Ez a fórum a többi láncfűrészes mellett elsősorban a LÁNCFŰRÉSZEKET gyűjtő,javítgató,barkácsoló,valamint felújító embereknek szól.
Hogy miért?
Csupán azért mert az eddigi láncfűrészes fórumokon az ilyen jellegű kedvelők folyamatos megvetésnek és lekezelésnek voltak alanyai.
Így bízok abban,hogy azok akiknek nem jelentenek semmit a régi láncfűrészek,azok itt ezen a fórumon talán nem találnak kivetnivalót.
Így kicsit célzottabban,a Profi fakitermelőktől függetlenül is lehet megosztani ilyen jellegű tapasztalatainkat.
(Nemzetközileg a "Láncfűrész gyűjtők" éppúgy akár a veterán autó gyűjtők,kicsivel több elismerést kapnak)
Az volna a kèrdèsem hogy poulan láncfűrèsznèl hogy tudnám le venni a lendkereket,ugyan is nincs ,2db 6os menet rajta ami ebben segîtenne.Esetlegesen ha csinálok valami lehúzót laposvasból az megoldás?
Szeretnèm ki venni a motort a műanyag házból,a műanyaghàz ketté vehető? Elsőre csak alul látok 4db hatlap fejű csavart mintha csak ez rögzîtené lényegében a motort. Előre is köszönöm a válaszokat!
A kertmotor.hu-ról rendeld meg, 10899 az utángyártott! Én eddig egy tőlük rendelt alkatrészben sem csalódtam, jó minőségűek az utángyártott alkatrészeik, és nagyon korrektek!
Na szóval amit írtam a husqvarna 480 as ról az előzményekben megvan a hiba.A szimeringek teljesen el voltak öregedve.Kicseréltem őket de még mindig hol magasabb hol alacsonyabb volt az alapjárat nem lehetett rendesen beállítani a karbit.A hiba a hengerhez ahogy csatlakozik a tömités ellenére falsot szívott pedig nincs szétbarmolva egyik felület se.Most szépen egyenletesen jár bárhogy fordítom.Érdekes mert a jelenség az volt hogy picit nehezen indult az alapjárat amíg hideg volt a motor jó volt,ha bemelegedett mintha feldúsult volna utána meg megált és nem lehetett elindítani.A gyujtás tirisztoros SEM gyujtás jó rajta.A kompresszió 12 bar körül van brutál.Most jön a jonsered az is ugyan ezt a jelenséget produkálja.A hozzászólóknak köszönöm a segítséget.
hello mindenki!vannak kioritz echo láncfűrész alkatrészeim.ingyen (vagy postaköltségért)adok mindent ha valakit érdekel.lehetséges tipusok.280 302 315 351 400 452 500.nem minden van de sok minden van.
telefonszám.06204051549.ha kell valami akkor keress.
Hidegen is melegen is tökéletes a kompresszió.Én is a gyújtásrészre kondira nameg a főtengely szimeringre gondoltam.Csak az az érdekes hogy ahogy melegszik úgy mintha változna a levegő benzin aránya,dúsabb lesz a keverék!És amit végképp sehogy se értek van egy másik gépem egy jonsered de ugyan ezt csinálja az is!A gépek keveset használtak,hónaponta beindítom őket és az évi tüzelőt összevágom velük,vagyis csak vágnám!Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nekem Kioritz echo 500vl gépen volt sajna ugyanez. Csak úgy jött össze, hogy felhegesztették (felrakták anyaggal alu hegesztők), lecsiszol, kifúr menetet fúr, összerak. Nem ez a legegyszerűbb, de tuti.
A bivaly kompressziót gondolom hidegen méred. És melegen?Mindenesetre a főtengelyszimmering is gyanús. Érdekességképpen egy makita dbc4510 fűkasza ugyanezt csinálja, ott gyújtómodul lesz a hunyó, mert ha beindul is melegen, alapjárat stb ok. Én ezért tippelek arra amit írtam.
Szimmering is lehet, de akár a gyertya is. Ha nehezen indul, arra kell rájönni mi fogy el a szikra vagy a benzin? Vagy felhigul a keverék vagy túl dús lessz. Nem mai darab a gép melegen rámérnék a kondi kapacitására is.
Üdv urak.Én is egy problémával fordulok a nagyérdeműhöz.Husqvarna cd 480 as gépem mostanában nehezen indult ha felmelegedett szép lassan elment az alapjárata,ha már meleg a gép egyszerűen nincs alapjárat,és indítani is nagy gázzal nehezen lehet.Gondoltam kicserélem a membrán szettet a karbiban de nem lett jobb tőle.Lehet hogy a főtengely szimering szivat?De akkor nem értem mért csak ha felmelegszik csak akkor b..szakszik.A kompresszió bivaly a henger nagyon jó állapotú.Mi lehet a hiba?Ha valakinek van ötlete ne tartsa magában!Szép napot mindenkinek.
Van egy solo 616-os láncfűrészem, szétment a hengeren lévő 2 furat amihez fogatni kell a kipufogót, már mindenhol szétnéztem, de sehol nem találtam hozzávaló hengert.
Tudna nekem valaki segíteni abban hogy hol kaphatok hozzávaló hengert?
Helo. Udw mindenkit a csoportban. Nekem van egy stihl 045 av lancfureszem. Bivaly eros gep. De van egy problémám vele. Hidegen bebirom konnyen inditani. Dolgozhatok vele még ki nem fogy az üzemanyag. De ha leállitom. Nem birom beinditani. Ha ki hül, akkor ismét be birom inditani. Bosszanto.. Valami otletetek van? Koszi előre. Udw Szabi