Nem azt mondtam, hogy nem szép a kép, technikailag, színeiben, élességében tökéletes, csak azt mondtam, hogy nincs benne semmi extra. Itt arra gondolok, hogy kicsit unalmas, hogy mindenki szinte kizárólag fűtőházban, a mozdonyszín előtt fotózza a mozdonyokat. Én inkább kevesebbet fotózom, de azt ált. nyílt vonalon, állomáson, vonattal. Így egy kicsit "életszaga" lesz a képeimnek.
"Igaz, ami igaz, a "0-ás" Gigantok képei rikák, _ezért_ jó kép."
Ugye mondtam én, hogy jó kép! :)))
De egyébként ha jobban tetszik a megfogalmazás így: szerintem ez a két kép (ti 004 és 006) a legszebb mozdonyról készített, és általam látott kép közé tartozik :)
Egyszerűen ha rájuk néz az ember, melegség önti el a szívét :¨¨¨)
Más
Hogy lehet az, hogy Db környékén van olyan IP vagy IP vezérlő, amelynek kerek a lámpája, és nem szögletes? Ez valami újítás, vagy valami protó?
A 2139-es Csöri hogy lett csak 3 lámpás?
nohab
Mikor lesz az árverés? 03.06.? Elmentek?
Régen frissítettélk a honlapodon! :(
Ez egy London-Edinburgh (de inkabb Edinburgh-London) szerelveny. Most beszeltem egy ismerosommel Newcastle-ből, 13 halottat mondott. Ő ennél a vasúttársaságnál (GNER) dolgozik, mint jegyeladó.
Illesf: ez a megfutamodas nagyon durva. Mondjuk ugy, hogy gyakorlatilag hihetetlen, hogy megfutamodott kocsit utolernek a mozdonnyal, es osszeakasztjak vele...
Nem tudom, hogy hogy csinaltak, allitolag harmadszori kísérletre sikerült megfogni a kocsit. Az biztos, hogy a kocsi nem magától állt meg, és a mozdonynak köze volt a megálláshoz. Talán valami pajszerrel akaszthatták fel a vonóhorgot? Nem tudom.
JSB! Írattál velem egy NoHAB-cikket az újságodba. Sürgősnek tituláltad, ezért franciaországi vakációm alatt is küldtem e-mailt és SMS-t, hogy megbeszéljük a részleteket. A rengeteg tennivalónk és problémánk ellenére a cikk az ígért időben, 7-én reggel el lett küldve az email-címedre azzal a kéréssel, hogy jelezd, mit kell rajta módosítani.
7-e óta nem érkezett semmiféle jelzés sem az e-mailemre, sem itt a topicban, sem telefonon. Ha én töröm magam éjszakai cikkírással, akkor legalább annyi reakciót elvárok, hogy "köszönöm, megkaptam, most 3 hétig nem érek rá elolvasni", vagy ha nem kaptad meg, akkor annyit, hogy "mi a helyzet, miért nem küldöd?". Részemről ezzel ezt a témát befejeztem, a cikk felhasználásához a továbbiakban semmilyen formában nem járulok hozzá.
Programajánlat a márciusi hosszú hétvégére (03.16-18):
Dél-dunántúli kapcsolatainknak köszönhetően valószínűleg sikerül 16-án (péntek) délelőttre látogatást szervezni a fonyódi KÖFI-nél (Központi Forgalomirányítás). A részvételi szándékot jelezzétek levélben nálam, kb. 15-20 fő fogadása lehetséges.
Délutánra a balatonfenyvesi kisvasút felkeresését tervezzük, részletek még kidolgozás alatt.
Oda-visszautazás:
Pécs 700 - Fonyód 937
Bp. Déli 705 - Fonyód 934
Balatonfenyves 1747 - Pécs 2100
Balatonfenyves 1808 - Bp. Déli 2058
Én autóval megyek, max. 2 szabad helyem van a következő viszonylatokban:
03.16
Bp. 720 - Fonyód 920
Balatonfenyves 1800 - Komló 1930 - Pécs 2000
03.18
Pécs ???? - Bp. ????
Szombaton, illetve vasárnap a Dráva-völgyi vasút vonalát nézhetjük meg. A két nap azért célszerű, mert így jut idő a vonal végigutazására és a többi nevezetesség (csányoszrói kisvasút, kiskassai GV, Pécs-Harkány vonal stb.) felkeresésére is.
Menetrend-tervezet szombatra (a lista eleje és vége a Budapesttől/-ig érkezést-visszautazást is magában foglalja, ezek természetesen nem kötelezők):
(Budapest Déli 640
Szentlőrinc 920
Pécs 935)
Pécs 1105
Villány 1141 / 1212
Siklós 1236 / 1418
Drávafok 1601 1602
Középrigóc 1652 / 1655
Szentlőrinc 1749 1750
Pécs 1817
csatlakozás Budapest felé:
... Szentlőrinc 1819
Kelenföld 2045 2047
Bp. Déli 2053
(azoknak, akik kevésbé sietnek, viszont inkább tiszteletüket tennék Barcson:
... Középrigóc 1657
Barcs 1720 / 1815
Középrigóc 1822 1823
Szentlőrinc 1906 / 1911
Pécs 1932)
Betétprogramként szóba jöhet: siklósi vár, villányi bor, kanálnyi bor ;-), pécsi helyijáratú buszok (IK246, IK284, ős-IK415 stb.).
Szálláslehetőség korlátozott számban Pécsen.
Kérdések, jelentkezés nálam: macibb@hotmail.com
GEORGIE, villamosított vasutak:
Nos, nincs nálam most semmi infó, úgyhogy saccolok (remélem nem tévedek nagyot). Tehát, a volt SzU teljes hálózata 144 ezer km, ebből mára villamosított asszem olyan 57 ezer körül. No most, ebből ha jól sejtem, az Uralon innen van kb. 110 ezer, viszont a villamosított arány a maradék 34 ezerre nagyobb, mint az európai területen.
Tehát a becslésem: 110 ezer, ebből villamosított 40 ezer.
Asszem ezzel az európai terület jó részét le is fedtük, jöhet az "aprólék" (köztük persze pár izmosabb húsdarab: Németország, Franciaország...).
angliai baleset:
mocskos durva, a kép alapján... :((((
Charleston:
"Tényleg, a kocsikat miért nem cserélik ki, az nem tartozik valamely főnökséghez?"
Persze hogy tartoznak, és azokat is kell "gondozni", de a gondozás kevésbé specifikus, mint a mozdonyoknál, ha nem tévedek. Másrészt, a főnökségek kénytelenek ez esetben lenyelni egy komoly érvet, ami ellen nemigen tudnak ellenérveket felsorakoztatni, nevezetesen: nem célszerű az utasokat (ill. az árut) párszáz km-enként átrámolni egyik kocsiból a másikba csak azért, mert új "szakaszra" léptünk.
SOS! Surgos segitseget kerek!
A kovetkezo adatra lenne szuksegem:
Europaban a villamositot vonalak szazalekos aranya az osszhalozathoz kepest.
Hangsulyozni szeretnem, hogy Europa alatt nem EU-t ertek, meg nem csak a normalnyomtavu vonalakat, hanem a foldrajzi ertelemben Uraltol Nyugatra elterulo "placcot".
"Az iroda nem a forgalom, és nem a személyszállítás (pénztár) miatt kellene, hanem az áruszállítás fellendítése érdekében."
Sok kis iroda sok kis fuvaroztatót céloz meg, kérdés, hogy vasúti áruszállításnál megtérül-e a kisebb, elszórtabb, iparvágánnyal biztosan nem rendelkező alkalmi ügyfelekre koncentrálni. Ha az a válasz, hogy a nagyobb árumennyiségre kell rámenni, akkor viszont kevésbé lehet számítani váratlanul benéző fuvaroztatókra, és elég lehet egy-egy nagyobb központ irodából irányítani a feladatokat.
Ez igaz, de kuriózum kép kevesebb van, és én a mozdonyt nézem a képen, bár a hangulat sem mellékes. És megéértem azokat is, akik vonalan szeretnek fotózni, mert az meg a VASÚTról szól.
De szerintem ezek is kellenek, hogy az ember tudja mustrálni a gépeket!
A képpel tényleg nem lenne baj ha...szóval ilyen képből nagyon sok van. Én ugyan értek a fotózáshoz, de jobban szeretem az olyan képeket, ami megpróbál a hangulatból is visszaadni valamit. (Pl. nohab képei, 013 a feltámadunk felirat alatt - egyszeri, megismételhetetlen és utánozhatatlan...
Hmsoft!
Ertem en, hogy mar csak egy kis szakaszt akarnak villamositani, de ha Amerikaban befuccsoltak vele jopar eve, akkor.... Raadasul olaj is boven van nekik...
Mindegy, nem ez az egyetlen dolog, amit nem ertek az oroszokkal kapcsolatban :-)
Egyebkent ha mar Vlagyivosztokig ilyen olcson es ilyen "gyorsan" eljuttok, akkor csak at kell hajozni Niigataba, ott folulni a sinkanszenre, es 250 kilometerert (2 ora) kifizetni ugyanannyi penzt, mint a 7 napos transzsziberiai vasutert...
A Peking-Moszkva vonatrol egyebkent van valahol kepem meg videom, amint a nagy fal alatt megy el, csak elo kellene keresni.
Kb. fel eve pedig belinkeltem ide egy irast egy Budapest-Peking utazasrol. Szo volt benne valami galambok altal megbelyegzett fok-gyem kijelzorol is az egyik allomason...
""V63 047 A HÍREK SZERINT "LASSAN" KÉSZÜL. (Bár ez a lassan ugye default.)
Pontosabb időpontot tud valaki? (Na és 005???) "
047: Mihez képest? Hamarosan kész lesz.
005: Aki V5-ben gondolkodik, az pihenjen még egy kicsit...."
Azért ez nagyon dicséretes, hogy megcsinálják! Pedig nagyon összetört szegény!
Nem sérült a főkerete? És miből csinálják meg? Ugye a valamikori 003 fülkéje nem stimmel? Kalapálták?
Ennyire kellenek egyébként a Gigantok a 20-asra? Eddig évekig álltak (006, 005, 047), most meg csinálják őket rendesen!
A 005-ösnek mi baja van/volt?
"Aki meg aszonta, hogy pont az öregek választják a buszt, az tévedett, pont ugye a kló hiánya és a kényelmetlenség miatt... az átlag utas nem a gazdaságosságot nézi, hanem a kényelmet... (meg pl. anyám nem kap a Volánra kedvezményt...)"
Én mondtam, és tartom is! Illetve megfogadva gfeca tanácsát, kicsit pontosítok: szerintem az öregek kb 90%-a a buszt választja, ha olyan helyre utazik, amihez a vasúton át kellene szállnia, mert azt nem szereti, mondván sietni kell, magas a lépcső, elhagyja a csomagját stb.
Ha várostól városig megy, és nem kell átszállnia, akkor tényleg előnyösebb a vonat. Pontosan a kényelem miatt!
gacsajpista
""A legszebb Gigant-os kép, amit valaha láttam! "
Nem akarlak fikázni, de szerintem nincs benne semmi extra (mármint esztétikailag)."
Szerintem pont esztétikailag nagyon szép! Jó a beállítás, szépek a színek, tök harmónikus a kép! És a mozdony is kifogástalan külcsínyre! (a 004 és a 006 is) De asszem a szépségről nehéz vitázni. Nekem tetszik és kész! Akinek nem tetszik, hát nem tetszik. Izlések, pofonok, csókok...
Az iroda nem a forgalom, és nem a személyszállítás (pénztár) miatt kellene, hanem az áruszállítás fellendítése érdekében. Nem is beszéltem emeletes épületről, csak egyetlen irodáról, és mint írtam nem is biztos, hogy mindenütt szükség lenne rá.
"a menetidőre még rárakódnak értékes tíz-húszpercek"
Moszkvától Vlagyivosztokig a mozdony kicserélődik 15-ször, a mozdonyvezető 30-szor, az ágynemű 6-szor, a büfékocsi élelemkészlete 3-szor, az utasok meg mondjuk 50-szer. Aki nem hiszi, járjon utána! :-)
Tényleg, a kocsikat miért nem cserélik ki, az nem tartozik valamely főnökséghez?
Ha jól emlékszem a transzszibériai vasútról volt egy kétrészes film a Spektrumon valamikor tavaly. Lehet, hogy még ismétlik. (Az a szokásos "angol/amerikai 'túrista' felfedezi a világot" stílusú film, de sok érdekes volt benne, bár nem láttam végig.) A címére sajnos nem emlékszem.