: Macimadár (3619)
belagyi Creative Commons License 2005.03.19 0 0 3620

e-torrents.sytes.net-en most éppen fent van egy verzió..

Előzmény: Macimadár (3619)
Macimadár Creative Commons License 2005.03.19 0 0 3619

Sziasztok!

Én új vagyok a fórumon és sajnos nem tudtam minden levelet visszamenőleg elolvasni, de biztos tud valaki segíteni. Szeretném megszerezni a Csengetett, Mylord? sorozat összes epizódját DVD vagy VideoCD formátumban. Van esetleg valaki, aki tud ebben segíteni?

Köszi előre is.

ufuufu Creative Commons License 2005.03.18 0 0 3618
Csatlakozom!

Köszi Zeg!
Nagyon szép munka!
Előzmény: zeg4 (3615)
Dzseff Creative Commons License 2005.03.12 0 0 3617

Hallott-e már valaki az Oh, Doctor Beeching c. sorozatról? Az alkotó- (Roy Gould, David Croft), és szereplőgárda (Paul Shane, Su Pollard, Jeffrey Holland, Barbara New, Perry Benson) szinte ugyanaz, mint a Mylord esetében. Egy vasútállomáson játszódik a történet, '95-ben kezdték forgatni, 19 (egyenként 30 perces) epizódból áll, és tudtommal itthon még nem adták sehol.

A sorozat adatlapja itt megtalálható:

http://www.bbc.co.uk/comedy/guide/articles/o/ohdoctorbeeching_1299002394.shtml

PéZsé Creative Commons License 2005.03.07 0 0 3616

Tényleg jó,megérte amugy meg rég röhögtem ennyit!

Köszi Zeg!

Előzmény: zeg4 (3615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!