Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 12463

Sziasztok!

 

Tud valaki valamit arról, hogy mi az a rejtély, ami a Szovátai és Egervári út találkozásánál van?

Hónapok óta nincs megoldva az útburkolat helyreállítása a csatornázás után!

Miért?

bakterom Creative Commons License 2013.08.27 0 0 12462

Nagyon igazat írtál a piacról és a Duna partról. Amíg valakinek nem áll érdekében, nem is fog megváltozni!

Sok kérdés felmerült bennem:

- Piac miért nem a városközpontban van a két vasút között?

Kihasználatlan faházak állnak itt évek óta, minek? Kispiacot lehetne itt nyitni! Megközelítése: gyalog a sosem (na jó, évente 1-2 alkalommal működő) lifte(ke)n keresztül! Ha nem képesek a lifteket működtetni, szereljenek fel helyettük mozgólépcsőket!

- a közúti aluljáró feletti sétányra dézsákban vagy anélkül fákat ültethetnének (és a város központjában több helyre is!), a nyári hőségben nem jó sétálni!

Ezért inkább a büdös-zajos aluljárón át kerékpároztam többször nyáron vagy mentem gyalog, ott van jó kis járda! Nem kell lépcsőzni sem. De ha nincs pénz sem liftre, sem mozgólépcsőe vagy egyéb olyan technikai eszközre, amit KARBAN KELL tartani, akkor egyszerűen legyen szintbeni gyalogosátjáró Érd-alsónál! Persze mindent meg lehet magyarázni, hogy 150-el vagy többel mennek a vonatok majd, blablabla, ez csak duma. Bécs felé a határ túloldalán is vannak gyalogátjárók a vasúton. Mindenki vigyázzon magára, a megfelelő megoldást meg kell találni.

- Duna-part: hepe-hupa ösvények mindenhol, amik járhatatlanok. Cigányok lopják a fát, szigeti sétányon 2 méteres gazban áll, a tanösvény nehezen járható végig.

 

 

 

 

Előzmény: Badora04 (12453)
Karger Creative Commons License 2013.06.24 0 0 12461

Sziasztok!

 

Két hete Érd központban lévő teraszunkról eltünt az akkor 1 hónapja vett kertibútorunk.

Ha valaki látott ilyesmit mostanában feltünni a szomszédjában vagy valahol, kérem szóljon nekem, vagy a rendőrségnek, ők majd eldöntik kié is. A bútort rendeltük a praktikerben, mert ezt a szint csak rendelésre hozzák, így nem sok van belőle.

A szine homok " bézs" szin, feljelentést tettünk, és van egyedi ismertető jele, amit csak mi és a rendőrség tud.

A segítséget előre is köszönöm.

 

Az első képen van amit elloptak, sajnos a szinek nem túl jók, de ez a kép a netről van, nem fotoztam le sajnos.

 

Ezen talán a színe jobban látszik ilyen volt.

SaGa Creative Commons License 2013.06.20 0 0 12460

Emlékeim szerint azokat nam a hulladékszállító, hanem az önkormányzat terítette pár éve két kerületben, hátha úgy meg tudják spórolni a zöldjáratot. Meg az sem kizárt, hogy az egész mögött egy haver felesleges raktárkészlete állt...

Előzmény: Törölt nick (12459)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.17 0 0 12459

Ugyan nem a topichoz tartozik, de szeretném megtudni, hogy lehet a hulladékszállító cégtől komposztáló edényt igényelni?

 

Köszönöm.

RJancsi Creative Commons License 2013.06.13 0 0 12458

És még valami. Jó ideje nem hallottam újabb híreket, de egy időben komoly gondok voltak felső-parkvárosban a vízellátással. Azaz nyáron gyakori volt, hogy nem jutott víz a "hegylakóknak".  Olyan kicsi volt a hálózati nyomás, hogy az M7-en túl csak hörögtek a csapok, de még gőz sem jött belőlük. Jó lenne, ha valaki ottlakó megerősítené vagy cáfolná a hozzászólásomat, mert tényleg rég hallottam erről.

X ANTI Creative Commons License 2013.06.13 0 0 12457

Érd is jellemzően nagyon szélsőséges. A paloták sorától a putrikig minden van. Népessége is finoman szólva is vegyesfelvágott. A régies, gyönyörű Óváros egy kis szelet, de panelházak, cucilista egyen kocka parasztházak és minden van.

Sokan bízunk benne, hogy az M0 mostani bővítése kicsit a déli részek forgalmát csökkenti.

Amíg a mostani vezetés van, az országos tendenciák lesznek. Még jobban kiszolgált übergazdagok és egyre több, egyre csóróbb plebs.

Lehet jó mikrokörnyéket kifogni, de nagyon sok nézgelődést kell csinálni.

Érdliget Diósd felé eső felső dombos része valódi milliárdos környékké kezd válni. Csodás természet, magas kőfalak, nagy fekete autók.

De pár száz méterrel arrébb tökig érő sár, vagy nyáron a fogat csikorgató POR!

 

Ha strandolni akarsz, akkor Pest vagy Százhalombatta.

Előzmény: sámuel (12456)
sámuel Creative Commons License 2013.06.12 0 0 12456

Sziasztok! Háát....köszönöm :))

 

Az árakat nem a fővároshoz hasonlítva találtam olcsónak (ahhoz képest mindenütt olcsó) - az agglomeráció többi településéhez képest volt ez meglepő. Különösen ha azt is figyelmebe vesszük, hogy annak is melyik felén helyezkedik el a város.

 

Olvastam egy írást a neten Parkváros történetéről - az a hetvenes években íródott. De ahogy olvasom az írásaitokat - hát nem javult a helyzet érdemben azóta. Sőt...persze mutyiland is everywhere minálunk. Leginkább az oktatási intézmények viszonyai, ill. a Bp-re történő bejutás nehézségei (M3 irányból ugyanez jóval szerencsésebbnek tűnik) aggasztóak számomra. Illetve az egy alap ellenérzés bennem Érddel szemben, hogy anélkül, hogy az ember belegondolna, és megpróbálná lebontani, hogy miért, de érezhető egy igen erős dzsumbuj-káosz-rendezetlenség-rendszertelenség kisugárzás a városon áthaladva.

 

Borzasztóan sajnálom, mert eközben a meditárrán fenyőktől hemzsegő felső parkvárosi rész annyira hívogató, kellemes atmoszférájú hely, hogy nagyjából Pilscsaba-Klotildligeten kívül számomra mindent visz...

 

Nagyon komoly poteniál van Érdben - hosszú távon, évszázados mércével igen jó befektetés lehet ott ingatlant vásáolni. Csak az a baj, hogy előtte még középtávon mind meghalunk :)

X ANTI Creative Commons License 2013.06.12 0 0 12455

Mind igaz, amit a többi ÉRDLAKÓ már leírt. Bölcsi/ovi/suli tekintetében gyászos a helyzet. Gimnáziumunk van. Ami régen nagyon jó volt. Mára nem egy Fazekas, hogy finoman fogalmazzak.

A közvetlen lakókörnyezet NAGYON változatos. Vannak területek, ahova fehér ember ne menjen nappal sem, csak ha nagyon kell.Máshol meg Hawai.

Van saját TV, rádió csatornánk, saját újság 2 is. De ezek nem függetlenek, a szavuk csak mint a szép szőke szóvivő asszonyé. A Lockheed-es szenátorasszonyé.

Van kínai testvérváros.

Ja, az utak bő 80%-a FÖLDÚT!

Állítólag a 23. Ötéves terv fog talán aszfaltot hozni az egyszerű pórnépnek is. Ha még lesz akkor emberi lét a Földön.

Ingatlanadó nincs, de van építményadó borsos. Négyzetméter alapú, a kis falusi szoba-konyha pont annyit fizet, mint a palota, villa. A vizenyős, talajvizes részen ugyanúgy, mint a központi puccos sétányon. Rekord víz és csatorna/szippantási sarc.

Meg van hepe-hupás de puccos díszterünk a polgi ablaka alatt. Szökőkúttal és harangjátékkal.

Ritkásabb részeken kóbor kutyafalkák a jobb testedzés céljára.

Zsúfolt főposta, alig nyitvatartó kisposták a távoli városrészeken.

A település vezetői példaszerű szervezettséggel kommunizálják a csókosoknak a közvagyont. Kamu tanulmányok és túlfizetések a belsős haveroknak. Mint máshol.

Egy nincs: felelőse a mutyiknak.

Ez is Magyarország.

 

Szóval fejlődni van hova. A jóllakott tespedés kizárva.

RJancsi Creative Commons License 2013.06.12 0 0 12454

Szegény Sámuel! Most aztán jól megmondtuk neki. Szeretünk itt élni, de jó szomszédok máshol is lehetnek, azon kívül meg nem sok pozitívumot tudtunk felmutatni :)

Azt hiszem jól döntöttem, hogy a főváros helyett Érdet választottam, minden hibájával együtt. Vagyok olyan optimista, hogy egyszer csak jobb lesz a helyzet. És ha 10-15 év múlva ott fog tartani mint jelenleg sok kisebb és hátrányosabb település az országban (ahol már most is mindenhol csatorna, aszfalt út és szerethető városvezetés van), egészen elégedett leszek :)))

Előzmény: Badora04 (12453)
Badora04 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 12453

Tudod én is állandóan morgok,

az utak állapota miatt,

a csatornázás elhúzódása miatt.

A feljlesztések ura bátyám megoldása miatt.

Az ingázási idő miatt.

Az ingatlan adó miatt.

A szemétszállítás szinvonala és a megemelt ára miatt.

A járdák állapota miatt ( már ahol van).

A város vezetését le kellene cserélni. Előbb utóbb bekövetkezik az is, mert russzul csinálják.

( és akkor még nagyon úrinőként fogalmaztam) 

 

De azért, szeretem ezt a várost. Ez az otthonom. Roppant rendes szomszédokra tettem szert. da figyelünk egymásra.

A Kukámat minden héten beteszik nekem kerítésen belülre , mert tudják hogy dolgozom , hát nem maradjon kint ha már elvitték a szemetet.

Ha valahol az utcában idegen auót megáll valahol , már jön a fgyelmeztetés telefonon - vársz valakit, itthon vagy?-  nézgetetnek befelé hozzád kimenjek?

Amikor lesántultam ( állni is alig tudtam) a szomszédok felváltva takarították előlem a havat, hol egyik, hol másik jött át egy tányér levessel, vagy egy  kis süteménnyel, sült hússal.Szeretek kimenni a piacra pedig fene egye meg rossz helyen van, szemét parkoló díjat szednek, időnként sár is van.  Büszke vagyok a minarettre, a Földrajzi Múzeumra. Sajnálom, hogy  a Duna part ilyen nagyon nincs kihasználva kiépítve. sajnálom, hogy a Sportcsanok ügyét olyan impotens módon kezelték, hogy azt már tanítani kéne- hogyan nem szabad.

 

 

És mégis, Nem mennék innen sehova. Örülök annak ami jó, és próbálok tenni azért amit javítani kell.

 

Vannak elegánsabb környékek de ott messze nem törődnek egymással ennyit az emberek és tudom ismerősöktől, kollegáktól , hogy a közlekedés  talán még roszabb mint a mienk. Akinek nincs kocsija az röghözkötött akinek meg van az a dugókban ácsorog.

Előzmény: sámuel (12451)
RJancsi Creative Commons License 2013.06.12 0 0 12452

Ha csak aludni jársz Érdre, akkor egész elviselhető, kivéve a közlekedést (azaz tömegközlekedés nincs, meg jó utak sem). Reggelente dugók Pest felé, mert indul az ingázók serege.

Ha szórakozni akarsz (és nem oldod meg a szomszédokkal), akkor irány a főváros. Merthogy mozi, színház sincs.

A telekárak tényleg olcsóbbak a pestinél, cserébe egy vagyont fizethetsz ingatlanadóra, vízre, szemétszállításra stb.

Sportolási lehetőség a kocogás/futás, mert ugyan van egy sportcsarnokunk (lassan 10 éve), de senki sem tudja mikor lesz megnyitva, ha egyáltalán....

Jól gondold meg, mit vársz leendő lakóhelyedtől! Én is Budáról (a Rózsadombról!!!) költöztem ki Érdre, és az itteni körülmények ellenére eszem ágába sem lenne visszaköltözni. De lehet, hogy csak mazohista vagyok :)

Előzmény: sámuel (12451)
sámuel Creative Commons License 2013.06.11 0 0 12451

Sziasztok, 

 

off leszek (talán azért nem teljesen), előre is elnézést, de úgy látom, ebben az érdi topikban van az élet igazán.

 

Fontolgatom a Bp.ről agglomerációba való költözést. A települések szemrevételezése során Érd felső-parkvárosi része nagyon megtetszett. Az eladó ingatlanokat nézegetve azt látom, hogy a településen az ingatlan árak a bp-i agglomerációhoz képest is jelentősen alacsonyabbak. Ez szerintetek mivel magyarázható? Volna valami olyan hátulütője a településnek, amit én még nem látok? Közlekedés? Iskolák/óvodák? Lakóközösség? Egyéb infrastruktúra? (Azt láttam, hogy azon a részen most csatornáznak és aszfaltoznak, de azt várnám, hogy ezen a ponton az már megjelenik a magasabb árakban.)

 

Előre is köszi a válaszokat!

Ladyb Creative Commons License 2013.06.10 0 0 12450

Az Emma utcában, a központban zajló csatornaépítés szervezése és kommunikációja khm hagy kívánnivalót maga után. Másfél hónapja össze-vissza furkálnak, van, hogy hetekre eltűnnek, aztán felbukkannak és parkoló autókat szorítanak be. Ma pl. a páromét. Semmi kommunikáció, semmi tájékoztatás, egy tábla a helyszínen, egy elkerítés, hogy "figyelj köcsög autós, ide ne parkolj, mert holnap itt fúrunk".

Szerettem itt lakni, remek lakásunk van, kinőttük, 1 hónap múlva költözünk Bp-re, hát, könnyűvé teszi Érd MJV a búcsút. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.09 0 0 12449

Már éppen ideje volt.

A megoldásra váró egyik út a Szovátai, ugyanis hónapok óta nem sikerül normális állapotot kialakítani.

Folyamatosan süllyed meg a bekötéseknél és máshol is.

Akad olyan, ami jó pár hete nincs vissza aszfaltozva....lásd Egervári utcánál.

 

Elszomorító, hogy a mellékutcákban ismét a murváé a főszerep..................

 

Előzmény: nagydajab (12448)
nagydajab Creative Commons License 2013.06.07 0 0 12448

Akkor én az egész autos társadalomtól kivül állok, vagyis a negyedik harmadban tartozok mert én megyek, na jó csak döcögök XD 16-os kerekeim vannak de néhol ezzel sem könnyű haladni.

Viszont jó hír végre csinálják a Tárnokit a Riminyáki -Szent István közt.

Előzmény: Badora04 (12447)
Badora04 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 12447

Az érdi forgalomszabályozást elrendezte már a csatorna építés, és az egymás után érkező felhőszakadások sora.

 

Innetől kezdve már nincs forgalom, tehát nincs mit szabályozni.

 

Az autók egyharmada már tengelytörést kapott , másik harmada ott vesztegel a kátyúban, a harmadik hamad meg otthon áll a garázsban mert az előző kettőtől nem tud kimenni.  :) ( ezt itt a humor helye bár elég fekete...)

 

ÖregMackó Creative Commons License 2013.06.06 0 0 12446
Azért van ilyen csend, mert minden rendbe jōtt Érden? De jó!
riminyák Creative Commons License 2013.05.24 0 0 12445

Hozzám is becsöngetett. Elhajtottam, nehéz volt! Nem akarta megérteni nem kérem. Mondtam ismerem a hasonló eseteket, nem kérek belőle! Homályos árakról beszélt. ( nem politizálok, de ismerős máshonnét is a módszer, azokat is nehét elhajtani!)

Előzmény: esbjoern (12443)
bugadoktor Creative Commons License 2013.05.24 0 0 12444

Felénk is jártak, ahol elfogadták a jelentkezést (15 ezerért) ott, mire végeztek 85 lett a vége, mert közben "módosítottak" a fizetési feltételeken. Elzavarni ekkor, már nem lehet őket.

Előzmény: esbjoern (12443)
esbjoern Creative Commons License 2013.05.24 0 0 12443

Sziasztok!

Egy kicsit talán off, de nem tudom, hol máshol tehetném fel a kérdést. Ismertek olyan esetet Érden, hogy egy mikróbusszal közlekedő roma srác becsönget azzal a dumával, hogy van nála 2 méternyi vadiúj ereszcsatorna és megjavítaná a ház ereszét 13 ezerért?! Épp az imént történt ez meg velem, alig bírtam lerázni.

Egy bordó VW Transporterrel jár másodmagával, rendszám: LSF-564. Az utcában sok hasonló ház van, mint az enyém, de azokba nem csöngetett be.

Ezt hívják terepszemlének? Kezdjek el félni?

RJancsi Creative Commons License 2013.05.19 0 0 12442

Van, aki a murvának sem.... A tegnap előtti zápor járdára mosott némi földet. Az egyik "bölcs" lakó természetesen nem az eredeti helyére (padka, kert) lapátolta vissza, hanem egyszerűen az alig egy hete frissen hengerelt (és most még járható) útra. Gratulálok! Az ilyen tényleg nem érdemel rendes utat.

 

 

 

Előzmény: Badora04 (12441)
Badora04 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 12441

Én már a mart aszfaltnak is tudnék örülni.

 

Nem tudom hová süllyedek még...   :)

Előzmény: ÖregMackó (12439)
mennyország Creative Commons License 2013.05.17 0 0 12440

Remélem ezen az oldalon is lesz aszfalt.

Miért nem lehet előre tudni, hogy melyik utakra kerül majd aszfalt?

Előzmény: ÖregMackó (12439)
ÖregMackó Creative Commons License 2013.05.16 0 0 12439

Voltam "odaát" a felső parkvárosban, ott már találkozta egész jó rendezett utcákkal. Az Asztalos, Ács, Földmunkás, Bádogos környék már egészen városias. És kemény aszfalt van nem mart....

 

Előzmény: mennyország (12436)
ÖregMackó Creative Commons License 2013.05.16 0 0 12438

Sziasztok!

 

Újabb fejezet a gyerek elesése kapcsán.

 

Beszélt a Duna Aszfalttal a feleségem, azt mondták nem tudnak róla, de a főnök kicsit később lesz, rövidesen visszahívják, de még eddig semmi. Viszont az utcát meg leszórták murvával és porral. Így most még jobban csúszik, még jobban porzik és eső után még izgalmasabb lesz.

 

Ezek azt hiszik, hogy a murvával mindent el lehet tüntetni? Én alig tudok lassan felmenni az emelkedőn mert kipörög a kerék. Viszont a gödrök miatt meg ha sietek elharapom a nyelvem.

 

Tényleg ki kéne osztani már néhány rosszpontot mindenkinek, akinek felelőssége van az ügyben.

 

ÖregMackó

 

 

 

RJancsi Creative Commons License 2013.05.15 0 0 12437

Pl. sétálj el a Kéknyelű utcába. De siess, hogy még az első kiadósabb eső előtt megnézd, mert utána már nem lesz mit. :-S

Sajnos komolyan vették, hogy a csatornázási előtti állapotot állítják vissza. "Hagyományos" kőporos hengerelt megoldás, a csapadékvíz elvezetésének legkisebb igénye nélkül. Pár eső után a kőpor a sehonna-sehová vezető árokdarabokban fog landoloni mint megszoktuk. Vízelvezetés/szikkasztás nélkül meg először csak tócsák utána meg kátyúk jelennek meg az ásónyomnyi mély hosszirányú kimosások között. :(

Előzmény: mennyország (12436)
mennyország Creative Commons License 2013.05.15 0 0 12436

Az Érdi újságban az van, hogy 680 utat kell helyreállítani, ebből 200 már elkészült.

 

Biztos van ilyen, de én még egy ilyen elkészült utat sem láttam itt Érden.

Érdrisk Creative Commons License 2013.05.14 0 0 12435

Biztosítási oldalról megközelítve a kérdést, én is a kivitelezőhöz fordulnék kártérítésért, hiszen annak biztosan van felelősségbiztosítása, ( EU minkák esetén ez alapkövetelmény ), a kárt is az ő hanyag munkájuk okozta. A felelősségbiztosításuk terhére viszonylag gyorsan rendezhető a vagyoni és a nem vagyoni kár.

Előzmény: Badora04 (12434)
Badora04 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 12434

Nem vagyok jogász, de szerintem ez bizony sunyi csúsztatás.

 

A lakóterületen lévő utcák állapotáért, annak veszéylmentesítésért a önkormányzat felelős.

Az, hogy ő kivel köt szerződést, végezteti el a munkát, az az ő felelősége, amely nem mentesíti az eredendő felelőség alól.

Tehát az okozott kárért álljon helyt az Önkormányzat, és utánna úgy vitatkozik meg hárít tovább a szerződött partnereire, ahogy akar.

 

Esetleg egy jogász hogy látja a kérdést?

 

Sztem a választók az önkormáyzattal kötöttek választáskor szerződést, nem az így vagy úgy kiválasztott kivitelezőkkel.

Előzmény: ÖregMackó (12433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!