Keresés

Részletes keresés

csipkebogyo Creative Commons License 2003.02.20 0 0 90
Ettől a csomóponttól kicsit becsavarodtam. :)
Térben is elképzelted a tervezés során?
Előzmény: HarryKlein (89)
HarryKlein Creative Commons License 2003.02.20 0 0 89
Ne haljon meg!

Megpróbálom idelinkelni a kedvenc csomópontjaimat:

csipkebogyo Creative Commons License 2003.02.19 0 0 88
Meghalt a topic?
GroundZero Creative Commons License 2003.02.06 0 0 87
Majd megy válasz is.

Gr0

Előzmény: kktt (86)
kktt Creative Commons License 2003.02.03 0 0 86
Sziasztok!

Bocs, csak nagyon nem volt időm lakást tervezni. :-) Köszi a segítséget, a 3D HOME-t leszedtem, elsőre picit bonyolult volt.

GroundZero! Mindjár megy mél.

Előzmény: cs_gaborka (85)
cs_gaborka Creative Commons License 2003.01.21 0 0 85
kktt: A 3D Home V4 letölthető a www.djtozz.ws oldalról, ma reggel láttam :) Az ArchiCAD egy kicsit nehezebben dolog, de biztosan megtalálható valahol, esetleg "csipkebogyo" lehet a megoldás. És persze Atlantis, hogy mégszebb legyen a renderelés.
Előzmény: kktt (79)
GroundZero Creative Commons License 2003.01.21 0 0 84
Ez a Land Desktop nem hangzik rosszul, sőt... Ha megértem, sztem szeretni fogom :)))

Gr0

GroundZero Creative Commons License 2003.01.21 0 0 83
kktt,
attól függ, mennyire akarja pontosan látni az illető a kéglit.
Nekem van egy +D lakástervező progi, nem ingyenes, de szívesen megosztom veled :) Abban ugyan kicsit szegényes a bútorkészlet, de ifgen felhasználóbarát, nem nagy hardverigényű, és kis ügyeskedéssel egész pofás dolgokat lehet vele művelni.
De hangsúlyozottan felhasználói progi.
Ha érdekel, dobj egy emilt.

Gr0

csipkebogyo Creative Commons License 2003.01.20 0 0 82
magyar fejlesztésű progi kifejezetten az ArchiCad-hez.Én csak egyszer raktam fel a gépemre kiváncsiságból,de mivel az ArchiCad-hez nem értek dwg fájlformátummal pedig nem igazán kompatibilis így nem is foglalkoztam vele tovább.A hozzáértők véleménye szerint nagyon jó a látványtervek készítéséhez.Bővebb a textúra állománya mint az ArchiCadnek és a renderelési funkciói.Hát nagyjából ennyit tudnék mondani róla. (bár most 1 pillanatra elgondolkodtam,hogy Atlantis,avagy Artlantis a neve,s mivel nincs kéznél a cd így a gondolat tovatűnt)
Előzmény: mestska (81)
mestska Creative Commons License 2003.01.20 0 0 81
" feltúrbózhatod Artlantis-szal is"

Ő micsoda, nem hallottam még róla. ??

Előzmény: csipkebogyo (80)
csipkebogyo Creative Commons License 2003.01.20 0 0 80
Hello!
Ilyet lehet készítenitöbbek közt ArchiCadel,majd a kész tervet feltúrbózhatod Artlantis-szal is,vagy amennyiben könnyen tanulható progira van szükséged akkor tudom ajánlani a 3d home-ot.Sajna linket konkrétan nem tudok,de nézd meg a www.cad.lap.hu-t
kktt Creative Commons License 2003.01.20 0 0 79
OFF:

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, sajnos jobban passzoló "élő" topikot nem találtam, ezért itt:
Egy ismerős szeretné nagy vonalakban "látni" a majdan épülő lakását. Tudtok-e valami olyan letölthető ingyenes programot, amihez nem kell nagy tudás, hogy a tervet bevigyük és abból egy térbeli nézetet, bejárást tudjunk készíteni. Nem kell mérnöki pontosság, de ne legyen nagyon gagyi sem. Ha esetleg a bútorzat is megy, annál jobb.

Köszönöm.

ON

mestska Creative Commons License 2003.01.20 0 0 78
Nos igen hasonlókat hallotam én is, ezért említettem külön lapon az építészeket, és az urbanisztikát.
Előzmény: csipkebogyo (77)
csipkebogyo Creative Commons License 2003.01.20 0 0 77
Nyugodtan leírhatod a pletykákat,nem bántasz meg vele.Ami a Pollackot illeti hát valjuk be gyenge vidéki fősuli.Ami az urbanisztikai képzését illeti én beszélve győri, ybl-ös ugyanilyen szakos hallgatókkal azt szűrtem le,hogy szinvonalas a képzés (BÁR NAGYON IS LEHETNE JAVÍTANI RAJTA).
Ami az egyetemi képzést illeti, a Széchenyi István Egyetemen ha jól emlékszem februártól indul kiegészítő képzésként.Pécs is megkapta ideiglenesen 2 évre.Ugyanis a tanszékvezetőnk 2 év múlva nyugdíjba megy.Tehát ez vszínűleg nem fog itt beindulni.
Előzmény: mestska (76)
mestska Creative Commons License 2003.01.20 0 0 76
csak pletykák, stb alapján tájékozódok ebben a körben, ezért inkább nem válaszolok erre a kérdésre ., ha nem haragszol.
Meg ez szakonként változó is, más az iskolák rangsora építész-, és más településmérnök szakon.
Van már egyetemi szintű képzés, vagy csak lesz? (településmérnökin-Pécsen)
Előzmény: csipkebogyo (75)
csipkebogyo Creative Commons License 2003.01.20 0 0 75
Pollack.
Ha már így rákérdeztél,van róla véleményed is? Mármint a képzés színvonaláról,összehasonlítva a másik három intézménnyel?
Előzmény: mestska (74)
mestska Creative Commons License 2003.01.20 0 0 74
Ybl/DE/SZIE/Pollack?
Előzmény: csipkebogyo (72)
mestska Creative Commons License 2003.01.20 0 0 73
Land Desktop, bemásolva az autodesk.hu-ról:

Áttekintés

Autodesk Land Desktop 3

A területfejlesztési projektekhez a mérnöki szakma számos ágának képviselőire szükség van: terület- és várostervezőkre, földmérőkre és építőmérnökökre. Az Ön szerepétől és a projekt méretétől függetlenül olyan megoldásra van szüksége, mely a következő szolgáltatásokat nyújtja:
Topográfiai elemzés
Valós koordináta-rendszerek
Térfogatösszegzés
Útgeometria
Mindez egy olyan testreszabható környezetben, mely ösztönzi a csoportos munkát és elemzést.

Erőteljes eszközök a területfejlesztéshez

Az Autodesk® Land Desktop 3 az Autodesk® Map 5 eszközkészletére építve olyan területfejlesztési eszközöket kínál, amelyekkel
COGO pontokat hozhat létre, és feliratozhatja azokat
Telkeket és útnyomvonalakat hozhat létre és módosíthat
Automatizálhatja a rajzkészítési eljárásokat
Terepmodelleket hozhat létre, elemezhet és jeleníthet meg
Térfogat- és szintvonalszámítást végezhet
A központosított struktúra új lendületet ad a csoportmunkának

A központosított projektstruktúrában hatékonyan dolgozhat bármilyen méretű vagy típusú projekten. Az összes adatpont, terepmodell, telek és nyomvonal tárolása egy, központi helyen történik, ahonnan más felhasználók is elérhetik azokat rajzok létrehozásához. Ennek köszönhetően a projekt változásaira a teljes csapat a közös adatok alapján gyorsan reagálhat.

Hatékony tervezés, a kezdetektől a leadásig

A projektek hatékonyan jutnak el a kezdeti fázisból a végső dokumentációig. Percek alatt

Egyesítheti a meglévő rajzfájlokat raszterképekkel, pontadatokkal vagy GIS forrásokból származó poligonokkal
Építhet terepmodelleket, melyek a helyszín topográfiai viszonyait mutatják
Nem csak a rajz áll rendelkezésére a tervváltozatok elemzésére, hanem a központilag tárolt projektadatok is, melyek zökkenőmentessé teszik a folyamatot.

.....

Terepmodellek

A felületek a Terepmodell Intézővel hozhatók létre és kezelhetők, a felületszerkesztő parancsok használatával.
A felületek a projektadatok bármilyen kombinációjával felépíthető: pontadatok, pontcsoportok, szintvonalak, AutoCAD objektumok, törésvonalak, ASCII pontfájlok és DDM adatok használatával.
A felületadatok a TIN objektumok rajzhoz adása nélkül is elérhetők.

Térfogatok

A térfogatszámítás a különbségi térfogat, rács és metszettérfogat módszerekkel végezhető el.
Térfogatjelentések készíthetők, a keresztszelvények kinyomtathatók, és generálhatók a bevágási és töltési szintvonalak.

Szintvonalak

A szintvonalak automatikusan létrehozhatók a megadott magasságokban, fólián és stílussal.
A rajz különböző szintvonalcsoportjainak megjelenése stílusokkal szabályozható.
A szintvonal objektumok metszhetők, meghosszabbíthatók másik objektumig, és módosíthatók.

Terepviszonyok elemzése

ÚJ! Ívet tartalmazó vonalláncokból dinamikus szelvények nyerhetők ki.
ÚJ! Több felület adatai is megjeleníthetők a Gyorsmetszet segítségével.
ÚJ! A szelvények AutoCAD rajzelemként nyomtathatók. ,li> ÚJ! A felületen objektumok hozhatók létre, az ívek teljes támogatásával.
Több felület szelvényei is kiemelhetők és nyomtathatók.
Tematikus térképek készíthetők az esésnek megfelelő árnyaláshoz és a magasság sávokra bontásához.
A 3D felületek valósághűen megjeleníthetők, a 3D rácsokkal és felületi háromszögekkel együtt.
A felület mentén áramlási vonalak definiálhatók.
A vízgyűjtő területek és helyi gyűjtők számíthatók.

....

Rendszerkövetelmények

Intel® Pentium® II vagy AMD K6-II alapú PC 450MHz vagy magasabb órajelű processzorral
Microsoft® Windows® 2000 Professional, Windows 98, Windows Me, vagy Windows NT® 4.0 (SP5 vagy újabb)
128MB RAM
200MB vagy több szabad lemezterület
VGA megjelenítő 1024x768 vagy nagyobb felbontással
CD-ROM meghajtó
Egér vagy más mutatóeszköz

(de nekem elfutott erősen zötyögve jóval kisebben is)

csipkebogyo Creative Commons License 2003.01.20 0 0 72
Sziaztok!Most találtam rá erre a topicra,és határozottan tetszik!Speciel én szakmabelinek készülök, településmérnök leszek ha felnövök :))
Ami a tervezőprogikat illeti én az AutoCad-et használom.
mestska Creative Commons License 2003.01.20 0 0 71
cs_gaborka, Groundzero! mail ment!
Előzmény: mestska (70)
mestska Creative Commons License 2003.01.20 0 0 70
Land Desktop 3:

Autocad alapú terepmodellező. Annyira nem mélyültem el benne, mert igazán nem volt szükségem rá.

cs_gaborka Creative Commons License 2003.01.20 0 0 69
Szerintem felesleges is keresni. Ami viszont a "családtagot" illeti, van egy bűvös szó: csere ;-)
GroundZero Creative Commons License 2003.01.17 0 0 68
Én asszem, hogy még ha megszerezném sem bírná a gépem, ez a jó öreg családtag :((((

De téllegnem találom sehol, mégcsak demoban sem...

Harry, az Ocad 8 mi újat tud a 7-hez képest? Én egyelőre csak a 7-est használtam, kíváncsi vagyok, mire számítsak, ha telepítem a 8-at (amit akkor fogok megtenni, amikor befejezem Zsávát. szal nem ma...)

Gr0

Előzmény: cs_gaborka (67)
cs_gaborka Creative Commons License 2003.01.17 0 0 67
mestska: Én is megkérdezném, mi ez a Land Desktop konkrétabban. Mert amit a neten megtudhatni róla, valamilyen Autocad szerűség lehet, gondolom iszonyatosan bonyolult a használata. Az ágyúval verébre esetét látom lelki szemeim előtt :)
GroundZero Creative Commons License 2003.01.17 0 0 66
azért én viszontkérdeznék továbbra is: miis tulképp ez a Land Desktop? Ránéztem aweboldalára, nem rossz, de ez nyilván vmi komolyabb progi, nem is találtam letölthetőben még demot sem... Te mit tucc róla, mert ha télleg jó, valszín meg tom szerezni "valahonnan":)))

Gr0

Előzmény: cs_gaborka (64)
GroundZero Creative Commons License 2003.01.17 0 0 65
Nem a legfrissebb, az tény... Rég használtam - nagyon eszi a gépem memóját, sajna. Meg magamtól tanultam rajta, amit tudok (elég keveset) :(

Legutóbb polcot terveztem itthonra:

Gr0

Előzmény: cs_gaborka (64)
cs_gaborka Creative Commons License 2003.01.16 0 0 64
Melyik verzio ? :)
Előzmény: GroundZero (63)
GroundZero Creative Commons License 2003.01.16 0 0 63
(Nekem van full 3D Studio Max is :)))

Gr0

Előzmény: HarryKlein (62)
HarryKlein Creative Commons License 2003.01.15 0 0 62
Hála*1000!
Kicsit nem nézek oda és megindul a topic. :)
Előzmény: cs_gaborka (61)
cs_gaborka Creative Commons License 2003.01.15 0 0 61
HarryKlein: Feladtam a lemezt, a kárpótlást meg felejtsd el :) Az újság amiben a progi található a PCWorld lesz, ha minden igaz a decemberi számban található, én kölcsönben olvastam csak, ezért nem tudok utánnanézni. Nekem ComputerPanoráma van és abban nincs.

GroundZero: Tökéletesen igazad van ebből a szempontból, utaltam is rá, hogy nem ugyanazt az élményt nyújtja a számítógép. Ami a szöszmötölést illeti, nem rossz értelemben írtam, én is készítettem papírből házat a terepasztalomra, nagyon jó dolog volt :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!