Az "innen-onnan" összeépítés kicsinyt könnyelmű kijelentés! Az, hogy nem "gyári komplett", csak hiányos, az messziről "üvőlt" róla! Az, hogy a tanúlt szakmám, és a képzettségem alapján (esztergályos+ ált. gépész technikus) kiegészítettem, és hozzáépítettem, az nyílvánvaló. Mivel már "kinőtem", és vettem egy újabb, nagyobbacskát, hát ezért adom el! Imhol az újabb (1936-os születésű!), ami szintén felújításra, és modernizálásra vár:
A villanymotor egy 500W-os VZ80/4-es újracsapágyazott, felújított villanymotorocska.
A gép késtartóját sk. készítettem, mivel eredetileg csak egy laposvas leszorítású késmegfogás volt. Ja! Az ékszílytárcsa elképzelés saját tervezés, és kivitel is. :-)
A gépecske természetesen egy megfelelően elkészített gépasztalra kerűlt felszerelésre.
Hát, hogy "Universal-1" ? Azt nem tudom. Sehol rajta semmi felirat. Teszek fel némi képet, ahogy ajánlottad:
A gép hossza: 500mm. A tokmány 80-as. (sajna csak szimplán hárompofás, a fordított pofák nem voltak hozzá.) A főorsón 10 mm átmérőjű rúdanyagot lehet átfűzni. Csapágyazása cserélt. -kúpgörgős-
Szegnyerge MK-1-es. A keresztszán hosszirányú mozgása sajna hibás, ezt megoldásra vár. (Eredetileg egy kúpfogaskerekes áttétel volt, de az "szétesett". Egy-egy kép a végeiről:
A hérom, lépcsős ékszíly-áttétel 9 fokozatú fordulatszám állítást tesz lehetővé 290 és 2522 ford/perc tartományban.
A gép fogadtatása vegyes, de akinek ez kell, az mindenképpen megszerzi. Előfordulhat a"csakazértisazenyémlesz" licit is, ha meg sokan licitálnak azok között lehet, aki mindenáron győzni akar.
Persze állapot, és felszereltség sem mindegy. Ha jól tudom 90-es évektől fordul elő Mo-n.
A legkisebb fordulatszáma 200 f/p nem vonzó, főleg egy fázisnál, mert nem biztonságos az irányváltás (továbbra is úgyanúgy forog) menetvágásnál.
Eladó sorba kerűlt kisesztergám. Ez egy orosz gyártmányú műszerész eszterga, amit pár évvel ezelött vettem meg hagyatékból. Alapos felújításon, és némi átalakításon esett át. Ma. már nincs rá szükségem, mivel egy nagyobbacskát sikerűlt vásároljak.
Ha Valakit érdekel, akkor magánban szívesen megbeszélhetjük. Irányára: 65000 Ft.
Nekem már tárgytalan a gépkeresés, nemrég szert tettem egy E2N-re, remek állapotban - eddig legalábbis úgy tűnik -, jó áron. Önkontrollomról tesz tanubizonyságot, hogy még be sem inditottam egyszer sem, mert a helye még készül, lesz egy kis betonozás, garázs átalakitás :) No meg át kell fésülni az egész gépet, megismerkedni a belsejével.
Ha 151-ért kelt el, akkor lennie kellett egy 150E-es licitnek is és, ha csak nem a licitálás heve mondatta a licitálóval a 150-et, az alatt az eltelt egy nap alatt nem hiszem, hogy talált volna másikat.
Szerintem eladói oldalról nagyon jó az a 150E tekintve, hogy 135E-ért kelt el egy hete egy ilyen zsír újonan, dobozából.
Egy napja zártak le egy aukciót a vaterán 151eFt-os áron. Az a gép sokkal használtabb állapotban volt, mint amit mi kínálunk eladásra. Édesapám vette a gépet, de a végén nem igazán használta, így merült fel az eladás ötlete. Hátha valakinek jó hasznára lesz:) Szerintem így már érthetőbb az ár. Ha valaki innen érdeklődne nyugodtan küldjön privátot és meg tudjuk beszélni az árat is.