ART az egy műanyaghangú szar..
amúgy az én zenémhez ami olyan kilencvenes évek eleji hangulatú, ahhoz pont az illene..
semmi bajom a mesával, csak számomra megfizethetetlen jelenleg, és ha megfizethető lenne sem biztos hogy vennék, mert dekadens lélek vagyok... :))
hát néztem nagyon er?sen. valami ilyen szlogen van ott hogy: The First Midi Tube Preamp... na hát valamikor a 80-as években volt. Nekem úgy semmi bajom ezekkel a cuccokkal,de felénk a gitárosok akiknek van,minél el?bb akarnak t?lök megszabadulni, nembeszélve az ART multieffektekt?l.
Egy ismer?sömnek pl a midi egysége ment tönkre,és 40 ezerért javították meg neki... én speciel nem vennék ilyet,mégha rackes cuccom is lenne...
:))
Elképzelem, amint beállítanak a stúdióba, lekapják a hedszetet a fülükről, és belógatják a sztekk elé. :)
Amúgy a dobon koncerten icipici mikrofonok voltak, darabja kábé 2-300ezerért...
Nekem egy Samick SA32-esem van és szerintem kezdéshez tökéletes. Majd ha már belejöttél úgyis fogod tudni, hogy legközelebb milyet vegyél (mi fekszik neked.) :-)))
Gitárvásárlás előtt állok, és a véleményeteket szeretném kikérni egy gitárról. Amit kinéztem, az a Samick AV3 lenne. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel a gitárral, vagy estleg bármilyen Samick gitárral, azt szívesen venném ha megosztaná velem. Előre is köszi:
A kásáról meg annyit, hogy emlékeim szerint Panteráéknál (ők valami ilyesmit csinálnak) nem kása van, hanem egészséges torzítás. Lehet, hogy az én fülem van másra állva mostanság, ezért szeretem, ha hallatszanak a hangok.
Bocs, ha bántottalak, azt hittem örülsz, ha más "fülszögből" is vizsgálják az alkotásodat.
Inkább nem jó. ;)
Kicsit kása, vegyél lejjeb torzításból, érthetőbb hangokat kapsz (főleg az alsó szólam), az elején meg olyan, mintha nem egyforma metronómot használtál volna a két sávhoz.
A tartott hangokra egy kis vibrátó (a' la ájronméden)
Pyra!
Mennyiért ment el nálad anno a HK Edition Blonde kombó?
És vajon egy Marina (szép, megkímélt, nem rossz hangú) westerngitárt mi pénzért lehet elsütni?
Nem a lila (az a 2120-as... annak tényleg jobb a drájvja, és azt most láttam a Coda boltban 250ezerért FC1-el..)
Ez 2-vel előtte lévő széria...
Érdemes itthon venni, vagy esetleg ebayn megfoghatok általában olcsóbban is? (mint 80rongy)
A cuccnak már a bolti ára is mocskos olcsó!
(a paraméterei a lentebbi linknél megszemlélhetők)
86000 ruppó volt, egy hete láttam.
Ok,amit irsz,de a boltnak miértérdeke, hogy ellásson a disztributorra vonatkozó infóval? Pláne, hogy ők is árulják a cuccot (hiszen igy nem náluk vásárlok). Nem hiszem, hogy örülnének egy ilyen irányú tapogatózásnak... Persze egy próbát megérne a dolog!
A másik: Tudtok segíteni az előző hozzászólásom második felével kapcsolatban?
Mire figyeljek, ha meghallgatok egy cuccot? Mit kell nézni a tisza hangzásnál, reverbnél, torzítónál, effekteknél?
Mámint, hogy melyik mikó jó? :) Tudom, hogy ezt nehéz így leírni, de azért csak van valami objektív szempont! Vagy mi... :)
Mégegy kérdés eszembejutott:-)
Ebben a motyóban valóban a csőt vezérlik túl, és az torzít, vagy valami más előtte, és ez csak hangszínében módosít?
Ezt a 2101-esről olvastam valahol...
A 2101-ben van csövi torzító, de nem ez az erőssége...
Mesa-ra nincs lovettám, és szerintem soha nem is lesz:-))
Nem boltos példány, és szerintem a foglalós dolog sem menne...:-(
Végülis az lenne a lényeg, hogy van e ilyesmi (80ropi) árkategóriában más választás?
dream theater zound is: MESA Triaxis, or dual- (possibily triple) Rectifier, + LEXICON PCM80, PCM90, MPX1
a 2101 ben nincs drájv?
A kérdés hogy TE mit is szeretnél hallani?
Meg milyen piskóta van a gitárodban jelátvitelre?
Merhát ölég komolyan bele szól a hang karakterisztikájába, meg a fa anyaga is...
(esetleg talán a 3 csövesben, de abból 1 db van csak az országban!, ráadásul asszem épp kőrözés allat is van!)
Hozd el a cuccot kipróbálni 1 hétre, esetleg a stúdió felvételek idejére is, max adsz az arcnak egy 10-es erre az időre foglalóként!
Ha boltban van, dumáld meg, hogy X időre elvinnéd kipróbálni, ilyenkor kifizeti az ember, aztán ha mégsem kell visszaviszi, és vissza is veszik!
4. Egyébként jó az ötlet, gondolom így olcsóbb a cucc(nincs rajt a bolt haszna, meg ilyesmi).
1. megkédezed egy boltban, pl. Kormos hanxer, náluk láttam ládát, ráadásul a Tibi jó arc...
A másik taggal ne beszélj üzletről, mert minden esetben a Tibi szava a döntő!
2. ha megvan a disztributor akkor elmondod neki hogy mit is szeretnél...
Ha üzletember akkor megérti, hogy nem akarod kidobni a pénzed az ablakon. Ha elzárkózik minden megoldás elől, akkor nincs értelme foglalkozni a cuccal! Mert ő is tudja hogy gázos!
3. Egy vérbeli üzletember eladni akar, nem igazán érdekleli, hogy ki a vásárló, neki a forgalom számít, ráadásul ha érzi az üzletet hajlamos kompromisszumot kötni!
4. így van! De inkább kínáld fel neki az árrést ami ilyenkor 10-20% között szok lenni, hogy elfogadja a feltételedet. Ez a komoly vásárló szándékodat van hivatott alátámasztani...
a kérdésem: mennyi is ennek cájgnak az ára?
mer tudok vagy 2 db 100W-os LINE 6 POD kombóról olyan 150 ropi környékén, és az tuti hogy abban jobb az fx mint a beherovkában, ráadásul abból tuti szedsz ki állat zoundot!
Fijjug.
Most állok egy MP-1-es megvétele, + stúdiófelvételek előtt, úgyhogy komoly a kérdés.
Érdemes megvenni, vagy inkább még gyűjteni?
Stúdióba, albumfelvételre kéne, lesz hozzá egy MosValve 1160-as végfok, meg GSP2101 effekt, és 2db 2x12 láda.
Soundban a DreamTheater-től, az Anathemán át, aDeepPurple-ig minden kell majd.
Meg lehet ezzel oldani (MP1) vagy nem?:-))
Kösz a seggítségeket:-))
Ott voltam a pécsin. Zseniális volt! Őstehetség a fazon. Hihetetlen milyen hangulatos estet csinált egyedül. Csak ő, 2 gitárjával meg a zongorájával... Az a zenei alázat, átélés amit ott adott... Néhány szám közben majd kicsordult a könnye! A pedált én is kiszúrtam magamnak rögtön. :) Sajnos nem sikerült megnéznem a tipusát. Amit láttam belőle: nem tul nagy, sötétzöld, 4 pedállal. Nem jutott eszembe megkérdezni tőle, pedig utána váltottunk náhány szót, +kaptam autogtrammot is. Bizony. :)