Keresés

Részletes keresés

faithful Creative Commons License 2000.04.15 0 0 1004
Tudod szpiker, ha csak bele gondolok, hogy hány ember már az élők sorában sem lenne, ha a hgy-sek azzal a gonosz szektás aggresszivitásukkal nem rángatták volna ki őket a magyarokra egyébként meglehetősen jellemző önsorsrontó életvezetésükből, akkor azt modnom, inkább lenne ezer jóember, mint egy szpiker. Egyébként egyetértek veled, ebben az országban tényleg nagyon sok zavart ember van. Leginkább azon látszik ez, hogy sokan vannak, akik ráfogják a jóra hogy gonosz, és eladják a ezeréves mérgeket úgy, mintha gyógyszer lenne olyan problémákra, amelyeket már ezer évvel ezelőtt sem tudtak vele megoldani...
Előzmény: speaker (1000)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.15 0 0 1003
hát ahogy én tapasztalom, az európai népeknek tényleg megvan az antiszemita meg úgy általában gyűlölködő magatartásuk...
aki ezt tagadja, az vagy vak, vagy hazudik, vagy önbecsapó
nap mint nap tapasztalom, hogy az emberek gyűlölik egymást, a másik nép fiait meg pláne
Pirítós Creative Commons License 2000.04.15 0 0 1002
Még sosemis voltam 1000. hozzászóló.:-)))
A HIT és az SZDSZ? Hmm... Templomi lesz az esküvő?
Hali,
Pirítós
topicnyitó Creative Commons License 2000.04.15 0 0 1001
Néhány rövid megjegyzés. Azt megtudtuk a magasságos hitvezetőtől - még időben, ó magasságos egek..., hogy a Földközi nagy állóvíz környéke hagyományosan fasiszta népek táborhelye. Itt van mindjárt Julius Caesar, Claudius és Hadrianus népe elrettentő példának. Na de a hites ősök ráncba is szedték ezt a környéket és csináltak helyette frankón sötét középkort, zavarosat, ahol lehetett is jókat halászni, mígnem Cesare Borgia oly közel nem került a pápai trónhoz, mint a (hites) Monica Lewinsky szája az elnöki hatalomhoz. Lett is belőle galiba akkora, hogy na. A hitesek meg újabban kiszorultak a civil (polgári) intézményekből Szent Bertalan éjszakáján és egyes helyeken zsinagógákban kénytelenek dáridóval egybekötött gyülekezéseiket elszenvedni. A dolgok nem függenek ám össze, ne mondjon senki ilyen marhaságot!
speaker Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1000
Te ugyan nem vagy jóember, de egye fene.
Nekem és másoknak eszünkbe sem jutna a HIT gyülivel foglalkozni, hiszen negyven év vallástalanság után megbocsátható, ha a lelkileg megrokkant emberek birkaként elfogadják, hogy vallási hablattyal, szellemi kutyakajával etessék őket szélhámosok. Egyébként is annyi zavart ember van ebben az országban, hogy azt a hites pár ezret észre sem venni a sok között, feltéve, ha nem hőzöngenének itt hónapok óta mocskos dumáikkal a más vallásuak ellen, ahelyett hogy ellennének magukban az allelujéikkal, meg az ámenjeikkel. Ez a rikácsolás azonban már gyanút keltő és bosszantó. Az ilyesmit nem szokásom szó nélkül hagyni.

Előzmény: jóember (997)
faithful Creative Commons License 2000.04.14 0 0 999
Kedves Géza,

Komolyan nem értem, hogy miért kell neked -- mondjuk az én hozzászólásom miatt -- Németh Sándort elmegetned, meg szidnod? Ez valami furcsa "beütés" lehet nálad.
Ha egy kicsit belegondolnál, természetes lenne a számodra, hogy azért mert én, vagy akárki itt hozzászól, azért nem egy egész más személy felelős, hanem az, aki ide írta a véleményét.

Egy kulturált, civilizált embernek ez természetesen egyértelmű...

Előzmény: Geyza (998)
Geyza Creative Commons License 2000.04.14 0 0 998
Ez a civilizált világban természetes. Nektek, szegény középkoriaknak Németh Sándor popójában még nem. De ez nem az én bajom.
Előzmény: faithful (996)
jóember Creative Commons License 2000.04.14 0 0 997
Na, mi van? Már majdnem két éve próbáljátok lebuktatni a HIT-et, de sem az APEH, sem egyéb kisebb és nagyobb szerv nem talált eddig semmit, pedig minden tőlük telhetőt megtettek. Ha megbízásból speakelsz, nem vagy elég jó, ha pedig magánszorgalomból, akkor meg előbb tanuld meg a Bibliát értelmezni, hogy fröcsögésen és pikírtkedésen kívül mást is produkálhass.
pápi
Előzmény: speaker (993)
faithful Creative Commons License 2000.04.14 0 0 996
Ha azt is hozzátetted volna, hogy "vallási hovatarozása" akkor nem hangzana iszonyú butaságnak, amit írtál!

:-))))

Előzmény: Geyza (995)
Geyza Creative Commons License 2000.04.14 0 0 995
Nocsak!
Az imakommandó nyomozgat?
Nem Ti vagytok inkább Rákosi elvtárs örökségének hű őrizői?
Normális embert - ha egy anonim internetes fórumon levelez - nem érdekli a másik személyazonossága.
Engem se érdekel pl. egy HIT-esnek se a foglalkozása, párttagsága, származása, semmi a világon.
Ti akkor mit kutakodtok?
MorpheuS Creative Commons License 2000.04.14 0 0 994
De remélem a lábtörlőket átvitték a kijáratokhoz.
Előzmény: speaker (993)
speaker Creative Commons License 2000.04.14 0 0 993
A MEH-ben minden rendben van, na de a HIT-ben?! Azt hallom, teljes a pánik, és egy csomó belépő a lábtörlő körül tolong.
Előzmény: cafon (992)
cafon Creative Commons License 2000.04.14 0 0 992
Lebuktál. Legalább most ne magyarázz.

Mi újság a MEH-ben?

Előzmény: speaker (990)
MorpheuS Creative Commons License 2000.04.14 0 0 991
Az vesse erre a madárra az első követ, aki még sohasem lépett kutyaszarba. Az ember ilyenkor lábtörlőt használ, mint madás is, és a dolog el van intézve.
Más a helyzet azokkal, akik a belépéstől szarevőkké válnak és szart rágnak azóta is, holott már régen pucolhattak volna. Na de ha eddig nem pucoltak, majd most fognak.
Előzmény: GEZA (983)
speaker Creative Commons License 2000.04.14 0 0 990
Nyolcszázezred magával lelepleződött volna, ha nem írta volna Géza oda, hogy "feltételezhetően", hiszen biztosak nem lehetünk benne, mivel akkortájt, mint hallottuk úgy írtak más nickjén az elvtársak, mint a sajátjukon.

Mindenesetre ez a bolsi hiszti felkeltette a figyelmemet madár iránt, végig olvastam a beírásait és nagyon sajnálom, hogy már nincs közöttünk.
Szolidaritásból ezentúl speaker-madár néven fogom aláírni beírásaimat.
Úgyhogy nyugodtan szídhattok balfácán elvtársak, majd viszonzom.

Előzmény: small (989)
small Creative Commons License 2000.04.14 0 0 989
Geza, jo vagy. Gratulacio.
Ez az urge leleplezodott.
Előzmény: GEZA (983)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.14 0 0 988
Bubist kifelejtettem a kommandós csapat névsorából, elnézést kérek érte tőle, szóljon, akit esetleg még kihagytam, nem szándékos volt! :)
Előzmény: Törölt nick (984)
bubis Creative Commons License 2000.04.14 0 0 986
Ja, es a kedvenced:

És másodszor is mondának: Aleluja! és: Annak füstje felmegy örökkön örökké.

:)

Udv.
Andas

Előzmény: bubis (985)
bubis Creative Commons License 2000.04.14 0 0 985
Bocs speaker, de nem ertelek. Ideztem neked a Jelenesek konyvebol, erre te meg azzal jossz, hogy nem Amenekkel meg Allelujakkal kell kabitani a nepet. Most akkor a nagy sokasag a mennyben az mi lennenk szerited, vagy a katolikusok kabitjak onnan igy a nepet, vagy mi van? :) Vagy esetleg sarokba szorultal mert kiderult, hogy nem is ismered a Bibliat, es elkezdted az ilyenkor szokasos fikazo hadmuveletet?

Udv.
Andras

Előzmény: speaker (981)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.14 0 0 984
GEZA,

Látom, megint beindult a kommandótok, faitful, 7, cafon, gondolom Ariel is mozgósítva lett. Szóval Te, mint kedvenc feljelentőm és adatnyomozóm (emlékszel "kinyomoztad" hogy Balázska és Sumir azonos, miután több topikban megírtam), nem gondolod, hogy ha valaki tényleg konspirálni akarna, nem ugyanazt a freemailes címet használná! Te zseni, te! Nem gondoltál rá, hogy magánnyomozó irodát nyiss?

Előzmény: GEZA (983)
faithful Creative Commons License 2000.04.14 0 0 982
Speaker,

Te már csak tudod milyen az, hiszen te az első sorban tapsoltál mindig Rákosi elvtársnak... mint most is az első sorban tapsolsz a kormánynak....

Előzmény: speaker (981)
speaker Creative Commons License 2000.04.14 0 0 981
A HIT gyülinél az Alleluja, meg az Ámen pontosan azt jelenti csak, amit a Rákosi korszakban az ütemes vastaps. Ennyit a biblikus szavak szektás értelmezéséről.
Előzmény: bubis (980)
bubis Creative Commons License 2000.04.13 0 0 980
Kedves Speaker!

Ha itt dőlne el nem válhatna el az ocsú a búzától, a beteglelkű szektás mondjuk a becsületes római katolikustól.

Hidd el, Isten meg azt a dontest is maganak tartogatja, hogy ki az ocsu es ki a buza!

Nyugodj bele, az igazságtétel és elszámolás istennel nem itt és most következik be, jóllehet bekövetkezhetne, ha isten úgy akarná.

Vegul is egy fantommal vitatkozol errol, mert en ezt sosem allitottam, az viszont tenykerdes, hogy itelet es buntetes nem csak a halal utan van. Alapveto bibliai ismeretek hianyaban, a sajat erdekedben is egy kicsit vissza kellene fognod magad. Egyreszt mert Isten ezt nem nezi jo szemmel, masreszt mert nagyon konnyen megcafol barki, aki nehany oranal tobbet toltott a Biblia tanulmanyozasaval.

De ha itt történne, beszélhetnénk-e az emberek szabad
akaratáról?

A ket dolognak ebbol a szempontbol semmi koze egymashoz.

Az idézetekkel meg bánj csínyján. Nem Allelujákkal, meg Ámenekkel kell elkábítani az embereket, hanem értelmes szavakkal megmutatni nekik...

Nagyon sajnlom, hogy rendszeresen kifejezed a megvetesed Isten beszede fele! Ezek ertelmes szavak, meg akkor is, ha nem erted, vagy nem is akarod. Reszemrol lezarva.

Udv.
Andras

Előzmény: speaker (979)
speaker Creative Commons License 2000.04.12 0 0 979
Valóban mindenki úgy imádkozik, ahogy akar, de hogy azt, hogy amit ő imádságnak tart, az majd istenkáromlásnak minősül-e vagy fohásznak, az nem itt fog eldőlni a földön. Ha itt dőlne el nem válhatna el az ocsú a búzától, a beteglelkű szektás mondjuk a becsületes római katolikustól.

Nyugodj bele, az igazságtétel és elszámolás istennel nem itt és most következik be, jóllehet bekövetkezhetne, ha isten úgy akarná. De ha itt történne, beszélhetnénk-e az emberek szabad akaratáról? Ezt isten nem akarta. Ő saját képére alkotta meg az embert, aki ellene fordult és a halál lett vétkei fizetsége: az egész életre kiterjedő felelősség, (az igaznak reményteli boldogság, a bűnösnek nyomasztó teher), hogy megítéltetnek egyszer tetteink.
Földi igazságtétel nem létezik, hiszen akkor nem lennének ártatlanul szenvedő betegek, nem lennének tragikus szerencsétlenségek. Az, meg hogy valaki másnak rosszat kívánva imádkozik az Úrhoz, a legsötétebb istengyalázás, még ha azzal álcázza is bűnét a gyűlölködő, hogy a kívánt rossz esetleg "jót tenne".
Az idézetekkel meg bánj csínyján. Nem Allelujákkal, meg Ámenekkel kell elkábítani az embereket, hanem értelmes szavakkal megmutatni nekik az egyetlen helyes utat, ami elviselhetővé, sőt örömtelivé teszi az életet, és nem mindig a mások bűneit emlegetve hablatyolni emberekbe bújt démonokról.

Előzmény: bubis (977)
bubis Creative Commons License 2000.04.12 0 0 977
Kedves Speaker!

Allitsuk egy kicsit parba a te kijelenteseidet a Bibliarol Jezus es Pal kijelenteseivel,
es magaval a Bibliaval, ami Istentol igletett, es Jezus szerint minden szava igaz!

Te ezt irod:

A biblia ószövetségi része a tudatlan, istentől rettegő ember irománya, annak tükre,
mit gondol az ember az isteni tanításról.

... Ez bizony ószövetségi primitív szemlélet.

Ezzel szemben Pal azt allitja, hogy a teljes iras Istentol ihletett, tehat nem a tudatlan,
istentol rettego ember iromanya, es nem primitiv! Te mondod ram, hogy istenkaromlast
kovetek el?!?

Aki komolyan azt olvassa ki a bibliából, hogy Isten itt a földön büntetgeti ezért meg
azért a cselkedetéért az embereket, az a teremtés alapvető dolgaival nincs tisztában.

Szerintem inkabb olvasd el az elso nehany fejezetet a Bibliabol, es mindjart ra fogsz
jonni, hogy Isten a bunert megbuntette az embert. Aztan olvasd tovabb, es ra fogsz jonni,
hogy nem ez volt az utolso eset...

Csak a vallás alapelveiben teljesen járatlan és primitív emberr képzelhet ilyen
badarságot, hogy Isten majd minden embernél beavatkozik a folyó ügyekbe és tisztába tesz
minden bajba került embert, mint egy becsinált csecsemőt.

Bocs, nalam az alapelvek koze tartozik, hogy Isten Szeretet, o az Atyam, es meghallgat.
Tovabba igazsagos, es biro. Olvasd el ezt, egy katolikusnak illene ezt kivulrol fujni:

Akkor monda Mária: Magasztalja az én lelkem az Urat ... És az ő irgalmassága
nemzetségről nemzetségre vagyon azokon, a kik őt félik. Hatalmas dolgot cselekedék
karjának ereje által, elszéleszté az ő szívök gondolatában felfuvalkodottakat. Hatalmasokat
dönte le trónjaikról, és alázatosakat magasztalt fel. Éhezőket töltött be javakkal, és
gazdagokat küldött el üresen...
(Luk 1.46-55)

Jezus szerint tovabba:

Nemde öt verebet meg lehet venni két filléren? és egy sincs azok közül Istennél
elfelejtve. De néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért,
sok verébnél drágábbak vagytok.
(Lukacs 12.6-7)

Meg lehetne folytani, de nekem nincs tul sok kedvem hozza. A kovetkezo hozzaszolasodbol:

Az evangelium ismeretében azonban olyanokat állítani, hogy nyugodtan kívánhatjuk, sőt
tevőlegesen beszegíthetünk Istennek valamiféle földi igazságszolgáltatásban, csak egy műveletlen
és gyűlölködő szektavezér állíthat.

Eloszor is szeretnem leszogezni, hogy amit irsz, az hazugsag. Meghozza az, amit a tevolegesseggel
kapcsolatban allitassz. Tudom, hogy honnan veszed, csakhogy azok akik ezt irtak, hazugsagot irtak.
Kerlek mond meg, hogy ezt honnan veszed, es ha tenyleg onnan, ahonnan gondolom, be fogom bizonyitani,
hogy ez hazugsag. (Ja, persze feltetelezem, hogy a NS-re gondoltal...) Az meg, hogy hogy szabad
imadkozni, vagy hogy nem: Isten van annyira onallo, hogy eldontse, o hogy latja a dolgot. :) Azert meg
egy pelda, amit szerintem elegge ujszovetseginek fogsz tartani:

Örülj ő rajta menny, és ti szent apostolok és próféták; mert az Isten büntette meg őt érettetek
való büntetéssel.
(Jel 18.20)

És ezek után hallám mintegy nagy sokaságnak nagy szavát az égben, a mely ezt mondja vala: Aleluja!
az idvesség és a dicsőség, és a tisztesség és a hatalom az Úré, a mi Istenünké! Mert igazak és
igazságosak az ő ítéletei, és azt a nagy paráznát, a mely a földet megrontotta az ő paráznaságával,
elítélte, és megbosszúlta az ő szolgáinak vérét annak kezén. És másodszor is mondának: Aleluja! és:
Annak füstje felmegy örökkön örökké.
(Jel 19. 1-3)

Jo ki primitiv oszovetsegoi szoveg! :)

Udv.
Andras

Előzmény: speaker (974)
olhado Creative Commons License 2000.04.11 0 0 976
Az SZDSZ hozzá igazán nem illő avíttas patetikussággal HITvallásnak nevezi (leendő programját). Lehet, hogy mégsem tagadták meg HITüket?
faithful Creative Commons License 2000.04.11 0 0 975
Itt van például rögtön a római pápa, meg a szent inkvizíció...
Előzmény: speaker (974)
speaker Creative Commons License 2000.04.11 0 0 974
Miután a Megváltó azért jött a földre, hogy az eredendő bűnért örök halálra itélt embereket Megváltsa és örök élet esélyének örömhírét hozza nekik, a Biblia korábbi részeit csak ennek megfelelően lehet értelmezni. Elképesztő, hogy ezt nem tudod. Ettől még szent a Biblia minden sora de értelmezni csak az Evangelium alapján szabad, az pedig kiegészíti, meghaladja, új értelmet ad a korábbi tanításoknak, anélkül hogy eltörölné, vagy megsemmisítené azokat. Az evangelium ismeretében azonban olyanokat állítani, hogy nyugodtan kívánhatjuk, sőt tevőlegesen besegíthetünk Istennek valamiféle földi igazságszolgáltatásban, csak egy műveletlen és gyűlölködő szektavezér állíthat.
Előzmény: bubis (973)
bubis Creative Commons License 2000.04.11 0 0 973
Kedves speaker!

Olyan aranyos amikor valaki megkritizal valakit, es rogton be is bizonyitja, hogy azon a teruleten neki van problemaja!

Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétának eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik. (Máté 5.17-18)

A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre (2 Tim 3.16)

Szoval a feluletes olvasasrol ennyit. Ez annyira alapveto, mar ne is haragudj! A hittanon ezt nem tanitjak? Elkepeszto!

A tobbit holnap.

Udv.
Andras

Előzmény: speaker (971)
Messire Creative Commons License 2000.04.11 0 0 972
Kedves bubis!

"de nekem meg nem sikerult megszereznem a pontos szoveget."

Itt a szoveg:

"Németh Sándor: Terrorizmus: ez hozzá tartozik az arab vérhez. Egy arab először terrorista és utána
ember. Komolyan mondom, előbb terrorista és utána ember, ez annyira hozzátartozik a lényéhez."

Folyt. kov. csak most mennem kell.

Előzmény: bubis (970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!