Amúgy ebben félig pont egyformák vagyunk, mert amúgy énsem használom, csak akkor ha olyan dolgot csinálok ami nagyon dobálja az apró sorjákat, de közben látnom kéne közelebről a műveletet.
Amúgy megint foglalkoztam a kicsikével, felkerűlt a vezérlő a helyére, felraktam a vészkapcsolót is és kulcsos zárral állandó tíltásba tehető a nem kívánatos használni kívánókkal szemben:)
"Nem szokás gépeket, üzemszerűen, fogás közben motorikusan kikapcsolni."
TILOS!!
Én ugyan autószerelőként végeztem, de volt esztergás oktatás is, ha én fogás alatt lévő gépet megállítok késelhúzás nélkül, úgy vágott volna nyakon a mesterem, hogy fejjel szereltem volna le a kést:DDD
Aham értem, és egy majd 50 vagy több éves gépen hogyan is kapcsolod ki az előtolsát?:))
Amúgy+ a végállás kapcsolók vészkapcsolók, tehát nem az a cél, hogy én beállítom és majd ő ott mindíg megáll, hanem álítható végállással rendelkezik majd, de azért van ott, ha bármi baj beüt,lassú vagyok,nem figyelek,stb akkor ne az legyen, hogy szétkúr mindent, és a laposszíjban addig forog a villanymoci, míg lenem ég, vagy elnem szakad a szíj.
Szal ez csak vészvégállás kapcsoló, nem általános használatra lesz téve.
Jó, hát ez is egy véglet, de ha 3000 lenne akkor sem venném meg, mert igyekszem tartani egy klasszikus kinézetet, ez viszont nagyon modern.
Majd lesz valahogy, nézelődöm, nem feltétlen gyárilag géplámpának szánt lámpa kell, csak legyen flexibilis a nyaka, és a normál izzós legyen, olyanból van nekem 24V-os.
Ezt a kikapcsolást azért gondold még át. Nem szokás gépeket, üzemszerűen, fogás közben motorikusan kikapcsolni. A kifutás nem definiált, így a kés belekaphat az anyagba. A megállás után sorja marad, illetve a tokmányt kézzel visszaforgatva kell a kést kiemelni a fogásból. Az általam ismert valamennyi ipari megoldás ütközővel csak az előtolást kapcsolja ki.
Sikerűlt letelepíteni a kis drágámat, és a kezelővezérlést is kiraktam hátúl/lent-ről az orsóház fölé/mögé.
Most dolgozom a hossz, és keresztszán végállás kapcsoláson, hogy egy beállított pontnál letíltson a masina, ekkor a kis oszlopos piros lámpa fog világítani, és a kezelőegységen is a piros.
Már csak egy "klasszikus" jó álapotú géplámpa kellene, ha esetleg van valakinek az ne tartsa magában:)
Alulapra (50x10) fogattam fel, a férőhelyek kialakításaval, és burkoltam.
Így nem csepeghet rá semmi, forgács nem éri.
Fontos a párhuzamosságok beállítása!
A leolvasoja hátlapján (ami bárhova tehető) van a felfogatás, ami lehet mechanikus (lapos csavarfejre akasztható, kinézete mint a kulcslyuk) , vagy a beépített mágnessel.
Csak hosszmérésre tartom alkalmasnak, tehát keresztszánra nem javaslom.
Szia! Szerinred ez létezik vizálló kivitelben? Sajnos a digitális tolómérő nagyon nem bírja az emulziót,amelyik meg igen annak az árcédulája nem tetszik.