Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2011.08.03 0 0 485

Ugyes vagy!  Igazan orulok, hogy sikerult!

Előzmény: olvas0 (484)
olvas0 Creative Commons License 2011.08.03 0 0 484

na megcsináltam tegnap az oldalast. A magam által épített kis tűzrakóra rátettem egy grillrácsot rá a húst és lefedtem a nagybográccsal. Természetesen előtte leégettem egy nagy rakás tüzet amit aztán időnként locsolgattam hogy füstöljön és ne lobbanjon be. 3órát fütöltem igym, az eredmény leírhatatlan!!!!!!!!!!!!Köszönöm az innen lopott ötleteket :)))

 

Előzmény: olvas0 (482)
olvas0 Creative Commons License 2011.07.29 0 0 482

őőőőrület, ki is fogom próbálni amint nem lesz ilyen nyálkás az idő nálunk :)

köszönöm!!!!

Lesz mit olvassaak itt egy darabig :)

 

Előzmény: ZsuR (480)
ZsuR Creative Commons License 2011.07.28 0 0 481

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=110702406&t=9126401

 

Az oldalast lassabb tuzon sutom (90-100 C fokon) es szinten jo neki az indirekt tuz. 

Ha parazson csinalod, a magassagat neked kell kitapasztalnod - kezd magasan, es erezni fogod, hogy mekkora tavolsag kell neki.  A sutesi ido 1.5-2 ora.  Ha a tuzet szet tudod kotorni a ket oldalara a husnak, tokeletes lesz.  Ha egyik oldalon a tuz es az ellenkezo oldalon az oldalas - az is jo.

Idonkent kenegesd valamivel, hogy ne szaradjon ki - vagy... tegyel melle egy kis edenybe sort :)), csodalatosan fogja az elsult nedvesseget potolni!

 

Van aki csirket szokott ugy a grillen sutni, hogy egy nyitott sorre ulteti ra a csirket - csodalatos ize lesz tole...

Előzmény: olvas0 (479)
ZsuR Creative Commons License 2011.07.28 0 0 480

:)) Itt az egesz pulyka macera :))

 

Honey Brined Smoked Turkey

 

4 l forro viz

1/2 kg so

2 l zoldseg alaple

1/2 kg mez

5-6 kg jeg

6-8 kg pulyka

olaj

 

Keverd ossze jeg nelkul, hogy a so es a mez elolvadjon, add hozza a jeget, a pulykat, aztasd benne a pulkat 10-12 orat.

Csinalj fust bombat - egy tanyer nagysagu foliaba tegyel aztatott fadarabokat ami jo fustoleshez, adjal hozza kakukkfuvet, zsalyat ha van keznel.

Vedd a pulyka oldalat foliaval - hogy ne egjen meg ido elott.

Indirekt tuzon susd 200 C fokon 2-3 orat, amig a hushomero a legvastagabb pontba dugva 70-75 fokot mutat.

Szeleteles talalas elott legalabb egy orat pihentesd.  

 

 

Előzmény: olvas0 (479)
olvas0 Creative Commons License 2011.07.28 0 0 479

!"+/"%!=%!/ baaaaszus.... eszméletlen képeket teszel fel :) olvasom és úgy érzem beleharapok :) Áruld már el légyszives hogy ezeket mekkora lángon csinálod- már ha szabad tűzön és milyen távolságra a parázstól, lángtól? illetve milyen hőmérsékleten? Köszönöm!

Előzmény: ZsuR (431)
jverocska Creative Commons License 2011.06.30 0 0 478

Sziasztok! Szeretnék saját készítésű grillkolbászkákat csinálni. Ehhez juhbél kell amit csak 100 méteres kiszerelésben lehet venni felénk. Ha hárman megvennénk az már árban és mennyiségben is elfogadható lenne. Ketten vagyunk már. Ha valaki Várpalota vonzáskörzetében úgy gondolja, hogy beszállna, az írjon emailt.

De ha valaki közületek tud lelőhelyet, ahol lehet kapni kevesebbet annak megköszönném ha írna.

cvt01 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 477

A hétvégi sütés eredménye (bár itt még nem volt teljesen kész):

ZsuR Creative Commons License 2011.06.12 0 0 476

Ez a szepsege a SAMS-nek, bujtatott arengedmeny :)).

Előzmény: cvt01 (475)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 475

Medium lett, nem szeretjük teljesen átsütve. De most nézem a becsomagolt hús cimkéjéről is van egy kép és T-Bone-nak árulták (persze ettől ez még Porterhouse) le volt árazva $4.80 volt egy lb.

Előzmény: ZsuR (474)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.12 0 0 474

Jol neznek ki!  Well done?

Előzmény: cvt01 (473)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 473

Megtaláltam a Sam's Club-os steak sütés képeit:

 

 

Ez a porterhouse több mint 1 kiló volt. Fölötte az egy ribeye ami az én örök kedvencem. A 3 kötözött steak meg bélszin (ezt nem a samsben vettük)

 

Így néztek ki megsütve:

 

ZsuR Creative Commons License 2011.06.10 0 0 472

Hat enni nem tudnad tobb ok miatt is :)), de az arat latod. No ennyit nem adok egy T bone-ert sem.

Előzmény: cvt01 (471)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.10 0 0 471

Huhh, innen mér látom a képet, olvastam egy könyvet az ételfotózásról, abban azt írták, hogy a steakfotókon hajsütővassal égetik bele a grill-mark-ot a steakekbe és teljesen ehetetlenek... pazarlás :) de jól néz ki.

Előzmény: ZsuR (467)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.10 0 0 470

A mi Sams Clubunkban meg nem lattam Porter-t, csak T bone-t. Ha 8 dollar vagy kevesebb, akkor veszek - maskepp nem :)).

Előzmény: cvt01 (469)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.10 0 0 469

Ahol én laktam, ott egy árban volt a kettő... a vastagságuk meg egyforma volt többnyire. Kivéve a  Sam's Club-ban. Ott tényleg vastagabb volt a porterhouse mint a T-Bone, de ott is ugyanazon az áron adták.

 

Ha jól gondolom a T-bone a gerincrész abból a darabjából származik ahol már a bélszín elvékonyodik, a porterhouse meg a másik végéről ahol még vastag a bélszín oldal.

 

Innen nem látom a képeket, szerintem jobb is :D:D:D

Előzmény: ZsuR (463)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.09 0 0 468

Uj recept :))

ZsuR Creative Commons License 2011.06.09 0 0 467

Ugy tapasztaltam, a vastagsaga valtozik.  Ha belegondolsz, hogy egy szelet lehet akar 15-20 dollar... a vastagsaga miatt, ertheto, hogy nem mindenhol nagyon vastag. Jobb boltokban (ahol az 1 lb kb 15-20 dollar, olyan vastagra vagjak amileynre kered.

 

En kb ket ujjnyi szelessegben szoktam latni-venni.

 

Előzmény: Boarhunter (466)
Boarhunter Creative Commons License 2011.06.09 0 0 466

Én ezt találtam:

Definition: The Porterhouse is kind of a composite steak coming from the point where the tenderloin and top loin meet. Basically an over-sized T-Bone steak the porterhouse is thicker cut and has much more of the tenderloin relative to the loin portion.

Itt: http://bbq.about.com/od/steakglossary/g/porterhouse.htm

Előzmény: ZsuR (465)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.09 0 0 465

Nem hiszem - csak a tenderloin nagysagaban.  Ha meg levagod a nem tenderloin reszet - New York Strip steak lesz belole.

 

"When still attached to the bone, and with a piece of the tenderloin also included, the strip steak becomes a T-bone steak or a Porterhouse steak, the difference being that the Porterhouse has a larger portion of tenderloin included. The strip steak can be sold with or without the bone, but bone-in strips are generally better because they are usually thicker, and the bone conveys heat to the steak. Strip steaks can be substituted for most recipes calling for T-bone and porterhouse steaks, and sometimes for fillet and rib eye steaks."

Előzmény: Boarhunter (464)
Boarhunter Creative Commons License 2011.06.09 0 0 464

A t-bone és a porterhouse közt nincs a szeletvastagságban is különbség?

Előzmény: ZsuR (463)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.09 0 0 463

Persze, hogy nem... de az ara az volt :)).

Előzmény: cvt01 (462)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 462

Ez már tényleg túlzááááássss! Fejezd be! (j/k)

 

A T-bone amin ekkora bélszín oldal van az már nem T-bone többé... :)

Előzmény: ZsuR (459)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.09 0 0 461

Finom volt.

Előzmény: Törölt nick (460)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.09 0 0 460

Nagyon jól néz ki.

Előzmény: ZsuR (459)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.09 0 0 459

Kicsit meg pihen - aztan lehet enni...

Előzmény: ZsuR (458)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.08 0 0 458

...ma meg meleg van ahhoz, hogy bennt csinaljak vacsorat - igy marad a grill. 3 New York strip steak volt a melyhutoben - igy nem kellett vasarolni menni.

ZsuR Creative Commons License 2011.06.08 0 0 457

....azt hiszem, T-bone-nak vettem...

Előzmény: cvt01 (456)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 456

Nem szép dolog ilyen gyönyörű porterhouse képeket berakni ide... nekünk meg csak csorogjon a nyálunk... :)

Előzmény: ZsuR (454)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 455

1 rész cukor 1 rész só fél rész barnacukor, a többit izlés szerint. Nem lesz édes vagyis nem ettől hanem a barbecue szósztól lesz az, ha édes fajtát választasz. Nekem az jön be, de van száz féle fajta:  http://bbq.about.com/od/barbecuesaucerecipes/tp/10barbecuesauce.htm

A magyarok nagy része alapból idegenkedik ha azt hallja hogy egy oldalas édeskés izű de én mindenkit arra bíztatok próbálja ki, meg fog lepődni.

Előzmény: Törölt nick (453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!