Tud valaki részleteket a tegnap Ferihegyre visszafordult Tarom gép problémájáról? A gép véletlenül épp a fejünk felett ment el, és valami brutál hangok jöttek ki a hajtóműbő!!!
Az csak az egyik baj, hogy génmódosított növények hosszú távú (egészségügyi és ökológiai) hatását nem ismerjük, de ennek ellenére szó nélkül engedélyezik a termesztésüket.
A másik, hogy az egésznek nem célja az élelmezési gondok megoldása (ez csak a mese a plebsnek), hanem csakis a profit maximalizálása.
Ajánlott dokumentumfilm pl. a The world according to Monsanto.
>Na, itt aszongyák, hogy katonai gépnek nézték... pff. :)
Amikor ez történt, és már az is nyilvánvalóvá vált, hogy lelőtték a gépet (a magyar médiában, mert a Szabad Európa másnap reggel adta a szovjet pilóta hangfelvételét, hogy "a célt megsemmisítettem"), a magyar propaganda azt mondta, hogy azért, mert pont úgy nézett ki, mint az Air Force 1! :-)
Ha az illetékesek akarják, akkor majd elmondják - no nem azt, hogy itt mi mindenre lőttek már a földről és mivel (arról is volt említés) - hanem azt is, hogy mi mindenre emeltek már készültségi géppárt eddig.
Annyira jók ezek a médimesék.... Newsweek és egyéb "szaklapok" szakértői megmondják a szakfrankót.
Elég részletesen ki volt ez a KAL járat már itt vesézve ennél komolyabb anyagok alapján :)))
Ez viszont nagyon jó, igazi körtét az almával:
"A China Airlines jumbo jet fell 32,000 feet in less than two minutes Tuesday [February 19th] after all four of its engines failed but the pilot restarted them and flew 500 miles with a damaged tail before making an emergency landing here [San Francisco], authorities said .... The Boeing 747 ... fell from a cruising altitude of 41,000 feet to 9,000 feet, said ... a spokesman at San Francisco International Airport." The plane fell 32,000 feet in something less than two minutes. Let us be conservative (and keep the arithmetic simple) by assuming that it was exactly two minutes, in which case the rate of descent would have been 267 feet per second. Had KAL 007 "plummeted" toward the sea at that rate, its fall would have taken about two minutes and 11 seconds -- not 12 minutes."
Jahh, csak el tetszik felejteni hogy a kínai Jumbo átesésből, csúnya függőleges orsózásból gyorsult lefele, mint a kő, csak sikerült a recovery. Ehhez képest egy sérült gép, ha nem esik át nyugodtan süllyedhet 12 percig, mire egy szép nagy óceáni hullámon ripityára törik.
A másik gond, hogy a gének nem úgy önmagukban hatnak, hanem egy igen komplex és átláthatatlan (ráadásul jórészt felderítetlen) hálót alkotnak, senki nem tudja pontosan, mi a következménye egy új gén bevitelének.
Én nem is értem, hogy hogyan bírták összekeverni, kilométerekről is üvölt az Asiana színes vezérsíkja, az Air Koryo meg nem olyan... :S Vagy nem ennyire képzettek a dél-koreai katonák, hogy meg tudják különböztetni a barátit az ellenségtől? :)
>Ugyanis, ha pl. jobban termő de génmódosított kukoricát
Célzatosan terjesztett legenda. A valóság: a génmódosított növények általában kevesebbet teremnek, mint a nem. Azért, mert pl. az a kukorica a belekerülő méreg termelésére fordítja az ereje egy részét, ami megöli a rovarokat. A méreg meg benne lesz az egész termésben is.
>a génmódositás miatti hisztit sosem értettem, ...
Amerikában engedélyezték a génmódosított termények eladását. Nyílt titok, hogy főleg a Tako Bell gyorszabáldában kapsz kaját génmódosított kukoricából. A hatóságok meg most csendben figyelik a megbetegedési statisztikákat, és kikérdezik a rákosokat, hogy gyakran jártak-e a Tako Bellbe. De én sem értem az amcsik hisztijét :-)
meg a víz, meg a só, meg a szénhidrát és a rohadt zsirok... a génmódositás miatti hisztit sosem értettem, és elmagyarázni se tudta senki. Ugyanis, ha pl. jobban termő de génmódosított kukoricát vagy rizst eszel pl. az nem épül be a humán génjeidbe, és nem csinál semmit, maximum nem olyan jól táplál, mint a hagyományos. Bántani nem tud, ami meg nem kell belőle azt az ember kikakálja.
(persze, itt megint indulhat egy vita az emésztőrendszer és génmódosított cuccok hatásfokáról, és akár még lehet is benne valami, hogy aki több génmódositottat eszik és az rosszabb hatásfokkal szívódik fel, akkor emiatt lett vastagbélrákja, mert .... de erre nincs bizonyiték.)
Bocs.
ON.
A Bin-ladenes helikről még mindig nincs sehol érdemi infó, ahogy néztem. Pedig nagyon érdekelne. :-(