Szép napot! A fővárosi fórumtársakat kérdezném a Cserhát kft. , csepeli, árpád utcai szerszámboltjának szombati nyitvatartásáról. Jövő hétvégén más okból arra járok, jó volna ezt-azt vásárolni is. Hétfőn meg tudnám biztosan kérdezni, de a szervezés miatt már jó volna most tudnom... Köszönöm!
1500-as hosszban már rendes köszörűst is nehezen talál hozzá
A szinterezéses homokfúvók is nagyon egyszerű emberek ám, nem tudják azok azt, hogy egy ilyen eszközt hogyan kell kezelni, kétszer-háromszor jól odaverik, és ha még nem is homokolják le a síkját, akkor is elég rendesen annyi lesz neki.
Ha meg még le is homokolják a síkját, na akkor meg aztán leginkább csak áthidalónak lesz jó ablak fölé! :))))
Vidd el szinterezésre, azok teljesen áthomokfújják fémtisztára, majd az általad kért szinnre elkészítik.
Nem festéket, hanem műanyag bevonatot kap, azt úgy égetik rá.
Mond meg nekik, hogy a tetejét (hátát) ne szinterezzék, az maradjon fémtiszta, majd mikor kész elviszed egy síkköszörülésre, és már kész is a kis pad, és jó is.
Amúgy én sajnos nem vagyok egy profi esztergakezelő, noha rajongok az esztergályos tudásért és fejet hajtok elötte.
Én csak inkább hobbi esztergályos vagyok olyan alap tudással, amit ellestem az öregektől.
Ez annyiban nyílvánul meg, hogy ugye megtanultam a gép jellemzőit, tudom, hogy öntvényt csak lassú fordulaton vídiával,stb, de komolyabb esztergályos műveletek, áttétel hangolással, késsel menetet vágni nemtudok, meg úgy a komolyabb esztergályos tudástól messsze vagyok mint makó jeruzsálemtől:)
Én töbnyire az autószervízben az esztergát használom:
A bekarikázott kar le/fel kapcsolásával tudom változtatni az előtolás irányát a motor irányától függetlenűl, vagy a motor irányváltójával tudom a motor, és ezzel ugye az előtolás irányát változtatni.
Háát konkrétumot még nem tudok mondani, itt csak arra gondoltam, hogy majd szeretném szétszedni, átpucolni ahol csak tudom, de pl az orsóháztengelyt fingom sincs hol kezdjem szétszedni majd, meg ehez hasonlók.
Mivel autószerelő vagyok sok pontot teljesen kézenfekvő, egyszerű számomra, de azért vannak pontok ahol nem árt tudni hol kezdjem:)
Esetleg, ha kiírnád a tipusokat, jó nagy betűkkel, akkor két dolog is történhetne:
1: akinek nincs vörös prolija, tehát nem tudja mi kell bele, de van infója az árakról - referál róluk neked.
2: akinek van olyan csapágya, amit keresel, szól, hogy van eladó. Ez nagyon jó lenne neked, mert a bolti, vadiúj, esetleg márkás csapágy akár hússzorosa is lehet egy elfekvőkészletes, szintén új, de esetleg csak KGST darabnak.
(A kilencvenes években nekem kellett egy hasonló darab, 120 ezrest azonnal kiköpték az SKF-nél az üllői úton, fél év alatt keresett nekem egy ZKL-t az akkor még Fadrusz utcában levő boltos srác, 7600 volt, ráérős dolog volt, de megérte)
Amúgy ha esetleg úgy alakúl, akkor fordulhatok hozzád segítségért a gépecske ügyében?
Mert azért van 1-2 homályos pont még, amiről nem tudok semmit, működik szépen, de azért jó lenne tudni ha ez-az beszarik hol lehet beszerezni, vagy csináltatni.