Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
"A gaz-viselesi azert elegge durva bevetelt hoz a rendorsegnek, igy ez jo biznisznek bizonyult. A flobertbol is kaszalni akartak, de az nem jott be."
Na de hát kérem lehet ezt még fokozni! Az alig pár hetes viselésim a 13-ezer akárhányadik sorozatszám van. Legyen 14000 engedély, az 28 milla bevétel szűk 2 év alatt, szétszórva az ország kapitányságai közt. Lehetne ezt akár éves szinten is bekaszálni, hohohóóó, a viselésiket vonjuk vissza, és ezentúl ÉVENTE kelljen igényelni a kártyát az engedélyeseknek!
... 2.§. Ezenkívül hogy a közönséges néven hajdúknak nevezett barompásztorok se hordjanak kopjákat és egyéb fegyvereket, és a parasztok se merészeljenek puskával járni. 3.§. Mert különben, ha a hajdú fegyvert visel, bárki és bárhol elfoghatja, s első ízben ki kell herélni, másod ízben, ha megint fegyvert visel feje essék vagy más halállal bűnhődjön. 4.§. Ha pedig a parasztnak van puskája, annak jobb kezét kell levágni. (1514. évi LX. törvénycikk) ... 1.§. Hogy az összes főpap és báró urak és az ország előkelői, valamint az egész nemesség ... fejenkint harczias módon jól felszerelve ... minden hadi készletükkel kéznél legyenek és készen álljanak. (1528. évi I. törvénycikk) ... 4. §. Úgy a fegyveradó, - mint a vadászati adó fizetése alól az uralkodó család tagjai ki vannak véve. (1883. évi XXIII. törvénycikk)
elnézést előre is következő eszmefuttatásért tisztelt kollégák, de valahogy kikívánkozik belőlem:
neeem. ez normális.itt. jobb helyen lecserélnék az egész policicus garnitúrát.
egyébként mindenféle hidegfegyver engedélyhez kötése, műanyag kések bevezetése, kartonpapír bicskák meg fa balták.
lenyomatvétel az összel szamurálykardról, élszögek, hossz,stb...
minden fenőacél engedélyköteles,mert megváltoztatja a penge profilját.
elképzelem ahogy nagyanyámra rátörnek a kommandósok, és kicsavarva a kezéből az ACÉL!!sarlót elviszik és 8 évre lesittelik, mert az árok partján közb. ra különösebv, eszközzel csápolt.vagy csak körbelövik egy uzival,
MAMA NYUGHASSON!!!
a tesó áruházból eltűnnek az asztali köszörűk mer azzal meg kést lehet gyártani.
engerdélyköteles az összes fúró azzal meg csövet lehet csináni.
esztergagépek,marók, megmunkálóközpontok betiltva ,melózni rajtuk csak külön engedéllyel. vízvezetékcsövek lőfegyverfődarabok,az egész gyárat ahol vagyok bezárják és feljelentik, mert az étkezőben fém kések vannak,a raktárban meg vas és alucsövek. én tegnapelőtt vágtam el az ujjam ez üzemi baleset volt. jön az "ordas heni", és betiltását követeli a csapatával a késeknek és engem fognak mutogatni a kerskedelmi tévéken hogy kolbászevés közben egy veszélyes tömegpusztító eszközzel sebeztem magam majdnem halálra.az autók be lesznek tiltva, mer úgye dugattyú van bennük, meg az ótómata fegyverekben is akad valami hasonló nevű.
küzdősportok , harcművészetek betiltva, az én fejlődésben lévő 44-es karjaimra is engedély kell, vagy csak nehéz kéz és lábbilincsben mehetek az utcára mert közbizt.vesz. izmokat növesztek ráadásul én natúrban nyomom, semmi anyag!
ilyen alapon betiltják a súlyzókészleteket is, meg a fekvőtámaszt.
tegnap kaptam meg a gázfegyver határozót, ki is választottam melyik kellene, még pénz is van rá(HW37-re gondoltam)
de ha megint ámokfutásba kezdenek a népnevelők a díszes kalyibában pesten"
A gaz-viselesi azert elegge durva bevetelt hoz a rendorsegnek, igy ez jo biznisznek bizonyult. A flobertbol is kaszalni akartak, de az nem jott be.
A vadaszokhoz nem mernek nyulni erdemben, akiket az igazi ellensegnek tekintenek a rendorseg es kapcsolodo miniszteialis bunozok, azok a sportlovok. Azt mar felig sikerult betiltani....most valszeg telejsen akarjak.
tegnap kaptam meg a gázfegyver határozót, ki is választottam melyik kellene, még pénz is van rá(HW37-re gondoltam)
de ha megint ámokfutásba kezdenek a népnevelők a díszes kalyibában pesten, akkor meg lehet, hogy ráb....ok, ha most veszek.bár ki tudja. lehet, hogy most észbe kapnak és a sorkatonaságot visszahozva a leszerelés után kidják az ak-kat otthonra lőszerrel együtt....
Úgy szeretném egyszer tudni név szerint, hogy kiknek a névehez fűződik egy-egy agyalágyulás.
Megtudni és meglátogatni...."
Ezek teljesen tudhatoak.
Sztem Kaliberben megtalalod a neveket, miniszteriumi beosztasokat kik csinaltak. Plusz a www.mkogy.hu oldalon megtalalod kik szavaztak meg, kik szoltak fel es mit.
"Na, ebbol sajnos pokoli dolgok fognak kisulni - remeljuk a nagy megszoritasi hullamban elfelejtik ezt:
Oravecz Éva sajtófőnök az MTI-hez eljuttatott dokumentumban közli: a minisztérium a jövő héttől szakmai egyeztetéseket kezdeményez az érintett civil szervezetekkel és szakértőkkel, hogy a fegyvertartásról szóló törvényt minden érintett számára megfelelő módon lehessen kidolgozni.
MTI """
Jajjajajajj, ezzel kapcsolatban én sem vagyok gyermekien naiv. :)) Mi jöhet még?? - GP engedélyek kiadása fegyvervizsgához kötve, esetleg visszamenőlegesen is? - GP engedély darabszám korlátozás? - GP engedély bírálati és felülvizsgálati jogkor visszamenőlegesen is? - Kötelező MKH vizsgálat egyedileg minden GP-re? (Ott dóógozik a Sanyi, nehogymá' rontsuk az MKH monopolbizniszét!) - Mint Lengyeleknél: 6mm-ig GP szabad, afelett engedéllyel, sosem teljesíthető feltételekre? - GP tárolás szabályainak kötelezővé tétele és ellenőrzése engedély elbírálás előtt? - Fekalőporos revolverek engedélyhez kötése, plusz darabszám korlátozás? - Mindenfajta légpukka MKH tanúsítvánnyal ellátása és regisztrációja? ("Ha már van 200 ezer flóbertbűnöző, ki nem szarja le a légpuskásokat"- alapon??)
Na, ebbol sajnos pokoli dolgok fognak kisulni - remeljuk a nagy megszoritasi hullamban elfelejtik ezt:
"
Oravecz Éva sajtófőnök az MTI-hez eljuttatott dokumentumban közli: a minisztérium a jövő héttől szakmai egyeztetéseket kezdeményez az érintett civil szervezetekkel és szakértőkkel, hogy a fegyvertartásról szóló törvényt minden érintett számára megfelelő módon lehessen kidolgozni.
Ma éjféltől 2-8 év jár az engedély nélküli flóbert fegyverért!
2006. június 30. 16:27
A flóbert fegyverek engedélyeztetésének határideje pénteken lejár, de határidő-mulasztási igazolással ezután is beszerezhető a szükséges dokumentum
Pénteken jár le a flóbert fegyverek engedélyeztetésének határideje, de határidő-mulasztási igazolással ezután is beszerezhető a szükséges dokumentum - mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti osztályvezetője. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a jövő héttől szakmai egyeztetéseket kezdeményez a fegyvertartás kérdéséről.
Nem célja a rendőrségnek az, hogy az állampolgárok sokasága potenciális bűnelkövetővé váljék" - fogalmazott Pelbárt Éva. A rendőr alezredes hozzátette: a törvény közigazgatási ügyekben biztosítja, hogy a határidő lejártát követően, illetve akadályoztatás esetén az akadályoztatás megszűnése utáni nyolc napon belül az érintettek igazolási kérelmet terjesszenek elő. Erre legfeljebb hat hónapon belül van lehetőség.
A korábban engedély nélkül tartott, kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, az úgynevezett flóbert fegyver megszerzését és tartását egy 2004. évi kormányrendelet tette engedélykötelessé. A kérelmezési határidő 2005. június 30. volt, ezt tavaly meghosszabbították 2006. június 30-ra.
Pelbárt Éva figyelmeztetett: a határidő lejárta előtt az engedély megszerzéséhez a tulajdonosoknak előbb be kellett vizsgáltatniuk a fegyverüket. Ha az rendelkezett azonosító számmal, akkor kiállították a tanúsítványt. Ha nem, akkor ellátták egyedi azonosítóval.
Június 30-a után ez megváltozik és az engedélyezési kérelmet kell előbb a határidő-mulasztási igazolással együtt benyújtani a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságra. A hatóság egy átvételi elismervényt ad ki és a bevizsgálás csak ezzel lehetséges. Budapesten nem a kerületi kapitányságot, hanem a Budapesti Rendőr-főkapitányságot kell felkeresni.
Pelbárt Éva elmondta: június 27-ig 8.918 engedélyt adtak ki a rendőrkapitányságok. Az alezredes szerint túlzottak voltak azok a korábbi becslések, amelyek szerint több mint százezer flóbert fegyver van az országban magánszemélyek birtokában.
"Ezek az emberek, akik engedély nélkül vásároltak ilyen fegyvereket, nem fegyvertartók. Tehát nem kísérik figyelemmel a fegyverjogszabályok változását" - fogalmazott a rendőr alezredes. Hozzátette: a törvény nem ismerése azonban nem mentesít a felelősségre vonás alól.
A jövőben azok, akik engedély nélkül tartanak flóbert fegyvert, bűncselekményt követnek el és lőfegyverrel-, lőszerrel való visszaélés miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pénteki közleményében rámutat: a törvény az elmulasztott határidő igazolására lehetőséget biztosít, és az erre irányuló kérelmet 8 napon belül lehet előterjeszteni, de a tartási engedély iránti kérelem június 30. után már csak a mulasztás egyidejű igazolása mellett nyújtható be.
ma voltam MKH/Keseru Muvekben es nagggyon durva, tomegekben jonnek a flobertes seggnyalo balfaszok szamoztatni es bevizsgaltatni a szemetuket (az utolso napon), ahelyett, hogy belekurnak a Dunaba.
(Es jellemzoen nem Arminiusokat es Korakat hoznak, hanem szar VZD-ket es hasonlokat. Rohej.)
Allitolag a BRFK Igrend. FEO. a nagy rohamra valo tekintettel ma is nyitva tart a floberteseknek (ez nemi pozitivum), igy talan eleri a 10 ezret az engedelyt kero monikaseggnyalo-budosgyokerek szama.
Mindegy, hetfon nagy napra virradunk:
mi leszunk a 200 ezer illegalis fegyvertarto orszaga. Egyik naprol a masikra.
Anno hozzám hajnalba jöttek házkutatni. Kár,hogy rossz címre, de aztán csak megtaláltak :-) 1.5 év után meg az ügyészség egy muhaha után visszabaszta a "bizonyítékokat",hogy ezzel legyenek szívesek kitörölni, mert másra nem jó..."
Hahhahaha, szeva sorstárs! :))) Nekem jó címre jöttek, de nem voltam otthon, mégis feltúrták a szüleim házát. Ez volt az első hiba, mivel otthon kellett volna lennem a házkutatáskor, mert így nem tudtam tiltakozni. Utána készült egy gány szakértői jelentés amiben egy büdös bunkó igazságtalaságügyi szagértő a több százezer ft-ért elkészített szakértői jelentésben deklarálta hogy "X. Tamás x. százezer Ft-nyi kárt okozott", az ártatlanság vélelme az persze leszarva. Ezek után bemutattam minden egyes programról az eredeti CD-t, így a jard nagyott szopott, az állam pedig a több száz lefoglalt gépen több tízmillió Ft-nyi szakértői díjat bukott. Mert csak 2 ember ellen emeltek vádat.
Bár akkor nem volt ez az ügy egy szívderítő élmény, de mókás volt,hogy :
-rossz helyre mentek házkutatni
-bevittek a Gyorskocsiba, de elfelejtettek megmotozni (GRP figyelt nálam :-)
-a nappaliban a nagy kutakodásban nem tűnt fel a Yunker nekik (fa ágyazással, barna tárral) ami a szoba sarkában a szekrényhez volt támasztva.
-képtelenek voltak megjegyezni a címemet, rendszeresen minden levelet a régi címemre küldtek
Tényleg, nálad mennyire zombultak a rend őrei? Engem még vittek rabosítani is :-) Mondjuk az jópofa volt, de azért kihagytam volna a Gyorskocsi pincéjében a fényképezést. Nem tudom,hogy hány embernek van bent mosolygós képe, de rólam olyat sikerült gyártani :-)))
kereskedelmi TV2-n van némi ismerettség. Anno amikor lefoglalták a számítógépemet egy postán rendelt másolt cédé gyanújával (szerzői és szomszédos jogok megsértése --> anyádat BSA) egyből kigyöttek, és benne is voltam a Tényekben. :)) Elég sok baklövést követtek el az eljárás során (nem csak nálam foglaltak egyébként), ami így országos nyilvánosságot kapott, meg is szüntették pikpakk a nyomozást...
Hi!
Neked is?
Anno hozzám hajnalba jöttek házkutatni. Kár,hogy rossz címre, de aztán csak megtaláltak :-) 1.5 év után meg az ügyészség egy muhaha után visszabaszta a "bizonyítékokat",hogy ezzel legyenek szívesek kitörölni, mert másra nem jó...
Akkor ismertem meg igazán a magyar rendőri munkát. Muhahahahahaha
"Ha valaki talal valahol - pl. munkasor nagypapa hagyatekaban - par doboz valamilyen pukkantani valot, mondjuk .22lr-t, akkor azt atadhatja-e egy engedellyel rendelkezo embertarsanak fegyverboltnak vagy mittomen, vagy jobban teszi, ha elassa a kertje vegeben?"
Hozza se nyuljal, ha iylet talalsz, mert 2-8 ev azonnal. NEM adhatod at senkinek, mert uralmad ala sem kerulhet!!!