Keresés

Részletes keresés

No.9 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 585
Huh, eleg regen nem irt ide senki.
Tegnap erkeztem meg, 2 napos repulout utan, hulla faradtan. De mindefele nehezsegert, es faradtsagert karpotol Hawaii utanozhatatlan szepsege. Nagyon jo erzes ujra itt lenni.
tkacsa Creative Commons License 2007.02.09 0 0 584
Nincs Kínának elég olaja és nyersanyaga a szédítő fejlődéshez. Legdélibb szigete, Hainan viszont a kínai Hawaii. Így is hirdetik Sanya, Haikou lidóit. Télen nemegyszer 2-3 fokkal magasabb a hőmérséklet, mint az azonos szélességi fokon fekvő Hawaiiban, a Tonkini-öböl 25 fokos
Ajtófélfa Creative Commons License 2007.01.26 0 0 583
Tud valaki ajánlani olyan szállást, ami nem függőleges (sokemeletes hotel), hanem vízszintes? :-) Leginkább saját bungalóra gondolok, csendes környezetben. Az nagyjából mindegy, hogy melyik szigeten, bár talán a Big Island lenne a legjobb a viszonylag sok egyéb látnivaló miatt.
Zeus SH Creative Commons License 2007.01.22 0 0 582
Fene sem érti... Engem is elgondolkodtat, hogy mi a franc értelme van ellopni egy edzőcipőt, vagy egy törülközőt. De még csak elképzelni sem tudom igazán. Aki esetleg tényleg rászorulna egy "potya" törülközőre, papucsra (biztosan van ilyen ember, ez nem is kétséges), az a legritkább esetben tekereg strandokon.
Talán valami olyan elferdült gondolkodás lehet mögötte, amit mi meg sem érthetünk...
Előzmény: Ropoli (581)
Ropoli Creative Commons License 2007.01.22 0 0 581

Hi! Én sokat strandoltam egyedül és mindig  ott hagytam a táskámata  a parton és senkinek nem kellett....minek lopjon az aki Hawaii-n nyaral??? Nem?! meg van ott rengeteg "ABC Store"(rengeteg kijárattal, fele kilóg az utcára) ahol nem koslat biztonságos bácsi mögötted hogy mit lopsz...Nem tudom talán más a "levegő" ott! :)

Itthon meg nem tudom minek kell vlakinek a használt papucsom+ilyenek????!

Meg miért fordul meg valakinek a fejében az ilyen lopás???

Nem értem....

 

No.9 Creative Commons License 2007.01.17 0 0 580
Azért annyira nem rossz a helyzet. Bár lehet hogy csak szerencsénk volt, de tény hogy nem tűnt el a parton hagyott dolgainkból semmi. Az is igaz viszont hogy Waikiki-n mindössze egyszer strandoltam. Akkor azért dolgozott bennem a "hazai ösztön", és fél szemem mindig a parton volt. Ott elég nagy a tömeg, a lepakolt holmik között sokszor csak egy-két méter van, és így könnyű a tolvajok dolga. De egy olyan strandon ahol 50 méterre van a szomszéd, ott nem kell aggódni, úgyis meglátod ha valaki illetéktelen mászkál a cuccaid körül.
Előzmény: Zeus SH (579)
Zeus SH Creative Commons License 2007.01.16 0 0 579
Mondjuk a törülközőt csak példaként, képletesen mondtam.
Azért ezt mondtam, mert az jutott eszembe, mikor kiránduláskor az alkalmi sátorszomszédaink, akikkel aránylag normális viszonyban voltak, távozásukkor magukkal vitték a mi sátrunkból is a walkmanokat (rég volt), a márkás edzőcipőket, farmereket, s az életben nem láttuk őket többé. Szóval az olyan hajlamú ember "búcsúajándékként" visz mindent.

S van, aki eleve az ilyen "búcsúajándékokért" utazik el nyaralni.

Meg hát a turizmus-bűnözésnek a másik véglete például a holtszezon. Párom velencei, télire a falu 2/3-a simán kiürül, elmennek a turisták. S szezon után jönnek majd a fosztogatók a nyaralókat végiglátogatni.

Szóval sajnos gondolom Waikiki-n is tényleg hasonló lehet, mint itt a Balatonnál. Bár talán annyira mégsem durva. Vagy legalábbis nem tudom elképzelni, hogy ott is ennyire lopjanak. Velencén a strandra a legócskább törülközővel járunk le, a legszakadtabb papucsban, hisz ott is volt már, hogy "eltűntek" dolgok. Nem hiszem, (szeretném nem hinni) hogy a világ "normálisabb" részén is ennyire körülményes, ha jól akarja magát érezni az ember.
Előzmény: No.9 (578)
No.9 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 578
Nem hiszem hogy törölköző lopások szerepelnének a statisztikákban. Egyáltalán hogy foglalkoznak-e a bejelentésével. Mert szerintem a legvalószínűbb hogy a szállodáknál ez bekalkulált veszteség.
Az utolsó mondatodban van a nagy igazság! A túristák teljesen gyanútlanok, nem vigyáznak úgy az értékeikre mint a helyiek, és ezért gyakrabban lesznek bűncselekmények áldozatai. Ez igaz itthon is, és Hawaii-n is. A balatonkenesei szabadstrandon ugyanazt a pofonegyszerű módszert használják a tolvajok, mint Waikiki-n : amíg a tulaj a vízben van, addig összeszedik az értékeit. Szerintem emiatt olyan a statisztika amilyen. Csak nálunk az ország viszonylag kis része van ilyen módon érintve, ott meg mindenhol "Balaton" van. Ráadásul 12 hónapig egy évben!
Előzmény: Zeus SH (577)
Zeus SH Creative Commons License 2007.01.16 0 0 577
Hát, ez meglepő. Bár én még mindig inkább a turistákra gyanakodnék.

Ugyanis ha meggondolom, a helyi fickókat a helyi yard eléggé figyelemmel tudja kisérni, egy-két eset után lebuknak, s annyi. Míg mondjuk az olyan hajlamú ember elutazás előtt mondjuk ellopja a törülközőt a szállóból, kiissza a minibárt, meg effélék. Leginkább durvábbak.

De van egy rendőr cimborám, ő is meséli, hogy a helyi piti tolvajokat nemegyszer a Balatonról passzolják vissza nyáron, ha lebuknak... És persze az is nyílt titok felénk, hogy ama bizonyos "szolgáltatóipar" lányai nyáron a Balcsin keresik a pénzt. Szóval szerintem a turizmus hozza magával a bűnözést.
Előzmény: No.9 (576)
No.9 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 576
Na, azért nehogy azt gondoljátok hogy ott ismeretlen fogalom a "bűncselekmény". Pontosan a gépjármű lopások, és feltörések terén igen rossz számokkal büszkélkedhet Hawaii. Most nézegettem pár statisztikát, és elég meglepő dolgokat láttam... A lakosság számához viszonyítva a bűncselekmények számát, bizony a legtöbb kategóriában miénk a kedvezőbb adat.
Az USA tagállamainak statisztikáit összevetve pedig kiderül, hogy a 6. helyen állnak az összes bűncselekményt tekintve! (természetesen szintén a lakosság számához viszonyítva) Ezen belül a személy elleni bűncselekményekben azért a hátsó szekcióban tanyáznak, de a vagyon elleniekben az élmezőnyben vannak (2. hely).
Persze kicsit fals az adat, mert a lakosság számának többszöröse fordul meg évente a szigeteken, tehát nem csak az állandó 1,2 milliónyi lakosság szenvedi el a bűncselekményeket. Sőt, biztos vagyok benne hogy a túristákra jóval több lopás, autó feltörés stb. jut, mint a helyi lakosokra. Viszont ez meg visszafelé úgy lesz igaz, hogy nyilván nem azért megy oda a túrista hogy autórádiót lopjon, vagyis az elkövetők a helyiek.
Zeus SH Creative Commons License 2007.01.15 0 0 575
Sajnálom szegényt... ;( Biztosan azt hitte, itt is olyasmi a közbiztonság, mint Hawaii-ban. A kocsifeltörésről mindig az jut eszembe, hogy én még az üres reklámszatyrot is eldugom az ülés alá ha kiszállok, mert soha nem tudni, hogy mikor jön valami barom(bocsánat), aki bekukkant az ablakon, s kíváncsi lesz, hogy vajon van-e valami a szatyorban..

Szomorú hogy így járt a barátod, de az tán még szomorúbb, hogy nekünk meg itt kell élnünk, s hozzám hasonlóan gondolkodni...

Viszont nő az ananászom a fürdőszobaablakban, hogy kissé kellemesebb legyen idehaza a hangulat. Saját ültetésű... ;)
Előzmény: Ropoli (574)
Ropoli Creative Commons License 2007.01.15 0 0 574

hi!

 

Képzeljétek el....Yujiro barátom akivel együtt buliztunk Hawaii-n, eljött meglátogatni azóta hazatért barátomat Magyaro.-ra.....Tatabánya Turúl emlékmű látogatásakor feltörték a kocsit és ellopták a táskáját......Aloha magyarok!!!

Ropoli Creative Commons License 2006.10.20 0 0 573

:)

 

Előzmény: Zeus SH (572)
Zeus SH Creative Commons License 2006.10.19 0 0 572
És mondjuk stílusosan Flóbert Tamás lenne?... ;)

Valamelyik "kultúrműsorban" hallottam, hogy 58 országban vették meg a licenszet, ennyi helyen forgatják újra a sorozatot. Nem tudtam eldönteni, hogy sírjak-e vagy röhögjek.
Előzmény: Ropoli (570)
Zeus SH Creative Commons License 2006.10.19 0 0 571
Köszönöm a linket, így legalább tényleg tudom, hogy hol történt. Nagyon tud zavarni, ha ilyen "pongyolán" fogalmaznak a hírekben. Egy kicsit így egyértelműbb, mint a "Honolulutól délnyugatra". A plumériát meg nagyon köszönöm, hogy nem felejtetted el, olyan türelmes vagyok, hogy nagyon ;))
Előzmény: No.9 (569)
Ropoli Creative Commons License 2006.10.18 0 0 570

Hat..... Mit mondhatnek.....Al Bundy Budapesten :))))

Nagyon sz......r! Verbeli amerikai sorozat itt??? Minek?Miert?"Magyarul"????

Kepzeljetek a Magnum p.i.-t valami gyenge, ismeretlen Tamassal ,meggypiros 1200-es "zsigulival" :))))) Szar magyar poenok, eroltetett amerika, butasag....

Hat hozzuk a format...

 

No.9 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 569
ide katt aztán kiválasztod valamelyik rengést, és egy térképen megmutatja hogy hol volt az epicentrum.
Tavaly mikor kint voltunk, szintén Big-Island -en (de akkor Hilo közelében) volt egy 5.2-es rengés. Abból Honoluluban annyit észleltünk hogy a szekrényben csörömpöltek egy kicsit a tányérok.
Pluméria majd lesz, csak a türelmedet kérem.

Frei?, áhh én már régóta ignorálom a műsorát, de ez itt off.
Előzmény: Zeus SH (567)
tkacsa Creative Commons License 2006.10.16 0 0 568

Frei Tamás tv2 video..katt rá.

vagy www.tv2.hu balfelső sarokban videókra kattintva kiválaszthatod a műsor(okat) akár több honapra visszamenőleg.

kb 5-masodperc amig betölti a műsort.

 

 

http://www.tv2video.hu/popup/index.php?section=48

Előzmény: Zeus SH (564)
Zeus SH Creative Commons License 2006.10.16 0 0 567
Ezek szerint annyira komoly baj nem történt...

Kezdtem kissé megijedni, mert tegnap este meg akartam nézni Waikiki Beach-en az integetős, hülyéskedős turistákat, és nem működött a webcamera. Hajnalban meg már bemondta a rádió, hogy Hawaii-ban földrengés volt, s elkezdtem agyalni, hogy nem történt-e valami komoly dolog, mondjuk a silók körül ;(

Az ember már parázik ha kell, ha nem... még szerencse, hogy "csak" ennyi történt. Mindenesetre én is csak annyit hallottam a rádióból, hogy "Honolulutól 246km-re, délkeletre", volt az epicentrum, és teljesen felbosszantott, hogy nem mondták meg pontosabban, hol is van az. Sajnos a földrajz sosem volt az erősségem, így csak saccolni tudtam, de még azt sem tudtam eldönteni, hogy ez az óceánt jelenti, vagy valamelyik szigetet.
Előzmény: Ropoli (566)
Ropoli Creative Commons License 2006.10.16 0 0 566
!!!!!!!!Erős földrengés rázta meg vasárnap a Hawaii-szigeteket. A 6,5-es erejű földmozgás következtében senki nem sérült meg, de megszakadt az áramszolgáltatás és földcsuszamlás miatt több országút járhatatlanná vált.

A földrengés helyi idő szerint vasárnap reggel 7 óra 7 perckor következett be, epicentruma Honolulutól 246 kilométerre délkeletre, a Hawaii szigeten fekvő Kailua Kona várostól pedig 16 kilométerre észak-északnyugatra volt. Több utórengés követte a földmozgást, ezek egyike elérte az 5,8-es erősséget.

Linda Lingle, Hawaii szövetségi állam kormányzója közölte, hogy nem kapott jelentést személyi sérülésről és jelentősebb anyagi kárról. A főutakra azonban kövek kerültek, sziklafalak omlottak le. A csendes-óceáni szökőár-előrejelző központ nem adott ki riasztást, mivel nincs cunamiveszély.

A Csendes-óceánban fekvő Hawaii-szigetek nyolc nagy és tucatnyi kisebb szigetből áll, mind vulkanikus képződmény. A földrengést a szigetcsoport minden tagján észlelni lehetett.!!!!

lembi Creative Commons License 2006.10.14 0 0 565
A múlt héten nekem is feltűnt a tescoban, de sajna nem otthon voltam, meg pénzem sem volt rá elég, aztán elmaradt. De nagyon tetszettek.
Előzmény: Zeus SH (564)
Zeus SH Creative Commons License 2006.10.13 0 0 564
Aloha Ropoli mester ;)

Frei sajnos kimaradt, valahogy nagyon keveset tévézek mostanság.

Hawaii? Hát bizony kéne, bár szerintem az év bármely szakában jó lenne...

Ebben a hidegben visszább állt szerintem mindenki, én személy szerint arra koncentrálok, hogy az egy szál élő ananászom ne fagyjon ketté, mielőtt kezdődik a fűtési szezon...

Mellesleg valaki látott vmi kombinátban (tesco, auchan, efféle) kókuszpálmát, ami nem egyértelműen hawaii növény, de lehet hogy kerítek egyet. Meg tovább vadászom a plumeriát, mert sehogy nem tudtam összehozni a nyáron, hogy kerítsek egyet.
Előzmény: Ropoli (563)
Ropoli Creative Commons License 2006.10.13 0 0 563

Na semmi hawaii-i??? :)

 

Aloha! Vagy mi van? Kene most Nekunk!

Freit neztetek Bhutan-rol? Na az is kene Nekunk!

Szeretet!

 

 

tkacsa Creative Commons License 2006.09.27 0 0 562
namégegyszer...

Hawaii:Lakossága:1 211 537 fő--------Kanari-szigetek Lakossága:1 843 755 fő

Hawaii Népsűrűség:42,75 fő/km²------Kanari-szigetek Népsűrűség:248 fő/km²


Hawaii népsürüségi helytzete 10x jobb,Kanari-szigetekhez képest.



Előzmény: tkacsa (561)
tkacsa Creative Commons License 2006.09.27 0 0 561
2-kontinesns (usa-europa) "örök-tavasz" szigetvilaga összehasonlitva (nagyjabol).




Hawaii: Kanári-szigetek:
- összesen:28 337 km²
- szárazföld:16 649 km² területe:7 447 km²
- víz :11 672 km²
- víz %:41,2 %

Lakossága:1 211 537 fő Lakossága:1 843 755 fő

Népsűrűség:42,75 fő/km² Népsűrűség:248 fő/km²

Hawaii Népsürüségi helytzete 10x jobb,Kanarihozképest.



Honolulurol:
talaltam,külön népsürüségi adatokat is Teneriféröl viszont nem:
Város (2004):377 260 fő
Agglomeráció:900 000 (Oahu sziget) fő
Népsűrűség :1 699 fő/km²


tkacsa Creative Commons License 2006.09.25 0 0 560



Hónapok: Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Sze Okt Nov Dec
Napsütéses órák száma: 7 8 8 9 9 9 9 9 9 8 8 6
Az átlagos napsütéses órák száma naponta az adott hónapban.
Viszonyítási alap: Budapesten télen havi átlagban napi 2 órát süt a nap, nyáron pedig 9-et. Bezárás
Nappali hőmérséklet ˚C: 25 25 25 25 26 27 28 28 28 28 27 25
Az átlagos nappali hőmérséklet Celsius fokban az adott hónapban.
Viszonyítási alap: Budapesten télen 2˚C a nappali átlaghőmérséklet, a nyári kánikula alatt pedig 27-28˚C.
Bezárás
Éjszakai hőmérséklet ˚C: 19 19 20 20 21 22 23 23 23 23 21 20
Az átlagos éjszakai hőmérséklet Celsius fokban az adott hónapban.
Viszonyítási alap: Budapesten télen -3˚C a éjszakai átlaghőmérséklet, nyáron pedig 14-16˚C. Amennyiben a nappali forróság ellenére az éjszakai hőmérséklet 10˚C könyékére esik, javasoljuk, vigyen magával egy könnyű kabátot, pulóvert még nyáron is! Bezárás
Csapadékos napok száma: 8 5 6 5 3 3 3 3 4 6 6 8
A csapadékos napok átlagos száma az adott hónapban.
Viszonyítási alap: Budapesten télen 8-9, nyáron 6-7 a csapadékos napok száma egy hónapban. A legcsapadékosabb májusi és novemberi időszakban sem esik átlagosan 9 napnál többször egy hónapban. Bezárás
Vízhőmérséklet ˚C: 24 24 24 25 26 26 27 27 27 27 26 25


tkacsa Creative Commons License 2006.09.05 0 0 559
100milliard usa dollar = 21 000 000 000 000 forint



ha jol szàmoltam,de ennyi nullànàl,màr ön is hanyatt verem magam.
Előzmény: tkacsa (558)
tkacsa Creative Commons License 2006.09.05 0 0 558
Bizonyított az USA rakétavédelme

http://www.sg.hu/cikkek/46971/bizonyitott_az_usa_raketavedelme


Az eseményt Észak-Korea fenyegetésként értékelte és ellenlépésként bejelentette nemzetvédelmi rendszerének megerősítését.

A washingtoni GlobalSecurity.org szerint a kísérlet csupán egy kis előrelépés volt, a rendszer azonban még messze nem alkalmas arra, hogy megvédje az amerikaiakat a nagy hatótávolságú rakéták támadásaitól. Szerintük legfeljebb arra jó, hogy a lakosságot némileg megnyugtassák, hogy van ellenszer a koreai rakéták ellen, bár még közel sem százszázalékos. A legutóbbi kilenc tesztből ötször sikerült eltalálni a célpontot.

Az USA rakétavédelmi rendszere az elmúlt 23 év alatt több mint 100 milliárd dollárt emésztett fel.
Előzmény: tkacsa (442)
BOLOND Creative Commons License 2006.09.01 0 0 557
Akkor a gep az elavultsag miatt kerult gubancba? Gondolom meg nincs vege a kivizsgalasnak;)
Előzmény: tkacsa (556)
tkacsa Creative Commons License 2006.09.01 0 0 556
friss maihir:


Kigyulladt egy irani repulogep leszallaskor.
Az orosz gyartmanyu tu-154-es tipusu utasszallitorepulogep 148-utasbol kozel szazutas haltmeg...
Az irani geppark elavult...az orszagot sujtto amerikai gazdasagi szankciok miatt,a helyi legitarsasagok nehezen tudnak Nyugatrol beszerezni repulogepeket,ezert fokent eloregedett Boeingeket es Airbusokat,illetve meg a szovjet idokben gyartott legijarmuveket uzemeltetnek.

http://nol.hu/cikk/415857/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!