Ott voltam a pécsin. Zseniális volt! Őstehetség a fazon. Hihetetlen milyen hangulatos estet csinált egyedül. Csak ő, 2 gitárjával meg a zongorájával... Az a zenei alázat, átélés amit ott adott... Néhány szám közben majd kicsordult a könnye! A pedált én is kiszúrtam magamnak rögtön. :) Sajnos nem sikerült megnéznem a tipusát. Amit láttam belőle: nem tul nagy, sötétzöld, 4 pedállal. Nem jutott eszembe megkérdezni tőle, pedig utána váltottunk náhány szót, +kaptam autogtrammot is. Bizony. :)
volt valaki Danny Cavanagh (Anathema) szólókoncertjén?
volt valami pedál vele, amivel csinált ott előttünk többszólamú loop-olt alapokat, aztán arra játszott. ki tudja mi lehetett?
Pyramyd:
"Tudd meg hogy ki szállítja be mo.-ra, oszt köss alkut az forgalmazóval: ha féléven belül visszaviszed vmilyen minőségi kifogás miatt, akkor visszaveszi tőled 90%-os áron bárminemű apelláta nélkül!"
Ööö... és ezt honnan lehet megtudni?
Ez visszavivős dolog bevett szokás náluk?
Nem csak viszonteladókkal foglalkoznak?
Egyébként jó az ötlet, gondolom így olcsóbb a cucc(nincs rajt a bolt haszna, meg ilyesmi).
Belinkeltem mert nektek biztos többet mond ez a leírás.
Ugylátom van beépített effekt is! Kérdés, hogy mennyire jó.
Meghallgattam a cuccost boltban, de nekem még nincs sok összehasonlítási alapom... Igy aztán nem tom, hogy amit hallottam annak olyannak kell-e lennie. :(
Tudtok valamit a behringer effektek minőségéről?
Tényleg, mire figyeljek, ha meghallgatok egy cuccot? Mit kell nézni a tisza hangzásnál, reverbnél, torzítónál, effekteknél?
Mámint, hogy melyik mikó jó? :)
...AngelCry-tól emilben kaptam egy riffet, amit feltettem ide annyi megfejtést már levettem, hogy ez egy aljasan Ciszre eresztett gityón lett elkövetve :))) a többit majd Ő kommentezi :)))
z@kk (c)
Tudom! :-))) Nem véletlenül szemeltem ki magamnak. :-))) És ha nem lenne ilyen kurv@ drága Magyarországon..... na mindegy. Mégegyszer köszi az infókat! :-)))
"Én pl. a Digitech RP-300 -at 199 ajróér vettem, ami az itteni árnak kevesebb, mint fele"
Meg tudnád nekem adni ezt a Németországi címet és a bolt nevét? (én is ezt a típust kergetem már egy ideje, csak hát itthon 108 e Ft és pl.: az USA-ban meg 179$ (41 e Ft)) Az USA-ból nem merem megrendelni, mert az elmúlt évben 2 csomagom is eltünt és azok ráadásul még kisebb értéket is képviseltek (ha egy 200$-os rendelés tünne el, elég szomorú lennék). Ráadásul az USA cucchoz még másik tápot is szereznem kellene. :-(( Szóval ez a németországi beszerzés nagyon jól hangzik! :-)))
ja egyébként a musik-produktivról:most a szívedhez fogsz kapni de az 555€ már a bruttó ár:
"Die Preise für Endverbraucher sind freibleibend und verstehen sich (!!!)einschließlich(!!!) der zur Zeit gültigen Umsatzsteuer."
tehát ha rendesen vámoltatod akkor is csak 150ropi (136/1.2)*1.35
"Még a vámos téma. Hegyeshalomnál simán le tudod az osztrákoknál pecsételtetni az adós papírt, a magyar határőr-vámos akkor is szarik rá. Messzebb van egymástól a két bódé, nem figyelgetnek.
(pszt., haverom így hozta a Digitech GNX-2-sét, kb. 140-be volt neki. itthon 220.)"
Lutri.
Ha olyanjuk van igen csak atszolnak a magyar oldalra.
Aztan elkobzas+bunti.
Még a vámos téma. Hegyeshalomnál simán le tudod az osztrákoknál pecsételtetni az adós papírt, a magyar határőr-vámos akkor is szarik rá. Messzebb van egymástól a két bódé, nem figyelgetnek.
(pszt., haverom így hozta a Digitech GNX-2-sét, kb. 140-be volt neki. itthon 220.)
Alapvetően csak a saját (és a szomszédaim, családom) szórakoztatására pengetek otthon.
Most döntöttem úgy, hogy ideje lenne venni egy torzítót.
Jó kis husos hangú kellene, amolyan metalos:-)
Milyet tudtok javasolni? Valami eccerű tipussal megelégednék, nem kell egyelőre multieffekt, vagy ilyesmi. Meglehetősen laikus vagyok, utoljára normálisabb gitárcucc egy éve volt a kezemben, az is egy Zoom 505 volt...
nyaraláskor én is úgy mentem ki asszonnyal hogy az autó hátulja full tele volt.. tetején a cuccnak az acoustic.. egy szót nem szólt a kutya sem.. az útlevelet is egyből adták vissza..
akkor már megértetted a zárójeles részt?
fura volt az ajánlatod, de bármikor benne vagyok :)
behozatal: az import adót a vámmal növelt értékre fizeted, tehát ha ez 8%, akkor 1.08*1.25=1.35
tehát ha bejelented a gitárt akkor levonják az osztrákok 20%-os áfáját és rárakják a 35 %-ot ezáltal bukta. ha autoval jössz nme valószínű hogy kipakoltatnak, de akkor is mondhatod hogy koncerten voltál. én hosszabb nyaraláshoz vittem már ki gitárt úgy hogy az ablakban volt végig, senkit nem érdekelt egyik határon sem. mondjuk akkor családdal volt ,ha egyedül ülsz benn lehetsz csempész :)