Amit említesz,hogy elektromos szelep lesz a gond az nincs összefüggésben magával a váltófelújítással vagy ez nem számít mert attól függetlenül is előjöhet? Mert ugye én egy váltógenerált fizettem ami nálam azt jelentené,hogy utána néhány 100 ezer km-ig megint nem lesz gondom vele...erre néhány ezer km után ismét galiba....ennek sosem lesz vége? Nincs,nem lehet összefüggés a kettő között?
Hali! No kínkeservesen hazaértem az ismét ipari hulladékká vált váltómmal,senkinek sem kívánom azt a szenvedést amit az 500km alatt megéltem. Addig minden o.k. volt még 5.ben tudtam haladni autópályán,de mihelyt elkezdődött a kamionverseny akkor lelassultam 90-100 körüli tempora,és ekkor azonnal vészprogramra állt a váltó úgy működött,mint egy multitronic fokozatmentesen csupán annyi volt a baj,hogy 100-as temponál 2800-as fordulaton pörgött a motor mivel nem tudott váltani sem följebb,és ha lassultam vissza sem. Ilyenkor az segített,hogy félreálltam a motort leállítottam újra indítás után még bevette az első 3 sebességet rendesen majd 3.-ban felpörgött a motor majd egy lórúgással vette a 4.-et,és azonnal még hatalmasabb lórúgással vette magát 5.-be így lehetett lassan felgyorsulni,és a tempót tartva nem is lett volna gond ha nem lettek volna elefántversenyek a pályán,ilyenkor mindig jött a vészprogram.
No miután hazaértem azonnal elvittem a szerelőmhöz az autót aki előzetesen már beszélt azzal a "szervízzel" akik barkácsoltak a váltómmal,és azt mondták először legyen hibakódkiolvasás,és utána megmondja a "hozzáértő",hogy csak magát a váltót vigyék fel hozzájuk vagy magát az autót. A következő hibakódokat olvastuk ki: -17118 -17119 A 4.,és az 5. sebességgel van vmi a szöveget nem írtam fel nekem úgysem jelent semmit. Holnap viszik megint az autót a váltószervízbe mivel még garanciális.....ettől függetlenül örökre megutáltam az automataváltót,köszönöm ennyi elég volt belőle:-((
Ahonnan én szerzem az alkatrészeimet ott a pali 40 éve csinálja az automatákat. 25 évet volt amerikába. Telefonon keresztül diagnosztizál a pali. Évente 400 darab váltot javit. És nagyon sok itt a forumon megnevezett szerviz is hozzá hordja ha problémájuk van. Ö egyébként szereti a pénzt de szerintem ezzel a tudással megéri,legalábbis nekem
A Szolnoki Robert-ben nem fogsz csalodni.Az en valtoamat O csinalta de mas ismerosome is volt mar ott javitasra.
Egy Tiptronic 5-os valto 4-5 sebesseg komplett felujitasa volt ugy,hogy nem volt a valto leszedve es 25000Huf munkadijat szamolt fel.O az a szerelo aki annyi automatavaltot csinal,hogy az uzlet nagyon megy neki.
Majd latni fogod a korulmenyeket.Szamolj be mindenkeppen.
Az automata váltókban meglehetősen gyatra szűrők vannak, mivel szívóági szűrők, nem lehet nagy az áramlási ellenállásuk. Gyakorlatilag finomszűrésről szó sincs. cserélni meg az élettartam feltöltés miatt nem kell, a gyár bizonyára úgy gondolta, akkor minek cserélhetősre csinálni.
Ha nem cserélsz benne szűrőt is akkor, az olajcseréd kb 50%-os. már amit elérsz vele. Én nem értek hozzá, de 5 szakemberből 5 ezt mondja. Azért szar dolog ez a multitronic-nál mert itt sajnos belül van a szürő és igy szét kell szedni a váltót. Pesten 3 helyen is kérdeztem és pont ezért nem vállalják . Elég macera ez a multitronic.... egy kicsit már megbántam ezt a választást.... lehet ,hogy hamarosan eladom.
Hát mégsem viszem, a Bartók féle szervizhez, pestre mert a fickó azt mondta ,hogy az olajat lecseréli, de a szűrőhöz szét kell szedni a váltót, és azt ő nem válalja mert az nagyon nagy munka.!!!!! úgyhogy Mindszentre viszem, már kértem is időpontot. Remélem nem fogok csalódni benne. Itt a fórumon többen is dicsérték, és állítólag nincsen elszédülve az árakkal sem. Jövő héten már lessz személyes tapasztalatom is. Majd megosztom veletek!!
Mégis melyik szerinted a komoly?Amelyik neked bevált? Az én szerelőmnek pont azt NEM ajánlották a mindszentit,ha az ember tudná,hogy elesik előtte leülne,így van ez a szervízválasztással utólag már könnyű okosnak lenni.
Neked egybol egy komoly szerelohoz kellett volna kuldetni es megkerdezni,hogy kivel csinaltatja meg a valtot.Amikor az enyem megadta magat akkor harom kulombozo helyrol kaptam az infot,hogy vigyem Mindszentre.
A google kiad a címre egy Opel váltószervízt,de az nem az hanem ugyanazon a házszámon szerepel tehát valahol a közelben van az ipari övezetben vagy vmi ilyesféle a helyszín.
A "szervízhez" még néhány infó,van ott több is ez vmi ipari övezet ahol többféle szervíz stb. található,én sosem voltam ott a szerelőm vitte-hozta az autót,nekem pénzt kell keresnem nincs időm az autót hetente ide-oda hurcolni.
Egyébként Te mit szólnál ha mondjuk kapna a motorod egy másik hengerfejet ami mondjuk felújított,és néhány ezer km-után fogyna ismét a hűtővized? Szerintem nem vernéd a hátsódat örömödben a földhöz....gondolom én.