Megadnád a címüket. Igaz, hogy a mi házunk még "messze van", de elmennék körülnézni. Valószínűleg ők fogják csinálni, mert ugye a bútor benne van az árban.
Tájékozódnék a "civil" - mármint nem liliomdombos - árak után is, mert azt hiszem nálunk elég sok beépített bútor lesz.
Van egy cég akik nálunk már dolgoztak, tetőtérbe építettek konyhát, és nagyon meg vagyok velük elégedve, de ha nekik is jók az áraik, akkor az összefüggő terekben egyben csináltatnák a bútort. Gondolok itt a konyha - étkezőre esetleg az előszobára.
Ha ugyanaz a cég készíti nektek is a konyhabútort (Soul & Home), mint nálam, akkor el kell keserítselek, sajnos nincs honlapjuk. Mivel most költöztek át egy új irodába (házon belül), nekem a múlt héten nehézséget okozott még az is, hogy telefonon elérjem őket...Egyébként nekem sikerült az igényeimnek megfelelő bútort választani (természetesen felár fejében), amennyire én meg tudom ítélni, meglehetősen nagy választékot kínálnak (pl.:gépek, kiegészítők stb.).
Ma (szombaton) reggel 9-kor éppen a betonozó tölcsért emelte a daru a 3. épület alapjához amikor arra jártam.
1-2. házlakók: a konyhabútoros cégnek van internet honlapja? Úgy szeretném megnézni! Imádom a szép konyhákat. Már látom is lelki szemeimmel a sajátunkat.
Kár, hogy nem lehet alapból szines falat kérni:( Ez megint pár nap csúszást jelent majd a költözésben.:((( Bár már ott tartanánk:)
gondoltam rá, de sajnos az ablakunkból nem látható az építkezés... egyébkent van egy térfigylő kamera felszerelve az egyik négyemeletes sarkára az pont jó lenne, csak az a rendőrségre van bekötve nem hozzám :-)
megmozdult a daru a harmadik háznál. szerintem valami tesztjárat lehetett (gondolom a működőképességét ellenőrizték...) Most rövidebben lóg a darukötél...
Mi is gondoltunk kisebb kerítésre, csak addig is, amíg az meglesz (mert a beköltözést nem azzal fogom kezdeni, hogy kerítést veszek) kérem az együttműködést.
Na, ez a parkolás ügy nem hiszem, hogy könnyű kompromisszumos megoldást fog hozni a jövőben. Remélem lesz ez valahogy "központilag" szabályozva, pl. ahogy írta valaki, egyes lakóparkokon belül nem lehet össze-vissza állni a négykerekűvel, hát remélem itt is így lesz, bár önzőnek tűnhetek, de én nem vagyok kíváncsi senki autójára, pláne kerülgetni nem fogom, ha én nem állítok akadályt senkinek, én is ezt várom.
Egyébként nagyon békés természetű vagyok, ha eddig ez nem is tükröződött nagyon az irományaimon:) Csak most a leendő problémák felvetésére korlátozom le egyelőre a hozzászólásaimat, bár lehet hogy ez nem szimpatikus mindenkinek. Nem is mondom még meg, melyik a mi lakásunk, inkognitóban maradok:), nehogy valaki előítéletektől nem mentesen "rákattanjon" a kertünkben való ugrabugrálásra:) Hú, lehet, hogy lesz riasztónk, meg kameránk, vigyázzatok:))) Esetleg aknák vagy medvecsapdák...még nem dönötttük el:))))))
Ja, nekünk még nincs autónk, ezért szívesen bérbeadnánk a beállóhelyünket. Akit érdekel, egyelőre ide írjon egy e-mail-es elérhetőséget vagy másfajtát és a többit megbeszéljük. Remélem sokan jelentkeztek majd és jól fellicitáljátok a bért:))))
A kertlocsolás téma nálam még nem vetődött fel, pedig az egész kertgondozás rám hárul majd, ez az ára, hogy kertes lakást "kaptam":) Locsolni a természet fog, nyírni meg majd a lakópark kertésze, akivel megegyezünk erről. Velem aztán nem lesznek gondok, megígérhetem:) Majd csak napozok és napozok és napozok:))) Esetleg meghívok egy-két jószomszédot is:))
Egyelőre más nem jut eszembe, folyt. köv. legközelebb, sziasztok, legjobbakat mindenkinek
Ha megengeditek mi is csatlakonánk hozzátok egy kis eszme- és tapasztalatcserére az építkezéssel kapcsolatban.
Mi még egyenlőre "gödörtulajdonosok" vagyunk. A 3 házban ill. gödörben vettünk lakást:)
Hétfőn reggel kimentem az építkezésre. Összefutottam Leonórával - kedves és segítőkész volt, mint nindig. Ő is azt mondta, hogy már mennek a tereprendezések, hogy helyet csináljanak az új kivitelező konténereinek. A jövő hét közepén várható a felvonulás. Kimegyek ellenőrizni az tuti:)
Az első két házon nagy volt a nyüzsgés.
Mivel nekünk is lesz kertünk megnyugodtam, hogy le lehet keríteni. Nem elsősorban a bejövők ellen, inkább a kétéves gengszter lányom világgá menetele ellen.:)
Parkolás: mikor kint voltam - hétfő kora délelőtt alig-alig volt szabad hely a lakótelep és a lakópark közötti parkolóban. Talán ha 3-4 hely akadt. Márpedig ez pont az az időpont amikor a kocsival munkába járók autói már nincsenek ott, ennek ellenére teltház volt. Hacsak nem az építkezésen dolgozók autói okozták a vendégeinkenk igen csak keresgélni kell a helyet majd. Én azt hallottam, hogy a lakóparkon belül nem lehet parkolni - természetesen ez alól kivétel, ha szállítana, vagy javítanak valami, de ez nyilvánvaló. Ezzel én mélységesen egyetérek, mert az a lakópark ahol a SportMax van (nem jut eszembe a neve) teljesen élhetetlen attól az iszonyatos autó mennyiségtől ami ott van. A járdán, a zebrán parkolnak az intelligens autóstársak. Nekem kellett a babakocsival kamikázékat lealázó bátorsággal és leleménysséggel az úttesten gyalogolnom. Azt még hozzáteszem, hogy az a lakópark nincs elkerítve- de akkor is. Bár szereintem az, hogy mit lehet és mit nem lehet egy parkon (közösségen) belül megtenni az jórészt tőlünk, leendő lakóktól függ!!!
Először egy személyes megjegyzés: Nagy élvezettel olvasom a topikot, higgyék el, a beruházónak alapvetően az a szándéka, hogy egy kellemes életteret, közösséget hozzon létre. És ha a jövendő lakók már előzetesen ismerkednek, beszélgetnek, az nagy öröm nekem is. Jól esik egy fárasztó hét utólsó munkaóráiban.
Reagálnék a hozzászólásokra:
3. épület - az épületen a jövő héten látni fogják az új kivitelező felvonulását. A szerződést valóban megkötöttük, de ilyenkor a generálkivitelező is tenderezteti a szerkezetépítő alvállalkozót, amit tudomásom szerint tegnap, vagy ma zárt le. Szinte egyszerre fogják a 3.-4.-5. épületet vinni, épp azért, mert nagy a lemaradás. Azt határozottan cáfolom, hogy a 3. épület kezdéséhez az 1. épületet át kéne adni, vagy a vevőknek ki kéne fizetni. Nincs finanszírozási akadálya a kezdésnek.
1. épület homlokzat - igen, újra megcsináltatjuk. Nehéz döntés, mert ez további időveszteséget okoz, ráadásul pénzbe kerül. Néhány vevő megkérdezte, hogy miért, mert"olyan szép volt". Az az igazság, hogy nem volt 1. osztályú a homlokzat kivitelezése, és úgy döntöttünk, hogy ebben nem kötünk kompromisszumot, legyen az tökéletes, kerül, amibe kerül. A színe is kicsit módosul. Sokkal jobb lesz és szebb is (szerintem).
Saját kert - alacsony elősövénnyel, vagy alacsony (max 0,5 m) fakorláttal le lehet keríteni.
Zsúfolt a Liliomdomb? - Lehet arról eszmét cserélni, hogy a mai bidapesti kínálatban nem túlzsúfoltak-e az újonnan épített lakóparkok. Ajánlok minden érdeklődőnek egy számot, amely segít eligazodni ebben. Osszák el a telek méretét a lakásszámmal. Ez a szám a Liliomdomb esetében 88,6, azaz, 88,6 nm telekre jut egy lakás. A mai budapesti kínálatban ezen az áron alig akad ennél kedvezőbb arány, javaslom, ellenőrizék le a kedves érdeklődők. Bátran állom az összehasonlítást. Azon persze lehet vitatkozni, hogy ez abszolút értékben elég-e. Azért azt hiszem, hogy a Liliomdomb közvetlen környezete viszont annyira ritkán épített (leszámítva a háta mögött lévő lakótelepet), hogy ez kárpótolhatja a vevőket.
Lakhatási engedély - A műszaki átadást követően indul meg a használatba vételi engedély kiadásának hatósági procedúrája. Elvileg addig, amíg ez le nem zárul, nem lakható az épület. Gyakorlatilag a ház működik, és én is ismerek olyan házat, amelyben hónapok óta élnek, pedig a hatóság valamiért nem adta még ki a használatba vételi engedélyt. Mi a lakáskulcsokat a sikeres műszaki átadást követően (és a vételár kiegyenlítését követően) átadjuk és senkit nem akadályozunk meg abban, hogy elkezdje a bútorozást, megtekintse a lakását.....
sajnos semmi sem biztos, csak hallottam... mennyire hiteles...??? majd kiderul. egyebkent mi is a harmadik (C) epuletben vettunk lakast...
Kedves Picurka31,
mivel a tuzliliom utcaban lakom igy munkaba menet-jovet van lehetosegem figyelni a kek darut. ha a daru szel altali porgesen kivul (mert ugye ez is egy mozgas, de nem az amit mi varunk) mas jellegu daru mozgast is latok, azt azon nyomban jelezem.
Szia Gabek7, ahogy látom a határidőtöket, remélhetőleg hamarosan tényleg szomszédok leszünk!
Kedves hupm! Ma voltam szerződésmódosításon, és a 3. épület építőjének már végzik a földmunkákat (asszem az irodájuknak). Fel a fejjel, el tudom képzelni mit érzel, de most már remélhetőleg sínen van a dolog!
A többi hozzászólást olvasgatva a következők jutottak eszembe:
Viszonylag sok ismerős dolgozik építőiparban, tehát több csatornán is eljutnak hozzám infók. Hallottam már én is olyan esetről, hogy a lakhatási (vagy használatbavételi, nem tudom pontosan...) engedély késett. Ettől függetlenül abban a lakóparkban beköltözött több lakó is a lakásába...Mondjuk én olyan helyzetben vagyok, hogy záros határidőn belül el kell hagynom a jelenlegi albérletemet, tehát ez erősen behatárolja a lehetőségeimet...:) Ha vmilyen hatóságnak kifogása van a dolog ellen, várom tőlük már most a megoldási javaslatokat...:)
A vendég-autós hozzászólásokkal nagyjából egyetértek, én sem nagyon örülnék a belső utakon parkoló autóknak, szerintem van elég parkoló a közelben, egy kis séta nem árt...tudom, hogy fordított helyzetben (vendégként) én sem rajonganék az ötletért, de ésszerű kompromisszumok is léteznek..
A magánkertekbe pedig ígérem nem megyek!(mármint hívatlanul...) Egyébként nem elrettentés képpen, de a munkatársamnak azért nem köszönnek a lakótársai, mert szóvá tette, hogy miért a ház által közösen fizetett vízből locsonak a kerttel rendelkező lakók...Náluk azóta állítólag élményszámba mennek a lakógyűlések...:)))
Ja, és a legjobb lemaradt, ez itt szintén abból a topicból egy bejegyzés:
Kedves Europeer, azért (talán) nem vagyunk anyira vadak, hogy ne látnánk szívesen bárkit, még ha olyan helyre költözik is, amit mi másképp "hasznosítottunk" volna.
Ahová Te költözöl, annak csak áttételesen volt köze a Rózsakerthez. Nem tudom, ismered-e a Liliomdomb területének hányatott sorsát, az előző "fantomlakótelepet".
A Liliomdombbal az a fő problémánk, hogy nagyon soknak tartjuk azt a 200 lakást, amit igen kis helyre bezsúfoltak anélkül, hogy a megközelítés, parkolás feltételeit lényegében javították volna. Ismerve a helyszínt és a reklámanyagokat úgy gondolom, kicsit illúziókeltés, ahogy a Liliomdombot bemutatni próbálják: olyan, mintha a nagy kerek erdőben egy ligetes lazán beépített luxuslakópark lenne, ehhez képest panelekkel sűrűn körülvett, és egyébként (számolgatások szerint) a panellakótelepnél nagyobb sűrűséggel beépített területről van szó, ahol a lakások egymás szájába néznek, és reggelente - esténként jó kis bunyó lesz a parkolóhelyekért és a Rózsakert utcából való kihajtás lehetőségéért.
Nyilván szabadság, demokrácia és kapitalizmus van, ami megvalósul, azt akarta a kerület többsége, azt diktálta a szükség, mi viszont hadd szomorkodjunk egy kicsit minden lakóteleppé konvertált zöldövezetért, még ha magunk is ilyenben lakunk
Beleolvastam...........hát nem látnak minket szívesen ott.:-(((
Egy-Két megjegyzést kimásolok: 2005.05.26
A 199 lakás kb. lakásonként két gyerek, azaz 400 gyermek. A kerületi óvodák többségében már most is kétszeres a túljelentkezés....
2006.01.09
A kísértetváros helyén nem épül jelenleg még semmi, ma ott jöttem el mellette és elég furcsa szagok terjengtek. A helyén meghirdetett LILIOMDOMB lakópark egy-két lakása már el van adva, vannak még bátor emberek!
2006.05.09
Szerintem a Liliomdombot büntetésként kaptuk. Pampogni mertünk a fantomlakótelep miatt, most nesze nekünk egy brutál sűrűségű lakótelep.
egy masik topikban (tetenyi) a lakotelepiek mar fajlaltak korabban, hogy a liliomdombosok ott fognak parkolni a masodik autokkal, sajnos szerintem igazuk lesz, ott fogunk. Annyit azonban elarulok, hogy megfigyeleseim szerint tokeletesen sok parkolohely van a dombunk masik vegenel (a lepcsonel levo bejaratnal), ahol van par garazs is. Szerintem ott jol lehet parkolni, es viszonylag konnyen el lehet magyarazni a vendegeknek is.
A lakópark felett a panelok előtt mindig van hely a parkolóban. Legalábbis ahányszor mi voltunk, mindig volt, és nem is egy. Pedig voltunk már hétközben és hétvégén is.
Autómosás szerintem is autómosóban, biztos van valahol a közelben kézi is, csak meg kell találni.
Teljesen egyetertek, en sem szeretnem ha tomve lennenek vendeg autoval a belso utak. Viszont a kapuk utcajaban nincs parkolasi lehetoseg, en igy tudom, es az sem lenne jo ha a jardan parkolnanak ott. A panelhazak parkoloi meg tobbnyire tele vannak, marad esetleg a Campona... Szoval kivancsi lennek mi a megoldas.
Automoso nem jo, legalabbis nekem. Majd keresek egy helyet a kozelben... :)