"Nos segítek neki, ha tudok, de meg kell értenie, hogy én Alfred Adler tanításait követem. Szerinte Freud szexmániákus volt és én hajlok arra, hogy egyet értsek vele. ... "
Itt Freud pszichoszexuális elméletére utal, Freudnak ez az elmélete meghatározó mai napig a pszichológiában és sokan egyetértenek vele, sokan ellenzik.
Úgy is kérdezhetném, hogy Lavender kinek a tanításait követi.
A legfőbb tézis talán egy kicsit elnagyolt kifejezés. Inkább úgy fogalmaznék, hogy mi az a megállapítás, ami elhangzik ezzel kapcsolatban, és amivel a Lady egyetért?
Gin citromlé, és narancslikőr (Contreau, Curaso - ezt nem tudom pontosan hogy kell írni -, vagy a bolsevik népi nevén Triple Sec), három egyenlő részben, hivatalosan ez a White Lady. Persze Lady Levender módosított a recepten, mégpedig a gin javára a citromlé ellenében.
Hihetetlen ugyan, de csak most leltem rá erre a fórumra, én is régi rajongó vagyok.
A hasonló szakavatott rajongóknak szeretnék a figyelmébe ajánlani valamit. :-) Nos Noel Coward gondolom sokaknak mond "valamit". :-))) A Játékszínben ebben a hónapban kezdték el adni egy darabját. Szerintem ez marha érdekes lehet nekünk a sorozat kedvelőinek a Royal Flush rész után. :-)
Egyébként én is nagyon várnám már a DVD megjelenést, de sajna arra még várnunk kell, hisz még Angliában sem jelent meg. :-( Pedig, nem is értem.
A Hallo, hallo infot köszönöm, figyelni fogom a boltokban, ha tényleg megjelenik itthon is DVDn.
Egy részt úgy kaptam meg, hogy feliratos volt (SRT) és VirtualDub-bal szerettem volna ráégetni, hogy DVD játszón megnézhessem. Mivel a kódolás VBR, ezért össze vissza elcsúszik a kép-hang-felirat. Más járt már így ?
Időközben találtam egy filtert a virtualdub-hoz, ami eltünteti a logokat, viszonylag homogén hátterek esetén kiváló, sajons pl. egy csipketerítő megzavarja. Egyébként nekem nem a DivX a fontos, hanem az, hogy amikor ezt a sorozatot utoljára adták a Duna TV-n, akkor még elég kevés embernek volt DVD-felvevője, ergo VHS-re vették, aminél a UPC digitális sokkal jobb minőségű, ezért szeretném én ezt használni. Egyébként nekem is megvan VHS-en, illetve átmásoltam DVD-re, de ez még az MSat-ról (emlékszik még valaki ilyen nevű csatornára) lett felvéve kb. 10-éve, és ez sajnos meglátszik rajta. Még gy dolog, a DivX esetén óriási minőségbeli különbség van mondjuk egy 780 kbit/s és egy 1500 kbit/s bitrátájú felvétel esetén. Az előbi mondjuk egy rész kb. 200 MBtye, az utóbi esetén kb. 500 MByte. Valószínűleg a különböző szájtokon, FTP-ken VHS-ből digitalizált és alacsony bitrátájú DivX van. Én elég sokat próbálkoztam a DivX-szel, és 1200-as bitráta fölött a hagyományos TV-n már nem vehető észre különbség mondjuk a gyári DVD-és a DivX között. Elnézést, egy kicsit hosszúra sikerült
Off:
Egyébként a most a DunaTv-n futó "Igenis, Miniszterelnök úr!" sorozatot nem veszi valaki? Nagyon kéne, nekem is, haveroknak is!
Valaki biztos veszi....! :)
Ó, ez nagyon jó kis sorozat! Divx-ben megszerezhető sok helyen :)
A logo eltűntetésre nem adok túl nagy esélyt, úgyanis ha leveszed a képrészt, alatta értelemszerűen nincs információ. Csak a környező képpontokból lehetne kiszámítani... Az meg szerintem nagyon meglátszana. Bár, ki tudja... :)
Azért a végeredményről írjál!
Sziasztok Mylord rajongók! Segítségeteket szeretném kérni. Nekem veszik fel a Mylordot a Cool-tv ről UPC-direct-tel műholdról digitálisan. Ennek nagyon jó a minősége. Olyan programot keresek, amelyikkel a TV-logot és a kis karikát le tudom szedni. Biztosan létezik ilyen program, már hallottam róla. Ezenkívül a reklámokat természetesen kivágom, ehhez van videoszerkesztő programom, és átkódolom DivX-be, ehhez is van codekem, de ha valaki tud olyan programot, amelyik ezt a három dolgot egyben tudja (logo eltüntetés, reklámok kivágása, DivX kódolas) szóljon. Fizetni nem akarok a programért, ezért elsősorban a freeware programokat keresem, de megoldható a feltört gyári program is (Hogy James-t idézzem: Ne szólj szám, nem fáj fejem!). A DivX-codekem egyébként legális. Természetesen az elkészült anyagot szívesen megosztom a Mylord-klub "tagjaival". Üdv mindenkinek!
Én új vagyok a fórumon és sajnos nem tudtam minden levelet visszamenőleg elolvasni, de biztos tud valaki segíteni. Szeretném megszerezni a Csengetett, Mylord? sorozat összes epizódját DVD vagy VideoCD formátumban. Van esetleg valaki, aki tud ebben segíteni?
Hallott-e már valaki az Oh, Doctor Beeching c. sorozatról? Az alkotó- (Roy Gould, David Croft), és szereplőgárda (Paul Shane, Su Pollard, Jeffrey Holland, Barbara New, Perry Benson) szinte ugyanaz, mint a Mylord esetében. Egy vasútállomáson játszódik a történet, '95-ben kezdték forgatni, 19 (egyenként 30 perces) epizódból áll, és tudtommal itthon még nem adták sehol.