Keresés

Részletes keresés

pint Creative Commons License 2007.07.03 0 0 412
tehát közben két esemény történt

1. elköltöztél egy tök más lakásba egy tök más helyre tök más fűtési és melegvízrendszerrel
2. felszereltél egy vízkőmentesítő berendezést

a kettő eredménye együtt: azóta nem volt gond.

kérdés: vajon melyik lehet a kettő közül a domináns hatás? :)
Előzmény: jerk (407)
jerk Creative Commons License 2007.07.03 0 0 411
1.Nekem nincs semmiféle üzletem ebben a témában

2.Pont úgy kételkedtem hatásosságában mint ti

3.Nem is vettem soha ilyesféle készüléket, de mivel érdekelt a téma, olvasni kezdtem erről (neten, könyvekből, stb.)

4.Több rajzot is kaptam, ezek, meg más készülékek jelmérése alapján meg is építettem néhány példányt

5.És felszereltem három kéttekercses (kapacitív) típust, egyet a főtápra, 3/4 collos horganyzott cső, egy-egyet pedig a fürdőszobai, valamint a konyhai tápokra (1/2-es műanyag, 15 mm réz)

6.Vizem mélykútvíz, 18-22-es összkeménységű, tehát nem épp lágyvíz, lehettek volna komoly vízkő problémáim

7.De nem lettek, sőt sem a gáz, sem a villanyszámlám nem változott

8.Nekem sem volt ez elég, üzletet is szimatolva kezdtem keményen „kutatni” a hatásmechanizmus után

9.Négy évnyi „munka” után rájöttem, hogy ezt még senki pontosan nem ismeri, az üzletem elesett, nem mertem ...
Előzmény: pint (396)
TamiBT Creative Commons License 2007.07.03 0 0 410
- kiegeszites: ez a keszulek nem lagyitja a vizet!!! csak megakadalyozza, hogy egy adott idon belul ho hatasara (legalabis nekem erre kellett) barmilyen vizko le tudjon rakodni az atfolyos kazanban.
- par ora eltelte utan a vizben minden visszarendezodik az eredeti formalyaban es maris kirakodnik, ezt tapasztaljuk is a csaptelepeknel stb.. (korabban leirtam)
Előzmény: TamiBT (409)
TamiBT Creative Commons License 2007.07.03 0 0 409
- latom szor szalan szort keresel :)
- ha venned a faradsagot es elolvasod miket irtam a tortenetrol megtalalnal kozel minden valaszt :P
- tomoren majusban lett felszerelve, decemberben mar alig folyt a viz a melegvizes csapbol, maga a viz meg kicsivel volt kezmeleg-nel melegebb, decemberben markekepviselet kijon, szetszed, hocserelo-szerpentint kivisz udvarra, alig lehetett a cso kozepen egy vekony szivoszalmeretu lyukkepzodmenyt felfedezni..., 2l sosav beleont.. majd kb. 6-7 perc mulva jelent meg a cso masik vegen enyhe habzas formalyaban a beleontott cucc.., majd 15 perc mulva mar kezdett a sav is feljonni....
- a keszulek amit ajanlott az egyik szerelo 2001 februar-marcius korul lett felszerelve, azota megy allandoan.
- igen volt ellenorizve, tavaly tobb mint 5 eves mukodes utan, direkt sajat keresemnek megfeleloen, markaszerviz altal, es nincs vizkolerakodas, a kazanban.... es nekem egyelore ez volt a lenyeg, hogy ne kelljek kozel felevente dugulas miatt komoly osszegeket a markaszerviznek fizetnem.
- es csak halkan jegyzem meg, hogy a markaszerviznek fizetett dij tobbszorose volt a megvett keszulek aranak! aminek a mukodeseben en nem hittem, mert nem tudom a mai napig sem, hogy hogyan mukodik!!! elektro teren kicsit otthonosan mozgok de szamomra nyitott kerdes a tema...

- kivancsian varom hol tudsz meg a kakan is csomot talalni :P
Előzmény: pint (403)
VEE Creative Commons License 2007.07.03 0 0 408

Jó, kezdjük előlről.

Szerintem egy ilyen komoly dolog mellé akkor is odaállhatna végre egy magyar egyetemen oktató fizikus vagy kémikus, ha nem kap érte egy fillért sem. Azt nem tudom, hogy a csodakészülékek gyártói nem próbálták-e őket eddig meggyőzni adatokkal (sőt esetleg anyagiakkal is), de tény, hogy a felsorolt sokféle téma egyikében sem látunk egyetlen hazai hiteles nevet sem.

Korábban már többször írtam, hogy jelen voltam negyedszázada laikus közönségként azon a bírósági tárgyaláson, ahol az Általad emlegetett Pados úr perelte be Beck professzort azért, mert egy cikkben kuruzslásnak nevezte a vízmágnesező eljárást. Ott Marx György lehengerlő véleményével győzött a beperelt Beck Mihály, akinek több könyve is megjelent az áltudományokról.

Nem kellene idekeverni az elektroozmózisos falszárítást, egészen másról van szó. Olyan készülékekről, amelyek a földből jövő sugárzást vevőként felfogva adják tovább a 8 méterre levő falban lévő víznek, ami onnan hanyatt homlok menekül.

És ehhez semmiféle elektromos energia nem kell! Más gyártó a padlásra helyez hasonló elven működő készüléket...

Előzmény: jerk (404)
jerk Creative Commons License 2007.07.03 0 0 407
324. pint

tehát ha jól veszem ki, nem volt korábban sem problémád a vízkővel. vagyis nincsen összehasonlítási lehetőség, hogy használt-e a készülék. elképzelhető, hogy amúgy se lett volna semmi gond. igaz ez?

326.jerk

De volt problémám, a panelben és nem is kevés. Épp ezért, mikor házba költöztem, a lecke már jól meg volt tanulva. Ha a kütyürük nem működnek, akkor tényleg a vízlágyítást választottam volna (v. legalább polifoszfátozok).

pint Creative Commons License 2007.07.03 0 0 406
egyáltalán nem ezt mondtad. lennél akkor szives végre világosan beszélni, és elmondani IDŐRENDBEN, hogy hogy volt?

laktál a panelban, mi volt a probléma a vízkővel? utána mi történt?
Előzmény: jerk (405)
jerk Creative Commons License 2007.07.03 0 0 405
Hát te tényleg egy sz'rokádó vagy. Nem beismertem, hogy voltak problémáim a panelben. Pont ezért kerültem e témakörbe, megkezdtem a harcot a vízkő ellen. Nem csak szájjal...mint te!
jerk Creative Commons License 2007.07.03 0 0 404
Nem győztél meg, garanciád komolysága nekem még mindig gyanús. Felajánlott 200 ezer ft.-d csak egy hazai leszegényedett kutatóintézet v. egyetem alkalmazottjánál jelentene valamit. Komoly, elismert szaktekintélynél (mint pl. Ph.Dr. David McLachlan – Iowa State University - dml@estatusa.com), v. Dr. Klaus J. Kronenberg – Claremont CA, v. Dr. Israel J. Lin) az ajánlat, finoman fogalmazva, nevetséges, sőt sértő.

Elismerem, magyar szakit nem ismerek. Volt Pados, ő a 70-es években - az akkori Bp. Műszaki Egyetem közreműködésével – fényképeket is készített a folyamatról...

Apropó: frissebb before/after képeket találsz a www.britishwater.co.uk weben.

Nem nagyon ismerem a mágneses sugárzású falszárítót, úgy hogy nincs véleményem.

Elvből sem kommentálom azt, amihez nem értek. Jelenleg a téma nem is érdekel.

De ha már a falszárításnál tartunk, pl. az elektrozmózis elvén működő megoldást aláírom én is, ki is próbáltam.

Hasonló a helyzet a szénhidrogének mágneses kezelésénél. Nincsenek kísérletezési tapasztalataim, amit a neten, reklám CD-ken láttam - nekem is túl kevés.

Startból vegyészként szkeptikusan indulnék.

Mint írtam már – elismerem, elég ritka az olyan el.mágneses vízkezelő mely, ingadozó vízhozamoknál is eléri a 100%-s kezelési fokot. Az állandó-mágneses csőre csatolható kütyürüt én se nagyon kedvelem, nem is kísérleteztem vele. Feromágneses vezetékeknél nem alkalmazható, a cső középtengelye mentén, ahol legnagyobb a vízsebesség/hozam, legkisebb a térerő. Nem ismerem tehát kezelési hatásfokát: pl. - mint pint írta - i óra alatt, q m3/h vízhozamnál, y keménységű vízből hány z kg iszapot csapott ki , w %-s szárazanyag tartalommal, x kg falra tapadt vízkő mellett, stb. (még jó, hogy idejében leálltam, különben elfogynak a betűim). De ha itt is van számottevő hatás, akkor elvileg a neten látott mágneses golyó hatásfoka, ha az előbbivel hasonló mágneses mezővel  rendelkezne, nagyobb kellene hogy legyen!

Nehogy valaki megkérdezze miért, mert visszaküldöm a kollégiumba, v. kirugom a fórumból.

Előzmény: VEE (394)
pint Creative Commons License 2007.07.03 0 0 403
kérdés:

1. beszerelés előtt.

hányszor kellett a kazánt tisztítani? mi miatt kellett? valami nem működött? a szavaidból azt veszem ki, hogy egyetlen egyszer, amikor pár hónapos volt. aztán? fel lett rögtön szerelve a készülék? mennyi idő telt el?

2. beszerelés után.

mennyi idővel ezelőtt volt ez. azóta volt ellenőrizve, hogy vízkövesedik? vagy csak nem tapasztalsz elromlást?
Előzmény: TamiBT (401)
TamiBT Creative Commons License 2007.07.03 0 0 402
- mar leirtam korabban is, hogy a memoriad nagyon szelektiv, de megint leirom: en pont azt irtam le amit itt kersz.. :P de ezt sem kell elolvasnod, meglatnod ;)
Előzmény: pint (398)
TamiBT Creative Commons License 2007.07.03 0 0 401
- szerintem ez senkinek sem az erdeke, hacsak nem egy kutato doktorandusznak valamelyik egyetemen, aki joszantabol nem kezd el foglalkozni a dologgal, az egyetemi laborban..., ahol meglenne a megfelelo nagyfelbontasu mikroszkop, netalantan komolyabb vizellemzo muszer is ;)
- hiszen amiota fenn van a cumo a vezeteken, nem kellett kihivnom a kazan markakepviseletet, hogy savazzak ki a rendszert [amit elotte1 even belul meg kellett tennem, es nem keves penzem banta, mindezt egy par honapos vadiuj kazannal :( ], nem kellett a mosogep/mosogatogep markaszervizet sem kihivnom, hogy most gond van, stb.
- teny, hogy a vegeken (csapok, kadak, zuhanyzok) tovabbra is kivallik a vizko, amit 1-2 havonta tisztitunk stb. de a csempek, zuhanykabin uvegfalai csunyak nagyon.
- mindenkepp kezd esedekesse valni egy vegyi alapu vizlagyito beszerelese a rendszerbe.
Előzmény: VEE (394)
pint Creative Commons License 2007.07.03 0 0 400
én már sokat láttam, kevéssel is beérem
Előzmény: VEE (399)
VEE Creative Commons License 2007.07.03 0 0 399

Hát nem az lenne a legegyszerűbb, ha egymás mellett lenne két rendszer egy laborban, ahol az egyiken van csoda izé, a másikon pedig nincs? Laikus mérnökként csak úgy tudom elképzelni a korrekt igazolást.

De hiába mondjuk ezt itt néhányan. A gyártók-forgalmazók nem izgatják magukat, hiszen akármit ugatunk ebben a bizonyára alig látogatott topicban, az ő forgalmuk nem csökken. Az erre hivatott fogyasztóvédők szerint nekik nincs is hatáskörük e témában, nem baj, ha átverik a népet.

Előzmény: pint (398)
pint Creative Commons License 2007.07.03 0 0 398
te miért csinálsz úgy, mintha nem értenél? az nem elgenedő, hogy "felszereltem, bevált".

1. előtte. mi volt a jelenség, mennyi időnként kellett mit csinálni, stb
2. utána, mennyi idő telt el, mi a jelenség, miből tudni, hogy változott valami, mit nem kell csinálni, mi nem történik

érted?
Előzmény: Who111 (397)
Who111 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 397

Olvasd el TamiBT hozzászólásait! Ő azt mondja neki bevált.

Én ugyanattól a vízműtől kapom a vizet, és valóban elég nagy probléma a vízkő.

Mindenhol meglátszik sajnos.

OFF

A mi mosógépünk egyébként a végét járja. (Kezd folyni a szimmeringeknél.)

Életében nem volt benne Calgon, fél évente ecettel ki lett mosva.

A gép egy felültöltős Whirpool és most kb. 8 éves. Ebből 3,5 év kisgyerekekkel.

Egy ilyen gép általában 6 évre van tervezve, tehát már túlteljesített. :-)

A belseje olyan, mint ha új lenne. (Pár hónapja levettem a burkolatot a folyás miatt.)

Jah, meg a rezgéscsillapítók kicsit avétosak már.

ON

A működési módodról nem tudok nyilatkozni sajnos. Ennyire nem értek a kémiához.

pint Creative Commons License 2007.07.03 0 0 396
olyan kéne, aki megvette, és valóban be is vált nála, nem csak úgy érzi.

ellenpélda jerk, aki megvette, és azóta nincs vízkő, "pedig lehetne". igaz, azelőtt se volt, vagy legalábbis nem tud róla.

ez pont olyan, mint a calgon adalék. én még soha senkit nem láttam, akinek a vízkő tönkretette a mosógépét. de mégis el lehet adni ezt a szart, mert jobb félni, mint megijedni, vagy ilyesmi.

mottó: az "anekdota" többes száma "anekdoták", nem pedig "adat".

más. közben eszembe jutott még egy potenciális működési mód. mi van, ha nem a keménységet vágja ki, hanem a széndioxidot apró buborékok formájában. ezek aztán megtapadnak a cső falán, és nagyobb buborékokká egyesülnek. aztán leválnak, sodródnak, és valahol elhagyják a rendszert. erre mit mond, aki ért is hozzá, és nem csak dumál, mint én?
Előzmény: Who111 (395)
Who111 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 395

Köszi, visszaolvastam, és láttam a képeket meg a jelalakot.

Kb. 28V 14kHz-nek láttam.

Egyébként meg azt vettem észre, hogy aki vett, annak bevált, aki meg szapulja

annak nincs ilyen készüléke.

Kéne valaki, aki kijelenti, hogy: "-Én megvettem ezt a f*st, és nem csinál semmit."

Akkor lehetne mondani, hogy esetleg nem jó.

Én pl. most annyira "felkaptam a cukrot", hogy valószínűleg veszek egyet.

10k környékén már van ilyen. Nem olyan óriási összeg.

Előzmény: TamiBT (393)
VEE Creative Commons License 2007.07.03 0 0 394

Nem tetszel érteni, hogy miről van szó?

Ha valaki varázspálcával mér valamit, akkor szerinte az is mérés, de egy szkeptikus csak egy hiteles és függetlenül (azaz tudományos) mérést fogad el. Sőt azt hiszem, hogy a tudományban egy mérés, nem mérés.

Szóval miért nem lehet az ország számos jól felszerelt laborjából néhányban beállítani hasonló körülményeket, és mindenhol lenne csupasz és csodakészülékkel  ellátott vezetékszakasz?

Előzmény: TamiBT (393)
TamiBT Creative Commons License 2007.07.03 0 0 393
- ha megmondjatok mit nezzek, merjek, es a lehetosegeim megengedik megteszem.
- korabban egy kiutalt forumtarsunk kerte,h ogy szkoppal merjem meg milyen jel-et kuld a cumo, megtettem, ha van mas keres szoljatok..., nallam mukszik egy cucc es arra amiert kenytelen voltam megvenni bevalt.
Előzmény: Who111 (390)
jerk Creative Commons License 2007.07.03 0 0 392
Nekem is volt több sikertelen kísérletem, a téma kapcsán, az általad citált úrral...de mint látod - mégis tovább folytatom. 
Előzmény: VEE (388)
jerk Creative Commons License 2007.07.03 0 0 391
Okos megközelítés (a piezo-), érdemes foglalkozni vele. Majd vizzsatérek, most sajna erre nincs időm.
Előzmény: Who111 (389)
Who111 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 390

Félre ne értsen senki, egy szóval sem állítottam, hogy működik a dolog.

Próbálok magyarázatokat keresni, hogy ha esetleg működik, akkor miért működhet.

Azt sem állítottam, hogy nem működik.

Azt javasoltam előrébb, hogy próbáljunk tudományosan elgondolkozni rajta.

Bár ez kicsit erős, mivel nincs tudományos végzettségem. :-)

Az a tapasztalatom, hogy ha valaki indít egy topikot valami elmélettel, akkor egyből

jönnek valakik, és elkezdik, hogy így-úgy miért nem működik és különben is sz*r az

egész, úgy ahogy van. Nagyon ritka, aki azt mondja: Vizsgáljuk meg! Nézzük meg

működhet-e?

Ezt próbálom valahogy elérni.

Előzmény: Who111 (389)
Who111 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 389

Igen, a műanyag csőnél én is elgondolkoztam.

De lehetséges, mivel ott meg a víz a jobb vezető a csőnél, hogy ott a vezetékben

lévő vízen keresztül testelődik az impulzus, és így záródik a kör.

A 150-200 kHz nem kell, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy ott kezd hatékony

lenni a hullám továbbítása. Ott már elég jól leválik a vezetékről, mint antennáról.

Egyébként kezdek hinni benne, hogy az egész vízrendszeren végigmegy az impulzus,

mivel egyszerűen nem látok más lehetőséget rá, hogy a már lerakódott követ hogyan

lazítaná fel. Meg, hát az impulzust nem hiszem, hogy tárolná a víz.

Statikus állapotokat ideig-óráig talán lehet a vízzel tároltatni, de egy dinamikus

impulzust nem.

Egyszerűen az impulzus a frekivel arányos mechanikai rezgést kelt a vízben, amitől

"lekavitál" a vízkő a felületről. Ez a mostani teóriám.

(Ultrahangos mosó effektus kicsiben.)

Meg kéne próbálni egy piezokristályt beépíteni a vezetékbe, és impulzusokkal "ütni".

Ha leszedi a vízkövet, akkor igazolva van a dolog.

(Ha működik, akkor elég gyorsan leszedné.)

Előzmény: jerk (379)
VEE Creative Commons License 2007.07.02 0 0 388

T. Pint!

Értsd meg, én nem értek e témákhoz (a műegyetemen a legrosszabb vizsgajegyem éppen kémiából volt), éppen ezért csak egyetemen oktató személynek hiszem el, hogy bármelyik csodaberendezés működik.

Ha mindez ennyire meggyőző, ennyi referenciahely és kiváló tapasztalat van, akkor miért nincs egyetlen tudományos vizsgálati eredmény? Hiszen nem kell hozzá részecskegyorsító! Elég lenne egy független, hiteles laborban két egymás meletti egyforma vízkövesedő eszközön mérni az eredményt úgy, hogy az egyikre felszerelik, a másikra pedig nem a csodakészüléket. És a sok milliós bevételből erre évtizedek óta nem telik?

Ja, jut eszembe, ezt megkérdeztem már az általad belinkelt referencialeveleken látható címzettől, Nacsa Mihálytól, a Dél-Alföldi Feltalálók és Újítók szervezetének elnökétől, aki azt válaszolta, hogy az egyetemen tanítók mind hülyék, a doktorok pedig még inkább... Bár én ezt nem is e témában kérdeztem az úrtól, hanem a gázcsőre teendő kazántáltosító kapcsán. Mert ő ugyebár annak a csodakészüléknek is gyártója és forgalmazója...

A referenciákról:

A szomszéd topicban, a földmágnességet tova sugárzó falszárítóról szólóban már írtam, hogy az egyik készülék (az Aquapol) prospektusának címlapján a Parlament mint fő refrenciahelyük képe látható. És véletlenül régről ismerem és most kvázi szomszédom lett egy ott dolgozó építész, aki két éve egy este több órán át próbált győzködni telefonon arról, hogy márpedig ott milyen jól működik a földsugárzáson alapuló falszárító. Mondanom sem kell, nem győzött meg.

Előzmény: pint (387)
pint Creative Commons License 2007.07.02 0 0 387
ezexerint te már tájékozódtál a kérdésben

akkor abban segíts nekem/künk, hogy ezek a cégek hogy kerültek a referenciaoldalra:

http://www.reneval.hu/hu/refviz.php

ez kamu? vagy hülyék? vagy át vannak verve? utánament már valaki bármelyiknek? kezdjek emaileket irogatni?
Előzmény: VEE (386)
VEE Creative Commons License 2007.07.02 0 0 386

Nos, megint nem értem ezt a beírást. Mire volna garanciád? Arra, hogy valóban megkapja-e tőlem a nyilatkozó szakember a 200 ezer Ft-ot? Hát csak nem szégyelli az illető, ha vállalja ezt az evidensen működő szerkezetet és kiáll a nagy nyilvánosság elé az igazságával? Mit veszíthet, ha hisz benne?

Tényleg nem értelek. Ha valaki biztos a dolgában, akkor azt ország-világ előtt miért ne vállalhatná? Én pedig ezzel a topicnévvel (monogrammal), meg a számtalan személyes bejegyzéssel itt és más fórumokon könnyen megtalálható vagyok, munkahelyem, de még a lakcímem is könnyen kikövetkeztethető.

Ha beírtok külföldi neveket, akkor miért nem lehet hazait is feltüntetni? Olyat, aki bátran vállalja a nemcsak a gyártók-forgalmazók, hanem a számára is világos működőképességet.

Nosza, lássuk azt a személyt, aki - miután leellenőrzöm, hogy tényleg hazai egyetemen tanít fizikát vagy kémiát - megkaphatná a jutalmat, amit felajánlottam már két éve a mágneses sugárzású falszárítók, a vízcsőre szerelt vízkőmentesítők, a gázcsőre szerelt kazántáltosítók, a mosógolyók és újabban a csőre szerelt vízlágyítók témában!

Nem érdekes, hogy ennyi ügyben régóta senkinek nem kell a potyapénz?

Ja, mi a garancia? Ha nem elég a szavam, akkor legyen: a legnagyobb példányszámú építészeti folyóiratban mindez már kétszer megjelent nyomtatásban a szerkesztőség neve alatt.

Előzmény: jerk (385)
jerk Creative Commons License 2007.07.02 0 0 385
Ha volna rá komoly garanciám, megtenném!
Előzmény: VEE (384)
VEE Creative Commons License 2007.07.02 0 0 384

Sajnos én nem találkoztam a hazai hiteles hivatkozásokkal.

Kérem, szóljál annak a (hazai egyetemen fizikát és/vagy kémiát oktató) személynek, aki bevállalja ennek az eszköznek a működését, hogy jelentkezzen, mert egy rövid nyilatkozatért szívesen fizetem neki a 200 ezer Ft nettó jutalmat, amit mnden csodakészülékkel kapcsolatban beigértem.

Előzmény: jerk (383)
jerk Creative Commons License 2007.07.02 0 0 383
Olvass többet-akkor találsz. Még itt a topicban is.
Előzmény: VEE (380)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!