na megcsináltam tegnap az oldalast. A magam által épített kis tűzrakóra rátettem egy grillrácsot rá a húst és lefedtem a nagybográccsal. Természetesen előtte leégettem egy nagy rakás tüzet amit aztán időnként locsolgattam hogy füstöljön és ne lobbanjon be. 3órát fütöltem igym, az eredmény leírhatatlan!!!!!!!!!!!!Köszönöm az innen lopott ötleteket :)))
Az oldalast lassabb tuzon sutom (90-100 C fokon) es szinten jo neki az indirekt tuz.
Ha parazson csinalod, a magassagat neked kell kitapasztalnod - kezd magasan, es erezni fogod, hogy mekkora tavolsag kell neki. A sutesi ido 1.5-2 ora. Ha a tuzet szet tudod kotorni a ket oldalara a husnak, tokeletes lesz. Ha egyik oldalon a tuz es az ellenkezo oldalon az oldalas - az is jo.
Idonkent kenegesd valamivel, hogy ne szaradjon ki - vagy... tegyel melle egy kis edenybe sort :)), csodalatosan fogja az elsult nedvesseget potolni!
Van aki csirket szokott ugy a grillen sutni, hogy egy nyitott sorre ulteti ra a csirket - csodalatos ize lesz tole...
!"+/"%!=%!/ baaaaszus.... eszméletlen képeket teszel fel :) olvasom és úgy érzem beleharapok :) Áruld már el légyszives hogy ezeket mekkora lángon csinálod- már ha szabad tűzön és milyen távolságra a parázstól, lángtól? illetve milyen hőmérsékleten? Köszönöm!
Sziasztok! Szeretnék saját készítésű grillkolbászkákat csinálni. Ehhez juhbél kell amit csak 100 méteres kiszerelésben lehet venni felénk. Ha hárman megvennénk az már árban és mennyiségben is elfogadható lenne. Ketten vagyunk már. Ha valaki Várpalota vonzáskörzetében úgy gondolja, hogy beszállna, az írjon emailt.
De ha valaki közületek tud lelőhelyet, ahol lehet kapni kevesebbet annak megköszönném ha írna.
Medium lett, nem szeretjük teljesen átsütve. De most nézem a becsomagolt hús cimkéjéről is van egy kép és T-Bone-nak árulták (persze ettől ez még Porterhouse) le volt árazva $4.80 volt egy lb.
Huhh, innen mér látom a képet, olvastam egy könyvet az ételfotózásról, abban azt írták, hogy a steakfotókon hajsütővassal égetik bele a grill-mark-ot a steakekbe és teljesen ehetetlenek... pazarlás :) de jól néz ki.
Ahol én laktam, ott egy árban volt a kettő... a vastagságuk meg egyforma volt többnyire. Kivéve a Sam's Club-ban. Ott tényleg vastagabb volt a porterhouse mint a T-Bone, de ott is ugyanazon az áron adták.
Ha jól gondolom a T-bone a gerincrész abból a darabjából származik ahol már a bélszín elvékonyodik, a porterhouse meg a másik végéről ahol még vastag a bélszín oldal.
Innen nem látom a képeket, szerintem jobb is :D:D:D
Ugy tapasztaltam, a vastagsaga valtozik. Ha belegondolsz, hogy egy szelet lehet akar 15-20 dollar... a vastagsaga miatt, ertheto, hogy nem mindenhol nagyon vastag. Jobb boltokban (ahol az 1 lb kb 15-20 dollar, olyan vastagra vagjak amileynre kered.
En kb ket ujjnyi szelessegben szoktam latni-venni.
Definition: The Porterhouse is kind of a composite steak coming from the point where the tenderloin and top loin meet. Basically an over-sized T-Bone steak the porterhouse is thicker cut and has much more of the tenderloin relative to the loin portion.
Nem hiszem - csak a tenderloin nagysagaban. Ha meg levagod a nem tenderloin reszet - New York Strip steak lesz belole.
"When still attached to the bone, and with a piece of the tenderloin also included, the strip steak becomes a T-bone steak or a Porterhouse steak, the difference being that the Porterhouse has a larger portion of tenderloin included. The strip steak can be sold with or without the bone, but bone-in strips are generally better because they are usually thicker, and the bone conveys heat to the steak. Strip steaks can be substituted for most recipes calling for T-bone and porterhouse steaks, and sometimes for fillet and rib eye steaks."
...ma meg meleg van ahhoz, hogy bennt csinaljak vacsorat - igy marad a grill. 3 New York strip steak volt a melyhutoben - igy nem kellett vasarolni menni.
1 rész cukor 1 rész só fél rész barnacukor, a többit izlés szerint. Nem lesz édes vagyis nem ettől hanem a barbecue szósztól lesz az, ha édes fajtát választasz. Nekem az jön be, de van száz féle fajta: http://bbq.about.com/od/barbecuesaucerecipes/tp/10barbecuesauce.htm
A magyarok nagy része alapból idegenkedik ha azt hallja hogy egy oldalas édeskés izű de én mindenkit arra bíztatok próbálja ki, meg fog lepődni.