Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.23 0 0 35
Kedves AliceCsodaországban (és Skorpió)

Csak emlékeztetőül:

"Sok értelmetlenség csak a nemzetet megalapító atyák játékosságának bűne volt.

Az értelmetlenségek egy része azonban gonoszság volt, mert nagy bűnöket rejtett magában.

…

1492

A tanítók azt mondták a gyermekeknek, hogy a földrészüket ekkor fedezték fel az emberi lények. A valóságban 1492-ben már emberi lények milliói éltek tartalmas és fantáziadús életet a földrészen. 1492 csak az az év volt, amikor a tengeri rablók elkezdték becsapni, kirabolni és megölni őket.

Itt jött a másik gonosz értelmetlenség, amit a gyermekeiknek tanítottak: hogy végül a tengeri rablók létrehoztak egy új államhatalmat, amely a szabadság világító fáklyája lett minden emberi lény szemében.

A valóságban azok a tengeri rablók, akiknek a legtöbb közük volt az új államhatalom létrehozásához, rabszolgákat tartottak. Az emberi lényeket gépek helyett használták, még a rabszolgaság megszűnése után is, ami igen zavarbaejtő volt…"

Folytassam???

AAAaaa Creative Commons License 2003.04.23 0 0 32
Melyik a szalka es melyik a gerenda? :))))

Bar a topik nem a magyar demokraciarol szol, de ha osszehasonlitjuk vele akkor szerintem mind a ketto tavol van attol, amit en demokracianak hivok es attol is hogy ezt probalja exportalni mas orszagokba (Magyarorszagnak annyi elonye van, hogy nem probalja a sajat 'demokraciajat' mas orszagoknak atadni)

Előzmény: Skorpió (31)
Skorpió Creative Commons License 2003.04.23 0 0 31
A szalka meg a gerenda tipikus esete. Azt termeszetesen senki sem gondolja, hogy Kolombussal megjött a demokracia es szabadsag is.
Előzmény: AAAaaa (24)
csudálatos manó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 30
Alice!
Szerintem te szorongatod a szarva közt a tökét.:-)
Előzmény: AliceCsodaországban (28)
AAAaaa Creative Commons License 2003.04.23 0 0 29
Tehat az USA-nak nem kellene tenni semmit a novekvo amerika ellenesseg ellen? (Sot talan az a cel hogy minel tobben lassak negativen?)
Előzmény: AliceCsodaországban (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.23 0 0 28
Hát ez az, megragadtad szarva közt a tőgyét.
Te ezt hiszed, én meg nem ezt hiszam, ennyi.
Előzmény: AAAaaa (26)
csudálatos manó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 27
Az meg, hogy kiírtottak egy kontinensnyi népet az indiánokat, tényleg predesztinálja amerikát mint a demokrácia szülőanyját.
Előzmény: Törölt nick (22)
AAAaaa Creative Commons License 2003.04.23 0 0 26
Alice! Szerinted nem kellene valamit tenni az USA-nak a novekvo Amerika ellenesseg ellen?
Nekem az az erzesem, hogy az amerikaiak (es amerika-baratok) azt hiszik, hogy aki nem szereti oket az ellenseg es csak egy megoldas van ellenuk.
Előzmény: AliceCsodaországban (14)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.23 0 0 25
Hehe...:-)))
Éppenséggel válaszolhatok, úgy látom én többet forgatom a Demokrata c. újságot mint te. Éppen az Észak-Dél ellentétről volt szó a legutóbbi számban. Az északiak és a déliek közti eszmei ellentét éppen onnan eredt (írta a Demo), hogy míg az északiak a kulturálatlan és nyers suttyók voltak, a déliek EURÓPA MEGHOSSZABBÍTOTT RÉSZE voltak! Rabszolgaság ide vagy oda. Aztán a suttyó északi jenkik legyőzték a művelt és előkelő délieket, felszabadították a rabszolgákat, és megalkották az emberi jogok deklarációját... stb.

(Amúgy fiatalkorom kedvenc regénye az Elfújta a szél volt, meg a filmis megvan nekem videjón, néha agypihentetésként megnézem, csak éppen a dolgok messziről nézvést máshogyan festenek!)

AAAaaa Creative Commons License 2003.04.23 0 0 24
Se Magyarorszag se Amerika nem oshazaja a demokracianak.
Igy jo?
Előzmény: Skorpió (23)
Skorpió Creative Commons License 2003.04.23 0 0 23
Most arrol szolj, hogy mikor lesz Magyarorszagon cigany hadugyminiszter? (Ha erted a parhuzamot)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.23 0 0 22
Kedves AliceCsodaországban!

"Azért szeretem az USÁ-t [...] mert ez a kontinens a demokrácia és a szabadság őshazája, minden demokrácia innen ered."

Hallottál már a rabszolgaság intézményéről, az apartheidről (az 1960-as évek végéig), az indiánok elleni genocidiumról?

Informálódj!

Skorpió Creative Commons License 2003.04.23 0 0 21
Az USA haromszaz ev alatt a semmiböl letrehozta a vilag legfejlettebb, legszabadabb orszagat. Ezidö alatt lepipalta a legalabb haromezer eves europai, a hat-nyolcezer eves tavolkeleti tarsadalmakat.
Persze hogy emiatt sokan utaljak, de magukra vessenek. Savanyu a szölö.

a topicnyitohoz:
1. nem igaz
2. igaza volt
3. eleg baj ez, de (mar) a franciak es a nemetek is elismerik a jogossagat
4. meg lehet. A terrosistakat viszont Irak tamogatta.
5,6,7. marhasag
8. a civil aldozatok szama kevesebb(!) volt, mint egy haboru nelkuli ugyanilyen hosszu idöszakban Szaddam alatt.
9. nyilvan nem veletlenul. Pl. utana lehet nezni, hogy kik szegtek meg az embargot.
10. mas tema

Kulpolitikajaban nem a humanum, hanem a gazdasagi es politikai erdekek jatszanak szerepet. S ez sokszor ellenkezik az erkolccsel, a humanummal, s mind azokkal, amit az USA nagy hangon hirdetni szokott.
Na ezt kene bövebben kifejtened....

Előzmény: ned kelly (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.23 0 0 20
Kedves Derek!

"ami jo az USA-nak az jo a vilagnak is."

Ez is egy világnézet...

Előzmény: Derek (1)
Szentendre_22 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 19
kicsit kelekótyák. épp ma hallottam, hogy milyen az amerikai stílusú öregség: rikító zöld cíp?, további rikító ruhák, baseball sapka hátra fordítva stb:-)))))
Előzmény: Tamás (18)
Tamás Creative Commons License 2003.04.23 0 0 18
Azért szeretem az USÁ-t ... mert ez a kontinens a demokrácia és a szabadság őshazája, minden demokrácia innen ered.

nananaNaNANANANAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAA

Bocs, de ez fájt.

Nils Holgersson Creative Commons License 2003.04.23 0 0 17
Továbbá azért is szeretem, mert befogadott 200 magyar menekültet 56 után, és az önjelölt, a világra veszélyes diktátorok már nem érezhetik magukat biztonságban.
Előzmény: Nils Holgersson (16)
Nils Holgersson Creative Commons License 2003.04.23 0 0 16
Szeretem az USA-t, hogy segitségével,a II. vh-ban le lehetett győzni a fasiszta Németországot. Szeretem a háború utáni magatartásáét, a Marshall terv miatt, a hidegháború megnyeréséért.
Szeretem, mert eltakaritotta a Szaddam rezsimet.
Andras-Ferenc Creative Commons License 2003.04.23 0 0 15
Csak egy picinyke lazán a témához kapcsolódó történelemóra. Klikk alább.
http://www.usembassy.hu/bandh.htm
Üdv mindekinek.
www.andrasek.hu
Előzmény: ned kelly (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.23 0 0 14
Azért szeretem az USÁ-t (nem Bust! ugyanis elnökök jönnek-mennek, és ez is jó benne!) mert ez a kontinens a demokrácia és a szabadság őshazája, minden demokrácia innen ered. Meg még azért is szeretem, mert minden köpködés ellenére magára vállalta a világcsendőr szerepét - igen éppen ezért! és nekem nem kell attól félnem, hogy Kína vagy a FÁK törekedhet egyenlőre erre a szerepre. (Mert a FÁK-ot -lánynevén SZU kipróbáltam ám, többet nem kell, egy szavukat sem hiszem el még akkor sem ha kérdeznek. Kínáról meg hadd ne beszéljek...) Meg azért is szeretem, mert nem maradnak ott 40 évig, ahol katonai segitséget nyujtottak. Busról vitatkozhatunk, nemigen szeretem ezt a majmot, én Al Gore-nak drukkoltam.
Előzmény: ned kelly (12)
csudálatos manó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 13
Akkor miért nem mész oda? Vissza se gyere!
Előzmény: AliceCsodaországban (7)
ned kelly Creative Commons License 2003.04.23 0 0 12
Jajj, Alice, ne hari, de elfelejtettem valamit Toled megkerdezni. Sok topic-ban mar kifejtettek, miert nem szeretik az US-t, vagy annak a poltikajat. Megtenned, hogy elmondanad nekem, miert szereted az USA-t? Vagy csak ugy szereted? Szerelem, elso latasra? De ha megis el tudnad mondani, sokat segitenel ezzel... Koszi elore is;-)))pusza
ned kelly Creative Commons License 2003.04.23 0 0 11
Alice, szeresd, jogod van hozza. De.... Csak egy van ezen a vilagon tokeletes, s az az Ur.
Szoval a nagy USA sem hibatlan, illetve nem is az USA, hanem a politikusai. Volt mar nehany csapnivalo elnokuk, de Bush a non plus ultra.
kaleb Creative Commons License 2003.04.23 0 0 10
Szeretem az USA-t. Vagy csak szerettem?

A Bush féle csapatot ki nem állhatom. Szégyenletes, undorító társaság. És még a bagdadi múzeummal sem számoltak el. Ami pedig nekem fontos. Mer Irakot is szeretem és Szíria is vonz. Barátaim vannak arra.

Persze Izraelt is szeretem. Meg Gdanskot és Torunt. És a Balatont meg Lajosmizsét, és a magyar ALföldet. Továbbá Erdélyt. Mindezeket, együtt. Talán szabad. De ismétlem: Busht nem szeretem. De szeretem azokat az amerikaiakat, akik velem együtt - hasonló meggondolások alapján - nem szeretik Busht. Pl. A NOIN aláíróit.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.23 0 0 7
Én barátja vagyok az USÁ-nak, mondhattok amit akartok.
ned kelly Creative Commons License 2003.04.23 0 0 6
Tudom, hogy megdolgoztok erte, nyugi. Ezt honnan gondolod, hogy ami a US-nek jo, az a vilagnak is?
Ezzel egyetert pl. Putyn, vagy Shirac esetleg Schroder is? Megforditom, ami az USA-nak jo, egyaltalan nem biztos, hogy jo a vilagnak.
Előzmény: Derek (1)
ned kelly Creative Commons License 2003.04.23 0 0 5
Nem vedek en senkit, csak tenyeket irtam le. Ahelyett, hogy valaszolnatok, mellebeszeltek, mindenfele hulyeseget. Soha nem voltam parttag, s pont a kommunizmus elol jottem el Ausztraliaba. Nem duhongok s nem is szidom az USA-t. De azert mar szabad legyen eldontenem, hogy szeretem-e az USA politikajat vagy sem. Itt, Ausztraliaban a lakossag 70%-a haboru ellen van, volt. Nyilasok? Esetleg kommunistak ok is? Vagy oroszberencek? Ja, es a Franciak, ok is nyilasok ugye? Lasd be, hogy nincs igazad. Pl. az egyik helyi ujsagban
(biztos nyilas vagy komcsi ujsag, igaz?) lekozoltek a fenykepeket, hogy minden miniszteriumot lebombaztak, az olajugyit egy karcolas sem erte. Milyen ugyesek ezek az amcsik))) Hiaba, a technika, a smart bombs, meg a tobbi csodas fegyver. Szoval ervelj koma, es ne hulyesegeket irj.
Előzmény: Törölt nick (2)
alfredoo Creative Commons License 2003.04.22 0 0 4
palozc

es ha az usa kezeben lesz az olaj akkor ki fogja finanszirozni az usa ellenes arabbarat beirokat?

ki fogja finanszirozni az onfelrobbantasokat?

lehet hogy valahol jo helyen kapisgal az usa a terrorizmus elleni harcban a csapok (olaj es penz) elzarasaval?

szaud arabia nem tud igazabol finanszirozni mert a bankrendszeren atfutnak ezek a penzek. a bankrendszeren az a penz is atfut ami penzt kivesznek a bankbol. a bankrendszeren atfuto penznek nyoma van. amilyen penznek nyoma van, szaga van. en mindenesetre arra szamitok hogy a onterrorista akciok meglehetosen visszaszorulnak.

latvanyosan elmaradtak az onterrorista akciok az amerikai hadsereg iraki jelenlete ellen is. pedig nagy volt a pofa. persze a pofa mindig nagy.

viszont onfelrobbantok nincsenek. csak gyarilag gyartott onfelrobbanto mellenyek. lehet hogy indiaban vagy kinaban gyartjak az onfelrobbanto mellenyeket nagyuzemileg?

Előzmény: Törölt nick (2)
Derek Creative Commons License 2003.04.22 0 0 1
"Sokan kozuletek ott elnek, s elvezik ennek a gazdasagilag es tarsadalmilag nagyon fejlett orszagnak a lehetosegeit"

Nem csak elvezzuk,hanem kutya kemenyen meg is dolgozunk erte.

"Kulpolitikajaban nem a humanum, hanem a gazdasagi es politikai erdekek jatszanak szerepet"

Persze, de ami jo az USA-nak az jo a vilagnak is.
Lsd Zala es a Maort.A tobbi font fust es suket duma.

Előzmény: ned kelly (-)
Infantrio Ficcer Creative Commons License 2003.04.22 0 0 0
Az USÁ-ban alig több, mint 0 barát van, az 1 túlnyomórészt protestáns ország. /HAGYJATOK A MEXIKÓIAKKAL!!! :)/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!