Keresés

Részletes keresés

dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 409

Ah, szóval Ádámot és Évát már feladtad? Jó úton haladsz:)
Előzmény: telefongyula (406)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 408

:az is csak annyira szól bele Isten létébe, mint az evo léte, vagy nem léte. Semennyire.

És annyira szól bele Isten nemlétébe is.

Tényleg próbállak megérteni. Te miben hiszel tulajdonképpel? Mi az amit te Istennek hívsz? Mert mindenki mást ért alatta.

Előzmény: elterito (403)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.29 0 0 407

Rosszul látod, és egyedül vagy ebben. :-(

Előzmény: telefongyula (401)
telefongyula Creative Commons License 2008.01.29 0 0 406

elfogadom a törzsfejlődést mint többszörösen alátámasztott tényt.

Ha arról beszélünk, hogy Isten megteremtette az élővilágot, ami aztán a környezeti változásokhoz alkalmazkodva képes volt módosulni, abban benne vagyok. Bár manapság inkább fajok kihalásáról lehet hallani, mintsem újak létrejöttéről.

Viszont ha jól értem, a topic témája maga az élet keletkezése, ami azért más tészta, nem?

tgy

Előzmény: elterito (377)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 405

Az izotópvizsgálatba nem mennék bele, ezt szerintem te sem mondod komolyan.

A kvantummechanika olyan pontos jóslatokat ad amit sikerült kimérni, hogy az mindenen felül bizonyíték. Persze lehet a mérésben is kételkedni,.. meg istenben is.

Az élet keletkezése nem hitvita, hanem tudományos tézisek harca.

A hit nem igényel bizonyítást. a tudományos tézis (hit) igen és általa megdönthető.
Előzmény: telefongyula (399)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 404
Mi az hogy melyikben? Istenben. Vagy van 45 db. műanyag Isten egy polcon? Szerintem nem.
Előzmény: dr_bubo (402)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 403

bár vannak, akik szerint az azok korát meghatározó izotópos eljárás is megkérdőjelezhető.

Ne higyj nekik, dilettáns amatőrök. :-)

Amit vitatok, az az, hogy az univerzum és azon belül az élet hogyan keletkezett, mintegy véletlenül, vagy tudatos tervezés útján.

Márpedig pont ez pont egy olyan terület, ahol mindmáig új és új elképzelések látnak napvilágot, ha jól tudom. Szóval hitvita.

Nos ez sem hitvita. Nem tudjuk pontosan hogyan volt, de ha csoda nélkül a fizikai törvények alapján ment, az is csak annyira szól bele Isten létébe, mint az evo léte, vagy nem léte. Semennyire.

Előzmény: telefongyula (399)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 402

Te melyik Istenben hiszel és miért pont abban?

Előzmény: elterito (395)
telefongyula Creative Commons License 2008.01.29 0 0 401

Ebből a hozzászólásodból is csak azt látom, hogy hiszel. :-)

tgy

Előzmény: szegyenloske (381)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.29 0 0 400

Érezni nem érzem a különbséget, de ismerem.

Egyébként az emberi kettősség ami ezt bármilyen formában lehetővé teszi jól ismert.

Van aki monogám, van aki titokban lép félre, és van aki a többnejű lenne. Pld.

Előzmény: elterito (398)
telefongyula Creative Commons License 2008.01.29 0 0 399

Azt hiszem itt keveredik több dolog. Az, hogy a Föld hatezer, vagy több milliárd éves, még keresztények közt is vita tárgyát képezi, ebbe nem is mennék bele. Az őskori leleteket sem vitatom, bár vannak, akik szerint az azok korát meghatározó izotópos eljárás is megkérdőjelezhető.

Amit vitatok, az az, hogy az univerzum és azon belül az élet hogyan keletkezett, mintegy véletlenül, vagy tudatos tervezés útján.

Márpedig pont ez pont egy olyan terület, ahol mindmáig új és új elképzelések látnak napvilágot, ha jól tudom. Szóval hitvita.

tgy

Előzmény: elterito (379)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 398

Egyébként egyetlen hívő tudós sem fogott még bele, hogy igazolja, vagy cáfolja azt amiben vallásosan hisz. Nem fura ez neked ???

Ez nem furcsa, ennek így kell lenni. Azért van ez így, mert a tudósok többnyire okos sőt néha bölcs emberek, és hülyeségeket nem csinálnak, vagyis nem igazolgatják rac. érvekkel a hitet (de a hitükről persze beszélnek). Ha olyan ostoba embert akarsz olvasgatni aki a hitét igazolgatja, javaslom hogy malachyt olvasgasd a másik topikon. Nem azért, hogy gúnyosan kinevesd, hanem hogy meg tudd különböztetni a hitet a vakhittől, mert látszik hogy nem érzed az óriási különbséget.

Előzmény: szegyenloske (397)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.29 0 0 397

Egyre nagyobb ööö... valótlanságokat  írsz.

Ahogy egyre magasabb képesítésű, és tudású valaki annál inkább távoldik az

irracionális dolgoktól.

Az kiemelkedő tudásúak közöt is vannak hívők, 8-10 százalék, ami pontosan

megfelel a populáció átlagos lelki sérültek arányával. Nem skizifrénok nyilván!!!

Egy kitalált isten létének a cáfolatára való bármiféle felhívás irracionális.

Kevés az életed arra, hogy felsoroljam az összes badarságot, amit soha senki nem

tud cáfolni, és soha nem is léteztek, vagy fognak létezni.

Egyébként egyetlen hívő tudós sem fogott még bele, hogy igazolja, vagy cáfolja azt

amiben vallásosan hisz. Nem fura ez neked ???

Előzmény: elterito (388)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 396

Elterito: egy valóban hivő sohasem lesz racionális mert a hitável kapcsolatban hiányzik belőle a kételkedés képessége.

Nem hiányzik, abszolút nem hiányzik, nagyonis megvan. (attól hit, és nem vakhit)

Előzmény: dr_bubo (392)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 395

Boldog vagyok hogy nem úgy kell élnem az életemet hogy egy égi diktátortól rettegjek.

Nem tudom miről beszélsz, a hitem nem ismeri a rettegést, én sem szeretnék rettegni semmitől, mivel normális ember vagyok.

Előzmény: dr_bubo (393)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 394

Ma már a hit abba kapaszkodik amit jelenleg nem értünk (élet keletkezése, univerzum keletkezése, tudat, stb) és ezzel próbálja igazolni magát.

Én hívő vagyok, de ilyen marhaságot nem teszek. Istent nem arra használom, hogy magyarázat legyen olyan dolgokra amit a tud. még nem tud magyarázni. A magyarázatok Istene egy bálvány, miképp akkor is az volt, amikor azt mondtak, a villámokat Ő dobja le.

Előzmény: dr_bubo (390)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 393

Észérvek alapján nem tudsz meggyőzni Isten létezéséről, sem arról hogy ha van miért egy és nem több és mitől lett az (vagy ő)

:előtte ateista voltam, teljesen megértem, hogy valaki miért ateista.

Nem tudom mitől tértél meg de biztos nem a bizonyítékok súlya alatt. Én meg teljesen nem értem valaki hogyan hihet mesékben.

Boldog vagyok hogy nem úgy kell élnem az életemet hogy egy égi diktátortól rettegjek.
Előzmény: elterito (391)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 392

Elterito: egy valóban hivő sohasem lesz racionális mert a hitável kapcsolatban hiányzik belőle a kételkedés képessége.
Előzmény: elterito (388)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 391

Mert ilyen alapon bármiről lehet bármit állítani.

Elvileg igen, de erről nem vitatkozunk. Nem akarlak észérvek alapján meggyőzni hogy van Isten, én sem voltam mindig hívő, előtte ateista voltam, teljesen megértem, hogy valaki miért ateista.

Előzmény: dr_bubo (386)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 390

akinek hite van az nem semmis, csak irracionális és felesleges.

Régen azt HITTÉK a betegségek istenek vagy isten büntetése. Ma már tudjuk hogy ez nem igaz. Mert ismerjük a baktériumokat és a vírusokat.

Ma már a hit abba kapaszkodik amit jelenleg nem értünk (élet keletkezése, univerzum keletkezése, tudat, stb) és ezzel próbálja igazolni magát.
Előzmény: elterito (384)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.29 0 0 389

" A tudomány és a vallás jelenlegi tudásunk külön szféráit alkotják, melyeket,

bármi másnál élesebben, metodológiai különbségek választanak el egymástól.

A tudomány tesztelhetõ ismeretegyüttes fölépítését célzó vizsgálódási folyamat,

amely ismeretegyüttes szüntelenül ki van téve az elutasításnak és megerõsítésnek;

e terület igazságai átmenetiek, képlékenyek és változók.Abból adódóan, hogy a

Tudomány, s nem a Hit Korában élünk, tömegesen jelentkezik a kísértés, hogy a hit

köré a tudomány eszközeivel építsünk föl állványzatot. A két terület összebékítésére

tett kísérletek folyton kudarcot vallanak azon alapvetõ oknál fogva, hogy a vallás

végsõ soron a hit alapjain nyugszik. A hit lényegét valójában kimerítõen adja vissza

a „bizonyítékra való tekintet nélkül hinni" megfogalmazás, amely a hitet a tudomány szöges ellentétévé teszi.

„A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyõzõdés" (A zsidókhoz írt levél, 11,1).

„Mert hitben járunk, nem látásban" (A Korinthusbeliekhez II., 5,7).

„Boldogok, a kik nem látnak és hisznek" (János, 20,29).

elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 388
Csakhogy a két dolog két különböző dologra vonatkozik. Mindenféle skizofrénia nélkül lehet valaki egyszerre hívő, és minden racionális érv elfogadója. Ez akkor nem lenne így, ha Isten léte cáfolható lenne. Ha érvekkel ki tudod zárni Isten létét, akkor én sem fogok egy cáfolt dologhoz ragaszkodni fanatikusan, amiképpen nem ragaszkodok a geocentrikus világképhez sem.
Előzmény: szegyenloske (385)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 387

A tudás nem kötelező. Nem kötelező azt tudni mi a gravitáció. Elég leugrani a tizedikről.
Előzmény: szegyenloske (385)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 386

>És jó is hogy Isten létére, és teremtésére nincsenek bizonyítékok, Isten akarta így.

Na ez az az érvelés ami nem érvelés.

Mert ilyen alapon bármiről lehet bármit állítani.

Én azt mondom hogy 2 isten van meg egy egyszarvú és ők 3-an döntöttek így. Ja és egyiket sem érdekli a sorsod, és nagyokat röhög amikor azt hiszed hogy tudod mit akarnak. (csak példa)

Előzmény: elterito (383)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.29 0 0 385

Te írsz nagy butaságot.

A tudás nem kötelező senkire nézve.

A tudás és a hit egymás szöges ellentétei. Itt nyilván  a vallásos hitre gondolok.

Ha gondolod idézem a lexikális definíciót, bár jobb lenne ha már tanultad volna.

elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 384
Butaságot írsz. Az írásodból úgy tűnik, mintha a tudományos világnézet semmissé tenné a hitet, amely csak korlátolt falusi öregasszonyok tudománypótléka lenne.
Előzmény: szegyenloske (381)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 383

A Hívőknél ez a racionális érvelés abszolút nem működik, ők bizonyíték nélük állítják valamiről, hogy igaz.

Nem teljesen bizonyíték nélkül, csak olyan bizonyítékok alapján, amelyek nem feltétlenül győzik meg a másikat. Itt valóban szerepe van a hitnek. Ha belenézek a mikroszkópba és bacit látok, akkor a tény elismeréséhez nem kell hit, csak érvek láncolata (a mikroszkóop tényleg nagyít, a látott dolog tényleg élőlény stb.)

Ha ilyen bizonyítékkal előjössz én is és minden igazi tudós elismeri majd.

Szerintem nincsenek a teremtésre bizonyítékok, max. a Világegyetem léte de az ateistáknak nem következik a Világegyetem létéből az, hogy teremtője is van.

És jó is hogy Isten létére, és teremtésére nincsenek bizonyítékok, Isten akarta így.

Előzmény: dr_bubo (380)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.29 0 0 382

Bocsi !

A teória kifejezés helyett nem a hipotézis a megfelelőbb ?

Előzmény: dr_bubo (380)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.29 0 0 381

A törvényszerűségek tárházát úgy nevezik : tananyag.

Hogy melyik működik éppen, annak megismerése : a kísérlet.

Persze egy élet bőven kevés az összes megismeréséhez.

Mennyivel egyszerűbb amit 2000 évvel ezelőtt ismertek ugye ????

Ráadásul még örökké is fogsz élni :-((((

Előzmény: telefongyula (375)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 380

Teljesen félreérted a tudományt. A tudomány a bizonyítékra épül, a bizonyíték hatása alatt dőlnek meg teóriák, vagy nyernek megerősítést.

Ha egy tudós állít valamit, amíg az nem bizonyítható, az egy teória, és aki állítja az is elismeri tévedését, ha ő tudós és ha a bizonyíték ellene szól.

A Hívőknél ez a racionális érvelés abszolút nem működik, ők bizonyíték nélük állítják valamiről, hogy igaz.

Másodsorban, az hogy az élet keletkezését nem tdujuk jelenleg magyarázni semmivel sem bizonyítja azt, hogy az életet teremtették.

Ha ilyen bizonyítékkal előjössz én is és minden igazi tudós elismeri majd.

Előzmény: telefongyula (378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!