Keresés

Részletes keresés

Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109973

Vannak színészek és vannak nemzeti színészek, ahol a nemzeti nem a színház neve.

Előzmény: Racilaci (109972)
Racilaci Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109972

Ha már Vidnyánszky és Nemzeti. Egy ideje nem figyelem, ezért három nevet se tudtam volna felsorolni a Nemzeti társulatából, s most nézem ezt a 3 évvel ezelőtti díszes társaságot.

https://444.hu/2020/08/03/bansagi-ildiko-varatlanul-felmondott-a-nemzetiben

Nem megsértve senkit, de hát ez egészen tragikus Vidnyánszky ún. befolyására nézve. Jó, így arcról megismerem Rubold Ödönt, Rátótit, Schnell Ádámot, az épp most felmondó Bánságit, Szarvas Józsefet, Blaskó Pétert, Bodrogit. Kb. ennyi. De hát azért ez a névsor messze nem tekinthető első osztályú csapatnak. Ebből első osztályú színész max. a Bánsági - Udvaros - Szarvas - Blaskó - Bodrogi ötös, s közülük is csak a Bánsági - Szarvas párosnak van igazán komolyan vehető művészi "arcéle". 

Ez így hogy? Jó, hát ránézek, a mélymagyar dúvadra a fotó közepén, és értem. De akkor is.

Racilaci Creative Commons License 2020.08.03 0 2 109971

A mezítlábas Fidesz-képviselők élete maga a nyalás, meg a szopás. Nincsenek náluk nyomorultabb emberek. Legfeljebb némelyik még ahhoz is hülye és / vagy erkölcstelen, hogy ne fogja ezt fel.

Előzmény: Alpári Gnác (109970)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109970

Nem tudom, mit háborogtok, Rogán Cili is teniszezik, lehetne akár ő is az elnök.

Amúgy pedig aki azt hiszi, hogy az egyszerű, mezítlábas Fidesz-képviselők élete maga a méznyalás, az igen téved.

Itt ez a szerencsétlen előző elnök, akinek azt nyilván megmondták, hogy kinek kell megnyernie az egyes üzleteket, de azt nem értette, hogy nem lehet a világ minden pénzét nekik odaadni, mert akkor kevesebb lesz a kasszában és az rosszul mutat.

Lázár volt már nagy ember, ráadásul maga őfelsége kérte fel, így elég erős a felhatalmazása, hogy elküldje a náthásba azt, aki túl mohó.

És hogy őfelségének mi köze van ehhez?

Hát az ő saját pénze, bazmeg, hagy döntse már el, kire bízza rá!

És akkor mindenki tegye össze a két kezét, hogy egyáltalán ad belőle egy forintot is.

Előzmény: Racilaci (109961)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109969

Kekeckedem: még a működésképtelenség széle vagy közepe sem jelenti automatikusan a menesztést, vagy ha igen, akkor is csak más, "fontos" pozícióba buktatással egyidejüleg. Inkább arra tippelek én is, hogy nem oda és annyit vagy akkor adott, mint ahogy kellett vagy nem kellett volna.

Abban is egyetértek, hogy ez valóban bünti és alázás Lázárnak, aki egy picit hamar akart előrébb lépni a ranglétrán, ahogy Smicc Mariskának meg Áder Jancsinak sincs még elnézve a 2006-os belső puccskísérlet ("Jones gazda már nem tér vissza"), nem jókedvükben igyekeznek túlteljesíteni az elvárásokat, sokkal inkább (halál)félelemből.

Előzmény: Racilaci (109968)
Racilaci Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109968

Nem sima veszteségről van szó, hanem a teljes működésképtelenség széléről - s hát biztosan úgy volt (gondolom, erre utalsz), hogy nem teljesen oda csúsztak el a pénzek, amire a nagyvezír az áldását adta. Mindenesetre egy ilyen feladat azért inkább büntetés Lázárnak, amiben ismételten - méghozzá nyilvánosság előtt lefokozva, alapvetően büntetőjogi tételek között lavírozva - tehet tanúságot a hűségről, semmint kitüntetés.  

Előzmény: Generic Jingle (109967)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109967

Nem akartam elmerülni a részletekben, a nullszaldó alatt azt értettem, kiindulva a valós helyzetből, miszerint az állam ad nekik pénzt, hogy annyit költenek, amenyi a bevételük, amibe belevettem az állami pénzeket is, tagdíjakat is, nevezési díjakat is, szponzori pénzeket is, satöbbi. Bejön X forint, kimegy X forint, eredmény: nulla.

De a nyereség sem lenne kizárt, ha mondjuk csak annyit költenek működésre, mint amennyit az állam ad, a többi bevételt, amiket fent felsoroltam, pedig nem költik el a működésre, vagy csak a következő évben, stb. Bejön X forint, kimegy Y forint, ahol Y<X, eredmény: nyereség.

De fenntartom, amit írtam, mert idehaza csak a veszteség miatt nem szoás elküldeni senkit az állami szférából vagy az ahhoz közeli területekről, sőt, gyakram még jutalmat is kap az illető.

Előzmény: Racilaci (109966)
Racilaci Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109966

Szerintem itt azért keversz két dolgot. Persze, nullszaldós gazdálkodást egy sportági vezetés se tudna folytatni, ha nem lenne agyondotálva az is, ha egy controller segítségével a monitor előtt ülve eldobsz két kavicsot (ezt hívják E-sportnak, s ebben is nagyhatalmi szerepre törünk).  

Egy agyondotált sportkörnyezetben viszont egyre-másra jönnek elő azok az ügyek, ahol kiderül: a szakszövetség nemcsak fizetésképtelen, hanem lassan egy gyorsfutár cég megindíthatja a felszámolást a sok kifizetetlen számla miatt. És nem azért, amiért mondjuk az ellenzéki sajtó kiadói, hanem mert isten tudja. A triatlonosok után most a teniszezők, meg a sízők jutottak a múlt hétre. Nyilván a kiemelt látványsportoknál nem ez a szint, nem ez a tétel - oda nem is a büntiben lévő Lázárt küldik elnökösködni.

Előzmény: Generic Jingle (109965)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109965

Szerintem egyik sportági vezetés sem folytat nullszaldós vagy nyereséges gazdálkodást, ez önmagában nem lenne indok az illető kipicsázására.

Előzmény: Racilaci (109961)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109964

És ilyenkor jön az az össznépi szuggesztió, hogy a határon belüli, főleg a budapesti, az csak névleg magyar, kuss a neve, bezzeg a határon túli, főleg az erdélyi, azon belül is a vidéki, az az igazi magyar, majd ő megmondja, hogy mi hogyan legyen.

Előzmény: Racilaci (109960)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109963

Azért ez így nem teljesen igaz, szerintem még Lázár volt a minisztertanács elnöke, amikor kötelezővé tették a kettős jelölést, és nem csak az országgyűlési választásokon. És ebben az időben, vagy akár még korábban vette az is kezdetét, hogy a szakértelemet is figyelembe vették a vezetői vagy szakértelmet kívánó posztok kiosztásánál, de ha mondjuk maradt valahol egy oldalas kommunista a vezetői pozícióban, akkor is tettek az illető alá, mellé, vagy a felügyeletet ellátó minisztériumban fölé egy vagy két szakértőt.

Előzmény: Mazsola0070 (109959)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.03 0 0 109962

99%-ban egyetértek veled, a C kategóriát viszont kikérem magamnak a C kategóriás színészek nevében!

Amúgy ez nem most kezdődött, a maszopos kormányok is hajlamosak voltak sz*pkodni a határontúliak f@szát, hogy "... igen, ők az igazi, romlatlan magyarság, bezzeg a határon belül élők, főleg a nagyvárosiak, na azok aztán szégyenkezhetnek igazán..."

Előzmény: Alpári Gnác (109958)
Racilaci Creative Commons License 2020.08.03 0 1 109961

Mint a cseppben a tenger. 

Azért azt tedd hozzá, hogy azért kérte fel Orbán Lázárt, mert az előző, vlsz. látszat-többes választás remek eredményre vezetett, s egy másik embere lényegében taccsra vágta az egész szervezetet. Lázár helyében persze én is a nyilvánosság teljes bevonásával fogadtam volna el a feladatot, ellenjelölt nélkül...  

Előzmény: Mazsola0070 (109959)
Racilaci Creative Commons License 2020.08.03 0 1 109960

Ezek még akkor is vérig lesznek sértve, ha már tényleg minden az övék lesz.

Gyakorlatilag itt tartunk. Ugye a vérig sértettség elég alkalmas eszköz arra, hogy elfedjük: bár már minden a miénk, de a Nagy Mű sehol.

Előzmény: Alpári Gnác (109958)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.08.02 0 0 109959

Kíváncsi lennék, Vidnyánszkyt vajon ki és milyen megfontolásból kérte fel a Kuratórium elnökének?

Nem tudom, miért, de erről az a hír jut eszembe, mely szerint Orbán Viktor kérte fel Lázár Jánost arra, hogy jelentkezzen a Magyar Tenisz Szövetség vezetésére. (A hír utóélete, hogy Lázár Jánost azóta meg is választották az MTSZ elnökének, méghozzá úgy, hogy a lehetséges ellenjelölt visszalépett - mert hogy Lázárnak az volt az egyik feltétele, hogy ne legyen ellenjelöltje, gondolom a demokrácia jegyében.)

Gondolom Lázár elvtárs (már nem a György, hanem a János) hallott arról, hogy a 70-es, 80-as években a Hazafias Népfront egy darab jelöltje általában 99,99%-kal nyerte a választásokat, biztos gondolta, hogy az egy fasza dolog lehet egy választásnál, ha nincs ellenjelölt. 

Na de milyen Orbán Viktor kérte fel Lázárt az MTSZ elnökének? Ilyen nevű neves magyar teniszezőre nem emlékszem, a Szövetségben dolgozó tekintélyes sportvezetők között sincs ilyen nevű ember, az MTSZ-t szponzoráló cégek vezetői között sem emlékszem Orbán nevűre.

Van egy Orbán Viktor nevű magyar miniszterelnök, de neki meg mi a lónemiszerv köze van ahhoz, hogy ki lesz egy független(nek mondott) sportági szakszövetség elnöke, és milyen alapon kér fel bárkit is az MTSZ elnökének? 

Aki hallott arról, hogy pl. Merkel kért fel valakit a német bármilyen sportszövetség elnökének (akit aztán csont nélkül meg is választottak a szövetség tagjai), kérem írja meg.  

Előzmény: Generic Jingle (109955)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.08.02 0 1 109958

Hogyan kell C-kategóriás színészként a Színművészeti kuratóriumába bekerülni.

Amúgy ha már szóba került, szeretném leszögezni, hogy mélységesen felháborít és kikérem magamnak, hogy miután az ország tulajdonosa be van oltva kultúra ellen és a legkevésbé sem érdekli őt, odadobja azt a határon túli, frusztrációjukat levetkőzni képtelen faszkalapoknak.

Ezek még akkor is vérig lesznek sértve, ha már tényleg minden az övék lesz.

Előzmény: Generic Jingle (109957)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.02 0 0 109957

Na igen! Amúgy mit tud?

Előzmény: Alpári Gnác (109956)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.08.02 0 0 109956

Na de amit ő tud, azt tényleg tanítani kell...

Előzmény: Generic Jingle (109955)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.08.02 0 0 109955

Csók művész úr és Bátonyi százados kalandjai:

https://index.hu/kultur/2020/08/02/szinhaz_es_filmmuveszeti_egyetem_vidnyanszky_attila_kuratorium_zsambeki_gabor_gaspar_mate_alapitvany/

"Kinevezték Vidnyánszkyt, 41 év után felmondott Zsámbéki Gábor rendezőlegenda a Színművészetin"

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.30 0 0 109954

Az egyik Családi Titkok epizódban szerepelt Kerei.

A Takival egykor üzletelő Wampetics úr pedig másodállásban a San Sterling bolygó kormányzója.

https://www.youtube.com/watch?v=4Ip_h6e6PXo

Ugyanebbe na játékban az ezredes volt az, akit kidobtak a késdobálóból a kocsi alá.

Előzmény: Alpári Gnác (109953)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.07.27 0 0 109953

Bár egyetlen előadáshoz sem volt még szerencsém Éless Béla pompázatos színházi tevékenységéből, de ha jól látom, ő valóban több színház alapításában játszott szerepet.

Már csak nem hazudik, egy okleveles adótanácsadó ilyet sose tenne:)

Nemcsák úr viszont annak ellenére, hogy továbbra is az a véleményem, hogy tehetséges színésznek indult, de hogy mára a seggnyaláson kívül csak az önfényezéshez ért, az sem kétséges.

Végül is ebben a minőségében is meghatároz valamit, de az egyelőre nem a magyar színházi világ, de a törekvések, hogy mégis így legyen, megint csak világosak.

Előzmény: Mazsola0070 (109951)
HLP Creative Commons License 2020.07.26 0 0 109952

Ebben a társulatban komoly Szomszédok sztárok járszanak. Több tiszteletet.☺

Előzmény: Mazsola0070 (109951)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.07.26 0 0 109951

Szerintem ő meg van győződve arról, hogy Szomszédok sztárjaként, színigazgatóként, stb. meghatározója a magyar színházi életnek. Hogy ezt miből gondolja, nem tudom, de végignézve ezt a rövid "találkozót", süt róla, hogy hatalmas az egója a csávónak.

De úgy látom a Szomszédok egy másik sztárja sem megy a szomszédba egóért, ő szerényen csak "A SZÍNHÁZCSINÁLÓ, A SZÍNHÁZALAPÍTÓ"-ként (így nagybetűvel) tekint önmagára:

https://eless-szin.hu/dr-eless-belarol/

Előzmény: Alpári Gnác (109950)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.07.26 0 0 109950

Azért az erős kérdés, hogy miből gondolja, hogy Kulkán kívül bármelyikük is meghatározója lenne, vagy lett volna valaha is a magyar színházi életnek?

Az persze valószínű, hogy ő ugyanígy elgajdolta volna a fehérvári huszárokat az ország tulajdonosával és akkor ugyanígy megkapta volna gebinbe a színházát, de hogy ettől ő bármit is meghatározna... hát ugyan már...

Előzmény: Mazsola0070 (109949)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.07.26 0 0 109949

Idézet Nemcsák Károly színész, színházigazgató, Szomszédok sztárja úrtól (7:35-től):

"Ha nincs a Szomszédok, bátran állítom, hogy mi ugyanolyan népszerűek lettünk volna, ugyanúgy meghatározói lennénk a mai napig is a magyar színházi életnek..."

Nem tudom. Voltak és vannak is olyan rendkívül tehetséges színészeink, akikről a színházba járó és a színházi élet után érdeklődő közönségen kívül szélesebb körben nem nagyon ismertek, mert nem hajlandóak sorozatokban, főzőműsorokban, ilyen-olyan celebvetélkedőkben (pl. Nyerő páros), éneklős, táncolós celebműsorokban bohóckodni.

Nem tudom már, hogy melyik színész mondta, de az volt a lényege, hogy ő eljátszhatja Hamletet zseniálisan 300-szor is a színházban, azt akkor sem látják megközelítőleg sem annyian, mintha egy ZS kategóriás megélhetési celeb bohóckodik valami kertévés hígfosban.

Úgyhogy nem akarom elkeseríteni Nemcsák színész, stb. urat, de tartok tőle, ha nem játszott volna a Szomszédokban, akkor ez a riport sem készült volna el vele (és további sok száz sem), és lehet, hogy huszadannyian sem ismernék, mint így.

Egyébként sajnálom, hogy a találkozásra nem hívták meg a Szomszédok miatt a napokban kesergő Frajtot, na abból kisülhetett volna valami érdekes, ha Frajt felvetését beszélik meg, mert úgy tűnik  Nemcsáknak és a többieknek semmi ilyen jellegű problémája nincs (már hogy a Szomszédok után mellőzték volna őket).  

Előzmény: Mazsola0070 (109947)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.07.26 0 0 109948

Újra itt van a nagy csapat! Egy egész ország sírja vissza azokat a csütörtök estéket, amikor Vágási Feri belépett az internetbe. Együtt néztük Alma és János viharos szerelmét, ami egy csokor fagyönggyel kezdődött. A merészebbek pedig közösen poharazgattak mindenki Janka nénijével a képernyők előtt. Nem csoda, hogy a kultikus sorozat, a Szomszédok nem tud kimenni a divatból.

Előzmény: Mazsola0070 (109947)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.07.26 0 0 109947
Atomantiii Creative Commons License 2020.07.23 0 0 109946

Itt a csütörtök és Lenke napja van, ma este fergetes parti lenne a Gazdagréten.

sys4096 Creative Commons License 2020.07.22 0 0 109945

Azért ráérzett az öreglány amikor a kihallgatás-vacsorán kiderült, hogy Deziré elvált és két nagy lánya van. Alma neki is ugrott (2 hét múlva), hogy ezt mégis mikor akarta közölni vele :)

Előzmény: Törölt nick (109942)
HLP Creative Commons License 2020.07.22 0 0 109944

Az a Velencei tónál volt.

Előzmény: Laci1973. (109923)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!