Keresés

Részletes keresés

solako Creative Commons License 2004.09.25 0 0 853

Countryboy Neked is van steel-ed? Milyen? Mennyire tudsz rajta játszani?

Mikorra várhatom az Alan lemezeket?

Pisti! hogy tetszik az Alan DVD?

Hali: Ákos

Előzmény: countryboy (851)
ptolgyes Creative Commons License 2004.09.25 0 0 852

"Na megyek és ripityává töröm a steel-gitárom, a húrjaival pedig felakasztom magam..."

Na vegre van egy jo otleted... >:)

Amugy nincs semmi amit meg kene osztanom a neppel, ugyhogy nem is teszem... ennyi... :)

Előzmény: countryboy (851)
countryboy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 851

Mi ez?

Klinikai halál? Én maradtam itt egyedül?

Hahóóó!!!!

Na megyek és ripityává töröm a steel-gitárom, a húrjaival pedig felakasztom magam...

countryboy Creative Commons License 2004.09.15 0 0 850

CD AJÁNLÓ!!!

4 év után végre új lemezzel jött ki a '90-es évek meghatározó un. new-traditionalist előadója, Mark Chesnutt. Talán az utoljó esélye hogy visszakapaszkodjon az élvonalba, hiszen az utolsó pár lemeze - bár nem voltak rosszak- már nem tudta őt ot tartani a reflektorfényben és a rádiók is hanyagolni kezdték, persze, mint mindig, teljesen indokolatlanul.

Ideje volt hát visszatérni a honky tonk gyökerekhez és ott hagyni a pop-osabb country sivár világát. Az eredmény: fenomenális.

Talán a legjobb lemeze ez, az első két albumának sikerét és színvonalát tekintve mindenképpen - az első kislemez, a The Lord Loves The Drinkin' Man, máris előkelő helyeb van a rádiók lejátszási listáin.

A dalok mind egytől egyik dögös kocsmazenék, erre utal a CD címe is, Savin' The Honky Tonk. Hát éppen itt az ideje....

A zenészek Nashville TOP 10 session muzsikusai, azt hiszem ez is magáért beszél.

Nálam 5 csillag.

Ha valakit érdekel, szóljon...

Előadók:   
Mark Chesnutt  Vokál
Jimmy Ritchey   Acoustic Guitar, Electric Guitar
Glenn Worf   Bass
Paul Franklin   Dobro, Steel Guitar
Larry Franklin   Fiddle
John Jarvis   Piano
Brent Mason   Electric Guitar

John Wesley Ryles   Background Vocals
Lee Ann Womack   Background Vocals
Wes Hightower   Background Vocals

countryboy Creative Commons License 2004.09.11 0 0 849

Voltam én már jópár helyen, de egyik sem fogott meg, mert nem azt a stílust játszák, amit én szeretnék hallani. Ezzel most nem azt mondom, hogy hogyan játszák hanem azt, hogy nem erre vagyok kiváncsi. Izlések és pofonok.

A többit e-mailben.

Előzmény: tibor100 (848)
tibor100 Creative Commons License 2004.09.11 0 0 848

Sziasztok!

Megint sikerült pár ismerősömet beoltani, hogy  mozduljunk már  ki valamerre, így  tegnap  adtunk egy kicsit az élő bluegrass élvezetnek a Kentucky Publx jóvoltából.  Countrygirl sajnos nélküled is  lementünk, de  tudom nem rajtad múlt, hogy nem lehettél ott :-(

Mit is mondjak  -hátha  nem néznek be ide  a fiúk, mert elég ciki ennyit dícsérni őket-  eddig ez volt számomra  a  csúcs, amit előadtak. Nem beszélve arról, hogy  a  közönség (bár  nem volt igazi teltház) szinte egyként érezte azt, hogy itt most valami olyan történik, amit nevezhetünk akár profizmusnak, vagy bármi másnak, de  nagyon lejött a  színpadról, hogy igazán szeretnek együtt zenélni. Hatalmas  munka  lehet mögötte. Ezidáig ilyesmit ennyire intenzíven leginkább Kaszab Tibitől, meg Bordács Attitól hallottam. Tudom, kihagytam a Abaligetet, de legalább picit sejtem mi is  lehetett ott  a többi zenekarnál.

Countryboy, téged elég ritkán láttalak még (azt hiszem egyszer) élő koncerten Magyarországon. Tudom, mert írtad, hogy mi az álláspontod, de  úgy érzem, ha  ott lettél volna, láthattál, illetva érezhettél volna olyat, amire  talán Te is  vágysz. Apropó, az ALAN JACKSON: WHAT I DO CD-re  kellően feltüzeltél, esetleg a  hamarosan érkező (?) Kelly  Willissel össze tudnál csomagolni egyet?

Tibor

solako Creative Commons License 2004.09.10 0 0 847

Sziasztok!

Már korábban akartam írni, hogy hogyan lehet még mai, new country zenéhez jutni (relative) ingyen.

Rátaláltam egy On-line rádió kliens -re (klikk a letöltéshez), ahol 76 on-line country - bluegrass rádió közül lehet választani!!!

Én az Echo Hot Country-t szoktam hallgatni, rengeteg kedvenc zeném megy. Alan J. Tim Mcgraw, Travis Tritt, és még sokan mások.

A lejátszót fizetés nélkül lehet használni 5*24 óráig, amit az effektív használat során mér a progi, tehát elég sokáig mükszik. utána legfeljebb újratelepítitek.

A hangminőség nem a legjobb, de ez a sávszélesség miatt is van. Elősősorban szélessávű netezőknek javaslom.

Hali: Ákos

countryboy Creative Commons License 2004.09.10 0 0 846

NA EMBEREK EZ TÉNYLEG HATALMAS!!!

ALAN JACKSON: WHAT I DO

Tegnap megkaptam az új Alan Jackson lemezt. Azt hittem olyan lesz mint a Drive, ami nem tetszett annyira, túlságosan 21. századi hangzása volt.

Az új lemez viszont visszarepít Alan első három-négy lemezének hangzásvilágához és stílusához.

Nem tudok mást írni, minthogy ez a lemez idáig a csúcs. 100%-os honky tonk zene, teljesen olyanok a dalok mintha 1990-ben vették volna fel őket.

Kedvencem a szupergyors Burnin' The Honky Tonks Down, amely még gyorsabb az I Don't Even Know Your Name-nél és eszméletlen Brent Mason gitárszóló van benne, a mandolinról és a steel-ről nem is beszélve.

Aztán nagyon jó az 5-ös dal, az If Frech Fries Were Fat Free..., amit úgy lehetne fordítani, hogy "Ha a hasáburgonya nem hízlalna és a szerelmed még mindig az enyém volna, micsoda csodálatos világ volna..."

A The Talkin' Song Repair Blues pedig olyan mintha C.W. McCall-tól hallgatnám a Convoy című dalt, kicsit hasonlít is, de kit érdekel?

Mindent összevetve, a korai Alan Jackson hallható a lemezen, persze nem csoda, hiszen a lemez producere a jól bevált Keith Stegall. Állítom, ez a legcountrysabb lemeze idáig.

Tehát ha jót country-t akartok hallgatni, azonnal be kell szerezni ezt a CD-t.

5 csillagos! (az ALLMUSIC GUIDE-tól meg is kapta az ötcsillagot)

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=ADFEAEE47819D949AA7720D49D3350C6B953E51BD757FF831B6E495AD1A93D47830865F55DE795C4AEFB75AB7BAFFF2AE85B0FD9CFE95CFEDF764C40&sql=10:3s420r6aq48c

Ellenvetés?

Előadók:

Alan Jackson   Primary Artist, Acoustic Guitar
Tom Rutledge   Acoustic Guitar
Bruce Watkins   Acoustic Guitar, Banjo
Tony Stephens   Acoustic Guitar
Roger Wills   Bass
Glenn Worf   Bass
Mark Fain   Bass
Stuart Duncan   Fiddle, Mandolin
Dave Gaylord   Fiddle
Jelly Roll Johnson   Harmonica
Hargus "Pig" Robbins   Piano
Monty Parkey   Piano
Bruce Rutherford   Drums
Danny Groah   Electric Guitar
Brent Mason   Electric Guitar
Lloyd Green   Steel Guitar
Robbie Flint   Steel Guitar
Paul Franklin   Steel Guitar, Lap Steel Guitar
Patty Loveless   Background Vocals
John Wesley Ryles   Background Vocals
Richard Sterban   Background Vocals
Monty Allen   Background Vocals
Shannon Wright   Background Vocals
Dave Kelly   Mandolin
Matt Rollings   Piano
Eddie Bayers   Drums

countryboy Creative Commons License 2004.09.07 0 0 845

Ismét egy DVD ajánlat:

November 9-én jelenik meg egy igazi country szuperbuli DVD-n, Trace Adkins és Travis Tritt közös 2004-es koncertje.

Érdemes lesz ezt is fejben tartani...

countryboy Creative Commons License 2004.09.03 0 0 844

Buddy Emmons: Steel Guitar Jazz

Nekem is megvan ez a lemez csak én imádom a jazz-t is, ez a másik műfaj amiben otthon vagyok, ezért aztán én sokáig tudom hallgatni.

De hogy mennyire keverednek a stílusok:

Willie Nelson új kislemeze, a Please Don't Talk About When I'm Gone gyakorlatilag nem is country dal, hanem egy swinges jazz (az új Willie Album Outlaws & Angels címmel szeptember közepén jelenik meg).

Előzmény: solako (842)
ptolgyes Creative Commons License 2004.09.02 0 0 843

Na az mar nagyon beteg lehet... :)

Jazzban barmit lehet hallani, csak keresni kell... Tuti minden hangszeren van olyan zenesz, aki elborul, es ahelyett amit amugy szokott nekiall jazzt jatszani.

Előzmény: solako (842)
solako Creative Commons License 2004.09.02 0 0 842

Hi!

A Steel-t is lehet hallani pl. jazz-ben...

Van egy lemezem, amin Buddy Emmons (A steelgitár egyik legnagyobb alakja) eszméletlen jazz-t játszik steel-en...

Annyira jazz, hogy sokáig nem is tudom hallgatni. Pedig technikailag és hangzásilag nagyon jó.

Ákos

Előzmény: Stms (836)
countryboy Creative Commons License 2004.09.02 0 0 841
Igen, ez valószínűleg azért van, mert különbséget tudok tenni country és country között és ismerem Merle Haggard lemezeit, azt, hogy mekkora idol ő, megannyi mai zenész és énekes példaképe. Igazi country. Magasan ajánlott.
Előzmény: ptolgyes (840)
ptolgyes Creative Commons License 2004.09.02 0 0 840

Na jo, csak te szoktad mondani, hogy az "igazi country..." Amugy a szaxofon szerintem is belefer, ismerek egy egyent, aki jol csinalja countryban is.

A kocsmaban felvett DVD megszolalas szempontjabol ketlem, hogy barmiert kulonbozne egy stadionban felvettol... A technika ugyanaz (X millios mikrofonok, stb), a hatalamas utomunkat a hanganyagba meg belefektetik ha van ra penz... Azt gondolom te sem hiszed, hogy az ugy is szolt a valosagban.

Előzmény: countryboy (839)
countryboy Creative Commons License 2004.09.02 0 0 839

De az ám!

Műfajhoz van talán kötve, hogy a szexofon csak jazzben vagy popzenében szólhat?

Dehogy! Az egyik legsokoldalúbb hangszer az kérem!

Bosszanthattok, fel sem veszem, inkább nézzétek meg ti is, hogyan kell kinézni és hangoznia egy kocsmában felvett DVD-nek.

Előzmény: Stms (838)
Stms Creative Commons License 2004.09.02 0 0 838
Most mért rontod el a játékomat... Próbálnám bosszantani a Vidéki Fiút... :)))))))
Előzmény: ptolgyes (837)
ptolgyes Creative Commons License 2004.09.02 0 0 837
Viccelsz? En mar bluegrassban is hallottam idehaza egy bulin... :-)
Előzmény: Stms (836)
Stms Creative Commons License 2004.09.02 0 0 836
Kántriban szexofon? ;)
Előzmény: countryboy (835)
countryboy Creative Commons License 2004.09.02 0 0 835

Most néztem meg Merle Haggard Live At Billy Bob's Texas DVD-jét (2004. márciusi felvétel).

Hát nem semmi az öreg, 70 felett ilyen country-t levágni....minden ott van a helyén, a steel-től elkezdve a szaxofonig. Ahogy a Folsom Prison Blues-t játszák az beszarás.

Na ez az igazi country zene.

countrygirl Creative Commons License 2004.09.02 0 0 834

Na, hát ez az!:)

A DVD-minőség! ... már rákattantam!:)))) Ezért is gondolom meg a dolgot hatszázszor... a családi események miatt kellene a videólejátszó, bár már azt is jobb lenne (minőségmegőrzés céljából) DVD-re, szg-es CD-re írni.

ptölgyes,

és természetesen bp-iek...:))) na nem baj... már az is vmi!:) Persze ne várjam, hogy itt pl., Szegeden, ahol a River is épphogy néha fellépeget, alakul vmi country-banda.:)

Előzmény: solako (832)
ptolgyes Creative Commons License 2004.09.02 0 0 833

Na, azert van meg remeny, hogy nepszerubb lesz itt a country...

Ez az Apronet hangszer-hirdetesek kozt volt:

41.) 

Lanyok, Fiuk! Shania Twain Country Rock Tribute zenekar vokalista billentyust, hegedust, gitarost keres. Tel: 20/3826921

Hely: Budapest Feladás dátuma: 2004-08-29 Feladó: Laci

solako Creative Commons License 2004.09.01 0 0 832

Szerintem már csak azért sem javíthatóak külön, mert egybe vannak építve. Tehát ha elromlik a video és elviszed a szervizbe, akkor a DVD-részt is nélkülözöd addig amíg meg nem csinálják a videót...

Egyébként meg ha rákattansz a DVD minőségére, akkor utána nem szivesen nézel majd videót... Én egyszer összehasonlítottam gyári videó szalagon és DVD-n ugyanazt a filmet, hát döbbenetes különbség. Pedig a videóm sem sz*r, hatfejes Panasonic, háromszor annyiba került mint a DVD-m.

Ákos

Előzmény: countrygirl (831)
countrygirl Creative Commons License 2004.09.01 0 0 831

OFF

Bingo!

Aggódtam én is a meghibásodási lehetőség nagyobb esélye miatt, és azután a kereskedő meggyőzött, hogy ezek már javíthatók külön is, meg bízható márkák, stb. stb.:)

De sztem hallgatni fogok rád és magamra is így, mivel ha kettőben veszem, még azt is meg tudom csinálni, hogy a videóból vmi olcsóbbat veszek, mert úgysincs olyan sok kazettám, meg úgyis a dvd a jövő.:)

Köszi a tanácsot, megfogadom!:)

ON 

Előzmény: solako (829)
kistsibe Creative Commons License 2004.08.31 0 0 830
Köszi a képeket, de valóban jobb lenne ha emailen küldenéd őket. A mailem nem titkos szerintem, ha mégis akkor azt jelezd felém. Előre is köszi!
Előzmény: ptolgyes (823)
solako Creative Commons License 2004.08.31 0 0 829

OFF

Timi!

erősen lebeszélnélek az ilyen kombinációkról. Ha egyik elromlik, akkor nem jó benne a másik sem. Ugyanez van az egybeépített TV-video-val is. Szerintem vegyél két normálisat, hosszű távon jobban jársz.

Üdv: Ákos

OFF END

Előzmény: countrygirl (827)
Enriquio Creative Commons License 2004.08.31 0 0 828
Tánc-ügyintézést előre is köszi, nem tüntem el, figyelem az eseményeket :-)))
countrygirl Creative Commons License 2004.08.31 0 0 827

Szia Tibi!

Még nem vettem meg, még "gondolkodom"...:))) Legújabb dilim, hogy videóval egybekötött kellene, mert akkor a két probléma meg lenne egyszerre oldva és csak egyszer kellene elmennem vásárlókörútra.

Veled mi van? Írhatnál e-mail-t is, mert már rég hallottam felőled!

Üdv. Cg.

PS: a country-táncklub ügyintézése folyamatban van!:)

Előzmény: tibor100 (825)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.30 0 0 826

Hogy Te minden jo bulirol lemaradsz??? :)

Na majd szerdan a Poloban megkapod a magadet... :)

Előzmény: tibor100 (825)
tibor100 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 825

Na tessék, ha  egy nappal hamarabb hallok róla, akkor elmentem volna, rég hallottam őket. Semmi programom nem volt estére, így inkább korán lefeküdtem szabim utolsó napján :-((

Countrygirl, megvetted az új DVD-t?

Stms Creative Commons License 2004.08.30 0 0 824
Rajtam kívül senki nem volt tegnap 100fogú kántrizenekaron?
-----------------------
Na, a tegnapi bulira meg voltam hívva (előre bocsájtva a dolgot, hogy most marha pofátlan, meg gusztustalan leszek).

- Technika:
Hagyott némi kívánni valót maga után, a lábdobot, meg a basszust legalább lehetett hallani. ;)
- Zene:
Az rendben volt. Nagyon. Főleg a vokálok. Légrády Peti pedig még mindig nagyon tud gitározni (szerencsére). Imre és Péter között teljes volt az összhang. Toró hangját felesleges dícsérni (szerintem az országban nincs még egy ilyen hangú ember).
- Műsor:
Itt csúsztak be problémák (Miki Manyót, Paff-ot nagyon nem tartottam helyénvalónak, végülis volt egy gyerekműsor du 5-kor, a Hóhányó úgyis hozzájuk nőtt, azt hagyjuk - mondjuk ezek nélkül Orbán Józsi által énekelt dalok száma 0-hoz tartott volna).
- Vendégek:
Heilig Gábor rendben volt.
Karthago: na, ez megint a hiba kategória, bár erről főleg az amatőr zenekarokat megszégyenítő gitárhangzás tehet (Szigeti úrnak elfelejtették lehalkítani a marsallját, leordította a teljes hangosítást - legalább ő élvezte). Takács Úr is sajnos árnyéka önnön magának, ellenben Kocsándi Miki olyat énekelt, hogy hajjaj.

Összefoglalás:
Rettenet jól szórakoztam, jó lenne többször hallani őket...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!