Keresés

Részletes keresés

Klímaszerelő Creative Commons License 2010.04.30 0 0 432
Tisztelt Érdeklődők!

Aertecnica Classic központi porszívó akciónkat a hatalmas érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk 2010. 05. 31-ig. Ezen akció keretében szenzációs áron vásárolhatóak meg az új szériájú Classic készülékek. Az eddig is kiváló minőség megmaradt az új szériánál is, viszont külső megjelenésben hatalmas előrelépés történt.

Aki olcsó, de megbízható központi porszívót szeretne, annak a Studio akciónkat ajánlom. Az akció keretében már bruttó 84 900 Ft-ért is kapható központi porszívó készülék.

Üdv: Klímaszerelő
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.04.30 0 0 431
Szia

Mi Beammal nem foglalkozunk, szóval nem tudok véleményt mondani a márkáról. De ennél egy központi porszívó gépnek sokkal többet kellene bírni.
Előzmény: cocki (430)
cocki Creative Commons License 2010.04.28 0 0 430
Szomorúan vettük tudomásul, hogy a 2006. nyara óta hetente egyszer használt gépünk forgórésze leégett. A forgalmazó szerint túlfeszültség okozta.
Csapágyazása tökéletes állapotban van.
Elképesztően rövid ideig szolgált. BEAM 1700 wattos ciklonikus leválasztású, porzsák nélküli.
Hosszabb élettartamot vártunk tőle. Milyen tapasztalataitok vannak?
Tourismo Creative Commons License 2010.04.19 0 0 429
Beam-systems, szénkefe csere lesz elméletileg. De azért köszönöm!
Előzmény: Klímaszerelő (428)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.04.18 0 0 428
Szia

Aertecnica és Sistem-Air készülékekhez mindenfajta alkatrészt árusítunk. Az ár a típustól függ.

Előzmény: Tourismo (427)
Tourismo Creative Commons License 2010.04.18 0 0 427
Mennyiért és hol lehet központi porszívóhoz motor venni, mivel leégett? Csongrád megye Típust később tudok írni!

Köszönöm!
airwatt Creative Commons License 2010.04.15 0 0 426

"Erre még várnunk kell jó pár évet"

Nem várok :)

Amit most használunk tudja ezt, igaz nem kp rendszer.

Auto módban változtatja a szívőerőt. Sima felületen max, szőnyegen és pl. matracon visszavesz.

Űgy tűnik minél nagyobb az ellenállás, annál jobban visszavesz. Tehát speciális cső nem kell hozzá, akár a kp gép is tudhatná.

A gyártó szerint azért jó ez a megoldás, mert ha szőnyeget vagy matracot izomból szív a gép, akkor a szálak megfeszülnek és elzáródnak.

Jóval hatékonyabb szönyeget kis erővel, de jóminőségű porolófejjel szívni.

Nem beszélve arról hogy ilyenkor alig van hangja a gépnek és kevesebbet fogyaszt.

Előzmény: Klímaszerelő (425)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.04.07 0 0 425
Szia

A Perfetto gépeken megfelelő tömlő választása esetén lehet változtatni a szívóteljesítményt. Az automatikust nem tudom hogy érted. Találja ki a porszívógép, hogy mit akarsz porszívózni és ahhoz mekkora teljesítmény kell? Erre még várnunk kell jó pár évet. :)

Előzmény: airwatt (424)
airwatt Creative Commons License 2010.04.07 0 0 424

Köszi az infot, én örülök az új fejlesztéseknek. Van még pár terület ahol fejlődhet a koncepció.

Pl. a már tárgyalt elektromos kefék, vagy a szívóerő automatikus szabályozása felületnek megfelelően.

Előzmény: Klímaszerelő (422)
airwatt Creative Commons License 2010.04.07 0 0 423

"Nem csak a szívóerő számít. Központi gép esetében jó esetben a kifújt levegő nem a lakás légterébe kerül"

Hát, az biztos hogy a kifújt levegő nem kerül vissza, viszont helyette pontosan annyi szűretlen levegőt szív be a házba (réseken, vagy nyitott ablakon keresztül).

Elvileg, ha van egy jó szűrővel felszerelt hagyományos porszívó, hatékonyabban tudja szűrni a benti levegőt mint a kp. porszívó, ami kifúj de ugyanakkor szűretlen levegőt szív be.

Szívóerő kapcsán a gépnél megadják a szívóteljesítményt, viszont azt nem tudni, hogy a szerteágazó hosszú csőhálózat, belső rezonanciák mennyit rontanak ezen.

Erre utal, hogy minél több fali csatlakozóra van szükség, annál erősebb gépet ajánlanak, hiába csak 1 ember használja 1 időben.

Előzmény: legirepa (412)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.04.03 0 0 422
Az előző hozzászólásban említett Perfetto TP4 készülék kijelzője:

Perfetto

A korábbi Perfetto modell helyett az új készüléken a LED-es kijelző lecserélésre került egy LCD kijelzőre. Itt kerülnek kijelzésre a különböző hibaüzenetek (pl telített portartály, piszkos szűrő, stb.). A Perfetto modelleken elhelyezésre került egy csatlakozó is. A készülékhez hermetikusan záródó porzsák is kapható, mely egy mozdulattal könnyedén zárható, így egyszerűen és pormentesen (nem száll kiöntéskor a por) lehet a portartályt kiüríteni. Természetesen a porzsák nélkül is használható a készülék.

További információ a www.kozponti-porszivo.hu weboldalon található.

Az új Classic készülékekre bevezető akciót hirdetünk, melyről szintén az imént említett honlapon található bővebb információ.

Üdv:

Klímaszerelő
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.04.03 0 0 421
Megérkeztek az Aertecnica új központi porszívó készülékei.

A készülékek főbb újdonságai az új design, új kijelző panel, valamint a választható jobbos vagy balos csőhálózati csatlakozási lehetőség. A már meglévő (és most megújuló) Classic, Perfetto és Perfetto Inox modellek mellett egy új Perfetto modell is forgalomba került, melyet öntisztító funkcióval láttak el. Ez az Aertecnica által szabadalmaztatott technológia mikrorezgésekkel tartja tisztán a készülék szűrőjét, így jelentősen megkönnyítve a készülék karbantartását, valamint jelentősen visszaszorítja a piszkos szűrő okozta szívóteljesítmény csökkenést.

Perfetto TP4

A képen az új Perfetto TP4 készülék látható.

Boery Creative Commons License 2010.04.02 0 0 420
Szerintem is a zajképződés egyik fő forrása a nem megfelelő anyagok-alkatrészek használata és a szakszerűtlen kivitelezés.
Előzmény: windy12 (419)
windy12 Creative Commons License 2010.04.01 0 0 419

:)  Én azt vágom, hogy mitől lehet hangos a rendszer, vagy néhány eleme, de ez csak helytelen szerelés - működés következménye lehet. Ha nem szelel sehol, és rendesen rögzítve van minden, akkor nem rezonálhat be, és nem sípolhat, sziszeghet. Szerintem.

Egyébként pár hete írtam, hogy véleményem szerint azért nem olyan nagyon csendes , pl a szemétlapát-adapternek is, ha beindul a gép, elég rendes szélzaja van, meg a porszívófejnek is. Ettől függetlenül, azért távol sem olyan, mint a normál porszívóké.

Nálunk most az egész ház beső felújításra került, nem egyszerű mennyiségű por volt (csempeleverés, festéklekaparás, padlólap felverés, stb.), megfizethetetlen segítség volt a kp. porszívó. A három hét alatt négyszer ürítetem a tartályát, pedig normál használatban három havonta is elég szokott lenni.

Előzmény: Boery (416)
windy12 Creative Commons License 2010.04.01 0 0 418
Újat vettem, és valami MD amerikai gyártmány, mivel az én rendszerem nem volt kiépítve ennek a fogadására, így kellett egy kicsit variálni rajta, de megérte, mert hasznos cucc.
Előzmény: Boery (417)
Boery Creative Commons License 2010.04.01 0 0 417
Ez az e-bay-es cucc milyen tipusú ?
Újat vettél vagy használtat ?
Előzmény: windy12 (415)
Boery Creative Commons License 2010.04.01 0 0 416
"Fizikailag sem értem, hogy mitől lenne zajos"

A cső rendszerben a nagy sebességgel áramló levegő és porszívó motorja által keltett rezgések hanghullámokat gerjesztenek. Ez a szobán belülre helyezett csatlakozónál akár zavaró is lehet.
Ha nálad nincs ilyen akkor jó lett a rendszered. Elképzelhető, hogy egyes elemek ilyen szempontból különbözően viselkednek, akár mondjuk az is közre játszhat, hogy milyen csőből készült, mennyire van a cső körbe véve rugalmas-nem rugalmas anyagokkal stb.
Előzmény: windy12 (415)
windy12 Creative Commons License 2010.03.31 0 0 415

Nálunk gyakorlatilag teljesen zajmentesek a csatlakozók. Fizikailag sem értem, hogy mitől lenne zajos, hiszen csak, ha nem zár rendesen, akkor tud hang kijönni rajta, viszont akkor meg az egész rendszer nem működik rendesen, hiszen falsot szív.

Én találtam az e-bay oldalon 12 voltos turbós kefét, 99 dollár+20 dollár szállítási díjért. Egy 12 voltos adapterrel, és fél órás apróbb barkácsolással összeraktam, és tökéletesen működik. Nagyon erős, nem is kell jobb, és így sokkal veszélytelenebb, mintha minden csatlakozónál 230 volt lenne.

Klímaszerelő Creative Commons License 2010.03.31 0 0 414
"Nálunk a falicsatlakozók azért zúgnak rendesen, de közel sem annyira, mint a hagyományos porszívó. "

Ha van légáram, akkor azt nyilván lehet hallani, hisz nagy a légsebesség. Zárt csatlakozónál szerintem minimálisan lehet csak hallani, ha megy a készülék. Persze ez sok mindentől függ (gép zaja, csőrendszer, falicsatlakozó, stb.). De ez a minimális zaj kiküszöbölése érdekében is - ha lehet - sose tervezünk szobába falicsatlakozót.

Abban pedig egyetértünk, hogy nem csak a szívóerő számít. Bár a központi porszívók szívóereje általában nagyobb a hagyományos porszívókéhoz képest, ezért pl jobban kiszedi a poratkákat. De nagyon fontos, hogy a port nem kavarja fel és semmit sem juttat vissza a lakótérbe.

Klímaszerelő Creative Commons License 2010.03.31 0 0 413
Sajnos központi porszívónál még nem láttam ilyet.
Előzmény: Boery (410)
legirepa Creative Commons License 2010.03.31 0 0 412
Nem csak a szívóerő számít. Központi gép esetében jó esetben a kifújt levegő nem a lakás légterébe kerül, és ez nem elhanyagolható szempont. Nálunk a falicsatlakozók azért zúgnak rendesen, de közel sem annyira, mint a hagyományos porszívó.

Előzmény: airwatt (411)
airwatt Creative Commons License 2010.03.30 0 0 411

Ez szomorú, mármint hogy horror a turbós fej ára és nincs egyáltalán 220V változat.

Több gyártó hagyományos porszívónál megoldotta, hogy gégecsövön belül vagy kívül szépen elvezeti a kábelt. Innentől már csak a fali csatlakozót kellene felkészíteni.

Furcsa, hogy ilyen megoldással még nem jöttek elő a kp. rendszer gyártók.

Ha valakinek van olyan szőnyege ami gyűjti pl. a ruhaszöszt vagy pl. hosszú szőrű cica van a házban, és már próbált jó turbós fejet, az utána aligha áll neki mással.

Úgy látom padló porszívózás terén a kp rendszer verhetetlen (szívó erő, konyhai padló adapter), de szőnyeges helyekre vagy matrac tisztításra van jobb megoldás.

Boery Creative Commons License 2010.03.29 0 0 410
Ezen az elektromos meghajtású turbókefe dolgon agyalok én is.
Végig túrtam a netet és arra a megállapításra jutottam, hogy egy ilyen akkus turbókefe ára vetekszik egy legális rablással ....... én a legolcsóbbat 70 eFt körül találtam de volt majdnem 100 eFt-ért is.
Én azon gondolom, hogy bármennyire nehézkes is valahogy a 220V-os változatot kellene megoldani, mert harmadárban van mint az akkus.
Láttam valahol olyan porszívó csövet amibe bele volt integrálva a vezeték. Szerinted létezhet ilyen Kp porszívó csőben ?
A 220-as csati nem gond mert mindenhol van a közelben
Előzmény: Klímaszerelő (409)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.03.28 0 0 409
Szia

Ez azért akkus, mert kicsit körülményes lenne a 230 V-ot odavezetni a fejhez. Hagyományos porszívónál nem gond, hisz úgyis kell ahhoz is. De központi porszívó esetén a gégecsőnél, falicsatlakozónál nincs 230 V.

Hát nem tudom tart-e valaki forgóturbinás fejet raktáron, vagy bemutató darabnak. Elég borsos az ára, ezért nem igazán keresik. A keresettebb takarítófejek nálunk is raktáron vannak (bár azokból inkább az Aertecnicát szoktuk javasolni), de forgóturbinást nem tartunk. Talán az importőrnél van, de szerintem ott sem lehet kipróbálni, max. megnézni.

A csőrendszer zárt falicsatlakozóval minimálisan vezeti csak a hangot. Zárt csatlakozónál nem lesz légáramlás, tehát annak nincs hangja. A másik csatlakozó légáramlását pedig nem igazán lehet hallani. Persze ha belekiabálsz a cső egyik végén, azt biztos lehet hallani a csőrendszerben. :)
Amúgy meg a csőrendszert úgy szoktuk kialakítani, hogy lehetőleg ne a szobákba kerüljön a falicsatlakozó, hanem pl. a közlekedőre, folyosóra, stb.

Előzmény: airwatt (408)
airwatt Creative Commons License 2010.03.27 0 0 408

Köszi a válaszokat.

Én is úgy látom hogy a csövezést mindenképp érdemes megcsinálni.

"nem nagyon tudtunk itt ellenérvet felhozni, max csak a hagyományos porszívókhoz mért magas árát"

Hát, akkor ezt is ki lehet húzni mert a mostani gépezet kb. 2x annyi volt mint egy kp. teljes rendszer géppel. Típust nem írok hogy véletlenül se reklámozzam, de nem Lux.

Nagyon röviden csak azért mentünk bele, mert előtte is elég jó gépet használtunk (Dyson DC11 majd DC23) és ezek után bátran megfogadtam, ha az ügynök le tud nyűgözni akkor megvesszük. És le tudott. Erősen műszaki ember vagyok és megtetszett a technika nomeg az eredmény.

A forgó fejre azért kérdeztem rá, mert szőnyeget takarítva ez a legfontosabb komponens.

A Dyson légturbinás fejjel dolgozott. Működött is szépen, azt hittem nincs is jobb. Egész addig amíg az új gépet ki nem próbáltam. Ennek elektromos feje van, sokkal gyorsabban pörög és a legkisebb letapadt szöszt is felkapja a padlószőnyegről.

Ezek után a légturbinásban nem bízom annyira.

Az akkus megoldás érdekes koncepció, ilyet még nem próbáltam.

Tényleg, ki lehet valahol próbálni pl. a Sistem-Air tartozékokat?

Egy másik kérdés. Mennyire vezeti a hangot a beépített csőrendszer?

Pl. ha a konyhában a padló elszívót bekapcsoljuk az éjszaka közepén, egy távoli másik szobában lehetne-e bármit hallani a fedeles fali csatlakozón keresztül?

Klímaszerelő Creative Commons License 2010.03.27 0 0 407
Szia

Természetesen mindennek van kontra oldala is. Csak az a nem mindegy, hogy a pro és kontra milyen arányban áll egymással. Központi porszívónál eddig nem nagyon tudtunk itt ellenérvet felhozni, max csak a hagyományos porszívókhoz mért magas árát. De szívesen várok ellenérveket is, hisz erről szól a topik.

A csőhálózatot mindenképp célszerű elkészíteni az építkezés fázisában. Ezt megcsináltathatod egy hozzá értő szerelővel, vagy ha van némi "barkácskészséged" akkor akár saját magad is megcsinálhatod. Mi is árulunk olyan komplett szetteket ami minden szükséges anyagot tartalmaz, ráadásul telepítési útmutatót is tudunk adni hozzá.

Központi porszívóhoz rendkívül sok takarítófej, kefe, különböző kiegészítő létezik.
A levegő hajtású mellett a Sistem-Air rendelkezik 12 V-os, akkumulátoros meghajtású turbókefével is.

Előzmény: airwatt (405)
Fabrik Creative Commons License 2010.03.27 0 0 406
Én nemrég fejeztem be az építkezést és nem is vagyok szakember, így sok okosat nem tudok mondani.

Úgy logikáztam, hogy ha egyszer rámdől az OTP és rámjön a kp-i porszívó őrület, akkor nehogy az a kicsi hiányozzon hozzá, hogy nincs cső.

A csövezés 30-60 ezresbe kerül, magad is kiépítheted, ha jól utánaolvasol, de utólag már nincs esélyed.

Szerintem csövezd be, aztán évek múlva is eldöntheted, hogy kell-e vagy sem.
Előzmény: airwatt (405)
airwatt Creative Commons License 2010.03.27 0 0 405

Sziasztok,

Érdeklődéssel olvastam végig a topicot. Jó ideje nem fórumozok de ismét építkezés előtt állunk így jobb 5let híján reggeltem egy ide illő nickkel :)

Szóval engem is érdekelne a pro és kontra.

A pro része teljesen világos, a kontrában van pár gondolatom amit még nem láttam szóba hozva és esetleg érdekes lehet.

A (szerintem) legjobb kézi készüléket tavaly megvettem (horror áron), amit megelégedéssel használunk, de ennek ellenére gondolkozom a kp rendszer kiépítésén ha oda kerül a sor.

Első körben csak egy téma, a kp. rendszerhez mennyire vannak jó turbós/forgós kefék?

Csak levegő hajtásút lehet kapni, vagy elektromos forgó fejet is?

Használ ilyet valaki?

orca30 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 404

Köszönöm szépen a segítségeket!Sikerült megtalálni a számunkra megfelelőt.Szívből ajánlom Őket Mindenkinek!Korrektek,segítőkészek,ár-érték arányban abszolút a top-on vannak!

www.kozpontiporszivobolt.hu

Boery Creative Commons License 2010.03.04 0 0 403
Semmi különös nem volt náluk, csupán az, hogy éjszaka annyira visszahűlt a levegő, hogy érdemes volt ablakokat nyitni.
Előzmény: Axióma (402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!