Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2019.01.16 0 0 119

Masoknak info lehet.

A Curve-hoz a Revolut es a BB UPC kartyat moge tudtam rendelni. A Revolut eloszor felfuggesztette a kartyat, majd az alkalmayasban meg kellett erositeni, hogy en hasznaltam es megegyszer nekifutni. A Revolut kartyanal nem kellet kod, ket masfele verifikacios modot ajanlott fel. A egyiket talalomra kivalasztottam es rendben volt. Gondolom ez valamilyen formaban benne van a rendszerben es valami egyszerubb modon tortenik az ellenorzes

Az Erste Max kartyat egyelore nem tudtam hozzarendelni, mert az sms-ben csak negy karakter jelent meg a hat helyett.  "O" forintos a tranzakcio, igy nem tudom lekonyvelik-e. Amikor a Granit Bankos kartyat adtam hozza 1Ft-ot terhelt.

Előzmény: nyman (118)
nyman Creative Commons License 2019.01.16 0 1 118

Ma jott meg a Curve kartya. Januar 4-en regisztraltam. Ez a szuk ket het egeszen elfogadhato ido a gyartasra es a postazasra. 

Gyorsan csinaltam egy Euros es egy forintos tranzakciot.  Mindketto rendben.

Az eurot 323-as arfolyamon valtotta. Ma az MNB oldalan 323,52 volt az Euro, de delutan visszabbment 321-322 koze. A TW es a Revolut most ekorul valt. Persze ez siman lehet kerekitesi hibahatar is, mivel csak 1 eurot fizettem.

Ha majd nagyon unatkozom, lehet, hogy csinalok egy olyat, hogy a TW-vel, Revoluttal, Curvel egymas utan csinalok 3 db 10 euros vetelt ugy, hogy csak a forintszamlamon van penz. Erre az allamkincstari befizetes hasznalhato. Jo lenne latni, hogy melyik, hogy valt, ha nagyobb osszeget kellene fizetni. Addig amig a Revolutnal nincs normalis forint befizetes az lehet, hogy mindegy.

nyman Creative Commons License 2019.01.10 0 0 117

Egyelore bizonytalan, mikortol lehet direkben forintban feltolteni a Revolutot

https://fintechzone.hu/kodbe-veszett-a-forint-revolut-50-ezren-banhatjak/

nyman Creative Commons License 2019.01.10 0 1 116

Bocs. Mobilról írok. Ezt irjak

Curve supports VISA and MasterCard® debit and credit cards.

We aren't supporting prepaid cards as standard. At the moment, we allow Osper, Monzo, N26, Revolut, Tide, Monese, Loot and Qonto.

Előzmény: Fredrik A (114)
nyman Creative Commons License 2019.01.10 0 0 115

Ha a feladat annyiban kimerulne, hogy, fizeteshez bankkartya, azt megoldana a legtobb diakfolyoszamla minimaldijakkal.

Ha tarskartyat kerek, akkor az mar 2 x 4000 Ft/ev. Jelenleg nincs debitkartyam a Cibnel. Ebbol kijonne egy diakszamla koltsege.

A havi tobbszori kisosszegu kp felvet van a celok kozott, mert az iskolai bufeben nincs kartyas fizetes. Ehhez a Revolut/TW/Curve stb. teljesen jo, mert 200 fontig 30 napon belul ingyenes a kp felvet.

Előzmény: kridli (112)
Fredrik A Creative Commons License 2019.01.10 0 0 114

más szolgáltató prepaid Mastercadját sikerült regisztrálni valakinek a Curve-nél?

(látom írták azt is, h pl. a cibes webkártyát nem ismeri fel)

buksi754 Creative Commons License 2019.01.10 0 0 113

Sokkal jobb lenne ha úgy működne mint a PayPal, hogy nemcsak zárol de terhel egy nagyobb összeget: 400 Ft aztán az rajta lesz az egyenlegeden meg látszik a bankszamla kivonaton.

Jah, hogy itt nincs egyenleg. Akkor mint a Simple, hogy terhel, majd két hét múlva vissza adja. Viszont látod a kódokat mert véglegesedik a tranzakció, megjelenik a kivonaton.

Majd szóljatok, ha ír valamit a helpdesk megoldásnak, illetve ha sikerül valahogy erste kártyát hozzá adni. Köszi 

Előzmény: nyman (108)
kridli Creative Commons License 2019.01.09 0 0 112

Akkor viszont fölösleges  curve nem? Kérj társkártyát a gyerekednek ahhoz az alszámlához és kész, nem?

Előzmény: nyman (111)
nyman Creative Commons License 2019.01.09 0 0 111

Nekem sem sikerult. Maestro kartyat sem, de ahhoz nem is fuztem remenyeket. 

Meg maradhat az az opcio, hogy kerek bankkartyat a CIB-es szamlamhoz es azt egy bankkartya alszamlahoz rendelem. Nem tudom, hogy lehet-e meg ilyet, regen lehetett. De az meg 4000 Ft/ev.  

Előzmény: fil (110)
fil Creative Commons License 2019.01.09 0 0 110

A CIB webkártyát nekem nem sikerült hozzárendelnem. Kíváncsi vagyok neked sikerül-e.

Előzmény: nyman (109)
nyman Creative Commons License 2019.01.09 0 0 109

Na kozben talaltam egy hasznos funciot a Curve kartyanak.

Gondolkozom mar egy ideje, hogy milyen bankszamla/bankkartya kombot adhatnek a gyereknek a penzugyi tudatossag novelese miatt.

Eloszor Transferwise jutott eszembe, de ott elvileg forintot csak ugyanazon neven futo szamlarol lehetne utalni.

A gyerek nevere is kerek egy Curve kartyat. Most mar a sajat ajanlokodommal. :)

A Cib online csomaghoz van egy webkartyam, szamlaval, amit nagyon nagyon ritkan hasznalok. Beallitom neki azt. Igy barmikor tudok ra penzt vezetni, latom mennyit kolt es tudom kontrolalni az egyenleget. Vesz eseten pedig akar nagyobb osszeget is tudok ratenni.

Kesobb ha meg lesz mar sajat szamlaja es kartyaja, akkor is kis osszegeket ingyen tud felvenni.

nyman Creative Commons License 2019.01.09 0 0 108

Nalam rendben mukodott. Ket osszeget zaroltak. Az egyik gondolom a kartya ellenorzese miatt, abban nem volt kod, a masik pedig 1 Ft, annak az uzeneteben benne volt a kod es mukodott is.

Megadhatnek egy masik kartyak is probakeppen, de mivel van egy bizalmatlansagom ezzel kapcsolatban. Most olyan debit kartyat adtam meg, aminel a szamlara akkor vezetek penzt, ha kp-t akarok felvenni.

Előzmény: Chiliszósz (107)
Chiliszósz Creative Commons License 2019.01.09 0 0 107

Nekem nem működött az a 6 jegyű kód, amit a call centeres megadott. Pontosabban két kód is van, mert egy a mínuszos, másik a pluszos tételhez. Egyik sem ok. Az sms-ben jött kódot sem fogadja el, így hoppon maradtam. Az Erste kártyát akkor meg se próbálom, ha Neked sem sikerült. Írtam a curve-nek a Help-nél, hogy mit kellene tennem..

Előzmény: buksi754 (101)
nyman Creative Commons License 2019.01.08 0 0 106

OFF

reszegen is el tudja hagyni a zember :) 

Előzmény: blueye (105)
blueye Creative Commons License 2019.01.08 0 0 105

OFF
Te aztan torkszel a biztonsagra. En szimplan a bal elso zsebemben hordom a penztarcamat, ha onnan kiveszik nagy a baj :)

Előzmény: nyman (104)
nyman Creative Commons License 2019.01.08 0 0 104

Az olasz kp felveteknel uzenetnek jott olyan, hogy hasznaljam a chip es pin funkciot. Igy el tudom kepzelni, hogy nehany regebbi automata meg ezt nem tudta. Hiaba volt aktivra allitva a magnescsik is, nem tudtam felvenni penz.

Utazasoknal tobb kartyat viszek magamnal, ezeket nem is tartom egy helyen, nehogy egyszerre tunjon el. Illetve akkor is jol johet a masik, ha valamelyikkel valami nehezseg van.

Mo-n viszont egy debit es egy kredit kartyat hordok napi szinten a zsebemben. Idonkent elofordul plusz kartya is, ha a visszateriteseket kell optimalizalni. Illetve az autoban tartom pl. a Revolut kartyat a tobbi pontgyujto kartaval, mint egy backup lehetoseget.

A "telefonon" is van ket kartya, igy az is lehet opcio idonkent. Sajnos csak fizetesre, mert meg NFC-s automataval nem talalkoztam. Azt mar latom, hogy vannak ilyenek.  Pl. https://www.youtube.com/watch?v=5pkm_SYkcbI

Előzmény: buksi754 (100)
Chiliszósz Creative Commons License 2019.01.08 0 0 103

szia,

Nagyon köszi a hasznos infókat! Tulajdonképpen akkor nem érdemes itthon hagynom a "hétköznapi" hitelkártyáimat, hátha szükségem van rá. Viszont próba szerencse :) Jó esetben menni fog a Revolut sok helyen. 

Curve-nél amúgy még én sem tudtam validálni a kártyámat, mert két napja nem jelenik meg a tranzakció a számlatörténetben, de ahogy mondják, a call center biztos tud segíteni

Előzmény: buksi754 (100)
kridli Creative Commons License 2019.01.08 0 0 102

Más hasonló regisztrációs terhelésnél nekem a call center meg tudta mondani a zároláson lévő kódot.

Előzmény: buksi754 (101)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 101

Nah be regisztráltam a Curve hoz. De nem jutok előrébb. Erste kártyát hogy lehet hozzá adni? Az egyik kártyához nem jön SMS, zárolásban pedig nem látszik a kód amit vissza kellene igazolni. Véglegesíteni pedig nem fogják a próba terhelést... Másik kártyán van SMS, de azon meg 4 digites kód jött a 6 helyett. Gondoltam hibas az SMS, töröltem a kártyát. Második próbálkozásra nem is jött olyan terhelés amivel kód is jött volna. Zárolásban ott van, de ez sem fog véglegesedni, hogy több infóval szolgáljon. Szóval nem tudom mi tevő legyek... 

buksi754 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 100

Szia, 

Igen, ha nincs az adott pénznemben zsebed, akkor EUR rol vált, vagy ahol van pénz. Előzőleg létrehozni zsebét és át tenni két dolog miatt érheti meg. Egyik, hogy amikor jobb az árfolyam hogy akkor váltol, a másik, hogy hétvégén magasabb az árfolyam 1-2%-al. Ha van a zsebben elegendő pénzed, akkor nem vált, azt az összeget használja.

Elfogadás változó, ez se nem Credit card, se nem debit card, hanem prepaid. Elő fordulhat, hogy lesz ahol nem szeretik.

Mi nemrég Hollandiában voltunk, azt hittem el leszünk veszve, mert általában egyik kártyákat sem akarták sehol elfogadni. Kérdezték, Credit card, mondom prepaid card. Az nem jó, pin card kell. MasterCard, VISA, egyik bank, másik bank, mindegy volt mivel próbálkoztunk. Rá kerestem a neten, és mint kiderült a hollandok ilyen önzők, hogy jóformán csak a saját kartyajukat hajlandók elfogadni. Az is kiderult, hogyha a szinte soha nem használt folyó számlához tartozó cirrus meastro kártyát is vittem volna, az valószínűleg működott volna. Végül Lidl, Aldi, Dirk és hasonló nagyobb bolt hálózatok gond nélkül elfogadták.

Nyman mesélte lejjebb, hogy Olaszországban a többedik automata fogadta el a Revolutot keszpenzfelvetelre. Ja, és itt lehet a mágnes csíkot engedélyezned kell rajta. 

Előzmény: Chiliszósz (99)
Chiliszósz Creative Commons License 2019.01.07 0 0 99

Sziasztok,

Nemrég lett Revolut kártyám és most rendeltem Curve kártyát is, mert viszonylag sokat utazom külföldre és online is szoktam külföldről rendelni. 

Ha online vásárolok (pl. AliExpress, Amazon, stb.) gondolom akkor is érdemes mindig ezekkel a kártyákkal fizetni?? 

Külföldön hogy megy az átváltás. Pl. Ha van EUR számla a Revoluton és Vietnámban fizetnék vele, akkor automatikusan átváltja, amikor fizetek? Nem érdemes készíteni egy vietnámi számlát és az appon belül áttenni a EUR egy részét a vietnámi pénznembe? Vagy tök mindegy? 

Van esetleg tapasztalata valakinek abban, hogy mennyire fogadják el pl Ázsiában a Revolut kártyát? Vagy ugyanannyi az esély rá, mint bármilyen Mastercardnál? 

Attól tartok, hogy ha átrakom rá a költőpénzem és kint mégsem fogadják el, akkor ciki van. Bár kivenni akkor is jobban tudok :)

Köszi

buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 98

Ja, még valami, a 3.as kérdésre is meg találtam a választ. Igen, a prémiumnál tudod tárolni a pénzed.

Egy valódi pénztárcában, amit kapsz a kártya mellé :-))) 

Előzmény: buksi754 (97)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 97

Köszi a választ. Tényleg emailben kell jelezni az upgradet. 

Hm, úgy látom még elég gyerek cipőben jár a dolog. Pl. hogy lehet meg változtatni a belépési kódot? Válasz: töröld le az appot és telepítsd újra, majd adj meg egy másik kódot. :-o De dolgozunk rajta, hogy ezt egyszerűbbé tegyük. :-) 

Más: Gondolkodtam, hogy a nagyobb csomagot rendelném. A bluenál havi 500£ a költési limit, a prémiumnál 15.000£ Viszont a Terms ben nem is írja, hogy ez csak per év, csak a fair use policyban. Na itt döntöttem el, hogy nincs amin tovább gondolkozzak. Unlimited exchange for purchases ként van reklámozva, de fair use policyban már szerepel egy limit? Hát kösz. Jól tetted Te is, hogy a standard kártyát választottad. Egynek jó lehet tényleg Revolut töltésre +még amiket mondtál, de hogy napi szinten rá szokjak és megváltsa nálam a világot, kizárt.

Egyértelműen fogom használni a kódodat ha rá szántam magam, hisz Tőled szereztem tudomást erről a kártyáról. ;-) 

A 2.es kérdésre még nagyon érdekelne a válasz, ha valaki tudja. 

Előzmény: mnsrnr (96)
mnsrnr Creative Commons License 2019.01.05 0 0 96

1. E-mailt kell írni az ügyfélszolgálatnak. Ha jól tudom +90 napra megadhatsz további 3 cashback helyet.

4. Van egy pár, többire nem emlékszem pontosan, én Aldi, Lidl, Shell hármast választottam.

Előzmény: buksi754 (95)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 95

4.Milyen Magyarországon is létező offline/online boltokból lehet választani? 

buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 94

Lenne néhány kérdésem a Curverol. A plusz költség nélküli havi 500 font forgalom iszonyat kevés. Az e fölötti plusz 2% pedig nagyon durva. Nem is értem miért ez a limit, a Curve nem kap pénzt az elfogadohelyektol a vásárlások után? Nem ebből él?

Na mindegy, kérdésem. 1. Ha indulaskent standard kék kártyát kérek, később fel lehet valtani premiumra? Akkor is lesz majd 6 kategória 3 hónapig, és küldenek egy másik fekete kártyát? Vagy ez a része hogy működik?

Másik. 2. Be lehet regisztrálni nem saját tulajdonú kártyákat is? Pl. a nejemét? 

3.Jól veszem ki, hogy a prémiumnál tudsz depozitolni pénzt? Ugyanis a hétvégi használat eleve alapból ki van lőve a plusz 1.5%-os díj miatt...

nyman Creative Commons License 2019.01.04 0 0 93

Most megtalaltam. Koszi. Hasonlot kerestem.

Előzmény: buksi754 (91)
nyman Creative Commons License 2019.01.04 0 0 92

ezzel nem szamoltam.

Van euros szamlam/kartyam es tavalyig volt euroban erkezo bevetelem is. Igy a forint feltoltes nem fontos.

De teszek egy probat. Vegig mentem a regisztracion, hasznaltam a kododat. :)

A regisztracio itt is faek egyszerusegu, ami tetszett, hogy a kartya hozzaadasanal le lehetett a kartyat fenykepezni es a karakterfelismeres 100%-os volt.

Egy debit kartyat adtam hozza, ami mogott levo szamlan csak akkor tartok penzt, ha eppen kp-t veszek fel.

Amit meg nem talaltam meg, az az atvaltasi arfolyam kalkulator.

Előzmény: mnsrnr (90)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.04 0 0 91

"Valahogy jobb egy tablazatos formaju "kondicios lista"."

A Terms végén van egy melléklet, ott vannak a díjak táblázatos formában, (amik november 20.án végén változtak /emelkedtek) de gondolom láttad.

Igen, ezek az oldalak olyanok, mint amit WordPress el hoztak létre...

Előzmény: nyman (89)
mnsrnr Creative Commons License 2019.01.03 0 0 90

A Curve kártyára úgy tekintek, mint ami kiegészíti a többit. Nem jobb, mint a Revolut/TW, hanem más. A Revolutnak is megvan az előnye, igyekszem is kihasználni. A Curve azt a rést fedi le, hogy számomra ezzel a legkedvezőbb tölteni a Revolutot, amíg nincs HUF top-up (és nem is tudni belátható időn belül mikor lesz). Arra is jó, ha éppen nem tartok pénzt a Revoluton (kiköltekeztem/elfelejtettem feltölteni), de szeretnék vásárolni egy külföldi netshopban, akkor csak használom. A TW/Revolut account más helyzetekben kiváló, ez meg az ilyenekre jó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!