A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Valószínűtlen dolgokra ne mi keressünk magyarázatot, hanem a tulaj. Mi meg majd jól nem hisszük el. Nincsenek csodák, hidd el. Ami jó áron van és fura dolgokkal magyarázzák, az többnyire bukó. Ami tényleg jó, az nem olcsó. Illetve megkérik a rendes árát. Ha a tulaj már előre lealkudja magától, ott valami nem kerek.
Azt írja hogy első tulaj, és szervízkönyves. Csak ez az ABS dolog kezdett el izgatni kicsit. Viszont vezettem Hornetet, Kawa ER6-ot, ETZ-t, Yamaha TRZ-t, stb, egyiken sem volt. Aztán olvastam olyat, is, hogy ezeknek szokott ABS gondjuk lenni.
Nem tudok neked erre válaszolni, én Svájcban lakok, ugyan Németországtól csak 35km-re. Nem akarok butaságot mondani. A logika azt diktálná nekem, hogy egy lakcím/levelezési/tartózkodási cím kelljen, egyrészt a forgalmiba, másrészt az adózás, és biztosítás miatt.
Svájcban például tudom, hogy nem vehetnél saját részre svájci rendszámú járművet másnak meg ugye minek vennél?! :D
Nem egészen. Áfa nincs, csak reg adó. Az S-Maxom kinti ára 5.5M volt. Mire itthoni rendszáma lett, mindennel együtt volt 5.7 valamennyi. A regadó konkrétan hetvenvalahányezer volt.
Nem ugyanannyit futott pl, nem ismert előélet, nem biztos hogy megfelelően szervizelt, stb. A németek sem hülyék, ha valami tényleg jó, nem adják szarért oda.. Ha nem itthoni leinformáltató a vas, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a nepper is csak ott vette, ahol te is nézed és hogy tudja olcsóbban adni ua-t, amit te drágábban láttál?
Nem! A "fő"gyertya mindkettőben szelepdeklin látható fekete műanyag takarófedél alatt van, a duplagyújtásosnál a "mellék"gyertya pedig a hengerfej alján, alulról felfelé pihenget. Ott is van egy kis takarófedél, de az csak alánézve látszik:
Autókat is nézem folyamatosan. Pl amire Szegeden a Toyotába 8.845.000-et mondtak, Prius3, az Olaszországból 19900euro bruttó lenne. (22% áfakulcs) Németországból 19570 euro (19% áfával).
Az új Skoda Superb 190lovas dízel is bruttó 24820euro kikiáltási áron. Mo-n 10m környéke.
Na mindegy, csak érthetetlen, hogy nyugaton a speditőr, a kamionsofőr, az autótakarító, a pénztáros, az értékesítő, a mindenki mennyivel többet keres, és mégis ilyen gigantikus különbségek vannak, érthetetlenül a nyugat javára.
Lehet. De nem biztos, hogy ugyanaz a két cucc. Én S-Max-ot akartam venni. Itthon egyetlen hazai, leinformálhatót nem találtam és érdekes módon mindegyik - kortól, km-től, felszereltségtől függetlenül - megállt 5M-nál. Na akkor lett elegem. Ja, meg hogy innen-onnan behozott járgányokat nyomattak 50-100e km között, de egyik sem volt véletlenül sem leinformálható. Papír szervizkönyvet persze ajánlgatták, de olyat én is csinálok percek alatt. De érdekes módon a Ford adatbázisban egyik sem szerepelt..
Pontosan. Ezek adják azt a bizonyos százalékot. Mindegy mivel csapat, akkor is bunkó lesz. Az hogy ezek bizonyos márkákhoz vonzódnak, elképzelhető, mivel ezek a külsőségekre hajtanak. Lehet, hogy nem is tudják, hogy igazából valami miért jó, de látják, hogy ez a menő, akkor nekik is ilyen kell..
Nem márka függő, ez nyilvánvaló. Viszont az valahogy mégis működik, hogy bizonyos karakterek jobban vonzódnak egy-egy stílushoz, márkához - ez viszont a divaton, trendeken is múlik. És ezek a karakterek nem változnak meg attól, hogy éppen gyalog, bringán, jet skin, vagy szamárháton közlekednek.
Ennek ellenére nem biztos, hogy rosszul járnál vele. Én nem azért hoztam németből autót, hogy olcsóbban jöjjek ki, hanem mert itthon nem találtam korrekt ajánlatot. Hiába lett volna olcsóbb.
Hát a fene tudja, lehet hogy kiment a divatból, de szeretném azt hinni, hogy ez nem márkafüggő dolog. Egyébként én azt gondolom, hogy az emberek bizonyos százaléka kretén. És ez a százalék kb ugyanaz, ha gyalogosról, motorosról, autósról, bringásról beszélünk. Már csak azért is, mert számottevő az átfedés ezen csoportok között.
Az 1050-esnek rémlik, és hirtelen abba se vagyok biztos, hogy én voltam-e a linkelő, de hozzászóltam, emlékszem. De már nincs is fent. 10690euro most a legolcsóbb kikiáltási árú.
Arra próbáltam utalni, hogy kiment a divatból tisztelni a másikat, megadni az alapvető tiszteletet, vagy csak úgy a'la nature, észrevenni, hogy nem egyedül vagyunk.
Az index használata - túl azon, hogy kötelező és a biztonságot is szolgálja -, egy gesztus a többi közlekedőnek; tájékoztatom valamiről (pl., hogy meg akarok állni, sávot akarok váltani, vagy éjszaka az országúton kerülök egy kivilágítatlan bringást).
Micsoda matek volt itt a ruházatok kapcsán. Hát akkor köszi az ötletet! Ha valakinek kell Svájcból, vagy Németországból valami (aláöltözőtől a használtmotorig) akkor pár százalékért beszerzem, úgy, hogy mindkettőnknek megérje, és M1-M0-M5 vonal vonzáskörzetébe házhozszállítom. Havonta, vagy sűrűbben fordulok.
androuk kukac gmail pont com
az üzenetbe írj telefonszámot, felhívlak, ingyen beszélek.
Polo Motorrad, Louis, Bmw, Ktm, Honda, Suzuki, Harley kereskedések vannak a közelembe.
Sziasztok! Beleszerettem az R1150R-be. Tetszik az R1200R is, de arra sajnos nincs pénzem. Megtaláltam a nekem tetszőt, de nincs benne ABS. Egy BMW-ssel beszéltem, aki azt mondja, hogy ABS nélkül ne vegyem meg. A kiszemelt egy 2003-as 9-ik havi, ami ha jól tudom már hengerenként két gyertyás. Van olcsóbban 2001-es ami meg ABS-es, kicsit több kilóméterrel. Két kérdésem lenne:
1. ABS-st utólag nem lehet bele szerelni? Tudom csövezés, meg minden, de megoldható? -mennyibe fájna?
2. Azon kívül hogy gyertyacserénél dupla annyit kell cserélni, van valami jelentősége még a hengerenkénti két gyertyának?
gyerekek, ma olyan élményben volt részem, h nem hittem a szememnek!
megszorult a nyomatékkulcsom tekerője. alig volt használva, pár éve vettem. bementem oda ahol vettem (asszem ők maguk az importőr), elmondtam mi van, mutattam, az eladó is megpróbálta, aztán egy kicseréljük egy újra csatakiáltással térült-fordult a raktárban és hozott egy újat. az egész tartott fél percig. nem volt nálam számla, szerintem nem volt már garis sem. arra számítottam, h szétszedik és megjavítják némi pénzösszegért, vagy kell vennem egy újat, ha úgy gondolom, h nem éri meg. na, ehhez mit szóltok?
BMW tulajként, meg hát mégiscsak az én posztomra reagáltál, megszólítva érzem magam. Nos, be kell valljam, hogy én indexelek. Mindig. Sőt kereszteződésben, egyéb helyzetekben képes vagyok lemondani az elsőbbségemről. Mi több, rendszeresen köszönök a szembe jövő motorostársaknak, márkától függetlenül. A múltkor még az is megtörtént, hogy egy csopperes srác álldogált a kereszteződésben a "járdaszigeten" és megálltam megkérdezni, hogy minden rendben van-e, nincs-e szüksége segítségre. Én már csak egy ilyen béemvés vagyok.
Miért nem mentél vissza a wc-be a fényképezőért? Nyugaton nem ellopják az ilyesmit, hanem felakasztják jól látható helyre, vagy leadják a pénztárnál/információs pultnál. Még ma is, olyan régen, meg főleg biztos.
Magyarországon a vállalkozók 90% csak úgy tud fennmaradni, hogy átveri az államot is és az ügyfelet is. De így is inkább csak vegetálnak. 9% a közösből lop, amit pályázásnak neveznek. 1% Istenáldotta tehetség valamilyen eladható területen. Ennyi. EU-s pénzek nélkül 3-4% os csökkenés volna évente, azzal együtt, hogy felét annak is ellopják. 2020-tól semennyi, vagy jóval kevesebb EU-s pénzt kapunk, akor jön majd az igazi válság.
Ahelyett, hogy ezeket a kegyelmi éveket arra használnánk, hogy kiváló oktatási rendszerrel és ésszerű gazdaságpolitikával megalapoznánk a jövőnket, éppen szétvejük azt is, ami úgy-ahogy működött eddig.
Indexelni komoly koncentrációt és fizikai megerőltetést jelent? Kb. annyit, mint köszönni...
Több szomszédunk is dicsérte nekünk a gyerekeinket (17 és 19 évesek), hogy mindig köszönnek. Oda jutottunk, hogy ez ma már erény - pedig szerintem alap.
Hát a fene tudja, szerintem köszönni nem kerül semmibe. Részemről el sem tudom képzelni, hogy ott baszom a rezet egy boltban, erre bejön valaki és nem röfögök neki valamit. Ez nem pénz kérdés, ez kultúra kérdése. Régi főnököm mondogatta, amikor szerinte képességbeli dolgokon kellett volna pénzzel javítani, hogy ez olyan, hogy tudsz úszni? Nem. És ha megfizetem?
Nyilván így van, de van, ahol nem a "jól" fizetett alkalmazott ilyen, hanem a mester, vagy a főnök.
Gondolom az említett értékesítő a márka vezérképviseleténél nem lealázó zsebpénzért dolgozik, és mégis... (bár nekem nincs tapasztalatom, egyszer jártam ott nyálat csorgatni).
Ezt picit vitatnám. Mármint a harmadáras minőséget. Én vettem ott egy Dane kabátot. 185e volt. Ennél a BMW sem sokkal drágább :) Ami nagyon olcsó, annak oka van. Nincs ingyen leves, a piac beárazza a dolgokat. Ha ugyanazt a minőséget harmadárért meg lehetne venni, akkor senki sem venné a 3x drágábbat és előbb-utóbb az olcsóbb lenne a menő!
Hát, ja! Meg az idegen - az én öreg vasammal már nem nagyon szeretnek a mesterek foglalkozni. Sok dolgot meg tudok magam reszelni, esetleg baráti segítséggel - merthogy már a hobbyautó kategóriába esett át. Manapság a kopó cuccokat a "kovácsautó féle" cégektől, a fontosabb, fajsúlyosabb alkatrészeket germániából szerzem be.
Nem hinném, bár egy közgazdász lehet, hogy meg tudna győzni. Ugyanis, ha igazad van, akkor az árrés nem mond semmit, semmilyen kiindulási alapnak nem jó. Ha veszek valamit 100-ért, eladom 150-ért, akkor 50% az árrés. És? Ezzel mire mész? Ha van rajta még 30% költséged a beszer áron fölül, akkor máris 15% a hasznod, ami nem túl acélos.
Akik itt nálunk vannak a boltokban(tisztelet a csekély kivételnek)jobban tennék ha monnyuk egy tyúktelepen szednék a tojást mert ott csak az állatokkal kell kommunikálni és senki mással.
Mindent megtanítottak nekik csak azt nem hogy hogyan kell a vevőkkel bánni.
"Magyarországon egy vállalkozás 10% árréssel nem fenntartható"
Fenn a kezem!
Érdeklődve olvastam az eddigieket, jó érzés normális hangnemű véleménycserét olvasni.
Én vállalkoztam a fix melóm mellett, motoralkatrészeket árultam 5 évig. Az valahol a fentihez közelített, ugyanazzal a termékkel kellett
kellett betörnöm egy szaturált piacra, amit más is árult , nem volt más lehetőség, annyiért adtam, mint a webshopok.
Na, a lényeg, hogy egyszer két órás számítgatás alapján szépen bezártam. Nem mondom, a 10% biztos működik, ha mondjuk évi 100 millás forgalmad van, és 3 terméket kell hozzá eladnod, de ilyen kicsiben nekem nem jött be.
A Wallisban valszeg lexarták, hogy te megveszed vagy nem a ruhát... ez lehet az ok. Kell tartaniuk, jól mutat, de biztos nem ebből élnek, hanem a rendelésre eladott X6-osokból.
...és mivel te nem azt akartál venni, úgy is kezeltek :)) parasztság, na.
Én az ősszel bementem, mert érdekelt a 2-es, de ha már ott voltam, kipróbáltam majd' mindet, bele ültem, tekergettem, miközben látványosan nem foglalkoztam az eladókkal :))
Kifelé menet még elvettem egy jó nagy színes katalógust a pultról - és nagyot köszöntek előre :DDD
Csak Példának hoztam.. és ha belegondoltok egy ff-fej.. 30-45p.. de a 45p.nél már Zámbó Jummy ült be a székbe..
Sokan úgy gondolják...nagyobb haszon... igaz kevesebb kuncsaft =ugyan annyi bevétel, mint a sok kicsinél.. (aki agyilag leszív..) Ez lett volna a Példa lényege.. nem pedig messze vonatkoztatva diploma védőt kihozni belőle..
Más... 60-ban a TESCO árai drágábbak,mint Gödöllő,vagy mint Bp.. ismerek egy TESCO-s ilyen tűz közeli emberkét... az azt mondta,hogy ahol kevesebb a forgalom,ott magasabbak az árak..
60-ban ~15Ft-al az üzemenyagok is drágábbak az összes kúton,mint a környező és a távolabbi régióban..
Tavaly Debrecenben voltam és ott ültem be egy fodrászhoz mert annyira melegem volt hogy nem bírtam volna tovább. 1100 ért nyírt meg és sokkal jobban mint az a budai fodrász akihez 25+ éve járok. Ennek mostani tarifája meg már 1900Ft. A fodrászoknál a drága is lehet szar és az olcsó is lehet jó.
Szóval csak annyit akartam ezzel mondani, hogy értem mire gondoltál de a példa nem feltétlenül volt jó.
Attól függ, hol dolgozik. Ha van a közelben pár hasonlóan jó fodrász, akkor egymás alá fognak ígérni, és nem fogja tudni a magasabb árat tartani. A piac beárazza a szolgáltatást mindenhol.
6-8 évet lehúztam építőanyagkereskedésben. Gipszkarton, Ytong, szigetelőanyag. Mi jól elvoltunk ilyen 8-15% közt. Igaz, ritka nap volt, hogy csak 1 kamion áru jött-ment. Szemlélet és gazdálkodás kérdése. Ahol hitelből van telephely, árukészlet, meg mindenféle, ott valóban nem tartható ekkora árrés.
Persze, elfogadom a te nézőpontod is. bizonyos területeken ez az árrés lehet kevés is, ahol a piac elbír nagyobbat.
Ruhára visszatérve én a SHOX-nál vásárolok már X-éve. Segítőkészek,és van méret rendesen. A minőséggel sincs gondom. Igaz nem BMW-emblémás de 1/3-árból kijön az a minőség.
Ja, ha földgázt veszel milliárdos nagyságrendben papíron, és egy offshore-n keresztül tovább számlázod, úgy 10% baromi jól hangzik :DDD
de ha pl. egy építőanyag kereskedést próbálsz, raktárral, munkásokkal, targoncával, adókkal, soha ki nem fizetett kintlévőségekkel, akkor mégnéznélek, hogy férsz be a 10%-ba :))
Van olyan Fodrász ismerősöm, aki Pl.. 1800-ért nyírt egy normál ff.fejet :-) és van olyan, aki 800-1000-ért.. Melyiknek a jobb.. Aki naponta 4-fejet csinál meg kényelmesen..vagy annak aki naponta 10-et..azért a pénzért.. 2x annyi "agyatlant" kell hallgatnia... :-)
"Viszont akkor legalább ne nézzék hülyének az embert, becsüljék meg, ha velük áll szóba és tegyenek meg minden ésszerű dolgot, hogy a vevő jó érzéssel tekintsen vissza a kapcsolatukra."
Itt jön a képbe az alkalmazott vagy tulaj/vállalkozó kérdés. Az alulképzett, alulfizetett/motiválatlan alkalmazott eladó nem fogja odatenni magát.
Ha fél éve drágábban vette a kereskedő, akkor így járt. Te se tudod eladni drágábban az euro-t, ha közben lement az árfolyama. Itt se állna fél éve a cucc, ha normális árréssel/haszonnal dolgoznának.
Ha télleg sokat foglalkozol kereskedéssel, akkor tudod, hogy ma Magyarországon egy vállalkozás 10% árréssel nem fenntartható.
...de mivel a vevő követeli az árengedményt (sőt legtöbbx kizsarolja) ezért vannak a bejelentetlen beók, a szla nélküli eladások, a pofára árazás (a gazdag lúzereket leveszik mindenütt) meg egyéb trükkök.
Tehát vagy így dolgozik a cég, vagy bezár. Nem mondom, hogy ez így jó, csak azt, hogy ezért van :((
és hagyd már ezt a kinti árrést, hisz nem is tudod, mennyi... én dolgoztam egy szórakoztató elektronikai céggel, osztrák, egyben regionális disztribútor is volt. A nagyker rése 20%, a kisker meg 60-80%, mi 50-et mindig megkaptunk tőle.
tehát amit 100-ér kapott a gyártótól, azt az utca embere a ő kiskerében 200 felett vette meg :))
Tisztában voltam a Svájci adó kulcs 8%-os mértékével (számlán is ennyi van feltüntetve), de hidd el, nem ennyi volt a különbség, akkor több terméket is összehasonlítottam, valamint még 245 Ft volt a Frank (nem sokkal utána elszállt) most már nem lenne akkora buli.
A "bázis" kiszolgálása és vásárlóval szembeni hozzáállása engem eleve elriasztott, ha ugyan azon az áron kaptam volna sem vettem volna meg az elhangzott mondat (és hangsúly) után.
A kereskedelmet erősítem én is, nem kell hízelegni, polírozni a bohócát a vásárlónak, de korrektnek, segítőkésznek kell lenni, szerintem ebben rejlik egy jó kereskedő igazi vonzereje.
Ez egyedi eset, semmilyen következtetést nem lehet levonni belőle... túlkészleteztek, vagy jött az újabb modell, vagy nem általános méret, bontott, vagy még 100 oka lehet - de az is könnyen elképzelhető, hogy a magyar képviselet magasabb áron kapja, vagy épp kapTA azt a szállítmányt (ami készlet kint kiforog 2 hét alatt, nálunk meg lehet, fél éve őrizgetik, és más volt az ára)
Nem egészen. Az árrés az a bekerülési árhoz viszonyul, ami tartalmazza a járulékos költségeket is. Munkabér, raktározás költsége, stb. Ezért drágább a cucc neked, mint a szerelőnek. Olyan, mint a nagykereknél. Nagyobb tétélre kapod a kedvezmény. Kicsire nem, vagy akár ki se szolgálnak.
Ez nem annyira márkaspecifikus, mint inkább a motorozásnak szól. A Hondához sem voltak olcsóbbak az alkatrészek, mint a BMW-hez, ha a gyári cuccokat nézem. Az aftermarketnél is inkább az határozza meg, milyen az alkatrész felépítése: pl. a cimborámnak a CBR600F-hez drágábbak az első féktárcsák, mint nekem az 1150Rt-hez.
És itt jövünk a Képbe mi.. Mint BMW-motorkerékpár tulajok... mert ugye ez nem megélhetési motorozás a mién.. :-) De azért jó lenne ha az árak a "Földön járnának"..
Ez az alkatrésznagykeres történet csak arról szól, hogy kb. az a reális ár, amit a szerelők kapnak. A magán piac felé mutatott magas ár egy "szándéknyilatkozat", hogy ők nem igazán akarnak magán értékesítéssel foglalkozni. Ott vannak arra a kiskerek, és a webshopok. Viszont, ha mégis oda megy hozzájuk a magán ember, akkor azt egy magasabb áron szolgálják csak ki.
Amúgy, ha mégis magánként akarsz olcsón alkatrészt venni, csak keresgélni kell kicsit. Előbb-utóbb eljutsz a kovácsautóhoz, és hasonló cégekhez, akik a nagykerek "szerelő" árán adják a felhasználónak is az alkatrészeket.
Ha egy kereskedés irreálisan magas eladási árakkal dolgozik, az annak a jele, hogy kevesebb, de burzsujabb ügyfélre vágyik. (kis munka, sok pénz...)
Megragadtad a lényeget... A lényeg, hogy milyen árréssel működik a dolog (de gondolom van célja: a kocaszerelők ne vásároljanak náluk, ha meg bevállalják, fizessék meg).
Nekem nincs szerelő ismerősöm, aki adna ilyen lehetőséget, mert a saját autómat magam szerelem - az asszonyé más, ott több esetben a szerelőre vagyunk utalva, viszont vele nem vagyunk olyan kapcsolatban.
szinte bárki meg tudja venni kedvezményes áron, sok ügyfél úgy hozza a cuccot onnan. szinte mindenkinek van egy ismerős autószerelője, akitől megkapja a lehetőséget a vásárlásra, aztán megkeresi a legolcsóbb autószerelőt. én sem vagyok autószerelő, de én is kedvezménnyel vásárolok, más cégére (az ő tudtával).
Egy "ismerősöm" lánya kint él Svájc-ban.. Az IKEA-s bútorokat innen viszik,mert 35-40%-al drágábbak kint, de még a WC papírt és a sampont is itthonról viszik, mertkint horror ára van..
A lány apukájának Q7-van az asszonynak Q3... mindkét kocsi jó ha pár hónapos.. :-)
Azért ott sincs ingyen az élet...csak érdekesek ezek az árak..és árképzések..
Vannak érdekes üzletpolotikával müködö vállalkozók. Amikor ki kellett béleltetnünk a kéményt, akkor az egyik szaki szerint a kéményünk hossza 9m volt a másik szerint 11. :-)
apriliákat árultunk, küldtek egy robit, össze volt valahol karcolva, visszamentünk a millébe barátnővel "reklamálni", jött az ember, szinte leugatott. kérdeztem, h mire ez a hangnem, erre ő: őt azért fizetik, h köcsög legyen. magas, nagydarab ember volt, hátha ismeri valaki (bő 10 éve volt).
"Mikor közölte velem az árát csak annyit mondtam, hogy Svájcban is olcsóbb, ahol előtte voltam kint egy barátomnál, így a saját szememmel láttam az árakat."
mlas45 Szívesen üzletelnék veled... Komolyan... :-) Írd össze 1/2-éves távlatban mire van szükséged (olyan nagyobb tételekre gondolok) és én Jó :-) áron megszerzem neked..
Öröm lehet veled üzletelni... Számítok a pénztárcád bőségére.. :-)
Időnként elgondolkodom, hogy egy Unix/Bárdi, stb. alkatrész-kereskedő hálózatnál egy egyszerű szerelőműhely 30-40%-os kedvezményt kap azon árakból, amit én, mint feketelábú, egyorrú autós/motoros kisember a nyilvános listájukon látok. Emellett a 30-40%-os kedvezménnyel adott árut díjmentesen házhoz is szállítják (miközben én az üzletben/raktárban fizetek), és még ezen feltételek mellett is nyilván megfelelő haszna van a kereskedő cégnek. Az más kérdés, hogy ezt a kedvezményt a műhely tovább adja-e a megrendelőjének, vagy részben/egészében benyeli. Az is igaz, hogy az utóbbi időben megjelentek azon cégek, akik a magamfajta kisember számára is megadják ezeket a "kedvezményeket" (nyilván ez nem kedvezmény, hanem a normál kisker ár).
De hogy maradjunk a motoros témánál; anno vásárolni szerettem volna valami csecsebecsét a Louis egyik hazai képviselőjénél. A kinézett cucc éppen akciós áron volt mind a Louis, mind a magyar képviselő honlapján, üzletben azonban erről nem akartak tudni, és magyarázták, hogy az akció csak az újonnan rendelt termékekre vonatkozik, a már raktáron lévőkre nem. Ez logikusnak is tűnhetne, hiszen az "x" áron berendelt áru árát nyilván már kifizették az anyacégnek, bár - szerény ismereteim alapján - a kereskedelem nem így működik; inkább a raktáron lévő termékeket szokták leárazni. DE! Mondtam, OK, akkor kérek egyet. Kiderült, nem volt raktáron a cikk. No comment... Ezek után miért ballagjak el a magyar üzletbe, mikor otthonról meg tudom rendelni, éppen hogy a kisujjamat kell csak mozdítani, pár nap alatt a kezemben van, és nem érzem magam átvágva, lenézve.
Vagy pl. a klíma-"szakember". Az egyik kijött, mért, számolt, mondott egy közelítő összeget, majd pár napon belül jött a pontos ajánlat, minden tételre lebontva. A másik figura kijött, nézelődött - egyébként nagyjából ugyan azokat mondta, mint az előző -, majd pár nap múlva küldött egy ajánlatot, amiben a gépek és a munkadíjon kívül szerepelt még az "egyéb szerelési anyagok igény szerint" című mondat. Nála nyilván nem tudod, mennyit fog kérni a végén, és indul majd a nyűglődés.
Én alapban támogatom a hazai kereskedőket, cégeket, és ennek nyilván egyik formája, ha velük szerződik az ember. Azt is értem, hogy kis forgalom mellett, nyomott árakon nem lehet hosszú távon fennmaradni. Viszont akkor legalább ne nézzék hülyének az embert, becsüljék meg, ha velük áll szóba és tegyenek meg minden ésszerű dolgot, hogy a vevő jó érzéssel tekintsen vissza a kapcsolatukra.
Természetesen vannak kivételek, pl. akiknél a garázskaput rendeltük, türelmesen végighallgatták, mit akarunk, megmondták, mit tudnak, hogyan, mennyiért adni, válaszoltak ezer kérdésre. Meg is kapták a bizalmat, pedig az árajánlatuk a középmezőnyben volt. És bejött: mindent rugalmasan, a megbeszéltek szerint intéztek, az ár is az volt, amiben megegyeztünk, a kapu pedig azóta is pöpecül működik...
Nem várom, el, hogy hasra essen előttem minden szaki, vagy kereskedő, de viselkedjen korrektül. Főleg, hogy az ember nagyjából a saját lehetőségei szerinti szakit/kereskedőt keresi eleve, nem a deLux kategóriát, amiről tudja, nem lesz rá pénze.
Csak az a gond, hogy ez pont fordítva van. Egy bolt bevétele eladási árXeladott db. Kiadása nagyker árXvásárolt db. + adók, járulékok + rezsi + bérek + KIVETT NYERESÉG, stb.
A kettő különbsége határozza meg az árrést.
A fentiek közül nagyjából a kivett nyereség múlik a kereskedőn, a többit a gazdasági környezet meghatározza.
....és ugye azt sem szabad elfelejteni,hogy a kinti "megvett áron" az ottani kereskedésnek is van haszonkulcsa...Tehát ha nézem a "viszonteladót"..akkor Ő sokkal kedvezményesebben kapná meg kint,mint Pl. mi egyszerű emberek... és ha csak a kedvezményt +5, +10% kerülne rá az itthoni árakra már itthon lenne a vásárolgatás..
"szerintetek hogyan lehetne egy vállalkozás sikeres itthon"
Úgy, hogy reális árréssel, 10-15%-al dolgozik, nem 50-100%-al. Feltételezem, hogy ha csak pártízezer Ft lenne a különbség egy ilyen 400-500e Ft-os vásárlásnál, akkor sokkal szívesebben vásárolna itthon az ember fia.
Az iparban is tapasztaljuk, pl. festékeknél, hogy sokszor olcsóbb 1500 km-ről külön teherautóval, vagy akár futárral meghozni, mint a magyar képviseleten megvásárolni. Persze, amikor éves szinten néhány 10M-t elköltünk egy-egy ilyen termékre, szoktak kapálózni az itthoni képviseletek, de akkor meg már baxák meg... adta volna először rendes áron.
Azért ennyi itthon, mert kint veszitek meg... ezen kéne elgondolkozni!
Nem védem a magyar vállalkozókat, a Wallist meg főleg nem, de csak elvi síkon: szerintetek hogyan lehetne egy vállalkozás sikeres itthon, ha a potenciális vevőkör kint vásárol mindent?
Hogy legyen egy magyar motoros bolt versenyképes - pl. egy Louis-al?
Hisz minden a kinti mellett szól: a készlet, a kínálat, az ár (az akciók, ami ugye a nagy készlet miatt van)
A magyar bolt mellett egy dolog szólna, a közelség, de ez nem nyom annyit, mint a többi paraméter.
Azt már fel se merem hozni, hogy aki ilyen szinten él, hogy fél milla körül tud motoros ruhát venni, annak kéne annyi társadalmi szerepvállalásának lenni, hogy ne a külföldi vállalkozást támogassa, hanem az itthonit - de ez demagógia lenne, és azt is tudjuk, hogy nálunk trendi az, hogy megizélni a konyhás nénit is 2 Ft-ért :((
Az ilyen esetekről mindig az jut eszembe, amikor pár éve egy csendes vasárnapon, bedöglött a 2 éves Dell laptopom töltője.
Hétfőn de. 10h körül felhívtam a support-ot (még garanciális volt a gép), a hang a vonal másik végén először kérte a készülék service tag-jét, majd röviden megbeszéltük mi a hiba.
Másnap (kedden) de. 11-kor a munkahelyemen kopogtatott a futár, hogy meghozta a vadiúj töltőt, ... Hollandiából érkezett.
Azzal én is ma szembesültem, hogy a ruhák árképzése elég meglepő.
Kíváncsiságból felhívtam az egyik kereskedést, hogy megtudjam a Streeguard ruha árát, ugyanis sehol, semelyik dealer oldalán sincsenek árak a kiegészítőikről.
A válasz: kabát kb. 285e, nadrág kb. 250e (árfolyam függő), ez együtt bő 530e Ft.
Ugyanez a gyártó germán oldalán - ahol furcsa mód fent vannak az árak is - 1260.-€, ami mai árfolyamon kb. 390e Ft.
Lehet én is kifogtam tavaly ezt az "embert" mikor ott voltam.
A meghirdetett akcióra rárepülve a nagy semmi várt, néhány póló meg nem tudom mi, olcsóbb volt néhány krajcárral, de engem csak a Rally 3 ruha érdekelt. Mikor közölte velem az árát csak annyit mondtam, hogy Svájcban is olcsóbb, ahol előtte voltam kint egy barátomnál, így a saját szememmel láttam az árakat.
Válasz: "Ó,óóó, Svájc! (Fennhangon!)Nekik egészen más az üzletpolitikájuk, ott kell vásárolni."
Nyugtáztam, majd megfordultam és távoztam. A ruhát később Svájcban vásároltam meg:)
De, a Mikulás miikor Dec 06-án elvitte az 1150 GSA-t, elmentem szétnézni hozzájuk és egy nagyon korrekt értékesítővel sikerült beszélnem, sajnos az agyoniskolázott modortalan "embert" még ott láttam. Valamit biztosan tud, amit más nem:)
bementem köszönök van aki igen van aki nem megkeresem a motors részleget kérdik miben segíthetek mondom nekik mi kelene srác keresi megvan 3 nap.Második kérésemet 20 percig kerestük nem találtuk szolt egy szerelöek kijött csak annyit mondott hát ez egy harcedzett gép de az alkatrész is meg lett ami a jobb oldalon a váltó felöl egy gumi dugó! :D
csak is pozitív illetve novemberben megrendelt szimeringek január végén érnek ide?
Könnyen rá lehet ismerni sajnos, hogy ki volt. Ez az "értékesítö" több kárt okozott már a cégnek, mint az összes konkurens együttvéve. Rejtély, hogy hogy dolgozhat még ott. Akkor is jobban járnának vele ha a fizetését ugyan úgy megkapná, csak megtiltanák, hogy bejárjon.
Egyik "ismerősöm" egy belvárosi Komoly hotelben dolgozik a wellnes részleget vezeti.. jár be hozzájuk egy pasi... Tesco-s szatyor..és a társai... Nem akarták beengedni a portán,a kinézete miatt... Mikor kiderült róla,hogy benne van az első 100-ban anyagilag,mindenki kinyalta a fenekét..
1. záróra után pár perccel értem oda alkatrészért, vörös fejjel, teljesen leizzadva, a portás már jött szembe ajtót zárni. A srác türelmesen kiszolgált, még volt képem áfa nélküli EU-s számlát kérni, szólt, hogy sajna az nem fog menni, mert aki csinálta volna csaj már elment, cserébe olyan árendeményt adott, ami lefedte...
2. telefonáltam 4 különböző számra a nyáron egy nappal a hosszú motoros szabi előtt, mert kiderült, hogy nincsenek nálam az eredeti csavarok a kormányhoz (leszedtem a magasítókat). Dél körül lehetett, senki nem vette fel. 20 percen belül hárman hívtak vissza, abból az egyik betegszabiról (!), aki bent volt az sajnálattal közölte, hgoy csak rendelni lehet és szó nélkül elkezdte diktálni a csavar méreteit, keménységét, stb., hogy meg tudjam venni máshol.
Motort venni még nem próbáltam tőlük, de az alkatrésznél csak pozitív a tapasztalatom.
Máshol is vannak bunkok pár éve bementem a yamaha szalonba akartam venni egy 660 Raptor quad-ot a pultban egy 23év körüli elado,én tiszta munkaruhába voltam nem szoktam ebböl ügyet csinálni. mondom hogy mit szeretnék erre végignéz rajtam és mondja hogy mezögazdaságit nem árulunk !!!! szemeim nagyra nyiltak :) ........ köszönés nélkül kimentem! (zsebemben ott volt a 2.2m. ft )
Mikor legelősször bementem én is a "Oda..".. (egyik szombaton Kb..11felé..) a földszinti részen 2értékesítő volt.. Az egyik ügyfelezett a másik 2-pofára evett valami ételfutáros kajcsit.... Mikor oda mentem hozzá, az energiát sem vette,hogy elrakja... és úgy válaszolt... persze te szájjal..
Remélem,hogy a Motoros szervíz azért sokkal korrektebbül működik ott...
2-3 éve mikor rászoktam a téli (néha havas) motorozásra, megkérdeztem a hatóság oszlopos tagját: "ha a motoron elől - hátul eltérő mintázatú gumiabroncs van, azért szólnak, büntetnek?" A higgadt, nyugodt válasz: "nem tudom, szabadságon voltam".
Ma ismét feltettem egy kérdést: "egészségügyi csomag szükséges?" A válasz: "ha igazoltatnak, nem kérhetik, nem büntethető, de ha szükséges lenne és nincs az már büntetik"
Nem volt időm belelapozni mélyebben, mer felment bennem a "pumpa". Olyan slendrián módon nem volt kitöltve (semmi nem volt beleirva, lepecsételve) a szervizkönyv, hogy posta napon vissza küldtem a könyvet, rendes kitöltésre. Talán a héten visszakapom.
nekem ez a csuklós nem szimpi (de ettől még lehet jó), inkább egyenest szeretnék. de az meg nem biztos, h elfér a kormány alatt. majd megnézem. amúgy az említett üzletben néztem, akkor polcon nem volt ilyen és egyenes fajta. köszi!
Ha márt a ruházatról irtok lenne egy 50-es méretü VANUCCI LÉGZSÁKOS kabátom... nem mellény egész 3/4-es kabát ! 650 euróért vettem de nagyon keveset volt rajtam! 60 ezerért megválnék töle!
Egy sok-sok év alatt bejáratott surranóban kezdtem (ismét) motorozni. Akkor jöttem rá, mennyivel másként tart, mikor megvettem az első motoros csizmát; a surranó sokkal "kezesebb" volt, a motoros csizmában sokkal nehezebb volt mozgatni a bokát, és mászkáláshoz is kevésbé volt alkalmas. Ez még a klasszikus surranó, az un. 85M bakancs volt, egycsatos, orrán és sarkán a síkötéshez kialakított talppal.
Manapság szintén surranóban (is) motorozok, csak közben megváltozott ez a lábbeli, merthogy van külön nyári és téli bakancs. A nyári a HAIX AirPower P3 GoreTex membránnal ellátott papucs, de szintén a bokorban sincs ahhoz, amit a motoron elvárunk egy lábbelitől; jól tart túrázáskor, de ahhoz kevés, ami pl. egy bukásnál számíthatna. Egyébként elég kellemes túracipő, mondhatnám oly könnyed, mintha nem is lenne az ember lábán semmi.
A téli bakancs német licenc alapján készült Tisza bakancs; ez jobban tart, tiszta bőr, kevésbé hajlékony a talpa, ráadásul csúszik, így szintén nem gondolom, hogy hozná egy motoros bakancs tartását.
Ettől függetlenül az utóbbi két "surranó" jelenleg a motoros cipőm, mert a Forma viszonylag hamar megadta magát, és még "nem szántam rá" magam egy rendes mocis bakancsra.
Én '86-ban szereltem és még sokáig nyúztam egy surranót itthoni munkákhoz. Motorra nem használtam soha, nem tudom milyen. A munkavédelmi Dunlop szerintem tökéletesen használható kis túrákra, bár igaz, hogy a szomszéd házig is lehet nagyot esni. Bogyó bá': belebújós, de könnyen felhúzható a kétoldali fülekkel.
Az eljárás ugyanaz mint ipari körülmények között. Mintakészítés. Formakészítés amit én kombináltan alkalmaztam. A fej részen szilárd, kiégetett anyagból van (a méretpontosság miatt) a nyél részen pedig elvesző habanyagból. Kell készíteni egy kohót, ami tud legalább 750 C fokot. Alapanyag válogatás, hevítés, salakolás, gáztalanítás aztán öntés. A folyamat minden részével tisztában kell lenni mint elméleti mint gyakorlati vonalon, mert elég sok buktató van és a 750 fokos fém csúnya dolgokat tud művelni!
A kulcs egyébként tökéletesen illeszkedik a célnak 100 százalékban megfelel. Az anyaga is nagyon jó, nem salakos nem zárványos. Ezzel szedtem le a kipufogó anyát, pedig csúnyán rá volt rohadva.
Már teljesen elvesztettem a fonalat... és a kezem is izzad... :-)
Akkor hogyan is van az enyém ill. ez az egész...Hogyan van a régi..? és az enyém akciós,mert csak 2-gyertya van benne...és a régi azért tartja ilyen nagyon az árát,mert abban 4-gyertya van..?
Azért vettem ilyen motort,mert azt gondoltam 2-henger...2-gyertya.. mennyivel gazdaságosabb az üzemeltetése.. :-) Na jó ez baromság...de valóban azt hittem,hogy csak 2-gyertya van benne..
Készítettem a régi boxerekhez való kipufogó csillaganyához való Alu öntvény leszedő szerszámot. Felülete nem a legszebb, de tökéletesen illeszkedik. Az anyaga kitűnő dúraluminíum. Súly: 650g.Ha valakit érdekel, privátban írjon.
Sajnos én sem úsztam meg a másfél évet, 87-ben vonultam be. Az első egy-két hét "nyomorát" leszámítva szerettem a surranót. A lövészgödrökbe ugráláskor sem tört ki senkinek sem a bokája nálunk, azért ez is jelent valamit a bakancs védelmi képességeiről...
Biztos csókos voltál :) engem bezzeg bevittek 88-ban, sokat volt bakancs a lábamon fiatal koromban, lehet, ezért van még ma is ez a látens vonzódásom? :DDD
A robogót "munkába járásra" használom a maga 1.2km-es távolságával..ami ugye már 2.4km-oda-vissza.. :-) Így a bakancs használata teljesen "életszerű".. :-)
Az Rt-t.. meg Túrázásra...ezért használok oda-rá-vele Túra csizmát.. :-)
Hali!Keresgéltem a neten,de nem találtam választ a kérdésemre,ezért fordulok hozzátok segítségért.Egy ismerösöm egy BMW R 1200 RT-t(2006-ost) szeretne leváltani egy BMW K 1200 GT vagy K1300 GT-re,csakhogy nem találjuk a választ a két modell közti különbségre.Csak a hengerürtartalom vagy van a két modell között valami más lényeges eltérés is.2007-töl felfelé gondolkozik.
ilyet keresek 1150 boxerre budapesti átvétellel (nem posta). bontott is jó. ha volna valakinek, írja meg emailben.
meg kellene tipp a gyári szivargyújtóról a "normál" vastag szivargyújtóra átalakító szettre (nem usb aljzatosra). én csak hosszú vezetékes lengőset találtam. nem tudom mi lenne a jó megoldás, de baloldalra kellene a kormány alá a fejidomba (vagy minek hívják). ahol a piros x van:
Kb... akkora a külömbség a Katonai bakancs és a most linkelt D-munkavédelmi bakancs között, mint egy Viaszos vásznas 8e.Ft-os magas szárú edzőcipő..és a Katonai bakancs közt..
Én már vagy 3-szezon óta ezt használom,és csak dícsérni tudom..ahogy Kb.. 1/2-éve vagy még több is dícsértem ezen a főrumon..
Valahol itt van az igazság elásva. Ha van rá pénz, meg kell venni azt, ami tényleg jól véd, jól szolgál. Ha nincs pénz, akkor meg abból a kevésből azt, ami annyiért véd valamennyire. Ha bakancsra telik, akkor az...
No, meg van egy kényelmi szempont is, amit érdemes figyelembe venni. Lehet, hogy egy kényelmes bakancsban biztonságosabban tud valaki vezetni, mint egy krosszcsizmában. (kicsit kisarkítottam) Ha baj van, biztosan jobban véd a csizma, de lehet, hogy kisebb eséllyel van (önhibás)baj egy kevésbé biztonságos, de sokkal kényelmesebb lábbeliben.
Ui: 46-os túramotoros csizmát keresek, ami vastagabb vádlira is jó. Ha valakinek van ilyen eladó sorban, ne tartsa magában.
Most már csak azt mond meg kérlek, hol a fenében lehet venni: "polírkorong + paszta" mert nem találtam eddig egy normális felszerelést sem, múlt héten bementem egy Unix autóalkatrészbe, de nem forgalmaznak ilyeneket.
Akkus csavarozóba fogható polír korongot keresek, de nem találok:(
Legyetek szívesek, világosítsatok fel! Van-e jogi akadálya, hogy az R80Rt-m megszabadítsam az idomjaitól? Természetesen a vizsgára gondolok, hogy belém marnának-e a karcsúsítás (tulajdonképpen átalakítás) miatt?
Akkor szerintem ma jó napot zártál! Mentem én is egy karikát mert állítgattam a plexit így majdnem sikerült letesztelni a csizma vizállóságát de időben hazaértem..
Kizarolag sajat tapasztalast tudok megosztani, amikben kordurakban talajmintat vettem, mindben elforgott a protektor. Most egy draga van nekem is, de nagy bizodalmam nincs benne.
Neked fizetnek azért, hogy hülyeséget írj? :) Nemrég volt szerencsém tesztelni a protektoros cordurát. Nem forgott ott semmi. Sokba volt, de tette a dolgát.
Ezt a ruházati védelmet kár túlgondolni. A kordura ruha pl semmi nem ér, ha koppansz, hiába elég passzos, úgy forognak el benne a protektorok, ahogy kell. Csizma dettó. Kitörik a bokád, és kész, hacsaknem krosszos csizma van rajtad, amiben a féket is komoly kihívás megtalálni.
Nekem az tünt fel, hogy a BMW-nél furcsán lapoznak a naptáron.
2013-ban volt ugye a 90 éves jubileum, 2016-ban* meg a 100. :-) De nem baj. Ha minden igaz, akkor 2023-ban megint lesz egy 100 éves jubileum. Majd az akkori kínálatból is szemezgethetünk.
*Tudom, hogy a BMW története elég szövevényes, de ennyi idö alatt megállapodhattak volna egy igazi dátumban.
Ez a szín furcsa a BMW kínálatában,rondának nem mondanám,de nekem is még emésztenem kell (nem mintha venni szeretnék) ugyanúgy mint a Gs steppelt ülését.
Igen. Olyan érdekes, de nem elegáns. Számomra viszont az Rt valamennyire elegáns-nak, stílusos-nak kell lennie. Ez olyan, hogy megveszed és 60év múlva előveszed és brutális áron eladod.
Lehet, hogy te 1988-ban alföldi papucsban nyomtad, de én már 1980-ban is bőrcsizmában és graboplast által gyártott motoros ruhában ültem fel az MZ-re. Igaz nem motoros csizma volt, de akkor csak az volt a lehetőség számunkra, hogy valamilyen szinten védjük magunkat baj esetén.
Ma már szerencsére minden árkategória megtalálható és hatalmas a választék. Bármelyik árkategória nagyobb biztonságot, védelmet ad mint a katonai bakancs.
Elszomorít a gondolkodás meneted a motoros ruházat terén és nagyon remélem senki nem követi az általad leírtakat.
Vannak ilyenek akik szerint minden elöre meg van írva, de Stephen Hawking szerint még a legelvetemültebb eleve elrendeltetett hívök is körülnéznek mielött az úttestre lépnek. :-)))
A kockázat a fenyegetés által okozható kárérték és a bekövetkezés valószínűségének szorzatával azonos.
A kockázat mértéke alapján lehet eldönteni, hogy gazdaságos-e a csökkentésére erőforrásokat fordítani. Ha igen, lehet csökkenteni a káresemény bekövetkezésének a valószínűségét pl. jó gumival, óvatos közlekedéssel, ABS-el, vezetéstechnikai tréningen való részvétellel, stb. és lehet csökkenteni a káresemény esetleges bekövetkezésekor keletkező kár mértékét, pl. védőfelszereléssel vagy biztosítással. Nem biztos, hogy ezt magyarul pont így mondják, de ez a dolog logikája.
Nekem egy Sidi Crossfire csizmám van, újonnan 107e, de szégyen, nem szégyen, használtan vettem 1/3 áron.
Három éve Svájcban egy néni belém gurult oldalról egy Audival, hidd el kibírtam nevetés nélkül mikor a motor és a lökhárító között volt a lábam, de azon kívül, hogy q..va megnyomta, nem lett semmi bajom. Még egy hétig sajgott a lábam, de nem tört el!!!!
A bakancs csak kertet ásni jó! Persze jobb egy félcipőnél, én is motoroztam benne nem keveset, de akkor is tudtam, jobb lenne egy motoros csizma, ami ott van erősítve ahol kell, akkor nem volt rá pénzem, még net sem nagyon volt h használtat vegyek, évekid bakancsban motoroztam, tudom milyen képességei, határai vannak, ne akard se magad sem másokat meggyőzni, hogy abban motorozni biztonságos.
Sziasztok! Az önindító-motor hátuljáról szeretném leszedni azt a műanyagot, amin a kefék is vannak. Nem túl egyértelmű, hogy ebbe van-e beakasztva a rugó vagy pedig a motor fémházának pöckébe. Ilyen és olyan leírást is találtam már, no meg jó pár képet, ahol a műanyag végül eltörött. Egyelőre nem vettem ki a rugót, mert azon az állásponton vagyok, hogy az nem a fémházba van akasztva és szükségtelen kivenni, viszont nem nagyon akar sikerülni az a "lift off" lépés egy 18 éves önindítón és nem feszegtném tovább… http://forums.pelicanparts.com/bmw-r1100s-r1200s-tech-forum/95324-starter-motor-sounds.html
Ha valakinek már volt valaha ilyennel tapasztalata: mi-hol szorulhat, és mi lenne a helyes mozdulat, amivel törés nélkül is sikerrel járnék?
Viccet félretéve:Hányszor hallunk olyat, hogy ennyi pénzt nem adok érte, majd öt évesen megveszem 40-50%-os áron. Na ez most 30%-os ár és új:)/a ruha/
Ez a sznobság kérdés pedig....amíg olcsóbb motorod volt addig az is sznob volt aki olyan motorral járt mint Te most :) Mivel többségünknél a motor nem munkaeszköz, hanem "élvezeti cikk", ezért a racionalitását fölösleges vizsgálni és gondolom nem vagy akkora megfejtő, hogy eldöntsd kinek mi éri meg :))
Lesz egy Remus kipum a mocidra jövő hét végén :DDD
Fene tudja, van egy 70 ezres goretex csizmám, én 10 ezerért vettem. A komfortja összehasonlíthatatlan az előzőleg próbáltakkal. De pl volt szerencsém sokféle magasszárú minőségi munkavédelmi bakancshoz is, nem tennék rá nagy összeget, hogy bármivel jobban véd azoknál . Viszont teljesen vízálló, és olyan, mintha télen-nyáron 37 fok lenne benne.
Persze, el tudok én is képzelni olyan esetet, hogy a drága spec. csizma ÉPP megvéd, az eccerű bakancs meg már épp NEM, de ez a határvonal szűk... és akinek ennyire fontos a biztonság, az minek ül motorra?
Az a felelős gondolkodású, aki a legjobb, legdrágább felszerelést használja? Itt az ellentmondás, mert motorozni ELEVE felelőtlenség...
A motor veszélyes, akkor is SOKKAL nagyobb a kockázat a sérülésre, mint autóval, ha talpig kevlárba öltözik valaki.
Vannak dolgok amiket nem lehet forintosítani. Te mennyiért mondanál le a lábadról?
Vagy egy sokkal egyszerübb példa: képzeld magad az 1,6GTL gyár helyébe. Ha már május végén eladnád az egész éves mennyiséget, akkor te is azt gondolnád, hogy túl drága a portéka?
De kb. már ismered a véleményem ezekről a dolgokról... a 70 eFt-os csizma, 500 eFt-os ruha (meg a 10 millás K1600GTL :D) nem valós értéket tükröznek, csak kielégítik azok igényét, akik meg tudják venni...
Nem rontanám Kupec barátunk üzletét, de ha olyat akarsz, ami tartja a bokát, akkor cross vagy speed csizma kell, de azok hosszú távon elég kényelmetlenek... jó alternatíva lehet egy márkás katonai bakancs, az bőr, strapabíró, és 20 környéke újon, nekem több haver is ilyenben motorozik.
Eddig amit csizmát próbáltam mind gumicsizma érzés volt nem fogta a lábam egy számmal kisebb meg már kicsi volt!Kezdtem úgy érezni hogy már nem is fogok találni csizmát ezért már magasszárú cipőket nézegettem..
Jól gondolod, nekem is van ilyen, de nem szeretem, a merev kapcsolat miatt kicsúszik az aljzatból, elmozdul... az egy szál vezetékkel átalakító jobban bevált, de ez persze szubjektív.
Utána jártam, tényleg nem volt a gyári készletben, az 1150-hez volt, ezért hiányoltam.
Valóban nem kellett használnom azt sem, de a lábpumpára sem volt szükség a 35e km alatt csak egyszer (pedig mindig vittem magammal a dobozban),akkor viszont összetettem a kezem, hogy volt nálam.
1 . Ne beszélj feketéket..(nincs hozzá gyertyakulcs!! )külön extraként meg lehet venni, de magához a motorhoz nem járt.
2. Ha tanult barátunk Zöldi értene hozzá Ő se linkelgetne be szerszámot, mert tudná , hogy kell hozzá pipakiszedő és ha lenne is hozzá a gyári műanyag azzal nem lehet kivenni.
3. Ha lenne benne mit csinálnál vele? Az 1150 sokszor beköpte????
A neten amúgy sem szokás a helyesírás miatt bárkit is piszkálni, csak ez az emlék, hogy egy helyesírási hiba miatt megfejeltem a tanári asztalt örökre belém ivódott :)
Igen..Igen.. Mentségemre szolgáljon, hogy Okos TV-ről írtam (olyan android box van rákötve..) és mire azokat a "szamárfüles" sorokat bepötyögtem, vagy 5x javítanom kellett..
És már azt is hallottam, hogy "sem a gépészmérnökök..sem a kohómérnökök nem a helyesírásról híresek :-)
Életemben mindig ötös volt a helyesírásom. Kivétel egyszer hatodikos koromban, amikor egy hiba miatt egyest kaptam rá meg egy akkora nyaklevest, hogy lefejeltem a tanári asztalt. (komolyan, nem túlzok). Az oka az volt, hogy "Sőtt". Két t-vel.
Jó volt ezt így közel negyven évvel később viszontlátni :)
Autóklubnál volta, ez érdekes mert ismerősöm 11e-t fizetett tavaly..ahhoz képest olcsobb de lehet mégsem volt annyira olcsó na mindegy megvan 2 évre...
Jó volt ma gurulni egyet, nem volt rossz idő.Érdekes, hogy a műszaki csak 8600 volt, lehet azért mert elhagyták a matricázást és a matrica költségét megspóroljuk?
ha esetleg tudja valaki, hol lehet legjobb áron 25-30 mm-es kormánymagasítót beszerezni 1150gs-hez (22 mm-es kormány), az lszi írja meg. jó az a fajta, amihez a gyári bilincs felsőrészt kell használni. illetve, ha esetleg van eladó, az jöhet privátban.
...és akkor még nem beszéltél a csokikról, meg az ilyen-olyan aszalt gyümölcsös, vagy mogyorós inyencségekkel díszített csemegékről, amik ott kéretik magukat. :-)
Függővé tesz :DDD meg kövérré :DD Nekem a piros csomagolású mogyorókrémes a top, de ezerféle ízben van és mindegyik hibátlan. Ha felbontasz egy csomaggal és meg tudod állni, hogy ne pusztítsd el azonnal, akkor elmondhatod, hogy elértél valamit az életben, akaraterőből és önmegtartóztatásból :DDD
Kis TS-hez volt szerencsém, azon lett meg az A1 jogsim. Előző nap műszakiztattuk le az oktatóval, időre siettünk, kb 40km-t mentem vele nyélgázon. Visszafele mondták, hogy már láttak is valamit mögöttem, a végseb meg több lett 10-zel :)))
Nekem ETZ250-en kellett volna felnőnöm, az lett volna a logikus választás. Ha azt veszek, akkor valószínűleg lenne már északi tengeres fényképem is, meg szicíliás is, mert tuti elmotoroztam volna az pénzt, amit a Kawasakik felújítása megevett. Dehát én irtóztam a 2T-től...
Elektromos vonalon nincs aggódni való, puritán és egyszerű az egész elektromos rendszer, a diódahíd hibájáról hallani néha, az viszont szabvány Bosch alkatrész, könnyen és olcsón beszerezhető. Még kontakthibám sem volt soha, a csatlakozók jól zárnak, korróziónak nyoma sincs.
Váltóhbák a sokat futottaknál előfordulnak, de messze nem olyan gyakorisággal mint az újaknál elkerülhetetlen szöghajtás problémák, amelyek itt ismeretlenek. Az egészről elmondható, hogy cserébe a szolíd teljesítményért, a karbantartás is jóval egyszerűbb a négyszelepesekhez képest,
Fogyasztást nem nagyon decizem, olyan 6-7 liter.
Pesten lakom, találkozhatunk, akár Visegrádon is, próbáld ki, ha még nem mentél ilyennel.
A címed nem publikus, de ha írsz nekem tudok egy talán eladót Sóskúton.Nem hirdetik, 120 ezer van benne, (tényleg, újkora óta ismerem), az utóbbi nyolc - tíz évben alig ment. Az dupla gyújtásos, legalább kipróbálod jót tesz-e...
Hétvégén otthon bejelentettem, hogy asszony egyedül pesztrálja a kislányunkat, merthogy nekem más dolgom van.
Es szépen bele is tettem ~400km-t a paripába, jól esett már végre!
Bálint, te nem voltál kint esetleg letesztelni a plexit?!
Más: Valaki irta innen korábban nekem, hogy az 1150GS-nek pl. a benzinpumpájával szokott gond lenni.. Ezt más is meg tudja erősíteni saját tapasztalat alapján? Nekem eddig lekopogom nem volt gondom vele, feleslegesen nem is akarok izgulni miatta, de lassan elérem a 100.000 km-t, és próbálom összeszedni hogy mit kell/érdemes majd cserélni rajta.
Sajna előre foglalt időpontok vannak, ez körút, tartani kell a tervet... ha esik, xopás, esőruha, csigatempó :(( 3 napot leszünk a környéken, talán nem esik végig.
... bár tavaly Halstatt-Salzburg régióban voltunk, és egész héten esett, és 5-8 fok volt, júliusban.
A Giau tetején lévő "hütte-étterem" tulajára céloztam.
Nem éppen vendégszerető a szentem, bár abból él! Először azt hittem csak rossz napja van, aztán a következő alkalommal ugyanaz a stílus fogadott. Legközelebb már nem is mentünk be...
Köszönöm a hasznos infókat, az hogy nem olyan steril, az nem baj, lehet hogy éppen erre lenne szükségem.
Az elektromos vonalon nincsenek ilyen korban problémák?
Gondolom motorikusan nagyon tartós, a váltóra is igaz? Sok hirdetésben láttam, hogy büszkélkedtek a felújított váltóval.
R 100 PD a kedvencem a nagy tank miatt, itt is láttam hosszú hatossal hirdetni. Egyelőre a német piacot néztem, de ott nagyon húzós árak vannak.
A fogyasztás mennyi, kb 6 liter? Láttam dupla gyújtást is készítenek, azzal biztos simább a járás és talán a fogyasztás is csökken.
Én Visegrád mellett vagyok, ha egyszer lehet meghallgatnám a hangját élőben a tiédnek. A honlapunkon minden elérhetőséget megtalálsz, gyakran járok Bp-en, ha az jó.
Július elején-közepén, átlag 4-5 naponta jönnek-mennek a frontok. Figyeld az időjárást, és amikor ott esik, akkor indulj el, amire eláll az eső, odaérsz, és onnan kb. 2-3-4 nap jó idő van.
Figyelni kell, hogy a helyi parasztok mit dolgoznak. Ha kaszál, vagy forgatja a szénát, akkor nyugodt lehetsz. Ha látod, hogy boldog-boldogtalan gyűjt, és hordják befelé, akkor másnap, vagy még aznap este 90%, hogy meg fogsz ázni.
Mi idén harmadik alkalommal megyünk a környékre. Ha érdekel, tavalyi, azelőtti, de akár az idei útvonalat is el tudom küldeni. Elég rendesen össze lettek szedve a jó helyek minden évben. Karintiától Bolzano-ig.
Mindig csillagtúrákat szerveztünk, észak-dél-nyugat tájolással. A három (vagy amennyit tervezel) túrát aztán időjárás függvényében lehet csereberélni. Ugye 2-3-400 km-es távolságokról van szó, és szépen be lehet sakkozni, hogy épp mikor-hol van szép idő.
Elkészült az átalakítás-kiegészítésem...a Szkeptikusok megnyugtatására csatolok egy pár fényképet..
Volt olyan,aki kérdőre vonta a GPS-vevőt... a nappaliban az ablaktól 5m-rre...fölöttem egy betonos emelet,majd padlás...és tökéletes GPS-vétellel debütált a LG-Spirit Okos :-) navigáció.. Vezeték nélküli töltővel:-) iGO Sygic Google map... és Internet..és amit még akarok... :-) Mindez 100e.Ft-ból.. (amiből 53e.Ft.volt a gyári navigációs műszerfal...)
Izlések és pofonok. Giau tényeg szép, de inkább azzal fogott meg, hogy talán több kanyar volt rajta mint Magyarországon Szlovákiában összesen.
Viszont nekem jobban tetszett a Fedaia hágó a gyönyörű tavával. A Marmolada hegy mellett megy el, oda érdemes felmenni ha szép az idő, felejthetetlen kilátás. Lent a völgyben van egy kisvasút, az is érdekes lehet. Még szebb volt látványra a Rombo hágó, habár az kicsit messzebb van.
Dolomitokról szerény a mintavételem. A Gardena hágót (Gardnerjoch néven is fut) nem szabad kihagyni, festői, jó minőségű.
Karintiában többször voltam, van kontaktom Murauban. Ott lényegében bármerre indulhatsz, csak a vegytisza hoki jut osztályrészedül. Ha épp nem esik. Én azt ugyanis gyűlölöm. Az utak bámulatosan tapadnak akkor is, tényleg lehet élvezetesen menni, dehát semmit sem látsz...Nekem ott a kedvenc köröm a Turracher Höhe - Nockalm Strasse (fizetős) - Maltatal Hochalmstrasse. Majd ugyanezeken vissza. Nincs 300km az egész, de nincs benne egyenes. De tényleg, kikapsz egy utat, és mész. Egyetlen hágó van ott, ami minősíthetetlen minőségű, és szűk is, előkeresem, oda enduróval sem mennék mégegyszer, annyit nem ért a látvány sem.
Mi Ravenna melletti parti nyaralásból jönnénk haza, kis kitérővel, úgy, hogy Bolzanó mellett egy panzióban alszunk 1et.
Az érdekelt volna, hogy milyen a Zidő általában, meg mi az az út, hágó, amit ki ne hagyjunk, ha már arra csavargunk. Estére kell Villach mellé érnük, a 400km-re lesz egy egész napunk.
Az időjárást már nagyjából megnéztem (adtak linket a Túra-motorosban) de ha vannak út-5letek, akkor az jöhet :)
Szia ! Pár évvel ezelőtt csináltam egy túrát karintiai szállással és egy kis dolomitoki kiruccanással, többek között Cortinán is voltunk akkor.Előtte is voltam párszor, és úgy alakult hogy többször is júliusban sikerült odajutni, általában kellemes meleg volt, egy-egy hatalmas záporral tarkítva.
A várossal kapcsolatban számomra a madártávlatból való látványa maradt meg leginkább, különösen ha a SP 638 felől közelítesz. Olasz város lévén számos kávéház, és pizzéria van, finomak is voltak, de annyira nem, hogy pontosan megjegyezzem hol is pontosan.
A várostól délre van a GIAU hágó--ha eddig nem ismerted- ki ne hagyd, szerintem a legszebb hágó az egész Dolomitokban.
Karintiában is van bőven látnivaló, látványút, de itt is a "fehér utak" voltak a legbejövősebbek. A Wörti-tó déli oldalán a Piramid Kuegelről fantasztikus kilátás nyílik a környékre.
Pont GS- em nem volt az R100-asok közül, de RT, RS, R volt/van. Meg régen egy R80 G/S de az más. Azzal nyilván tisztában vagy, hogy 1150-es mindent jobban csinál: menést, megállást, fogyasztást, simább járást, rugózást (na jó, azt minden másnál jobban tudja). Ennek ellenére, vagy pont ezért az öreg nagyon gépszerű, a mindennapokban és túrákon jól használható. A fék, a futómű számtalan megoldással okosítható, szériaállapotában is vállalható, a teljesítményhez illeszkedik. Az R-nek elég rövid a váltója, a 3750-es nyomatékcsúcsnál épp 100 fölött megy. Tudomásom szerint a PD kivitelnek van a GS-ek közül a leghosszabb áttétele. Ha kevés, hosszabb ötödik fogaskerék pl siebenrocknál kapható.
majd kiderül, bár nagy tempóval én nem szoktam menni. de amúgy asszem nyáron bajban leszek, mert így is elég jó a moci szélvédelme, szvsz melegem lesz rajta.
Nekem nagyon ugy tunik, h te tulajdonkeppen csak unatkozol. :) Amugy nekem is tetszik a regi az r100gs, de csak masodiknak kene.
En arra gondoltam plexi ugyben, h egy kozdarabbal felegyenesitem az 1150-es plexijet, hatha ugy jobb lesz, mert nagyon meredeken all gyarilag (http://imgur.com/a/RQ4vo) en meg eleg magas vagyok.
Ha röviden akarok fogalmazni akkor, öregszem, vagy már túl sokat motoroztam?
Ez a fordulatszám mizéria egyébként már régi a boxerrel kapcsolatban, és az 1200 gs-re vonatkozik elsősorban. A vizes gs-t egyelőre nem próbáltam, de nem is akarom, mert az a sima járású boxer lehet, hogy megoldaná a problémámat, de egyelőre annyit nem akarok költeni, valamint csak száguldásra sarkalna.
A másik problémám a szélzaj, mely eddig az 1200 Rt-n volt nagyobb plexivel jó, a többin mindenhol farigcsálni kellett. Illetve a párom F650 Gs Twinjén most tökéletes, mert arra feltettem a korábbi 1200 Gs-re optimalizált plexit, és ott még jobb lett, mert kicsit közelebb ülök hozzá. Sajnos az optimum 1150 gs-n ez most nem sikerült. Az r100 gs-n van plexi nélküli változat is, talán az lenne legjobb, mert ott nincsen mi kavarja össze a szelet.
Szóval bonyolult a kérdés jelenleg.
Ha van valakinek tapasztalata r 100 gs-el, vagy 2 szelepes boxerrel, azt továbbra is várom...
Jó kis cikk! Kicsit magamra ismertem, bár én yamahás voltam. Az én mentségem az, hogy bal szememre megvakultam, ezért semmilyen más motor nem ad olyan kanyarstabilitást mint a gs futóműve. Nem vagyok vállalkozó, a motor megvásárlása komoly lemondásokkal járt, de még így is minden forintot megért.
Úgy döntöttem visszalépek 2 szintet a gs-el (tehát eladó 2 db 1150 gs, az egyik Adv) és kipróbálok egy r 100 gs-t. Döntésem, a korábbi szenvedéseim eredménye, a felpörgetett boxerektől vissza az eredetihez, itt ugyanis már 3750 Nm-nél nyomaték maximum van. Sajnos ez még csak elmélet, nem mentem még 2 szelepes boxerrel.
A következőkre vagyok kíváncsi azoktól, akik már használtak ilyet, különösek azoktól akiknek már volt 1150 gs-el, és 1200 gs-el is tapasztalatuk.
Milyen a teleleverhez képest azok egyszerűbb első rugózása?
Napi használhatóság a 60 LE figyelembe vételével? Túra csomaggal, egy személlyel.
Fogyasztás kíméletes használatnál?
Fékek (dob, egy tárcsa) használhatósága a mai forgalmi viszonyok között, elsősorban biztonság?
Váltó kiosztás, 3750-nél mennyi a sebesség 5. ben (km/h)? Esetleg autópályán 130 még jó neki, mennyit pörög ott?
Ülés pozíció, tényleg sokkal hajlítottabb a lábszög (én 183 cm vagyok)
Az interneten elérhető teszteket már olvastam (Mackó, Onroad)
"Azon a guruláson talán még magam sem gondoltam, hogy így megváltozik minden. Egy 60-70 km-t mentem azzal a GS BMW-vel, ami korábban nem tetszett, magam is sznobmotornak tartottam és a motoros arcoskodás megtestesítőjének, igaz ezt nem is magának a GS-nek szántam, hanem az egész bajor anyavállalat motoros üzletágának, úgy tutto kompletto! Csaba motorja ,,sajnos” brutál mód tetszett.. A gurulás végén arra gondoltam, hogy biztos volt valami már kétszer a levesemben, hiszen két buzibéjemwé nem lehet jó, hisz nekem csak a Honda a motor, ilyen propellerest csak a sznobok vesznek cerka hosszabbítónak. "
Egyenlőre egyik sem! Kicsit bonyolultnak tűnhet, de nem az. Keresek motort, még nem vettem, de közben van egy, amire félig-meddig megegyeztünk, na azon nincs doboz. Keresem a leggazdaságosabb megoldást, ha erre tudok venni nem napba nézett áron dobozt, akkor megéri elhoznom, de ha beesik egy feldobozolt a kereteimbe illő árral, akkor az lesz. Így ok a történet?:)))
Igazából ha valakinek van egy Adv. hátsó dobozt tartó kapaszkodója, (az a fémkeret amire az adapter megy) az lenne a dolog kulcsa, mert bármilyen dobozt vennék, arra kell rászerelnem.