Tegnap is "rálőttem" néhány csíkhúzóra. (Hmm, kölökkoromban mindig csak csíkhúzónak neveztem ezeket a nagy magasságban szálló gépeket.)
Jól sejtem, hogy átrepülőnek azokat a gépeket nevezitek, amelyek nem szállnak le nálunk, hanem csak áthúznak az ország felett?
Persze a képminőség miatt lesütöm a szemem, de majd idővel igyekszem csiszolni a technikát. A magamét és a gépét is. Ezek nem állványról és nem profi technikával készültek.
A minap észrevettem egy nagy repülőt a felhők fölött és megpróbáltam gyorsan lekapni. Nem lett egy díjnyertes fotó, ezért érdekel, hogy ti, akik nyilván már nyakig ültök ebben a hobbiban, hogyan szoktátok a fókuszt irányozni? Én eddig mindenre jóformán csak a középső fókusz ponttal céloztam, de ezeknél a mozgó "apró" repcsiknél azért az autofókusz is szenved néha. Kipróbáltam a követő fókuszt is, de nem aléltam el a teljesítményétől. Közeli témáknál egész jól működik, de pl madarakat nem mindig bír követni. A repülőgépek azért elég kiszámítható pályán mozognak, talán ilyenkor működhet a dolog. Kezdő vagyok még a fotózásban, a manuál fókusz még nem az erősségem, úgyhogy remélem nem az az igazi megoldás. Mi az optimális rekesz beállítás? Mit javasoltok?
Hát az is meglehet,lehetséges,hallottam már nappal verőfényes napsütésben,de legutóbb éjszaka arra keltem fel. Pár embertől kérdeztem,ők azt mondták lehet a ”volt „ mentőszolgálat Pilatus Turbo Porter gépe is lehetett esetleg.
Azt szeretném megtudni ha tudja valaki,hogy többször hallottam már a hangját de sose lehet látni.
Csak a repülő mély,búgó hangját elég sokáig,de mikor felnéztem sehol nem láttam eddig.
Ez milyen repülő lehetett ? Egyik ismerősöm mondta mikor kérdeztem tőle nem-e tudja,azt válaszolta ő is már sokszor hallotta,nem is egyszer,de ő se látta még,csak annyi infót tudd róla,hogy állítólag a mentőszolgálat kötelékében van,de nem tudja ő se biztosra.
Sziasztok! Most, negyed 12-kor kb. Miskolc felett 180 fokos fordulót csinált egy gép. Radar nem mutatta, legalábbis mire hozzájutottam. Történ valami érdekes?
jött (egy) 13h körül vissza ezen az útvonal de csak a hangját hallottam, nem láttam semmit, szerintem a QID142 KC135 meg is töltötte még a légterünkben, az irányító rá is kérdezett hogy mennyi ideig tart a refueling process, ha jól hallotam.