Keresés

Részletes keresés

Sir Mocke Creative Commons License 2003.04.01 0 0 8275
Hughes & Kettner Edition1 kombó eladó!
40w, 2ch, reverb, fx loop, füles csatlakozó, celestion hangszóró, remek hang. Összesen 6000 db készült belőle, Mezei Béla agyondícsérte. Pyránál volt egy hasonló nemrégiben. Iá.: 85.000 Ft.

Hangminta, + info lesz még...

her Valo Creative Commons License 2003.04.01 0 0 8274
kicsit más téma..

---!!szologitarost keresunk!!---

saját probaterem van ( rákospalotán )
irányvonal: Black Sabbeth, Queensryche, Dokken, Metallica...

elvárások:
a gyorsabb szoloknal se hibazz!
saját cucc = erolkodofej + láda, jo gitar, meg a szukseges effektek
20 ev koruli legyel, es ne legyel bekepzelt seggfej :-))

kb ennyi.
jelentkezni mailban vagy telefonon (06303961347)

her Valo Creative Commons License 2003.04.01 0 0 8273
es van valaki aki esetleg mar hallotta/probalta azt az ENGL elofokot?
Bitter Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8272
Érdekes választás. (főleg, ha nem a Hohner koppintás)
Én hallottam a mestert játszani rajta. Egyedi és brutális hangú gitár. Nem sokat látni manapság.
Grat. hozzá.
Előzmény: Tömegember emulátor (8264)
HAKA Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8271
Igen...
Úgy kéne kábé, hogy legyen egy gitár a próbahelyen, egy otthon, így sosem kéne "cipelni" magunkkal. :-) Koncertre meg úgyis autóval, vagy mikrobusszal kell menni - pláne ha alapokat is vinni kell -, abba meg belefér a nagyobb fajta, kemény gitártok is.
(Nekem meg basszusgitártokot kéne venni a gitáromhoz, mert a gitártokból kilóg a feje, keménytokra meg asszem, kicsit később kezdek el gyűjteni...)
Előzmény: Kalasnyikov vodka (8270)
HAKA Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8269
Hát kis helyen elfér, az biztos.
Előzmény: Tömegember emulátor (8268)
Tömegember emulátor Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8268
engem nem erdekel hogy nez ki
praktikus legyen
HAKA Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8267
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen négyhúrosra többe kerül a húrkészlet, mint pl. egy öthúros bőgőre...
Előzmény: HAKA (8266)
HAKA Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8266
Biztos nem kéne ebbe beleszólni, de Mikenak "igaza van". Nekem fej nélküli basszusom (is) van (Hohner professional, the jack bass custom), de most adom el, mert már nagyon zavar, hogy nem úgy néz ki, mint egy "normális" gitár. :-) Pedig az elején még tetszett...
Mike McCready Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8265
Miert nem inkabb a masikat veszed meg?
Tömegember emulátor Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8264
mar csak 2 het, es meglesz az ilyen gitarom:

http://www.money-for-nothing.com/guitar/steinberg-gl2.jpg

G.G. Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8262
Egyetértek!
Bár nekem se Mesám, se Gibsonom, se kettner fejem nincs:-))
Előzmény: Angelcry (8261)
Angelcry Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8261
ja meg kihagytam azt,ami speciel nekem tényleg sokat jelent. amikor zenélek,körülnézek,amit látok,nagyon sokmindenr?l valami az eszembe jut...

pl ott a Kettner fej.. azért én mentem el pestre kalasnyikov barátunkhoz,kezemben egy Gibson,az olaszországból van,ránézek a Mesa-ra,arról meg eszembe jut hogy ez volt mindig is az álmom,és az enyém. stb stb...

Ezek a kis mozzanatok azok amikért szeretek zenélni,és ehez jön még hozzá a zenekar hangulata,a koncertek,stúdiózás,éjszakai számírások,utazás a busszal meg minden féle "élmény",ami ehez tartozik. Szerintem egy gitárszenvedélynek soha sem lehet vége,mert ez úgy beivódik az ember lelkébe,hogy ha nem kapja meg egy ideig,fáj neki,hiányzik. Lehet hogy néhányan nem így látják,de ezek az én érzéseim,amikor arra a fogalomra gondolok hogy _zenélés_!

Angelcry Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8260
Hát igen,a feeling ismer?s,amikor elmész és tudod hogy igazából sok értelme nem lesz hogy ottvagy...

velem is volt ilyen,multkor a régi zenekarommal "próbáltunk" vagy mi,hát valami siralmas volt,kombókon játszottunk. meg az egész olyan gázos volt. aztán amikor mentem a következ? héten az Embers próbára,megéreztem az "illatát",meg az egészet,akkor újra er?t adott. Szerintem ehez a "kitartáshoz" nagyon fontos az hogy olyan zenét játsz,amit érdemes!

Előzmény: AORBandi (8257)
szaszon Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8259
Pele! nagyon jo atlatod a szamot.
Igen nagyon sajnalatos az a kis szolo le van keverve a vegen.En is imadom a tobbszolamu dolgokat.Koncerten az a baj nem tudnak nyelbeütni ugyanis nincs ritmus-masik gitaros.
Szoval valoszinü a izmosabb hangzas erdekeben is nem artana meg egy gitaros.Üdv.
szaszon Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8258
Szasztok!

Koszi a hozzaszolasokat.Tudom vegulis mik a hibak a szamban.Ja enyeszete mar:)).Tudjatok Ozdi csavo vagyok, akar a majka gyerek:)).
egyepkent mar kicsiszoltuk a szamot.
Nehany ora alatt rögzitettuk Szolonokon a denever studioban. srac aki feldobolta a szamot, valojaban gitaros, es Ö hozta le a Charveljet.Szoval a doboknal Takjel nem volt, azert santit nehol az ütem egy picit.Azota mar a masik Ozdi csapatban a remorse-ban dobol, es sokat fejlodott.
Szeptembertol Budapesten folytatom az eletem,ha tudtok dobost legszi szoljatok.Aztan megmutathatjuk hogy nem lukacsek ebben az orszagban az utolso Mohikan.:))
Kerdesre valaszolva:a gitart-eneket egyut nyomom, szerintem nem nehez ennel a szamnal ősszehozni.Minden jot.

AORBandi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8257
Na itten vagyok.
Kérdeztétek páran itt is, meg mailben is, hogy milyen volt a Pyry/Blind társasággal a próbálkozás, gondoltam, nem aprózom el, egyben ide mindent.
Nem velük kezdeném, hanem magammal:
Igazából egy fellángolás volt csak, hogy leugrottam hozzájuk, mert már 5-6 éve nem aktívkodtam, elsősorban magamat teszteltem, nem is a tudásomat, hanem a hozzáállásomat. Ha valaki már ennyi ideje nem énekel aktívan, mint én, nem járt próbateremben, stb. kiveszik belőle az a tűz/lelkesedés/stb., ami az ilyesmihez kell. Arra voltam kíváncsi elsősorban, feléled-e még bennem valami nosztalgiaféle. Hát nem. De ez nem az ő hibájuk.
Elnéztem a próbatermet, az életformájukat (már amennyire a beszélgetések, rendelkezésemre álló infok, stb. alapján felületes betekintést lehet nyerni), és arra a következtetésre jutottam, hogy ez az egész engem már nem érint meg, sőt inkább kellemetlen emlékeket idéz, és nem pozitíveket. Biztos valamennyien ismeritek a próbatermek szagát, hangulatát, az egész "feeling"-et, korábban napi rendszerességgel hosszú órákat töltöttem ilyen helyeken, mára már kiveszett belőlem az ambíció, hogy olyan életformát éljek, hogy ez jelentse az álmaim legfontosabb részét. Én sosem voltam született tehetség, napi 5-6 óra gyakorlás kell, hogy a hangom „ott” legyen, már nincs meg bennem az a lelkesedés, ami ahhoz kellene, hogy újra felszívjam magam, gyakoroljak, és megint helyre tegyem a hangom.
Függetlenül ettől tisztelem őket, hogy még mindig képesek ebbe fektetni minden energiájukat/pénzüket/terveiket/álmaikat, ha nem lennének hozzájuk hasonló figurák, az amatőr (és itt a szó jó értelmében beszélünk) vett zene már rég kihalt volna. A dalok jók, hiába fikáztátok Blind-ot, szerintem a riffjei jók, pontosak, magabiztosak, de ez nem megy a feeling rovására, a szólók pontatlannak tűntek, de ez csak egy gyors megítélés. Pyry játékát nem tudtam megítélni, mert elsősorban a hangzásával volt elfoglalva, láthatóan a kisujjában van minden, ami a rock-gitározáshoz kell, de fáradt volt, kapkodott és emiatt pontatlan volt, görcsösebbnek is tűnik, mint Blind, de ez lehet, hogy emberi tényező nála (mindenesetre sokkal masszívabb, csoda, hogy ilyen ujjakkal egyáltalán játszani tud :-P)
Végeredményben jó lecke volt, abban maradtunk, hogy kisegítem őket, amiben tudom (szerintem megérdemlik, mert tehetségesek, elhivatottak, és jó zenén dolgoznak). A kisegítés formáját még nem tisztáztuk, ha valami lehet belőle, az lesz, hogy belebrekegek a dalszerzésükbe, esetleg átpasszolok nekik pár kallódó nótát, nincsenek billentyűk a nótákban, némelyikbe kellene, azt megcsinálom, ha kérik, és ha lesz ember, aki felénekel nekik valamit, besegítek, mint „producer”. Ha igénylik. Majd meglátjuk.
Ennyi „röviden”. Annak a nagyképűségnek, dilettantizmusnak, amitől néhányan óva intettetek, nyomát sem láttam. Csak annyira dilettánsak, mint ahányan valamennyien (amatőr zenészek) azok vagyunk.
Angelcry Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8256
opsz,tévedtem,midis.
Előzmény: Angelcry (8254)
Stms Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8255
hopp hopp... :)

Egy nyelvtani dolog: a szövegnél figyeljetek a hosszú-rövid magánhangzókra. Rettenetes az "eeeeeeeeenyészeté már" rész.

Előzmény: szaszon (8226)
Angelcry Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8254
hát els?re,az ENGL egy kicsivel újabb típus,és full analóg,midi lehet?ség sincs benne.

hallani még nem hallottam ilyet,de nem lehet rossz,mindkét csatornán van boost,bright... meg minden jó.

külön hanger?k,3 sávos hangszín (meg gondolom Gain).

Előzmény: her Valo (8252)
Angelcry Creative Commons License 2003.03.31 0 0 8253
Megjött a Roger Mayer pedálom,úgyhogy hétvégén er?s hangorkán várható szombathely környékén!

(Mesa Dual Recto+Laney Gh-100ti,2 ládán...)

:)

her Valo Creative Commons License 2003.03.30 0 0 8252
tud valaki valamit az ENGL 620-as elofokarol?
az ADA Mp-1 hez hasonlitva milyen?
Mansun Creative Commons License 2003.03.30 0 0 8251
Sziasztok, ha erdekelnek a gitarok, inkabb ezt a szuperjo honlapot nezzetek meg:

www.bluecrystal.s5.com

Ott van egy par jo kis informacio gitarokrol meg zeneszekrol (Joe Satriani, Steve Vai, Eric Johnson, John Scofield, stb.)

Meg az Ibanez JEM7 BSB gitar igazan szuper...

Na jo, inkabb bamuljatok meg, aztan meg dumcsizunk!

MANSUN

her Valo Creative Commons License 2003.03.30 0 0 8250
talan az "és még sokminden", ebben a listaban semmi szamomra erdekes nm van
Előzmény: Pyramyd (8249)
Pyramyd Creative Commons License 2003.03.30 0 0 8249
lásdd lejjebb!
Előzmény: her Valo (8248)
her Valo Creative Commons License 2003.03.29 0 0 8248
ertelmes dologra persze...
mid van?
Pyramyd Creative Commons License 2003.03.29 0 0 8247
Hát nem lesz semmi te gigantomán állat! :o)))
Bár én lehet hogy hamarébb kipróbálom eztet! :oP

egy kis barkácsolás és 1 sb -al is meghajtható a 2 fej... :o)))

király a kiemelés!
wazz 2 hangerő tartomány!
atomrulz! :o)

Előzmény: Blindmouse (8244)
Pyramyd Creative Commons License 2003.03.29 0 0 8246
neked is csere, beszámítás, ilyes?
Előzmény: her Valo (8245)
her Valo Creative Commons License 2003.03.29 0 0 8245
Nekem is van par elado cuccom...
3db ADA MP-1
1db Rocktron Gainiac
es meg sok mas.. bovebben mailban...
Blindmouse Creative Commons License 2003.03.29 0 0 8244
Ha lemegyek esküszöm megpróbálom mit szól a 400-as ládám a 2 ATS 120-as fejjel kihajtva, a kedvenc lakótelepi házad ott fog ledőlni :)))
Előzmény: Pyramyd (8243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!