A Pentax 540FGZ vakuról lebeszélnélek, hacsak nem nagyon ritkán akarod használni. Elemtartó fedél rögzítése, olyan aprócka műanyag pöckökkel van megoldva, amik kevés használat után letörnek. Kb 2 hónapja szervízben van a vakum, és min 15 ezerbe lesz a javítás. Egyébként a vakú jó, de ez olyan tervezési amatőrség (netán pénzügyis trükk), hogy soha többet nem veszek Pentax vakut, és lebeszélem róla ismerőseimet is. Pedig szeretem a Pentax fényképezőgépem nagyon.
- Az argép.hu-n jó árlistákat talász, a megbízhatóbbak közül az e-bolt-nál 173.400 a gép.
- Nekem Pentax AF360-as vakum van -még akciósan vettem 45e-ért-, meg vagyok vele elégedve, habár több kartács a Metz 540 (?)-et favorizálja, mert erősebb és forgatható a feje
Na az előbbi válaszom hála a zindexnek jól eltűnt... Persze hogy érdemes, attól hogy jön a K-7 helyette attól a K20D semmivel nem lett rosszabb váz. Sőt mivel elég nagy a különbség a kéttő között lehet választani. Olyan hogy optimális obi, meg nem létezik. Vannak igények és lehetőségek, eszerint kell választani. Már persze ha találsz olyan kitet amit kiválasztottál...
Nekem a DA17-70+DA50-300 nagyon bevált. Többször elhangzott már, hogy a kitobik kicsit gyengék ehhez a vázhoz. Ha spórolni akarsz, akkor a német e-bay-ról (nem a legolcsóbb, de a legmegbízhatóbb), jó áron vehetsz -akár még garanciás- felszerelést. Persze, az nem biztos, hogy mindent egyszerre megtalász. A K-7 eléggé lenyomta a használt K20D árát
Most ez tudod, milyen kérdés... Ha azt mondjuk, 16-50/2,8-cal akkor azt mondod drága. Ha azt mondjuk 18-55/3,5-5,6 akkor azt mondod attól jobb kell... Venni meg ott kell, ahol még van tekintve, hogy kifutó modell.
Eladó sorba került egy Sigma EX 18-50mm F:2.8 Macro objektív pentaxhoz!
Optikailag és mehanikailag is jó állapotban van!(karcmentes lencsék) -első tulajdonostól! -eredeti doboz -eredeti-első hátsó objektív sapkájával (már a középen bepattintós) -eredeti napellenzőjével -eredeti táskájával +Hoya Standard 72mm UV szűrő is!
Egyetlen szépséghibája,hogy a zoom gyűrűt borító borítás kicsit mozog!Ez a zoomolás működését nem befolyásolja!
dede, nem véletlenül voltunk mi az utolsó évfolyam akiket még avattak... látták milyen úttörők lettünk és azt mondták hogy ilyet soha többet... na azóta nem avatnak úttörőket :D