csakhogy egy kicsit a régi témákról is legyen szó.
Nosztalgiából meghallgattam a Led Zeppelin BBC Sessionst, és lám, mit hallottam? Hát Jimmi Page nem belecsempészte Bach Boureé-ját a Heartbreaker szólójába? És ezt most ennyi év után kell meghallanom? Amikor Zepfan voltam, még nemigen ösmertem Bach Mestert, azért nem tűnt fel, de most újonnan elkezdem csodálni J.P.-t...
Namindegy...
Gondoltam, beírom...
Üdv:
GG
nem akrom bántani az öreget, de úgy néz ki mint egy hajléktalan, aki épp stikába árulja a lopott cuccokat a lengyelpiacon. :)
Amugy volt nemrég a jakupcseksóba egy pofa, akinek volt egy baszottnagy zakkwáld tetkója. Sajna csak a bemutatóját láttam, néhány részletet, pedig szivesen megnéztem volna, kifia-mifia az, aki magyarországon zekkwájldot hallgat...:)
Naüdv:
GG
van egy "kis" problémám a gitárommal, és nem tudom, hogy a. kidobjam és vegyek újat, b. vigyem el megszereltetni vkihez, c. próbálkozzak saját magam.
egy Hohner rockwood pro elektronyos gityóról lenne szó, bár ez tán annyira nem számít, a lényeg, hogy már évek óta "zizgett" az e1, h2 első két bundja.
most már viszont nemcsak hogy zizeg, hanem pl. az e1 2. pl. f# helyett g-t nyomat, azaz olyan, mintha az érintő fémecske túl alacsonyan lenne, és a 3. bundon már hamarabb hozzáérne a húr :(
húrcsere nem segített, többedszer húztam újra az egészet, ha épp elhasználódtak, de mostanra lett legdurvább ez a zizgés, hozzáérés - dolog.
Végső megoldásként használtam a fórumot, mert gyanítom, hogy valahogy hibás lehet a nyak, csak amikor vettem , nem tűnt fel.
Akkortájt alig játszottam "fent", mert örültem, hogy milyen sok bund van :)
Szerintem vigyél magaddal a vásárláskor egy tapasztaltabb barátodat és akkor nagy valószínűséggel nem jársz rosszul egy jobb minőségű használt hangszerrel sem. Ha olcsóbb újat akarsz akkor nézd meg a yamaha kezdő gitárjait, próbáld ki és próbálj ki többet is mielőtt megveszed...
megnézheted neten, milyennek kell lennie a gitárnak.milyen pickup, tremoló, stb...
próbálj ismerősökön keresztül (vagy vele együtt)venni.
általánosságban nem hiszem hogy egy olcsó kat. gitárból bárki is ki akarná menteni a pickupot és még szarabbra cserélné.nekem eddig csak használt gitárjaim voltak és azt mondom inkább azt éri meg venni mint újat.amit boltban veszel azt is ugyanúgy meg kell nézni,pl. több új gityót láttam hajszálrepdéssel a nyakában...
Aham, gondolkodtam használtban is de "megriasztottak" hogyha nem értek hozzá akkkor bazira átverhetnek. monnyuk kicserélik a piköpöket meg ijesmi. Ugy értem mintha vennél egy mercit ami kivül szép de monnyuk skoda 120l motor van benne. Szal attól egy kicsit tartok hogy használtat vegyek.
Inkább legyen kicsit gagyibb de az legyen benne amit kifizetek.
sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. már egy ideje gitározom viszont a technikai részéhez hülye vagyok. ide beletartozik minden ami tulajdonképpen a gitár hangját manipulálja :) pl erősítők, effektek, meg az összes többi :))
szóval van itthon egy kis erősítőm meg egy multi hozzá - szeretnék többet megtudni erről az oldalról is nyilván. tudom, hogy ezekkel inkább kísérletezni kéne, de jó lenne ha valamiféle "előképzésen" átesnék.
ismer itt valaki egy olyan, megbízható, összefoglaló jellegű weboldalt, ahol ezeknek a dolgoknak utána járhatnék, így legalább tudnám is, hogy mi miért szólal meg... (na jó, azért nem annyira súlyos a helyzet, hehe)
előre is köszönöm
Hát ha nem értesz hozzá nagyon, akkor ne fektess bele nagy pénzt, mert az ízlésed úgyis fejlődni fog, és le fogod cserélni előbb utóbb. Szerintem itt a listán nincs olyan, aki még mindig az előszőr vett elektromos gitárral nyüstöl. Szóval a Samickról azt kell tudni, hogy magyarországon óriási észletek vannak belőle, és a boltokban ha az eladó látja, hogy kezdő vagy, akkor ezerrel próbál rábeszélni. Én annó egy muzimával kezdtem, a Samick ennél azért sokkal jobb. Koreai gitár, az olcsóbbak közé tartozik. Én igazából még sosem láttam belülről, de ezt a márkát elég sokszor meggyanusítják azzal, hogy rétegelt lemezből készül a gitár. Ha így van, akkor ebből a szempontból a Muzima jobb volt, mert azt annó megfaragtam, és az bizony tömör fa volt. A rétegelt fa testű gitárokban elakadnak a rezgések, így szárazab, élettelenebb a hangjuk.
Egy barátomnak volt Samickja, ő azt mondta, hogy a hardver az rendben van rajta, már ami a húrlábakat meg a kulcsokat illeti. És nem volt hamis. Mostanában kiadtak egy szériát, amit valami nagy gitármókus szignált, de erről nem tudok sokat. Ja, és az a szokásos boltosduma, hogy az Ibanez, meg az Epiphone, Yamaha, Jackson Fender stb. ugyanazon a gyártósoron készül Koreában, mint a Samick gitárok, csak a végén máshogy feliratozzák őket, az parasztbutítás. Ha metálra kell, akkor rakj bele aktív pickupot, és akkor mindegy lesz, hogy milyen a faanyag.
Rákerestem erre a Jen wah pedálra. Volt egy kép a belsejéről, és úgy látom van benne tekercs, ami azt jelenti, hogy ez egy Cry Baby klón, tehát a hangja valszleg nagyon nem különbözik tőle. Az is látszik, hogy potméteres hangolású, tehát ez majd egy idő után el fog kopni. A Morley-k tényleg soha nem mennek tönkre, mert fotoellenállás megvilágításával hangolódnak, viszont szubjektíve szerintem valahogy hiányzik belőlük a dög, túl sima a hangjuk. A legjobb wah, amit valaha hallottam egy lengyel amatőr kapcsolás volt, az aztán tényleg szinte kifacsarta a hangot, csak sajnos az is potméteres hangolású volt és nem is lehetett átkonvertálni fotoellenállásossá. Szóval a Jened egy átlagos cucc, talán azé' ilyen drága, mert torzító is van benne.
Általában nem szoktam ilyet csinálni, de most költözés előtt vagyok, úgyhogy kellene a hely és meg kellene szabadolnom egy rakás CD-től. Bemásolok ide egy listát, egy csomó CD, meg CD-R eladó lenne, ha valakit érdekelne. Hogy világos legyen, mennyire a helycsinálás az igény, minden CD-t 1.600 pénzért adok, a CD-R-eket meg 400-ért (és akkor még számolni is könnyű). Akit érdekel, maileket a bandi@rockunited.com-ra dobjon. Köszi.
CD:
Barnes, Jimmy Two Fires 1990 Atlantic
Black Sabbath Tyr 1990 EMI/IRS
Black Sabbath Cross Purposses 1994 IRS
Blackeyed Susan Electric Rattlebone 1991 Polygram
Bolton, Michael This Is The Time (christmas songs) 1996 Sony
Bon Jovi Live 2002 ?
Bozzio and Sheean Nine short films 2002 Magna Charta
Chain Link Faith CLF 2002 Full Well
Cher Tribute To The Hits Of Cher (performed by Maria) 1999 Cosmopolitan
Coleske Coleske 1996 South Africa
Crespo, Frank Next to Andromeda 2002 Indie
Dakota Moon Dakota Moon 1998 Elektra
Dayne, Taylor Can’t Fight Fate 1989 Arista
Dickinson, Bruce Tattooed Millionaire 1990 Duellist
Dire Straits Sultans Of Swings - Best Of 1998 Mercury
Elegant Simplicity Architect Of Light 2002 Proximity
Evick Anachronism 2002 Potomac
Ferrigno-Leal-Kuprij Promised Land 2003 Lion Music
Glass Wolfe Glass Wolfe 2001 Wolfe Music
Hancock, Herbie Jammin' ? Tring
Karaoke Rock Classics 1998 KRK
London Philharmonics James Bond Themes ? QED
Love, Brad Through an other door 2002 Songhaus
Lynne, Bjorn The Gods Awaken 2001 Proximity
Lynyrd Skynyrd 1991 1991 Atlantic
MacAlpine Tony Chromaticity 2001 Shrapnel
Mann, Geoff Ministry Of The Interior 1991 Food For Thought
Marx, Richard Best Ballads ? bootleg
Marx, Richard Richard Marx 1987 Manhattan
Meat Loaf Welcome To The Neighbourhood 1995 Virgin
Meroe Zero 2002 Indie
Morse, Steve High Tension Vires 1989 MCA
Morse, Steve Split Decision 2002 Magna Carta
Phenomena Inner Vision 1992 Parachute
Phenomena Dream Runner 1987 Parachute
Prince Purple Rain 1984 Warner
Romantic Guitar Compilation ? ?
Satriani, Joe Engines Of Creation 2000 Sony
Savatage Dead Winter Dead 1995 Atlantic
Schenker, Michael Dreams And Expressions 2000 Steamhammer
Sinner Star Craving Aches and bitter lemon hearts 2002 Sinnersville
Smith, Patty Patty Smith 1992 MCA
Summer, Henry Lee Slamdunk 1993 Sony
Tesla The Great Radio Controversy 1989 Geffen
Tesla Bust A Nut 1994 Geffen
T'Pau Greatest Hits 1999 Disky
United By Tone This Is Seymour Duncan 2002 Boosweet
Vai, Steve Alien Love Secret 1995 Relativity
Vanden Plas Far Off Grace 1999 Inside Out
Vanden Plas The God Thing ? ?
Vanden Plas Colour Temple 1995 Inside Out
Vixen Rev It Up 1990 EMI
Winter, Johnny Livin' In The Blues 1998 Wise Buy
CD-R:
BangTango Love After Death 1994 Music for Nations
Baton Rouge Shake Your Soul 1990 Atlantic
Batten, Jennifer Above, Below, And Beyond 1992 Voss
Chaquico, Craig Acoustic Planet 1994 Higher Octave
Christian, James Rude Awakening 1994 Now And Then
Def Leppard Adrenalize 1992 Phonogram
Drive She Said Road To Paradise (best of) 1998 Overdrive
Fassi, Nicola Demo CD 2002 Indie
Free, Mark Long Way From Love 1998 Frontiers
Glass Tiger Diamond Sun 1988 Capitol
Hamm, Stuart Radio Free Albemuth 1988 Relativity
Hooters Zig Zag ? ?
Human Clay Human Clay 1996 Good Luck Charm
Human Temple Walk between the shadows 2001 Indie
MacAlpine, Tony Edge Of Insanity 1986 Roadrunner
MacAlpine, Tony Maximum Security 1987 Squawk
MacAlpine, Tony Premonition 1994 Shrapnel
MacAlpine, Tony Evolution 1995 Shrapnel
Meissner, Stan Best Of 2000 Olaussen
NetGoodies Vol. 1 Rocking Down The Highway 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 10. Everything You Want 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 11 Neil Zaza 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 12. Loren Woods/Darren Stroud 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 13 2001 BandiBurn
NetGoodies Vol. 2 Somewhere Between 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 3 Sentinel Of The Matrix (Featuring Marc Pattison) 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 4 Diamonds For Stones 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 5 Riversongs 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 6 Mind Grinding 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 7 Calm Before The Storm 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 8 Ne(A)t Acoustics 2000 BandiBurn
NetGoodies Vol. 9 Jackson/Simmons/Maudonnet/Supera 2000 BandiBurn
Pink Cream 69 Electrified 1998 High Gain
Pink Cream 69 Sonic Dynamite 2000 Massacre
Puls Metal Brno Bigbít je v nás 2002 Indie
Satriani, Joe Crystal Planet 1998 Sony
Sharman, Dave 1990 1990 Noise
Swedish Erotica Swedish Erotica 1989 Virgin
Treat Muscle In Motion 2001 Metal Rendezvous
Various Artists Snakebites - A Tribute To Whitesnake 2000 Victor
Vixen Vixen 1988 EMI
Walk with God 19 White Metal Hits 2002 Urbanburn
Whitesnake Live at Donington, Monsters Of Rock 1990 Bootleg
gyorsaság relatív ...
én Dunlop JazzIII-as kontaktlencsét használok, az asszem 1.0. vastagabb nem jó, mert oly gyorsan nyomom, hogy az a +1mm nem tud átérni a húron :)
Me a still of the nightot írta, a Now You+re gone-t meg jobban szeretem mint a Fool 4-t de lehet Deeper Love is! annak a riffjeire még emléxem is, vagy a Slip Of the tongue, mer az egy pörgős nóta...
csak döntsük el...
A Slip kottája megvan, nemám internet!
csk a legtechnikásabb nóta maradt ki belőle: Wings Of The Storm
Dobtam mélt snakebitekari (Lőrinc Karcsi) -nak!
Te nézd át a Still of the night-ot, a Now You're Gone kottáját "beszkenem" oszt kapod mélben...
Hátha...